Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milá zakladatelko,
to se hrozné. Nečetla jsem vše. Holky se Ti snaží poradit, jak nejlíp umí.
Ale s půlročním dítětem se na hory teď raději nevydávej. Mají být arktické mrazy. Ty tam přijedeš - ani nevíš hotel - tak ho budeš hledat?? I když ho najdeš, tak oni a) na hotelu budou - a ty je chceš přistihnout a dělat scénu před miminem? b) budou venku třeba na celý den a co ty? Bez ubytování? S půlročním dítětem promrzlým hladovým?? A co cesta? Asi se necítíš na to řízení - je to risk s dítětem a ty vynervovaná, vystresovaná, ubrečená - no prosím, nejezdi.
A radu nemám. Jen já bych s takovým pocitem podvádění žít asi nedokázala ani minutu. Pokud Tě motivují jen peníze, tak to podle mě nestačí. Jo, něco jiného by bylo, kdyby to byl vzácný kvalitní člověk, skvělý otec, který jen jednorázově ujel. Tam by se mohlo uvažovat o odpuštění (já tedy ne, mně by z něj bylo doživotně na
). Ale takhle. Pokud je byt jeho, tak se odstěhuj třeba k rodině, určitě tě podpoří. A postupně se časem postavíš na vlastní nohy. Bude to těžké. Ale máš dítě, máš to pro koho dělat. Hodně štěstí! ![]()
Anonymní píše:
Milá zakladatelko,
to se hrozné. Nečetla jsem vše. Holky se Ti snaží poradit, jak nejlíp umí.Ale s půlročním dítětem se na hory teď raději nevydávej. Mají být arktické mrazy. Ty tam přijedeš - ani nevíš hotel - tak ho budeš hledat?? I když ho najdeš, tak oni a) na hotelu budou - a ty je chceš přistihnout a dělat scénu před miminem? b) budou venku třeba na celý den a co ty? Bez ubytování? S půlročním dítětem promrzlým hladovým?? A co cesta? Asi se necítíš na to řízení - je to risk s dítětem a ty vynervovaná, vystresovaná, ubrečená - no prosím, nejezdi.
A radu nemám. Jen já bych s takovým pocitem podvádění žít asi nedokázala ani minutu. Pokud Tě motivují jen peníze, tak to podle mě nestačí. Jo, něco jiného by bylo, kdyby to byl vzácný kvalitní člověk, skvělý otec, který jen jednorázově ujel. Tam by se mohlo uvažovat o odpuštění (já tedy ne, mně by z něj bylo doživotně na). Ale takhle. Pokud je byt jeho, tak se odstěhuj třeba k rodině, určitě tě podpoří. A postupně se časem postavíš na vlastní nohy. Bude to těžké. Ale máš dítě, máš to pro koho dělat. Hodně štěstí!
naprostý souhlas ![]()
Bohužel, často vyhrávají peníze nad hnusem
, já bych hnus nevydržela. Už jsem jej několikráte nevydržela. Vždy si to odskákala (chybějící peníze, strašná psychika pramenící z pocitu, že jsem na vše sama atd.), ale odskákávala bych si to dál. ![]()
Co se týče, jestli mu to říct či neříct, to teď nevím. Ale pokud by jsi to na vlastní oči viděla, pak bych být tebou volila odchod i za cenu, že to budě těžké a bude to chtít bojový plán.
Anonymní píše:
No jo. Kdyby nepsala na facebooku, že se těší na víkend na hory, přítel si nekoupil včera balík nových trenek a nenechal si komplet vyčistit auto, tak bych to asi taky nechala být. Asi mu neřeknu, že to vím, stejně by se nepřiznal a vymyslel si spoustu nesmyslů. Ale cítím se prostě strašně. Kdybych mohla, prásknu dveřmi a jdu. Jenže finančně bych to teď nezvládla, musím počkat, až malý půjde do školky. Asi si nechám napsat nějaké antidepresiva, abych to tak nevnímala, jinak mě brzy odvezou
.
Zeptala bych se ho, jestli si nechce promluvit o vztahu…když stále za někým utíká..Hlavně nechápu, že nevíš, kam jede…U Vás zřejmě vázne ve vztahu vše, včetně komunikace..A pokud je ti to fuk, tak co na to říct.
pannda píše:
Zeptala bych se ho, jestli si nechce promluvit o vztahu…když stále za někým utíká..Hlavně nechápu, že nevíš, kam jede…U Vás zřejmě vázne ve vztahu vše, včetně komunikace..A pokud je ti to fuk, tak co na to říct.
