Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
28.5.15 18:14

Já jsem podávala stížnost na to že se starali o věci které nesouvisí s aktuálním stavem, první holce je 5, druhé rok. tak proč řešit kojení?! navíc jejich otec neplatí, dluhy, na děcka kašle a ona řeší proč jsem nekojila nebo proč jsem si dala po porodu oběd? kde to jsme!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
28.5.15 21:26

@martulkasloník

To je šílený i na ten náš banánystán. Já jenom zírám. Chlap tě potřebuje pohanit jak jen to jde, to je jasný a protože tu je propaganda jak blázen, tak se chytil tohoto, viz jak píšeš, navedla ho kojná. No holt nejsme všechny dokonalé, že. Snad u soudu budou trochu při smyslech. Jinak budem jak v Nizozemsku a propo. Děti chce do péče, aby je kojná dokojila a nebyly zanedbané? :cert:

• Citovat
  • Upravit
36556
28.5.15 21:32
@Peppa Pig píše:
V Čechách se kojí, ale mám pocit, že krátce. Četla jsem kdysi nějaké statistiky, že u nás z porodnice odchází většina dětí kojených, ale po třech měsících je kojených už jen málo.

Panebože, to se mi vždycky otvírá kudla v kapse. Tak si tady načti, jak se dělají tyhle statistiky, že se podvádí, falšuje, že se nutí do kojení i mámy, kde to mlíko neteče a dítě hladoví, hlavně aby byla čárka, jak strašně se kojilo, i když se ví, že doma dá sunar, jinak dítě zemře hlady.

Tyhle statistiky, jak 110% žen v podrodnici kojí jsou jen kojomasírka, aby se ty, kterým to nejde, cítily hrozně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.5.15 07:03

@martulkasloník :tvl. Tak at to dobře dopadne. Drzim palce..To se pekne vybarvil. 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.6.15 10:33

Jj statistiky mě baví, já šla z porodnice jako kojící, ačkoli jsem nikdy nekojila a holka ještě i první dvě poradny měla v té knížečce napsáno částečně kojená:-)) tak kdo jí kojil to netuším protože já jsem nekojila nikdy:-))

co mě u druhého porodu šokovalo bylo že velká porodnice která tu funguje už hodně dlouho vůbec neví jak napsat že matka kojit odmítne, prostě s tímto nikdo nepočítá a především řešili jak to napsat do jejich statistik.

Kattkka díky, no je to peklo, neplatí, exekuce, naschvály.. je to svině. ale musím vydržet, věřím že jednou se budu mít dobře a budu se tomu smát a on bude ve sračkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.6.15 13:12

@martulkasloník drzim palce. Tak to je fakt chlap hovado. A ze se vybarvil takhle. Ale clovek nikdy nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.15 11:09

Nahodou jsem si precetla tuto diskuzi a uplne cumim 8o budeme mit tri mesice a nastesti kojim, proto jsem o tom asi nikdy moc nehledala. Ale ze jsou lidi takhle moc proti matkam co nemuzou nebo nechteji? Nikdy jsem ve svym okoli neslysela nikoho rict nic spatnyho o nekojicich. A jeste kdyz to chlap pouzije jako argument u soudu…? Jsem asi trochu mimo misu :oops:

• Citovat
  • Upravit
budulinek7
6.6.15 11:06
@Anonymní píše:
Nahodou jsem si precetla tuto diskuzi a uplne cumim 8o budeme mit tri mesice a nastesti kojim, proto jsem o tom asi nikdy moc nehledala. Ale ze jsou lidi takhle moc proti matkam co nemuzou nebo nechteji? Nikdy jsem ve svym okoli neslysela nikoho rict nic spatnyho o nekojicich. A jeste kdyz to chlap pouzije jako argument u soudu…? Jsem asi trochu mimo misu :oops:

Taky jsem netušila jaká je to kampaň dokud jsem nemohla sama kojit. Já kojit chtěla, ale nebylo mi přáno. O to víc jsem ráda, že mám kamarádky, kojící maminky, které jsou chápavé a tolerantní.
Já jsem byla napadena za to, že nekojím a že když má moje dítě zdravotní problémy (potravinové alergie) tak že bych měla rychle začít a že je přeci nemožné nekojit, že to lze vždy a za každých okolností. To, že není mléko prý nevadí, jistě existují preparáty, které pomohou k nastartování laktace.

