Proč jsou učitelky neoblíbené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
1.6.18 11:36
@matkabagristy píše:
No, co byste chtěli po absolventech, kteří přece měli ty blbé úči :lol:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1694
1.6.18 11:39
@Anonymní píše:
Tohle je fakt k smíchu. Skutečně si myslíš, že o školství víš jen proto, že čteš články učených lidí?
A kolik si myslíš, že má zkušeností docent nebo profesor, který učí na pedagogických fakultách? Občas bych lidem doporučila, aby se přišli podívat na to, jak taková přednáška na ped. fakultě vypadá. Nevím tedy jak u denních studentů. Já osobně znám přednášky z kombinovaného studia a je to vážně hrůza. Profesoři absolutně nemají tušení, jak to vypadá na základních školách v praxi. Znají pouze svou teorii, ale z praxe nevědí vůbec nic. Kolikrát profesor odprezentuje svou teorii a potom jenom lapá po dechu, když zjistí, jak to funguje (nebo spíše nefunguje) v praxi.
O školství rozhodují lidé, kteří nemají ani tušení, jak to ve školách ve skutečnosti chodí.Učitelé nemají žádné pravomoci, žáci a rodiče mohou vše. Proto dnešní školství vypadá tak, jak vypadá. Všichni jsou děsně chytří a pro spousty lidí je dnes učitel jen blbec, který nebyl schopný vystudovat jinou školu než pedagogickou.
Kdyby o celkovém školství rozhodovali lidé, kteří skutečně mají nějakou zkušenost, určitě by to vypadalo jinak.A jinak co se týče mužů - učitelů. Na naší škole je to 50 na 50. A přesto učitelky své žáky zvládají v naprosté většině mnohem lépe, než učitelé.

Nikde netvrdím, že o tom něco vím, abych mohl dělat poradce na MŠ. ;)
Mě se názory Hausenblase líbí, souhlasím s nimi a je mě jedno, jestli učil na ZŠ.
Učitelé mají pravomoce. Chybí však rákoska. ;) Jen by to chtělo ještě možnost vyloučení ze ZŠ u těžkých případů na na návrh ředitele a po schválení komise na MÚ. V některých Zemích to funguje.

VŠ pedagogické jsou velmi špatné, proto také Hausenblase někteří kvůli tomu považují za extremistu.

https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
1.6.18 11:43
@CHLAP.cz píše:
Takhle se vyjadřuje ta, která má vyučovat příští generace 8o 8o 8o???
No potěš koště. 8) 8) 8)Nedodržuješ ani pravidla zdejší diskuse. HAMBA. Chudáci žáci.
@CHLAP.cz píše:
Máte paní učitelko ve svém vybraném slovníku ještě jiné slovo??? :think: :think:

Tebe pohoršuje slovo průser? Ale božínku… :D:D:D:D:D

Uvědomuješ si, s jakou věkovou skupinou pracuji? Opravdu máš pocit, že je slovo průser (průser, průser, průser) ohrozí? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty jsi ale pusinka naivní… No, prozradím ti tajemství, určitě je to neohrozí. :) Naopak, kdybych se měla hroutit z vybraného slovníku naší budoucnosti (tedy studentů), asi bych už dávno bydlela u Chocholouška. :lol:

PS: A výuka didaktiky matematiky, kterou jsem prošla, se bohužel citlivěji popsat nedá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
1.6.18 11:47
@terinka4444 píše:
ty hambo jedna, chápu, že to zase bylo omylem, ale když už to tady zdůrazňuješ, piš alespoň slova gramaticky správně.

Podívej se, u nás doma se vždy říkalo: půjdeš na hambu ne na hanbu. Tak to tak píšu.
Nějaký učitelský pravopis je mě šumák. Nejsem tady naštěstí ve škole. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
1.6.18 11:48
@CHLAP.cz píše:
Podívej se, u nás doma se vždy říkalo: půjdeš na hambu ne na hanbu. Tak to tak píšu.
Nějaký učitelský pravopis je mě šumák. Nejsem tady naštěstí ve škole. :jazyk:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Však to píšu, jsi fakt roztomilej. Až to dveřma tříská. :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
1.6.18 11:50
@SAJ píše:

Uvědomuješ si, s jakou věkovou skupinou pracuji? Opravdu máš pocit, že je slovo průser (průser, průser, průser) ohrozí? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty jsi ale pusinka naivní… No, prozradím ti tajemství, určitě je to neohrozí. :) Naopak, kdybych se měla hroutit z vybraného slovníku naší budoucnosti (tedy studentů), asi bych už dávno bydlela u Chocholouška. :lol:

PS: A výuka didaktiky matematiky, kterou jsem prošla, se bohužel citlivěji popsat nedá… :zed:

Mě je to fuk. Mám taky svá slova: HAMBA nebo MAMBA. ;) Si vyber.

