Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CHLAP.cz Co dnešní rodinné poměry, pravidla, píle žáků/studentů…nekoresponduje to maličko s neúspěchem školství? Když je pro žaka v páté třídě problémem to, že mu vyučující ohodnotil jeho práci jako nedostatečnou a ne to, že se na to nenaučil, tak je problém ve školství? Třeba…
Jinak netvrdím, že všichni pedagogové sledují změny, mají snahu jinak nahlížet na dnešní omladinu, učit jinak…Ten, kdo chce učit jinak, často stejně narazí…je pouze jednou ze tří stran, které by měly zapracovat.
@SAJ píše:
Protože v populaci je bohužel spousta „odborníků“ na úplně všechno, jako jsi ty.![]()
![]()
Příspěvek upraven 01.06.18 v 21:43
@CHLAP.cz píše:
Co to je neúspěšný žák???![]()
![]()
No to rozhodně nejsem. Maturitu jsem udělal v pohodě. Každý není génius na pravopis, ale za to umí jiné věci a v životě má úspěchy jinde.
Tak bývalý…Asi ten, který nebyl nijak úspěšný a teď má pifku na celé školství. Je vás takových dost. To nevadí.
Nehodnotím jen jeden ukazatel…pravopis…ale i to ostatní. Určitě můžeš mít úspěchy i jinde.
@SAJ píše:
Protože v populaci je bohužel spousta „odborníků“ na úplně všechno, jako jsi ty.![]()
![]()
Příspěvek upraven 01.06.18 v 21:43
Takže za to můžu vlastně já???
Tak konečně učitelky našli viníka.
BLAHOPŘEJI.
Teď už se žádné komise nemusí snažit najít důvod, proč školství tak špatně funguje.
![]()
@JIVaJaH píše:
@CHLAP.cz Co dnešní rodinné poměry, pravidla, píle žáků/studentů…nekoresponduje to maličko s neúspěchem školství? Když je pro žaka v páté třídě problémem to, že mu vyučující ohodnotil jeho práci jako nedostatečnou a ne to, že se na to nenaučil, tak je problém ve školství? Třeba…
Jinak netvrdím, že všichni pedagogové sledují změny, mají snahu jinak nahlížet na dnešní omladinu, učit jinak…Ten, kdo chce učit jinak, často stejně narazí…je pouze jednou ze tří stran, které by měly zapracovat.
Já Ti uvedu můj osobní příklad: učitelka mě šikanovala např.
Sloh známkovala mě 4. Tento sloh byl předán jiné (známé) učitelce na jinou školu a tam to oznámkovalo anonymně pět učitelek/učitelů. Výsledek: čtyři učitelky/učitelé známka 1 a jedna učitelka známka 2.
Takhle to šlo celý druhý stupeň. Nebyl jsem takto poškozován sám, ale výhradně kluci!
Těch nespravedlností byla celá řada - nejen já, ale výhradně kluci a nebyla to jediná taková úča. ![]()
@CHLAP.cz píše:
Já Ti uvedu můj osobní příklad: učitelka mě šikanovala např.Sloh známkovala mě 4. Tento sloh byl předán jiné (známé) učitelce na jinou školu a tam to oznámkovalo anonymně pět učitelek/učitelů. Výsledek: čtyři učitelky/učitelé známka 1 a jedna učitelka známka 2.
Takhle to šlo celý druhý stupeň. Nebyl jsem takto poškozován sám, ale výhradně kluci!
To mi je rozhodně líto. Vím a psala jsem, že ne každý pedagog je profesionál. Proč se něco nedělo? Přinesli rodiče posouzení dalších učitelů např. vedení? Logické a asi napíšeš, že je to naivní řešení.
Nevyjádřil ses ale k mé problematice…škola×rodina. Soudíš stále jednu stranu.
@CHLAP.cz píše:
Já Ti uvedu můj osobní příklad: učitelka mě šikanovala např.Sloh známkovala mě 4. Tento sloh byl předán jiné (známé) učitelce na jinou školu a tam to oznámkovalo anonymně pět učitelek/učitelů. Výsledek: čtyři učitelky/učitelé známka 1 a jedna učitelka známka 2.
Těch nespravedlností byla celá řada - nejen já, ale výhradně kluci a nebyla to jediná taková úča.
No, teď upřímně a úplně bez ironie. Dle tvého písemného projevu, kterým se zde projevuješ, bych spíš věřila té čtyřce, než těm jedničkám a dvojce.
