Přítel se nechce ženit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3487
5.6.13 16:04

@mahdalka přesně tak, taky mi řekl, že až třeba za rok, jenže když dám pulečkovi jméno po něm, bude toho lenocha ještě něco nutit? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.6.13 16:05

@poprvé těhulka v takové situaci jsem nebyla. vdávala jsem se v 7tt ale jinak než moje dítě bych se nejmenovala. prostě když se přítel ženit nechce, nemusí, ale dítě by se jmenovalo po mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.6.13 16:06

@paola white asi mu to nějak podobně vysvětlím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.6.13 16:06

Bez svatby bych dítěti dala jednoznačně a bez jakékoliv diskuze příjmení po mě. Být tebou, tak příteli řeknu, ok, nechceš svatbu, ale příjmení bude tedy po mě, víš je to jednodušší když s prckem půjdu k doktorovi, do školky, na úřady…A kdyby se mu to nelíbilo, tak se ho zeptej, proč tedy neuděláte malou svatbu. Jinak - osobní zkušenost nemám - normálně jsme se vzali a ani jednoho nenapadlo, že by svatba nebyla. Zkušenosti mých známých: Jsou /byli partneři bez svatby s tím, že se většina rozešla a holky pak nadávaly, že se jmenují jinak než děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.6.13 16:07

U nás je ještě ten problém, že přítel někam zahrabal RL a je z daleka :nevim: tak nevim jak udělat prohlášení o otcovství. Chlap se tuhle umanutě šprajcnul, že když se mimčo bude jmenovat po mě, tak nikam na matriku chodit nemusí, ale tam jde spíš o to, aby mělo dítě v RL zapsanýho otce a ne jen proškrtnutou kolonku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.6.13 16:08
@mahdalka píše:
U nás je ještě ten problém, že přítel někam zahrabal RL a je z daleka :nevim: tak nevim jak udělat prohlášení o otcovství. Chlap se tuhle umanutě šprajcnul, že když se mimčo bude jmenovat po mě, tak nikam na matriku chodit nemusí, ale tam jde spíš o to, aby mělo dítě v RL zapsanýho otce a ne jen proškrtnutou kolonku :zed:

Tak se taky šprajcni a řekni mu, že když nepůjde na matriku, budeš s ním muset jeho přiznání otcovství řešit soudně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.6.13 16:08

Fakt moc děkuju za názory :hug: a ten můj dostane sadu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.6.13 16:09

My jsme příjmení pro dítě vybírali vyloženě podle toho, které se nám víc líbí. Přítelovo příjmení je hezčí, tak se jmenuje syn po něm. Jinak nám to nepřišlo nijak podstatné. Doktorka si třeba jména neustále plete a říká mi stejným příjmením jako má syn, ale to je mi opravdu jedno :nevim: Myslím, že v životě jsou důležitější věci, než stejné příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.6.13 16:10
@poprvé těhulka píše:
@mahdalka přesně tak, taky mi řekl, že až třeba za rok, jenže když dám pulečkovi jméno po něm, bude toho lenocha ještě něco nutit? ;)

Přesně tak, pak už ztratí důvod. Já mám ještě tu lahůdku, že mám příjmení po bývalým manželovi, ale rozhodně se mi teď v těhotenství nechce oběhávat úřady abych si změnila příjmení zpátky na rodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.6.13 16:11

@Peppa Pig to máš určitě pravdu, že jsou důležitější věci, jen mě to prostě mrzí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
5.6.13 16:11

@poprvé těhulka Hele udělej to jak myslíš a promluv si s ním :) @mahdalka každopádně tohle je ten samý příklad u nás -také bez RL, z daleka, z rodinou se nestýká - kdy se tohle vůbec musí řešit? Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
5.6.13 16:12

Ja jsem s partnerem 10 let a vdavat se nechci, on by ale rad, nicmene toleruje to, ze ja nechci. Miluju ho, vazim si ho, ale proste vdavky nechci. Mame dve deti a obe se jmenuji po pritelovi a nevadi mi to. Doktori mi rikaji bud prijmenim pritele, nebo mym, je to ruzny a me je to jedno. Jmeno nema vliv na to, jak svoji rodinu miluju a co bych pro ne byla ochotna udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.6.13 16:12
@ana11 píše:
Tak se taky šprajcni a řekni mu, že když nepůjde na matriku, budeš s ním muset jeho přiznání otcovství řešit soudně :mrgreen: :mrgreen:

To jsem mu taky řekla, že když se to před porodem na matrice nevyřídí, tak ať pak počítá s tím, že bude muset lítat po soudech :mrgreen: Já mu dám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.6.13 16:13
@poprvé těhulka píše:
@Peppa Pig to máš určitě pravdu, že jsou důležitější věci, jen mě to prostě mrzí ;)

Já osobně považuju stejný pohled na rodinu a její fungování ve vztahu za hodně důležitý. Ono to není jen o tom příjmení. Pokud oboum vyhovuje pořídit si x dětí, ale hlavně ne závazek svatby, tak ok. Pokud jeden z nich by rád vztah oficiálně zpečetil svatbou a druhý v tom nevidí žádný význam, tak je to docela problém si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.6.13 16:13
@mahdalka píše:
Přesně tak, pak už ztratí důvod. Já mám ještě tu lahůdku, že mám příjmení po bývalým manželovi, ale rozhodně se mi teď v těhotenství nechce oběhávat úřady abych si změnila příjmení zpátky na rodný

To máš ještě lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria