Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Barca12345 píše:
Je mi jasne, ze ne kazdy to pochopi… nekdo to alespon hned neodsoudi no… ze nevera neni vzdy o tom, rozbit rodinu a na vsechny se vykaslat…
jeden psycholog hezky řekl, že partneři se mají vzájemně ochraňovat - nevěra znamená ubližovat…
@NM72 píše:
Ne nejsem. Jsem realista.
Zamilovaný po 13-ti letech do své manželky.
Je spousta problémů, které se v manželsví řeší a nevěra je jedním z hóóódně velkých, ale dá se přejít. Pokud má vztah alespoň nějaké kvalitní základy. Ale bolí to.
@NM72 píše:
Je spousta problémů, které se v manželsví řeší a nevěra je jedním z hóóódně velkých, ale dá se přejít. Pokud má vztah alespoň nějaké kvalitní základy. Ale bolí to.
když tvoje manželka ví, že jí nevěra projde, tak se nelze divit, že se do vrhá
Tím to není. Prostě je trochu „poživačná“. Pokud něco dělá naplno, tak se přestane kontrolovat. A co mám dělat? Holt jsem si ji vzal a nikdo nikoho v manželství nezmění. Prostě se s tím musím, buď vyrovnat, nebo jít od toho.
Z vesnice od kud pochozí tak jí lidi nemají rádi protože si o nímyalí že je zlatokopka…tohle mě řekl on sám já nikde nic nezjištovala. Nevím o co jí u něj de kdy on má jen dluhy ![]()
@silonka01: Vždycky jsem si přála být v těchto případech muškou a vidět vše, co rozchodu předcházelo a znát důvody proč se takhle rozpadá spousta vztahů. Chápu, že pro některé chlapy je stereotyp žít víc jak 10 let po boku jedné ženské a jak jsou ty lákadla kolem velké, pokud se naskytne příležitost a nějaká jiná, svobodná, bezdětná se kolem něj začne motat a zvyšovat mu sebevědomí… ale otázkou je za jak dlouho ho to s novou partnerkou omrzí? Než si udělají 1-2 děti a po pár letech zjistí, že je to vlastně skoro to samé, ne-li horší než v předešlém vztahu? Podle mě by si měli lidi vážit toho, co doma mají a pokud to mají doma tak hrozné a manželka je semetrika, tak by se s ní měli rozvést dříve, než si někoho najdou jako náhradu. Škoda, že nevidím, jak se k tomu staví ta jeho milenka a jestli má aspoň trochu výčitky za to, že bere dvěma dětem tatínka.
@karfice
tak to ne špatně jsi mě odhadla, jako děti jsme chodili oblečení ze sekáčů, první mobil jsem podědila po bráchovi v 15,byla jsem vychovávaná skromně a možná prot, tolik nepotřebuji, dnes jsem ráda, že žijem v průmerně zařízeném bytě, ale ja nepotřebuju ke štěstí sedačku za 40 000,stačí mi ta naše za 16 000,to je příměr
po mateřeké kvůli nemoci jsem nemohla najít práci, protože v mém oboru se nechytám, každý kdo byl na mateřské ví, že už tak je rozpočet uškrcený, přes rok jsme žili s manželovo platu, byli jsme sakra rádi i za ten příspěvek na bydlení, ale jsem ráda za tu fin, krizi naučila mě šetřit, člověk je opravdu zvyklý na spoustu zbytečností a proto jsem řekla, že kdyby to udělal znovu odcházím, svému dítěti bych se snažila dát vše co chce, taky nemá všechyn věci nové, ikdyž teď uz práci mám, učíme ho, že nedostane od života vše co chce, takže spíš jsi můj příspěvěk špatně pochopila, naopak vím, co to je nemít peníze ![]()
@micha.bello píše:
@silonka01: Vždycky jsem si přála být v těchto případech muškou a vidět vše, co rozchodu předcházelo a znát důvody proč se takhle rozpadá spousta vztahů. Chápu, že pro některé chlapy je stereotyp žít víc jak 10 let po boku jedné ženské a jak jsou ty lákadla kolem velké, pokud se naskytne příležitost a nějaká jiná, svobodná, bezdětná se kolem něj začne motat a zvyšovat mu sebevědomí… ale otázkou je za jak dlouho ho to s novou partnerkou omrzí? Než si udělají 1-2 děti a po pár letech zjistí, že je to vlastně skoro to samé, ne-li horší než v předešlém vztahu? Podle mě by si měli lidi vážit toho, co doma mají a pokud to mají doma tak hrozné a manželka je semetrika, tak by se s ní měli rozvést dříve, než si někoho najdou jako náhradu. Škoda, že nevidím, jak se k tomu staví ta jeho milenka a jestli má aspoň trochu výčitky za to, že bere dvěma dětem tatínka.
S tím se nedá jinak, než souhlasit.
@micha.bello to ja bych si taky přála byt muškou. To nevím jesli oa má výčitky ale já ano že já jsem ta co udělala chybu že jsem mu vše povolila on žil pro fotbal, ryby a pak nškde jsme byli my
![]()
@NM72 píše:
Bavili jsme se o tom už několikrát. Má prostě potřebu zažívat adrenalin něco nového. Bohužel mě to totálně odrovnává, ale jak už jsem psal, to co je mezi námi to neovlivňuje. Prostě jsem se rozhodl, že to naposled zvládnu. Je to těžké, ale dá se zvládnout (těžce).
páni opravdu tě obdivuju, když se vším pomáháš a ona hledá adrenalin stejně jinde a je neponaučitelná, možná by to chtělo promluvit si v poradně, nebo si pořádně doma provětrat vzduch názorama, říct si hranice a dopady, je mi to moc líto a žena si tě nezaslouží, promiň já vím, že ty ji miluješ po tom všem, ale nezaslouží si tě
![]()
Ve zvtahu jsou vždy dva. Jak to máte s komunikací. Bavíte se o tom, co vám vadí? Muška nepomůže.
@NM72 píše:
Petřím mezi ty, kteří nevěru odsuzují a maji možná až moc velké zásady. Nikdy bych do něčeho taového nešel..Na druhé straně je pochopení člověka, který udělá věci, co se mi nelíbí. Manželka si řeší své úlety tak, že neohrožují rodinu. Doufám, že už naposled.
právě může se stát nevěra a co potom, až se zamiluje, to je právě asi to největší rizko u nevěry, nebo až otěhotní s jiným ![]()
@Barca12345 píše:
Je mi jasne, ze ne kazdy to pochopi… nekdo to alespon hned neodsoudi no… ze nevera neni vzdy o tom, rozbit rodinu a na vsechny se vykaslat…
to ne já spíš nechápu potřebu nevěry když jste všichni doma spokojení, spokojený člověk to prostě neudělá, chápu pokud je to volné manželství, nebo jeden z partnerů nemůže dát druhému trvale sex (tím myslím závažné zdr. důvody) a řekne:vím, že ti už sex nemůžu poskytnout, nevadí mi když ho budeš hledat jinde, ale ve vašem připadě nechápu proč, ale neodsuzuju a kamenem házet taky nebudu ![]()