Ale klidně si dál namlouvej, že jsi zneuznaný literát.
@CHLAP.cz píše:
Tak si to shrneme. Školství u nás je super, učitelky jsou super.Proč tedy nezaloží některá učitelka diskusi: PROČ JSOU UČITELKY NEJOBLÍBENĚJŠÍ?![]()
![]()
@CHLAP.cz píše:
Tak si to shrneme. Školství u nás je super, učitelky jsou super.Proč tedy nezaloží některá učitelka diskusi: PROČ JSOU UČITELKY NEJOBLÍBENĚJŠÍ?![]()
![]()
Ty máš nějaký mindrák?
Školství není super, ale to neznamená, že není spousta učitelů, kteří jsou výborní pedagogové. A ještě se po nich chce tu a tam kus výchovy toho kterého výtečníka, protože doma se nezadařilo. U mě učitelky jsou velmi oblíbené, takže jestli takovou diskuzi nezaloží, možná ji založím já. Myslím, že toho pozitivního není málo.
@CHLAP.cz píše:
Takže za to můžu vlastně já???Tak konečně učitelky našli viníka.
BLAHOPŘEJI.
Teď už se žádné komise nemusí snažit najít důvod, proč školství tak špatně funguje.
![]()
Znovu jsem si přečetla, co a jak jsi napsal. Promiň, opravdu nechci být zlá, ale nechce se mi věřit, že máš maturitu… Protože jestli ano, měla by se tvoje středoškolská alma mater hanbit.
Minimálně v českém jazyce se projevuješ hodně nedostatečně a práce s textem (s čímž jsi tu začal operovat taky ty) je ještě o něco horší než mizerná.
Jestli máš opravdu maturitu, děkuj bohu a tomu, že ti ji dali - protože regulérně jsi ji snad ani získat nemohl.
Tím tě nechci nijak ranit, jen mě to prostě děsí.
@SAJ píše:
Znovu jsem si přečetla, co a jak jsi napsal. Promiň, opravdu nechci být zlá, ale nechce se mi věřit, že máš maturitu… Protože jestli ano, měla by se tvoje středoškolská alma mater hanbit.
Minimálně v českém jazyce se projevuješ hodně nedostatečně a práce s textem (s čímž jsi tu začal operovat taky ty) je ještě o něco horší než mizerná.Jestli máš opravdu maturitu, děkuj bohu a tomu, že ti ji dali - protože regulérně jsi ji snad ani získat nemohl.![]()
![]()
Tím tě nechci nijak ranit, jen mě to prostě děsí.
Maturitu z ČJ jsem měl 2.
Přijímačky na SŠ jsem měl 2.
Žádný podvod před komisí si neumím představit.
Nemusím se obhajovat, ale po 30 letech života v zahraničí se moje rodná řeč prostě zhoršila - což mě samozřejmě dost mrzí a trápí mě to.
Někdy rychleji píšu a nekontroluji. Už nejsem ve škole. Tvoje peskování ukazuje Tvůj charakter.
@rokris píše:
Ty máš nějaký mindrák?Školství není super, ale to neznamená, že není spousta učitelů, kteří jsou výborní pedagogové. A ještě se po nich chce tu a tam kus výchovy toho kterého výtečníka, protože doma se nezadařilo. U mě učitelky jsou velmi oblíbené, takže jestli takovou diskuzi nezaloží, možná ji založím já. Myslím, že toho pozitivního není málo.
Za špatné výsledky žáků mohou nekvalitní učitelé, tvrdí matematik
@CHLAP.cz píše:
Maturitu z ČJ jsem měl 2.Přijímačky na SŠ jsem měl 2.
Žádný podvod před komisí si neumím představit.
Nemusím se obhajovat, ale po 30 letech života v zahraničí se moje rodná řeč prostě zhoršila - což mě samozřejmě dost mrzí a trápí mě to.
Někdy rychleji píšu a nekontroluji. Už nejsem ve škole. Tvoje peskování ukazuje Tvůj charakter.
Takže žiješ 30 let v zahraničí, chápu tedy, že nemůžeš mít ani šanci poznat skutečný stav věcí zde. Jaký máš důvod tedy k té své obrovské kritice školství, když tady ani nežiješ? Jo, tak v minulosti tě pošikanovala nějaká úča, chápu, ale zdravý chlap tohle přece dávno neřeší. Máš ještě nějaké zasunuté zkušenosti, které v tobě vyvolávají až takovou nenávist? Nebo proč vlastně trávíš čas vyhledáváním článků o školství - nemáš nic lepšího, zábavnějšího, užitečnějšího na práci?
