Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Knihomyš píše:
Ona ta „kua“ přímo dceři nic neudělala, ne? Dcera to řeší jaksi v zastoupení za bezbrannou zoufalou maminku, jestli jsem pochopila tu předchozí diskusi. To není dobře nikdy, a v 15 už vůbec ne.
jak - nic neudělala? odvedla jí otce, rozbila jistotu rodiny
jako já vím, že chlapi rádi říkají, že odcházejí od manželky, ale ne od dětí… ale v praxi je to jaksi neproveditelné, jakmile se rodiče rozejdou, tak dítě chtíc nechtíc zůstává jenom s jedním rodičem (a to platí i u střídavé péče, dítě nemá pro sebe oba rodiče, má je na střídačku). a je těžké zlobit se na vlastní rodiče, jednodušší je zlobit na někoho třetího.
Taky mám vyvdané děti (na víkendy). Jednomu z nich je 8 let a náš malý 3,5 letý ho zbožňuje. Přiznám se, že já už teda zdaleka ne. A ten 8-miletý nemá zase toho našeho 3.leťáka rád. Netají se tím a nejde to přehlédnout. (je mi to teda líto podotýkám, protože náš malý se ho - jich nemůže dočkat a strašně se těší) Někdy si s ním teda „pod nátlakem“ pohraje, ale když nevidíme, dělá mu naschvály.
Já patřím mezi ty macechy co mají povinnosti, ale práva ne. Ale pokud by se u nás dělo to, co píše @maritimka že by ten 8-9.ti letý se takhle choval k miminu, tak bych se asi neudržela po několika varováních bych mu nakonec jednu natáhla ![]()
@sagina A je to tu. nesvéprávný otec, který byl zřejmě zabalen do koberce a odnesen do jiné domácnosti proti své vůli
To je hrozný, kolik takovejch chlapů existuje a přitom mají občanku a zaměstnání…
Tipuju, že spíše odešel dobrovolně a nikdo z nás, zřejmě ani Lenka002, neví přesně proč. Jestli je fakt tak nespolehlivý a přelétavý nebo jestli neměl sílu žít dál se svou děsně hodnou a bezradnou manželkou, jestli čekal až Lenčina neteř odroste, aby mohl vypadout nebo jestli se pod vlivem mozku v trenkách blbě rozhodnul a teď stojí na svém… fakt to ví jen on.
V každém případě je to JEHO rozhodnutí, ne milenky. Na rozvodovém rozsudku je (předpokládám) jeho jméno.
@Knihomyš píše:
V každém případě je to JEHO rozhodnutí, ne milenky. Na rozvodovém rozsudku je (předpokládám) jeho jméno.
ale s tím já nepolemizuji. však jsem taky psala, že pro dítě je jednodušší nenávidět cizí osobu, než vlastního rodiče. a myslím, že dítěti (a v patnácti je ještě psychicky nevyzrálá, je to dítě) je celkem jedno, PROČ otec odešel, ale že odešel… a pokud odešel ZA NĚKÝM, hned je tady nepřítel ![]()
@Knihomyš
knihomyš, fyzicky jí nic nedělá, jen ji nemusí a dává jí to okázale najevo, ale ne před otcem.
15tileá není blbá a protože je velmi empatická, tichá a milá, tak trpí o to více.
Dokonce na tu dovolenou s otcem a metresou pojede, užije si moře a kašle na ní, holky radily jít na sociálku a snažit se nejet, když nechce, ale na to je ona i moje sestra (její mamka) moc měkká. Nechce se pouštět to rozporů.
Doufám, že to u toho moře s přežije v psychickém zdraví. Když víte, že jste nemilovaný, dokonce odpudivý pro někoho, blbě se s ním tráví dovča.
@Lenka002 viz můj příspěvek z 16:05. Na navrhovaném řešení to nic nemění.
@sagina jasně, chápu, proč nemá neteř tu novou ráda, spíš jsem chtěla zdůraznit, že jaksi osobně jí asi nic neudělala - nebrání otci se s ní vídat, nepomlouvá ji, neplive po ní etc. (aspoň předpokládám).
@Lenka002 jen tak mimochodem, ta dotyčná asi nebude milenka (tj. žena jen na sex) ani metresa (tedy vedlejší žena vedle manželky), dokonce ani ku*va (asi si nedává platit za číslo), ale naprosto normální nová partnerka otce, že?
Ono může být dost těžké normalizovat si vztah s někým, o kom tě nejbližší okolí přesvědčuje, jaká je to svině svinutá.
@Knihomyš píše:
@sagina jasně, chápu, proč nemá neteř tu novou ráda, spíš jsem chtěla zdůraznit, že jaksi osobně jí asi nic neudělala - nebrání otci se s ní vídat, nepomlouvá ji, neplive po ní etc. (aspoň předpokládám).
ale tak osobně jí udělala to, že holky otec je s milenkou a ne s dcerou
fakt nechci polemizovat, kdo za to může nebo nemůže, ale tak to prostě je a tak to děti zpravidla vnímají, pokud do té doby žili jako normální rodina.
@Knihomyš
Tak ji nazývám já, ale jen tady a když jsme se sestrou samy, ani před rodiči, ani před neteří ani před mými puboši. Jsem taky jaktakž slušně vychovaná
.
Ale je to nová přítelkyně jejího otce a zároveń dvka (svně), utáhla ho na vařené nudli (mladá krásná velká prsa, to nesnižuje to, že můj exšvagr se v 50 zbláznil).
@Knihomyš píše:
@Lenka002 jen tak mimochodem, ta dotyčná asi nebude milenka (tj. žena jen na sex) ani metresa (tedy vedlejší žena vedle manželky)
jsem si musela ve slovníku najít, co je to metresa - a vylezlo mi „vydržovaná milenka, souložnice“. takže mezi metresou a milenkou není rozdíl a pokud ji má chlap v době, kdy má jiný oficiální vztah, tak ani ta partnerka se nedá použít (pokud se tedy nejedná o partnerku obchodní) ![]()
Nastoupila u nich do firmy v říjnu, na Vánoce byl tatíček u ní v garzonce (ted už mají 4+1).
@Lenka002 píše:
Nastoupila u nich do firmy v říjnu, na Vánoce byl tatíček u ní v garzonce (ted už mají 4+1).
Tedy už před rokem.
@Lenka002 No, rok trvající vztah vypadá trvanlivě, asi se s tím neteř bude muset nějak vyrovnat, nic jiného jí asi nezbyde. Potlačování je cesta do pekel, a pokud bude na tu novou řvát, jaká je svině, tak si imho taky nepomůže… většinou si po takových extempore člověk připadá jak debil, zvlášť, když druhá strana zachová klid.
Fakt doporučuji konzultaci - ta centra pro rodinu jsou dokonce myslím zdarma.