Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kometa32 píše:Barca12345 píše:Co je lepší? Asi zlatý středkometa32 píše:No a jako co je lepsi???SayaSt píše:Takže vlastně jenom šetříš a žádnou radost si nedopřeješ…kometa32 píše:sla jsem z nakupu a hodila tam aspon dvacku. potkali jsme babi, dostali stovku, uz tam putovala. mamka vedela, takze jsem k prilezitostem dostavala malickost (aby se nereklo) a pak hotovost bokem tajne,do obalky. prodavala jsem veci po male, to jsem taky davala do obalky.SayaSt píše:No ale tak to jsi musela do té pokladičky dávat každý den peníze, néé?Silwinka87 píše:ja tak davala dcerce nebo babicky kdyz prisli a za necely trictvrte rok 8 tisicSayaSt píše:Já si myslím..Že když si člověk odkládá i po malých částkách,tak se to časem projeví..Já tak dávám malému do pokladničky 10,20,50 Kč..Už ji má pěkně těžkou,ale sama jsem se ještě nedívala kolik tam vlastně má…Barca12345 píše:
Akorat ja nemam obalku ale ucetja mela obalku schovanou ve skrini pod dcerky bodyckama. tam jsem mela jistotu ze nepoleze
omlouvam se zakladatelce za OT, to jen, aby vsechny maminky vedeli ze to jde kdyz se chce!
a ted, vse co se strhava mam trvalym prikazem (SIPO,NET,MOB..), pak z uctu platim nakupy a co zbyva dodavam do obalek. v jedne na skolu, v dalsi dceri na skolku (chodi do soukrome 1× tydne), dalsi mam na jeji narozeniny a posledni na vybaveni pokojicku. nikdy bych neverila kolik se tim da nasetrit
jinak teda neutracim za kraviny, sobe obleceni nekupuju a kdyz tak vyprodej nebo sekac, dceri z druhe ruky nebo takko,kik. Jidlo vetsinou co je v akci. ale nechybi nam nic, mame co potrebujem,i neco navic.
ziju z materske a alimentu=9600 kc. s pritelem nezijeme,tak ho jen zaukoluju koupit pecivo, mliko, zaplati kdyz nekam jdem. vic me nepodporuje,zatim.. ted uz to ma na sporeni a setrime dal
![]()
![]()
![]()
Setrit tak, aby dite v tezkych chvilich nestradalo a nebo si ty penize uzit (navic kdyz jsou po malych castkach tak jak si je chces uzit) a potom nemit na skolku? Svou skolu? Popripade treba dcerce na poradne boty???Šetřit bokem v manželství dítěti na boty by bylo moc smutné…
Malému taky dáváme do pokladničky, ale za třičtvrtě roku tam 8tisíc mít nebude, tak proto jsem se ptala, že musí dávat do obálek denně. Nic špatného jsem tím nemyslela.
Ja jsem tim taky nemyslela nic spatneho… ![]()
Znam kamaradku, ktera i kdyz s otcem zije, na ty boty setrit treba musi…
je to fakt smutne, ale i to se muze stat, v pripade zakladatelky bych ale taky setrila KAZDOU KRUNU a fakt si nekoupila nic navic abych se jednoho krasneho dne mohla sebrat a zacit znovu!!!
Eneer píše:
Hmm, zrovna u toho ING spořícího konta je podmínkou být majitelem bankovního účtu, ale co dělat v případě, kdy účet je společný a psaný na manžela, pokud chce dotyčná účet utajit? Nebo stačí, když je disponent?
Myslím, že musíš být majitelem účtu. Nedávno jsem si to zakládala..
IvkaH píše:Anonymní píše:Děkuji, tenhle příspěvek je opravdu přínosem i pro mě
Tak v první řadě bych mu ukázala účtenku a zeptala se,co to má být.Když si vymyslí nějakou blbost,tak bych mu jen v klidu řekla:,,Kdybys měl koule na to říct mi pravdu,dokázala bych si tě ještě alespoň trochu vážit,ale pokud takhle urážíš mojí inteligenci,tak už mi za to nestojíš.V trojce žít odmítám.Pokud ještě stále chceš jet na ty hory tak už v neděli pošli někoho pro své věci.Hned v příšťím týdnu se ti ozvu kolik mi budeš platit-myslím že pokud máš na to utrácet za milenku tak nebude problém platit na své dítě.„A od té chvíle bych s ním už nepromluvila ani slovo a na nějaké jeho keci vůbec nereagovala,nejlépe do jeho odjezdu bych šla pryč s tím,že až vypadne ať pošle sms,že už ho nechceš ani vidět.Pokud by odjel,napsala bych mu hned v pátek večer jen sms:,,už máš zabaleno-v neděli v 17:00 si někoho pošli pro věci,jestli nebudou v 18:00 pryč,najdeš je u popelnic“ a vyměnila bych zámky.Alespoň mu tu jeho romantiku na sněhu znepříjemníš.Tady prostě už není o co stát,udělal to jednou,dvakrát a ať uděláš cokoliv,udělá to zase.Chce to necítit se jako chudinka a ani se tak netvářit a hlavně nedělat scény a jednat s ním už jen v naprostém klidu.Prostě se někde o samotě pořádně hystericky vybreč,ale nedávej mu najevo,že je tak důležitý,jak si on sám myslí.Tu radost,že je nepostradatelný bych mu neudělala.A věř mi:když jsem se k bývalému začala chovat takhle,okamžitě otočil-prostě mu došlo,že není středobodem vesmíru a že to,co má mezi nohama neni nic speciálního,co bych jinde nenašla a pak se najednou chtěl vrátit-bohužel pro něj,jsem ho už nechtěla a zbavovala jsem se ho ještě 2 roky(tak dlouho po rozchodu mu vydrželo mě uhánět,to je ale zase jiný příběh)Vůbec se s ním nemazej.Hodně štěstí
Vytisknu si ho a pro případ nouze schovám, kdyby byl potřeba.