Diktát tady psát NEBUDU!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.18 11:55
@sissi001
@sissi001 píše:
Není ta neoblíbenost učitelek spojená s faktem, že snad žádná profese není tak " dobrá" ve stěžování si jako právě učitelé? Podle zakladatelky je tato profese finančně i společensky nedoceněná, učitelé jsou přepracování a musí jet na 100%. Možná to bude pro paní učitelku překvápko, ale s těmito problémy se potýká spousta lidí i v jiných profesích.
Netvrdím, že zakladatelka nemá pravdu, jen by mě zajímalo, proč teda dělá tuto práci. Proč nejde do soukromého sektoru, když jinde je tráva zelenější? Já osobně učitele ( až na malé vyjímky) obdivuji, protože kromě žáků musí vycházet i s jejich rodiči…

Pracuji v sociálních. službách. Nade mnou majitel firmy, pode mnou přetížený personál na 60% stavu, vedle nonstop pripominkujici příbuzenstvo a nad tím vším Damoklův meč kontrol z MPSV.
Společenská prestiž nula, mzdy horší než v JZD.
Svou práci mám ráda, ale když pak čtu stesky učitelů, jako by byli jediní, je mi smutno. Oni mají před sebou lidi na počátku, my na konci cesty. No prostě, mají se dobře, a klidně bych jim nabídla jít třeba k nám, nmaji- li pocit, že hůř být nemůže.
 Linda

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
1.6.18 11:55
@CHLAP.cz píše:
@SAJ píše:

PS: A výuka didaktiky matematiky, kterou jsem prošla, se bohužel citlivěji popsat nedá… :zed:

Mě je to fuk. Mám taky svá slova: HAMBA nebo MAMBA. ;) Si vyber.

Diktát tady psát NEBUDU!!! :lol:

Ale, ale, kocourku, já se snad někde o tvém levovopisu zmiňovala? Tady ses moc netrefil, aneb vedle jak ta jedle…

Já si sice nad tvými chybkami vždy dobře pobavím, ale taktně je před tebou nezmiňuji. Tobě je v blažené nevědomosti dobře - a my rozumní víme, že by to stejně bylo vcelku zbytečné. :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
1.6.18 11:57
@Anonymní píše:
@sissi001Pracuji v sociálních. službách. Nade mnou majitel firmy, pode mnou přetížený personál na 60% stavu, vedle nonstop pripominkujici příbuzenstvo a nad tím vším Damoklův meč kontrol z MPSV.
Společenská prestiž nula, mzdy horší než v JZD.
Svou práci mám ráda, ale když pak čtu stesky učitelů, jako by byli jediní, je mi smutno. Oni mají před sebou lidi na počátku, my na konci cesty. No prostě, mají se dobře, a klidně bych jim nabídla jít třeba k nám, nmaji- li pocit, že hůř být nemůže.
Linda

Náročnost vaší práce nikdo nezpochybňuje. No a její ohodnocení je opravdu ostudné.

To ale ovšem neznamená, že by byla kantorská veřejnost sklapnout krovky a šoupat nohama, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.6.18 12:01
@CHLAP.cz píše:
Nějaký učitelský pravopis je mě šumák. Nejsem tady naštěstí ve škole. :jazyk:

ježiškote, no jo. :mrgreen: Jsem upřímně ráda, že lidi jako ty do toho školství moc krafat nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.6.18 12:02
@SAJ píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Však to píšu, jsi fakt roztomilej. Až to dveřma tříská. :lol: :lol: :lol:

No jo, je mile vychovanej, to má z toho, jak chodil doma na tu hambu. To z jednoho udělá miláčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
1.6.18 13:28
@hanka.br. píše:
A to je jako hodně? Tak to jsi na tom fakt bledě.

před lety jsem viděla v televizi, že nějaká žena vyhrála 10 000. Přítomná herečka to okomentovala „a máte na kostýmek“ - moderátorka se zarazila a říká „možná na několik kostýmků“ (je to tak 20 let). herečka zrozpačitěla a povídá „na jeden pořádnej“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
1.6.18 16:00
@CHLAP.cz píše:
Svatá učitelská pravda. :palec: Jenom bych to upřesnil: učí na ZŠ, případně na učňáku.

Mě fascinuje, jak máš učitele i rozdělené. I na gymplu potkáš blba a dost středoškolských kantorů skončilo na základkách, protože nejsou místa. Poznáš to jako od pohledu, kdo má přírodovědu nebo fildu od člověka z pedagogiky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
1.6.18 16:07
@terinka4444 píše:
ježiškote, no jo. :mrgreen: Jsem upřímně ráda, že lidi jako ty do toho školství moc krafat nemůžou.

Kdyby lidi jako já pracovali na MŠ už dávno by neschopní kantoři ve školství nepracovali. ;)

Jen by mě zajímal výzkum, kolik % kantorů by bylo potřeba propustit? :think:

50% nebo 80 %??? To opravdu netuším. Podle zhoršujících se výsledku i v mezinárodním srovnání bych odhadoval těch 80 %. Těch schopných si ale velmi vážím - je těžké za těžkých podmínek, být výborným kantorem. Díky Vám 20 % kantorkám a kantorům. :kytka:

České školství se propadá a to dlouhodobě:

MEZINÁRODNÍ PRŮZKUM Školáci se rapidně zhoršují ve všech předmětech

České školství se pomalu propadá na dno. Ukazují to mimořádně špatné výsledky českých žáků v mezinárodních průzkumech. V tom posledním, který žáci 4. a 8. tříd základních škol absolvovali v loňském roce, propadli v matematice a přírodovědě.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/…/noviny.aspx?…

Nespokojený učitel Nedávný průzkum však upozorňuje i na další problém školství. Tím je nepříznivé klima ve školách. „Měli jsme bohužel i nejhorší výsledek v takzvaném indexu školního klimatu. To už je varující,“ dodal náměstek.

https://www.universitas.cz/…mi-pohorsilo

https://www.lidovky.cz/…y-domov.aspx?…

České děti a učitele škola nebaví nejvíc ze všech vyspělých zemí

https://www.novinky.cz/…ch-zemi.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.6.18 16:19

@CHLAP.cz tak se přidej k ANO, ty berou kdekoho a prohlasují si s komunistama a Okamurou jakoukoliv číčovinu. Určitě tě nechají vyházet 80% kantorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová