Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chatwenna Já jsem se s naším mladým nijak neprděla, ani jsem nemohla, mám téměř stejně starý kluky, takže za průšvih stejná „odměna“.Tatínek omlouval, omlouval, občas se naštval a já byla za tu zlou macechu. Myslela jsem si, že mě ten kluk asi nemá moc rád. Jak jsem koukala, když mi na oslavě osmnáctin řekl, že právě to, ýe jsem nedélala rozdílz měl rád, mě že má rád a to, že mu táta nikdy ani pořádně nevynadal, nebral jako projev lásky, ale spíř jako nezájem. Tak to jsem teda koukala, jak se to těm dětem v těch hlavách zvláštně mňtá. Omluva za překlepy, mobil
![]()
Ja se taky postaram o manželovu dceru, uvařim, vyperu, výlety atd. a chtěla bych měřit děti jedním metrem, ale bohužel na jeho cderu se nesmím ani křivě podívat. bohužel v tom u něm nemám podporu a to dělá takový věci, že ta naše si to nedovolí a kdyby, tak bych si to s ní vyřídila, ale ona muže vše a nic se jí nesmí říct
@neprubojna Tak to je na ho…žádná domluva s ním není? Já to taky musela pořešit, ale říkám, mně pomohlo to, že kluci průšviháři jsou necelý rok od sebe a on pochopil, že trestat jen jeden se nedá. Ale ten řev a trest byl vždy jen
na mojí osobě. Tatínek si nechtěl pokazit reputaci ![]()
@jířa6 @neprubojna Jo… Pak logicky macese vznikne averze na rozjivene ditko, zaklada diskuze a pulka e-mimina ji osocuje… ![]()
Ja to zkoušela, po dobrým a když sem zjistila, že mi leze do soukromejch věcí, tak i se řevem
,ale nic nepomáhá. takže když má přijet tak si vše schovám, ale to taky neni řešení
přece mi nebude diktovat život nějekej smrad, ne?
@chatwenna Posprejovaná zastávka, vymlácený okno, cigáro při procházce vesnicí, to aby to někdo nepřehlídnul atd.atd.atd…averze byla rozdělena rovnoměrně, to mi věř. Můj nebo jeho ![]()
Já bych to taky, tak ráda dělala, ale když v chlapovi nemáš oporu, tak je to naprd
ona to ví, o to je to horší. na naši dceru řve(jenom když je ta starší u nás, jinak na ní nezvyší hlas)ona ví, že on jí nic neřekne a já nesmím a pak se zy dveřma hádáme ![]()
V tomhle si musím nějak poradit sama, ale někomu sem se chtěla svěřit a zjistit jestli nejsem sama za zlou macechu ![]()
@neprubojna Tak tady je asi větší problém tatínek než holka samotná ![]()
@Saman píše:
Taky nechápu názor jeho dítě moje dítě. Rodiče jsou jenom jedni a nikdo by je neměl nahrazovat. Opravdu má člověk k dítěti, které vidí jednou za čas, nemůže ho tolik ovlivňovat a to dítě je vás schopno klidně poslat někam, protože ví, že má doma svoji maminku/tatníka, jiný postoj než k dítěti - třeba nevlastnímu, s kterým žije v jedné domácnosti. To ovšem není důvod se k němu nechovat hezky. Ale nutit se do citů co tam nejsou…no, kdo nezažije asi nepochopí. Oni teorie jsou hezký, to člověk ví jak by to mělo fungovat, ale není to tak jednoduché.
Přesně!!! ![]()
To máš pravdu, kdybych jí já mohla říct, to se nedělá atd.,prostě určit pravidla, tak by to bylo všechno snadnější
To máš pravdu
ale vím, že by mi nevlezlo(nebo někomu jinýmu)do osobních věcí a telefonu. já jí nechci vychovávat, od toho má mámu. tátu neeru, ten jí nevychovává, ten jí vše toleruje a rozmazluje. já jí respektuju, jen proto, že je to jeho dcera a to samé chci od ní
@Knihomyš Mne to zase pripada ferove, ne smutne…
Ja jsem schopna se o vsechny deti postarat, co se tyka pece, cistoty, stravovani, rezimu, zabavneho programu… Ale zase vyzaduju nejakou poslusnost.
Pokud by me melo dite na haku a tatinek nepodporil, budu mit na haku i ja to dite…
Bych pak chtela videt, jak by bez podpory partnerky vetsina chlapu zvladala stridavku.. No, ale to je uz asi na jine tema.
Jsem tim jen chtela rict, ze chlap by mel byt rad, ze se zenska stara a obcas ji ustoupit, aby si „vorazila“…