Eneer píše:
Hmm, zrovna u toho ING spořícího konta je podmínkou být majitelem bankovního účtu, ale co dělat v případě, kdy účet je společný a psaný na manžela, pokud chce dotyčná účet utajit? Nebo stačí, když je disponent?
Založit účet jinde? Třeba v mbance (po netu, zdarma). Není nad to mít „vajíčka ve více ošatkách“. ![]()
velká chyba že nemáš finance pod palcem ty. Přítel mi odevzdá měsíčně celou výplatu, já z toho zaplatím všechny účty a jsem to já kdo hospodaří s penězi. Když něco potřebuje tak si řekne a já mu na to peníze dám. Přístup k našemu účtu mám jen já. Prostě mu řekni, že je potřeba lépe hospodařit, že máš pocit že ty peníze vždycky nějak blbě utratíte ani nevíš za co a chtěla bys mít o tom přehled. Navrhni systém účtenek a pravidelného zapisování a argumentuj šetřením peněz pro dítě na školné a na vaši dovolenou a já nevím na co ještě.
Na tento systém málokterý chlap přistoupí, aby mu manželka přidělovala peníze.
Lynette píše:
velká chyba že nemáš finance pod palcem ty. Přítel mi odevzdá měsíčně celou výplatu, já z toho zaplatím všechny účty a jsem to já kdo hospodaří s penězi. Když něco potřebuje tak si řekne a já mu na to peníze dám. Přístup k našemu účtu mám jen já. Prostě mu řekni, že je potřeba lépe hospodařit, že máš pocit že ty peníze vždycky nějak blbě utratíte ani nevíš za co a chtěla bys mít o tom přehled. Navrhni systém účtenek a pravidelného zapisování a argumentuj šetřením peněz pro dítě na školné a na vaši dovolenou a já nevím na co ještě.
Neblázni!
Na to jí ten chlap teď nepřistoupí. Možná ještě tak v době vrcholné zamilovanosti, ale teď určitě ne… ![]()
To su teda témy, ako cez kopírák.
Zakladatelka, nechat malé dieťa s manželkou a nakupovať nové vybavenie pod vrchné nohavice, to je niečo. ![]()
Financie sú žial doležité, hlavne v tejto blbej dobe. Nemožu Ti pomocť príbuzní?
K téme - s chlapom by som dala reč a vytiahla to z neho.
