Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kdoule jenže ne vždy odejde muž kvůli 20 leté holce (což nevylučuje, že si i při manželce takovou najde na osvěžení „ducha“), ale prostě proto, že už má za X let manželky plné zuby a ta „novinka“ mu jen dala větší popud k uskutečnění plánu.
@peggy.sl píše:
Fakt mluvím o chlapech 50 a víc..pár jich takových znám osobně..zkrátka se jim už nechce znovu hnízdit..a mají stažený zadek, aby se to náhodou Mařka doma nedohmátla..ale do sauny a na prasečinky je užije..
Čili celkem nejde o to, že by to doma „fungovalo“ (naopak, prasečinky si užijou rádi), ale že jim samotným se nechce čelit průse. u s Mařkou
- ženská metrnice je na tom asi podstatně líp než poddajná a klidná zmíněná pisatelka, jež je tak mírná a měkká (myšleno v dobrém), že není ochotná dcerku nabádat ke lži či podvodu… No jo, na takové prasáky jiný kalibr ženské, škoda, že největší podrazy dělají právě ti, kterým to nikdo neosolí.
@verulenka píše:
@Kdoule jenže ne vždy odejde muž kvůli 20 leté holce (což nevylučuje, že si i při manželce takovou najde na osvěžení „ducha“), ale prostě proto, že už má za X let manželky plné zuby a ta „novinka“ mu jen dala větší popud k uskutečnění plánu.
Samozřejmě. Já to citovala jen jako naprosto konkrétní situaci, ke které se tu @peggy.sl vyjadřovala. Konkrétně situace, kdy chlap 50+ mizí za milenkou 20+, patří mezi ty, kdy se ve vztahu předtím nemusí jevit vůbec žádné potíže a ani ten chlap je tam neviděl, dokud o ty pětky v blond obalu nezakopl. Je to bohužel velmi schematická situace, zejména pokud chlap začíná mít sexuální problémy, stačí zárodek ![]()
@Kdoule píše:
Ale to je naprosto běžné, to dělají už děti 3+ v rámci žárlivosti na nového sourozence. A ten spouštěč je naprosto typický - táta nemá čas asi dcerce oznámí, že začíná pracovat, případně začne reagovat roztržitě… Řešení je celkem jediné, táta musí kolem mimina vytyčit jasné meze, co se smí a co ne a naschvály dcerky postihovat. Jestliže toho není ochoten, je její současné chování bohužel logické a bohužel nic dobrého nevnáší ani do vztahu s tebou, ani se svou malou sestrou. Být to já, nezdržela bych se mu oznámit, že konkrétně toto velmi nežádoucí chování své dcery způsobuje sám
Mám čtyři holky a nikdy v rámci žárlení a vynucení pozornosti na sestry nic nehodily, nevylily ani nešláply.. ![]()
@Kdoule Předpokládám, že za tím bude víc než vařená nudle.
Spousta diskusí zde je na téma „odcizili jsme se, už si nerozumíme, je jiný, než na začátku, už ho nedokážu milovat“, zpravidla to píše zakladatelka po méně než 15 - 20 letech vztahu. A často se jí odkýve, že by neměla nešťastná trávit další roky v manželství (byť má celkem malé děti).
Po těch 15 -20 letech se lidi často v zájmech a povaze rozejdou. To nemusí být ničí vina. Chlap může mít pocit, že děti už jsou velké a neublíží jim to (hm, u Lenčiny neteře se zjevně seknul). A protože spousta chlapů jsou vyhnívači, tak odejdou teprve na nějaký vnější impuls, což může být ten model přes 20.
Skutečně si myslím, že pokud je vztah zcela v pořádku, tak ho dvacítka s velkejma kozama neohrozí.
Háček je v tom, že chlap nemusí vnímat vztah jako „v pořádku“ a ženská to nemusí vědět a může si malovat idylku až do jeho odchodu.
@Knihomyš píše:
@Kdoule Předpokládám, že za tím bude víc než vařená nudle.
Spousta diskusí zde je na téma „odcizili jsme se, už si nerozumíme, je jiný, než na začátku, už ho nedokážu milovat“, zpravidla to píše zakladatelka po méně než 15 - 20 letech vztahu. A často se jí odkýve, že by neměla nešťastná trávit další roky v manželství (byť má celkem malé děti).
Po těch 15 -20 letech se lidi často v zájmech a povaze rozejdou. To nemusí být ničí vina. Chlap může mít pocit, že děti už jsou velké a neublíží jim to (hm, u Lenčiny neteře se zjevně seknul). A protože spousta chlapů jsou vyhnívači, tak odejdou teprve na nějaký vnější impuls, což může být ten model přes 20.
Skutečně si myslím, že pokud je vztah zcela v pořádku, tak ho dvacítka s velkejma kozama neohrozí.
Háček je v tom, že chlap nemusí vnímat vztah jako „v pořádku“ a ženská to nemusí vědět a může si malovat idylku až do jeho odchodu.