Já bych si s ním ráda promluvila, zkoušela jsem ho několikrát. Řekl mi, že přece po něm nemůžu chtít, aby byl jen se mnou, že taky potřebuje jít ven. Takže to funguje tak, že přijde z práce domů, pojí a jde ven a kolikrát přijde až třeba v deset večer. On to tak předtím nedělal, byli jsme většinou spolu, vše se strašně zlomilo, když jsem otěhotněla. A přitom se na mé straně nic nezměnilo, nebylo mi špatně, nebyla jsem protivná, do práce jsem chodila ještě dva týdny před porodem…Jenže už mám asi nějaký blok, jsem na něj tak naštvaná, že už se mi s ním vlastně ani mluvit nechce. Strašně mě zklamal tím, že chtěl dítě a nakonec využil toho, že já jsem s ním doma a on si může vesele užívat s kde kým. Naštěstí tedy jídlo koupí, plínky pro malého taky, po této stránce jakž takž funguje, ale zase asi z čeho bych to koupila já, když mu dávám polovinu rodičovské na nájem a za zbytek dělám nákupy, když jdu s kočárkem, telefon, spoření atd. Včera přišel večer a ráno zase odjel do práce, tak jsem ho ani nechytla. Je to první kluk, se kterým žiji, tak je možné, že spoustu věcí není normální a tím, že nemám srovnání, tak mi to normální připadá a toleruji to. Každopádně kdysi mě neskutečně miloval a snesl by mi modré z nebe
.
Ty mu dáváš polovinu rodičáku na nájem? T.j. přes tři tisíce? To spadl z višně, ne? On dává ze svých příjmů taky polovinu na nájem? Kolik vůbec ten nájem je?
S tím bych okamžitě přestala.
Mám taky rodičák a když z ně poplatím dětem a sobě spoření po 1,5tis., pojistky 2×500, telefon 500 a internet 500, zbyde mi tak tisícovka. Měsíčně projíme tak 4tis + školkovné a stravné ve školce pro staršího 1tis. Takže jsem na nule
.
Jestli on kompletně neplatí jídlo nebo věci pro miminko, tak je to u mě PAKO!
Teda ja bych mu nic nedavala, muj manzel ma taky svy penize a do tech nevidim, ale dava mi z platu od sebe jeste k matersky
a s tim musim vyjit.
Nečetla jsem vše,ale je to síla.Tak on si vydržuje milenku a ty mu ještě máš dávat na nájem?..Ten by letěl teda hned.
Chápu,že na tom nejsi finančně dobře aby ses osamostatnila,ale kdo jo,že?..Každopádně bych tam nezůstávala a i kdybych ze začátku měla jít k rodičům šla bych hned.
U nás máme společný účet,já platím vše co je třeba+dělám rezervy o kterých ani chlap neví,takže když teď byl problém s vyplácením RD a jeho výplatou vytáhla jsem 18tis co jsem dokázala za 4měs našetřit a ten se nestačil divit.
A když chce chlap na něco extra -nové prac. boty,nebo jen na pivko s klukama řekne mi
Milli píše:
Ty mu dáváš polovinu rodičáku na nájem? T.j. přes tři tisíce? To spadl z višně, ne? On dává ze svých příjmů taky polovinu na nájem? Kolik vůbec ten nájem je?
Mám taky rodičák a když z ně poplatím dětem a sobě spoření po 1,5tis., pojistky 2×500, telefon 500 a internet 500, zbyde mi tak tisícovka. Měsíčně projíme tak 4tis + školkovné a stravné ve školce pro staršího 1tis. Takže jsem na nule.