@JIVaJaH píše:To mi je rozhodně líto. Vím a psala jsem, že ne každý pedagog je profesionál. Proč se něco nedělo? Přinesli rodiče posouzení dalších učitelů např. vedení? Logické a asi napíšeš, že je to naivní řešení.
Nevyjádřil ses ale k mé problematice…škola×rodina. Soudíš stále jednu stranu.Bylo složitější - nebudu vše vypisovat. Učitelka češtiny byla stará panna a neměla ráda muže obecně. Byla kolem 58 let, nepříjemná, nespokojená atd. nikdy neměla známost s mužem (ani s ženou).
Jinak do škol budou přicházet stále více neklidné (zlobivé) děti. Společnost se posunuje. Někteří rodiče na děti kašlou, někteří mají zájem o kvalitní vzdělání - v každé třídě je to mix. To je jasné. Samozřejmě chápu i to, že to kantoři mají těžké.
Na školu každý vzpomíná různě. Dnes není na výchovu dětí moc času.
V každém oboru jsou vynikající a špatní pracovníci. Je to velmi složitý úkol pro celou společnost. Proto si s tím nikdo neví rady.
Přečti si to celé:http://www.ucitelskenoviny.cz/?…
CO SE ŠPATNÝMI UČITELI?
Za závažný problém současného školství pokládám fakt, že se nijak nezabývá výrazně špatnými učiteli. S oblibou mluvíme o tom, jak jsou děti stále nevychovanější, a že se jim rodiče příliš nevěnují. O podílu špatných učitelů ani slovo. Netroufám si příliš spekulovat o jejich počtu, můj odhad je, že jde o dost malé procento (5-8 %?). Přitom však jejich vliv pokládám za nepoměrně významnější. Jsou to podle mého názoru právě oni, kdo výrazným způsobem kazí pohled veřejnosti na školní vzdělání, poškozují reputaci škol i učitelské profese, jejich činy posilují mediální obraz, že se v českém školství po roce 1989 nic nezměnilo. Setkávám se hojně s výchovnými poradci, učiteli, rodiči a informací o hlouposti, nadutosti, netolerantnosti, lidské malosti, mstivosti, lenosti některých učitelů slyším dost a dost. Někdy mi zůstává rozum stát, že je něco takového možné v 21. století. Při posuzování činů těchto učitelů se přitom vůbec nejedná o věc názoru nebo snad rozdílný úhel pohledu. Například pro učitele, který vychovává děti ponižováním, znevažuje vše, co se jim líbí, povzbuzuje je k lepším výkonům urážkami, vysmívá se jim, je vulgární, nemohou být nejmenší slova omluvy. Právě učitel je obvykle pokládán za klíčového činitele školní edukace, nikoli učebnice, technické vybavení tříd, ministerstvo apod. Ve výzkumech se ukazuje, že učitel prokazatelně ovlivní úroveň výsledků dítěte na několik dalších let. Proto také nečinnost příslušných školských orgánů v této oblasti má fatálnější následky než fakt, že třeba v některé učebnici je snad méně vhodný dílčí obsah nebo že ve škole jsou zastaralé počítače.
https://zena.aktualne.cz/…icle:702731/
Špatná učitelka poznamená dítě na celý život
@hanka.br. píše:
Takže žiješ 30 let v zahraničí, chápu tedy, že nemůžeš mít ani šanci poznat skutečný stav věcí zde. Jaký máš důvod tedy k té své obrovské kritice školství, když tady ani nežiješ? Jo, tak v minulosti tě pošikanovala nějaká úča, chápu, ale zdravý chlap tohle přece dávno neřeší. Máš ještě nějaké zasunuté zkušenosti, které v tobě vyvolávají až takovou nenávist? Nebo proč vlastně trávíš čas vyhledáváním článků o školství - nemáš nic lepšího, zábavnějšího, užitečnějšího na práci?
Zase překrucuješ.
Žil jsem v zahraničí - nyní jsem v ČR. Promiň, ale co já dělám nebo nedělám Ti je úplné ******.
@CHLAP.cz píše:
Zase překrucuješ.Žil jsem v zahraničí - nyní jsem v ČR. Promiň, ale co já dělám nebo nedělám Ti je úplné ******.
Aha. takže výmluvy. Jo, v pohodě, není mi do toho nic. Pokud je to delikátní, chápu, že se s tím chlubit nechceš.