Amen…
@Kdoule píše: Čili celkem nejde o to, že by to doma „fungovalo“ (naopak, prasečinky si užijou rádi), ale že jim samotným se nechce čelit průse. u s Mařkou- ženská metrnice je na tom asi podstatně líp než poddajná a klidná zmíněná pisatelka, jež je tak mírná a měkká (myšleno v dobrém), že není ochotná dcerku nabádat ke lži či podvodu… No jo, na takové prasáky jiný kalibr ženské, škoda, že největší podrazy dělají právě ti, kterým to nikdo neosolí.
Jim to doma funguje natolik, že nechtějí odcházet ![]()
Jinak jo, ženská metrnice je na tom podstatně líp, protože na chlapovi nevisí. On se jí paradoxně drží proto, že ví, že je schopná ho i v těch 50+ s rozběhem vykopnout…
@Lenka002 Tak já nevím, ale v 15 už je dost velká, aby na dovolenou nejela když nechce a uměla udržovat slušný vztah s přítelkyní tatínka. Jen musí chtít. Podle toho co popisuješ, ji macecha nic nedělá, jen ji nemiluje a co? Však chodí za tatínkem a ne se kamarádit s ní.
@Kdoule píše:
Ale to je naprosto běžné, to dělají už děti 3+ v rámci žárlivosti na nového sourozence. A ten spouštěč je naprosto typický - táta nemá čas asi dcerce oznámí, že začíná pracovat, případně začne reagovat roztržitě… Řešení je celkem jediné, táta musí kolem mimina vytyčit jasné meze, co se smí a co ne a naschvály dcerky postihovat. Jestliže toho není ochoten, je její současné chování bohužel logické a bohužel nic dobrého nevnáší ani do vztahu s tebou, ani se svou malou sestrou. Být to já, nezdržela bych se mu oznámit, že konkrétně toto velmi nežádoucí chování své dcery způsobuje sám
Typické to možná je, on ji dá i na zadek, ale ona ho má kdesi… Jde a se smíchem to udělá znova. Proto si malou beru sebou pryč, protože jinak muž neudělá nic do práce a pořád řeší jen problémy kolem dcerunky, které dělá. A navíc si jí ani pořádně neužije, protože buď se jí věnuje a nebo postihuje za to, co dělá miminu… Tohle se takhle děje více méně těch 7 měsíců, co je mimino na světě a hřejmě to lepší nebude. Možná to je jeden z důvodů, proč si manžel bere dcerunku méně často a nebo jen na pár hodin po škole. Prostě i on cítí, že je něco špatně, ale spíš, než to řešit, tak vyčkává, jestli z toho vyroste. A dle řečí jeho ex, je tohle chování zcela normální a když se mu nelíbí, tak co - malou má v péči ona a on si neměl dělat mimino… Takže ani takhle se to nevyřeší. Každopádně dle mého názoru a dětí, které mám okolo sebe vím, že jim stačí jednou říct, max jednou zopakovat, co se u mimina nedělá a oni to prostě nedělají. A to je tu pár dětí, které jsou s naší malou víc jak dcerunka a soužití je zcela v pohodě…
@maritimka Normální to teda podle mě taky není. Ikdyž určitě se to objevuje i u vlastní dětí, ale manželva dcerka třeba naše dítě miluje a ono ji taky. Samozřejmě mu bere hračky, občas ji nedojdou nebezpečné věšci a žárlí, když se s ní mazlíme, ale to už začíná i naopak ![]()
@peggy.sl píše:
Mám čtyři holky a nikdy v rámci žárlení a vynucení pozornosti na sestry nic nehodily, nevylily ani nešláply..
Já jsem takhle agresivní chování u žádných známých neviděla. A když jim řeknu, co máme doma, tak se diví, co je to za „parchanta“, že by mu prostě nařezali, aby si to pamatoval. A prosím - to jsou lidé, kteří ji znají už od malinka a vždy to pro ně byl andílek, ale tohle chování nechápou ani oni…
@Saman píše:
@maritimka Normální to teda podle mě taky není. Ikdyž určitě se to objevuje i u vlastní dětí, ale manželva dcerka třeba naše dítě miluje a ono ji taky. Samozřejmě mu bere hračky, občas ji nedojdou nebezpečné věšci a žárlí, když se s ní mazlíme, ale to už začíná i naopak
On je ale fakt rozdíl, nechat třeba mimino bez dozoru na posteli a odejít, protože ano, to 9 letý holce nedocvakne, co se může stát. Ale opakovaně a naschvál se chovat tak, jak se chová, to je chyba někde jinde, než ve mě, jakože „žárlivé“, „závistivé“ maceše…
@maritimka Však říkám, že to není normální. Bych tu holčinu nenechala s dítětem ani sekundu bez bedlivého dozoru.
@Saman píše:
@maritimka Však říkám, že to není normální. Bych tu holčinu nenechala s dítětem ani sekundu bez bedlivého dozoru.
No a já jsem občas v práci a manžel také musí, aspoň na 30 minut, pracovat (posílá reporty do práce v určitý čas). A jak to udělat? Mimino nemůže mít u sebe, akorát by něco po*ral v reportu, to musí mít klid. Jenže s dcerunkou to nejde, takže možná jeden z důvodů, proč si ji bere méně. Klid je jen, když je s ní sám a nebo eventuelně, když tu jsem já a můžu mimino hlídat. Ale to jsem zase já na nervy z dcerunky vychování, takže mi opravdu ta hodina až dvě denně, když tu je, stačí…