No nájem máme bohužel 10 tis. měsíčně. Bydlíme v nájemním bytě a tady se tak nájmy pohybují, máme 3+1. Na začátku jsem chtěla, že si vezmeme hypotéku a buď si byt koupíme nebo postavíme baráček, ale díky bohu za to, že jsem do toho nakonec nešla a díky bohu za to, že nejsme manželé, ačkoliv mě kolikrát strašně moc mrzelo, že ho za ty roky nenapadlo alespoň říct, že si mě vzít chce. Já do jeho příjmů taky nevidím, společnou kasu nikdy nechtěl, ale jestliže může takhle sponzorovat milenku, tak určitě nouzí netrpí. Já prostě nechápu povahu člověka, co to musí být za haj…, že nechá přítelkyní s mimčem doma a on si vesele užívá s milenkou, kupuje jí věci, když si koupil nové auto, tak jen první za ní a celého půl dne spolu jezdili, její děti a jí pozval v tom prosinci dvakrát do kina (bohužel občas potkám lidi, kteří do té hospody chodí taky, takže se občas něco doslechu). A největší sranda je, že její bývalý manžel chodí do té hospody taky.
Anonymní píše:pannda píše:Já bych si s ním ráda promluvila, zkoušela jsem ho několikrát. Řekl mi, že přece po něm nemůžu chtít, aby byl jen se mnou, že taky potřebuje jít ven. Takže to funguje tak, že přijde z práce domů, pojí a jde ven a kolikrát přijde až třeba v deset večer. On to tak předtím nedělal, byli jsme většinou spolu, vše se strašně zlomilo, když jsem otěhotněla. A přitom se na mé straně nic nezměnilo, nebylo mi špatně, nebyla jsem protivná, do práce jsem chodila ještě dva týdny před porodem…Jenže už mám asi nějaký blok, jsem na něj tak naštvaná, že už se mi s ním vlastně ani mluvit nechce. Strašně mě zklamal tím, že chtěl dítě a nakonec využil toho, že já jsem s ním doma a on si může vesele užívat s kde kým. Naštěstí tedy jídlo koupí, plínky pro malého taky, po této stránce jakž takž funguje, ale zase asi z čeho bych to koupila já, když mu dávám polovinu rodičovské na nájem a za zbytek dělám nákupy, když jdu s kočárkem, telefon, spoření atd. Včera přišel večer a ráno zase odjel do práce, tak jsem ho ani nechytla. Je to první kluk, se kterým žiji, tak je možné, že spoustu věcí není normální a tím, že nemám srovnání, tak mi to normální připadá a toleruji to. Každopádně kdysi mě neskutečně miloval a snesl by mi modré z nebe
Zeptala bych se ho, jestli si nechce promluvit o vztahu…když stále za někým utíká..Hlavně nechápu, že nevíš, kam jede…U Vás zřejmě vázne ve vztahu vše, včetně komunikace..A pokud je ti to fuk, tak co na to říct..
ako zareaguje ked mu prestanes davat polovicu na najomne? predpokladam ze prestane kupovat jedlo a plienky… podla mna nie je dovod cakat a setrit lebo pri takomto hajzlovi nebude z coho setrit… a ta jeho manazerka tiez musi byt kvietok vonavy ked potrebuje tahat prachy z otca maleho dietata.. takych manazerok by sa naslo co manazuju cudzie financie vo svoj prospech
po tomto vsetkom co som si tu precitala by som ja s nim nestravila viac uz ani minutu ani za cenu toho ze by som z prepacenim zrala len suche rohliky
akoze odtial potial
a dobre si prerataj ci sa ti oplati cakat dokial pojde dieta do skolky, dovtedy sa zblaznis a financne podla mna na tom horsie nebudes ked ho opustis
zial smola ze byt je jeho, tak ti nic ine neostane len odist, mna by uz teda po navrate z tych hor doma urcite nenasiel a nenechala by som ani odkaz, nech sa cuduje kde som… akurat by som hned v pondelok zacala riesit co dalej, t.j. vyzivne na dieta a na mna, v stretavani s dietatom by som mu nebranila, ja mam nejak pocit ze vy dvaja si uz nemate velmi co vysvetlovat, mne to pride ze tu su uz kocky hodene a on len tazi z tvojej bezmocnosti… neviem ci chces aby sa spamatal a dat mu sancu (ja by som mu uz nedala, ale to je na tebe) ale takyto radikalny krok je jedine co ho moze priviest k rozumu, ked komunikovat nechce ![]()
Anonymní píše:Milli píše:No nájem máme bohužel 10 tis. měsíčně. Bydlíme v nájemním bytě a tady se tak nájmy pohybují, máme 3+1. Na začátku jsem chtěla, že si vezmeme hypotéku a buď si byt koupíme nebo postavíme baráček, ale díky bohu za to, že jsem do toho nakonec nešla a díky bohu za to, že nejsme manželé, ačkoliv mě kolikrát strašně moc mrzelo, že ho za ty roky nenapadlo alespoň říct, že si mě vzít chce. Já do jeho příjmů taky nevidím, společnou kasu nikdy nechtěl, ale jestliže může takhle sponzorovat milenku, tak určitě nouzí netrpí. Já prostě nechápu povahu člověka, co to musí být za haj…, že nechá přítelkyní s mimčem doma a on si vesele užívá s milenkou, kupuje jí věci, když si koupil nové auto, tak jen první za ní a celého půl dne spolu jezdili, její děti a jí pozval v tom prosinci dvakrát do kina (bohužel občas potkám lidi, kteří do té hospody chodí taky, takže se občas něco doslechu). A největší sranda je, že její bývalý manžel chodí do té hospody taky.
