Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do háje…tak to asi zavolat na policii a nevím…to auto a ten dopis je tam od rána nebo později? Třeba ještě není pozdě…
@bibi2233 Ja nevim od kdy. Naposledy jsem tam byla v jednu. A nebylo tam. Nevim co delat. Nikoho tu neznam a nevim jestli mam jit na policii nebo co..jsem uplne zoufala ![]()
Bez okamzite na policii, vylic situaci. Ti jej budou hledat, najdou, bude se lecit… Opravdu zavolej co nejdriv, at se neco deje- nez bude pozde
Nevim jak to chodí tam, ale tady bych prostě zavolala na policii, že pohřešuju přítele, že se delší dobu chová neobvykle, zřejmě má deprese, nechodí do práce a nechal dopis na rozloučenou, že se chce zabít. Tady by podle mě okamžitě vyhlásili pátrání po pohřešovaném, aspoň podle mě, když jde evidentně o život. A uvedla bych místo, kde se zdržoval, u toho parku. Chlapi obvykle buď volí zbraň (myslím, že ji asi nemá, ne?), nebo provaz nebo skok z výšky - to je nejobvyklejší
Třeba ještě někde přemýšlí, jestli to vůbec udělat…těžko říct. Kdyžtak ti na policii i můžou říct, jestli nebyl nalezen nějaký sebevrah v několika posledních hodinách. Je to hrozný ale třeba si ještě fakt nic neudělal nebo je to jen demonstrativní pokus…naděje umírá poslední…
Kdyz prusvih je, ze on tu pracoval bez viza..jestli jim tohle reknu a on jen vyhrozuje, tak ho zavrou..ja mam z toho horecku a nejsem niceho schopna. Uplne se z toho klepu boze ![]()
To je fuk, tohle neřeš, prostě volej policii…mohl to opravdu myslet vážně, a pokud ne, pak se to nějak vyřeší, život je nejdůležitější
Ani nevim kam jit..ani nevim, kde je policie a jak jim to v angličtině dokazu v tomhle stavu popsat..Nevim jestli mam poprosit kolegy o pomoc z jeho prace..
Tak jestli máš číslo na kolegu, tak mu zavolej ať to přetlumočí policii, ale hlavně něco dělej… když budeš v tranzu, nepomůžeš mu…
@bibi2233 Jenze to není poprve co me vydírá..ja uz nevím co si o tom mam myslet. Slibil mi, ze to uz nikdy delat nebude. A udelal znovu. Ne z depresi..ale protoze nechodil do prace a lhal a ted se boji, ze se s nim rozejdu. Napsal mi to, že vi co udelal a jsou mu jasne následky, ale protoze beze me nemuze zit, tak se zabije.
A tobě někdy psal dopis na rozloučenou? Nebo to jen tak říkal, že se zabije, a čekal, že tě tím obměkčí nebo tak něco? Má u sebe nějaký telefon?
Těžko říct, jestli to myslí vážně. Četla jsem tu jednu diskuzi, kde to vypadalo, že chlap jen vydírá, a nakonec to opravdu udělal
Nemělo by se to podle mě brát na lehkou váhu, člověk nikdy nemůže vědět co se tomu druhému honí v hlavě, ale jestli jen vydírá a udělat to nechce, tak ať pak nese následky - zavření, léčení nebo cokoliv jiného - a taky bych pak zvážila, jestli s ním vůbec být.
@bibi2233 Vzdy mi psal smsky a vypl si telefon. Ted telefon nema, tak napsal dopis..Nechci to podceňovat..ale následky ponesu i ja, kdyz tohle zjisti deportuji i me a pan co ho z dobre vule zamestnal muze skoncit s podnikánim.. ![]()