Lynette píše:
Taky to tak mame, ale neznam snad zadneho jineho chlapa, ktery by byl ochotny toto tolerovat… my to mame proto, ze partner je prilis pohodlny k tomu, aby se staral, pocital a kontroloval - jak sam rika - nema na to chut… no a pro me vlastne lepe, ze…
![]()
tak třeba u nás drží kasu taky chlap
já si občas přivydělám-to si dávám bokem nebo občas něco koupim a když něco potřebuju tak si o peníze řeknu a dostanu
ale taky už jsem si začla dávat na stranu
radši
jako fakt nevim co se kdy stane a nechci zůstat s holou řití
když jsme spolu začínali měli jsme každej dvě auta a každej jeden byt-teď už máme jen dvě auta,motorku a on svůj byt prodal a já svůj nechala přepsat na něj-takže kdyby náhodou fakt nemám vůbec nic
je mi občas hanba,že takhle přemejšlim,že co kdyby se na nás vyprdnul
ale když to tu tak čtu a to nejen tuhle diskuzi teda… ![]()
Barca12345 píše:Lynette píše:Taky to tak mame, ale neznam snad zadneho jineho chlapa, ktery by byl ochotny toto tolerovat… my to mame proto, ze partner je prilis pohodlny k tomu, aby se staral, pocital a kontroloval - jak sam rika - nema na to chut… no a pro me vlastne lepe, ze…
velká chyba že nemáš finance pod palcem ty. Přítel mi odevzdá měsíčně celou výplatu, já z toho zaplatím všechny účty a jsem to já kdo hospodaří s penězi. Když něco potřebuje tak si řekne a já mu na to peníze dám. Přístup k našemu účtu mám jen já. Prostě mu řekni, že je potřeba lépe hospodařit, že máš pocit že ty peníze vždycky nějak blbě utratíte ani nevíš za co a chtěla bys mít o tom přehled. Navrhni systém účtenek a pravidelného zapisování a argumentuj šetřením peněz pro dítě na školné a na vaši dovolenou a já nevím na co ještě.![]()
Ale abych to taky uvedla na pravou miru… ne ze by jako dostaval kapesne a tak…
on ma pristup k memu uctu (tomu priznanemu) a ja k jeho (myslim, ze on tajny nema)… kdyz neco chce, proste mi rekne, ze tolik a tolik vybere (ale i ja jemu) a popripade se zepta, jestli nam to vyjde nebo ne… o velkych vydajich spolu mluvime a rozhodujeme, neni totak, ze on nesmi nic a ja velim… ![]()
Barca12345 píše:Barca12345 píše:Ale abych to taky uvedla na pravou miru… ne ze by jako dostaval kapesne a tak…Lynette píše:Taky to tak mame, ale neznam snad zadneho jineho chlapa, ktery by byl ochotny toto tolerovat… my to mame proto, ze partner je prilis pohodlny k tomu, aby se staral, pocital a kontroloval - jak sam rika - nema na to chut… no a pro me vlastne lepe, ze…
velká chyba že nemáš finance pod palcem ty. Přítel mi odevzdá měsíčně celou výplatu, já z toho zaplatím všechny účty a jsem to já kdo hospodaří s penězi. Když něco potřebuje tak si řekne a já mu na to peníze dám. Přístup k našemu účtu mám jen já. Prostě mu řekni, že je potřeba lépe hospodařit, že máš pocit že ty peníze vždycky nějak blbě utratíte ani nevíš za co a chtěla bys mít o tom přehled. Navrhni systém účtenek a pravidelného zapisování a argumentuj šetřením peněz pro dítě na školné a na vaši dovolenou a já nevím na co ještě.![]()
on ma pristup k memu uctu (tomu priznanemu) a ja k jeho (myslim, ze on tajny nema)… kdyz neco chce, proste mi rekne, ze tolik a tolik vybere (ale i ja jemu) a popripade se zepta, jestli nam to vyjde nebo ne… o velkych vydajich spolu mluvime a rozhodujeme, neni totak, ze on nesmi nic a ja velim…
Už jsme se lekly, že ho týráš.
![]()
Wiolla píše:Barca12345 píše:Už jsme se lekly, že ho týráš.Barca12345 píše:Ale abych to taky uvedla na pravou miru… ne ze by jako dostaval kapesne a tak…Lynette píše:Taky to tak mame, ale neznam snad zadneho jineho chlapa, ktery by byl ochotny toto tolerovat… my to mame proto, ze partner je prilis pohodlny k tomu, aby se staral, pocital a kontroloval - jak sam rika - nema na to chut… no a pro me vlastne lepe, ze…
on ma pristup k memu uctu (tomu priznanemu) a ja k jeho (myslim, ze on tajny nema)… kdyz neco chce, proste mi rekne, ze tolik a tolik vybere (ale i ja jemu) a popripade se zepta, jestli nam to vyjde nebo ne… o velkych vydajich spolu mluvime a rozhodujeme, neni totak, ze on nesmi nic a ja velim…
![]()
![]()
No, nekdy trochu mlzim!!! ![]()
rohlice píše:
tak třeba u nás drží kasu taky chlapjá si občas přivydělám-to si dávám bokem nebo občas něco koupim a když něco potřebuju tak si o peníze řeknu a dostanu
radši
když jsme spolu začínali měli jsme každej dvě auta a každej jeden byt-teď už máme jen dvě auta,motorku a on svůj byt prodal a já svůj nechala přepsat na něj-takže kdyby náhodou fakt nemám vůbec nic
ale když to tu tak čtu a to nejen tuhle diskuzi teda…
Však právě..Nikdy nevíš,co s ním udělá krize středního věku,začne ti prohánět nějakou mladou nánu a ty půjdeš s holou prdelí..
Proto si zakládám obálku.. ![]()
Silwinka87 píše:rohlice píše:Však právě..Nikdy nevíš,co s ním udělá krize středního věku,začne ti prohánět nějakou mladou nánu a ty půjdeš s holou prdelí..
tak třeba u nás drží kasu taky chlapjá si občas přivydělám-to si dávám bokem nebo občas něco koupim a když něco potřebuju tak si o peníze řeknu a dostanu
radši
ale když to tu tak čtu a to nejen tuhle diskuzi teda…
Proto si zakládám obálku..