Mám taky rodičák a když z ně poplatím dětem a sobě spoření po 1,5tis., pojistky 2×500, telefon 500 a internet 500, zbyde mi tak tisícovka. Měsíčně projíme tak 4tis + školkovné a stravné ve školce pro staršího 1tis. Takže jsem na nule.
no tak byt kde je najomne 10 tis mesacne by ti bol aj tak k nicomu, to by si sama neutiahla, tak nech si plati sam a nebude z coho sponzorovat milenku mozno… a ta bude hladat dalsi kohutik z ktoreho potecie
ved ty ju vlastne sponzorujes tiez tym ze mu polku toho najomneho davas, takto mu ostava na sponzoring dost ![]()
Kočko, nemáš možnost se sbalit a odejít do nějaké garsonky? Kolik by byl nájem?
Vážně o tom přemýšlej, já ve vašem případě moc nevidím východisko. On si dělá co chce i přes tvé protesty a nehodlá na tom nic měnit ![]()
Anonymní píše:Milli píše:No nájem máme bohužel 10 tis. měsíčně. Bydlíme v nájemním bytě a tady se tak nájmy pohybují, máme 3+1. Na začátku jsem chtěla, že si vezmeme hypotéku a buď si byt koupíme nebo postavíme baráček, ale díky bohu za to, že jsem do toho nakonec nešla a díky bohu za to, že nejsme manželé, ačkoliv mě kolikrát strašně moc mrzelo, že ho za ty roky nenapadlo alespoň říct, že si mě vzít chce. Já do jeho příjmů taky nevidím, společnou kasu nikdy nechtěl, ale jestliže může takhle sponzorovat milenku, tak určitě nouzí netrpí. Já prostě nechápu povahu člověka, co to musí být za haj…, že nechá přítelkyní s mimčem doma a on si vesele užívá s milenkou, kupuje jí věci, když si koupil nové auto, tak jen první za ní a celého půl dne spolu jezdili, její děti a jí pozval v tom prosinci dvakrát do kina (bohužel občas potkám lidi, kteří do té hospody chodí taky, takže se občas něco doslechu). A největší sranda je, že její bývalý manžel chodí do té hospody taky.
To je ale ..... . Takže jemu vlastně nic nechybí. S tou „dámou“ si hraje na rodinku a doma má někoho, kdo mu vaří, pere, uklízí a přispívá na nájem.
Neměla bys to lepší, kdyby jsi si pronajala sama větší byt, vzala tam dva podnájemníky, takhle se o ně za peníze starala? Na tom bys určitě vydělala.
Buď ráda, že nejste manželé, protože jak tady někdo radil, že si spoří na účet na své jméno - tak upozorňuju, zda jste manželé bez předmanželské smlouvy, tak se to vztahuje na všechny účty. A soud má právo požádat banky o zjištění, zda u ní nemáte účet , který se zahrne do společného jmění manželů. Takže obálka je sice nebezpečná, ale právně nedohledatelná.
A já bych se už v takové situaci bála, že od tebe stejně odejde, takže v tu chvíli ti nezbyde nic jiného, než tu situaci vyřešit.
každá ti poradíme jinak, protože každá jsme jiná a každá máme nějákou zkušenost…Neumím si představit být v tvé situaci s miminkem… Musíš ale více přemýšlet než cíti. Zařiď se tak, abys z toho vyšla co nejlépe. Bud prostě potvora, nebo spíše svin…
Určitě za to nestojí, když strká prachy do jiný a ty potřebuješ na plíny. Tak ráda bych ti pomohla…