P. S.: Zkus si zadat do googlu „nekojím“ nebo „nekojení“ apod. Vždy to opraví na kojení. Nehledě na to, že jsem se náhodou dočetla, jaký je UM strašný jed. Pomalu tam psali, že je umělé mléko toxické. Vejrala jsem.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
6.6.15 13:28

Jo, souhlasím. První dceru jsem kojila jen tden v porodnici, protě mléko nebylo a bradavky taky ne. Dostala jsem vynadáno a ty kojící poradkyně na mne koukali úplně hrozně. Když jsem prsa ukázala po propuštění z porodnice gyndařce, úplně se zděsila a hned mi dala léky na zástavu laktace. Druhou dceru jsem odmítla kojit už od začátku, původně jsem po zkušenosti s kojením už druhé dítě ani nechtěla a u druhé jsem nešla na přerušení, bo mi manžel slíbil, že kojit prostě nebudu a že za mnou bude stát a taky jsem se teda naučila víc „štěkat“ a prdět na to co si kdo myslí. Po druhém porodu jsem zkončila v nemocnici- tam mi bylo řečeno, že z kojení se teď dělá hrozný boom a že se to přehání(říkal sám zdrav. personál).
Pak chudáci ženský, co jim kojit nejde, jsou na UM, hormony po porodu rozházený a ještě získaj pocit, že jsou špatný protože nekojí a cpou do dítěte jedy ze sunarů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
7.6.15 10:57

@Uju

Tos mne tedy dostala, že i zdravotnický personál něco takového řekl, to je snad dnes na soudy, ne? :D
Jinak mě to, že nekojím je hrozně líto a když připravuju lahvičku, tak u toho skoro brečim. A díky kojo-masírce je to pro mne daleko horší vstřebat a vyrovnat se s tím.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
7.6.15 11:39

@budulinek7 jojo, říkal mi to jak doktor tak sestry. Já osobně tohle nějak neprožívala, ten týden s první dcerou se mi kojení úplně zhnusilo a vidím, že i když byla na sunaru pak nutrilonu (bo sunar ji neseděl) tak prostě vyrostla rovně, je zdravá, žádné alergie atd…Nemocnost nízká. Tak proč by i ta druhá nemohla vyrůst na sunaru. Ale chápu, že spoustě holkám to je líto, snažej se a prostě i dkyby se postavily na hlavu tak to nejde a do hlavy se jim tlačí takováhle propaganda :cert:
No, užívej mimča a kvůli kojení nesmutni. snažila jsi se a prostě to nevyšlo, ty jsi udělala co šlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
7.6.15 11:42
@spinisek píše:
Maminky,

pokud Vám to není proti srsti a podělíte se, se mnou o Váš příběh budu ráda.
Já tedy kojím. Žiji v zahraničí a tady kojí všechny maminky s výjimkou těch, které to mají z nějakého důvodu zakázané.
V ČR vidím hrozně moc maminek, které nekojí, a nechápu to.

Jak říkám, pokud Vám to není proti srsti a chcete se, se mnou podělit o svůj příběh, budu ráda.

Zda jste prostě nechtěly…?
Nebo jste chtěly a nešlo to..? Jaké jste dostaly v porodnici informace..? Jaký byl vlastně Váš porod..? A co jste pro záchranu kojení podnikly..?

Snažím se to pochopit :think: a za příběhy budu moc ráda! :potlesk:

V porodnici uplne v poradku. U nas chteji, aby se matka rozkojila, jsou tam odsavacky, laktacni poradkyne. Nebyl problem. Ale kojila jsem velmi malo a kratce, proste se mi tolik mlika nedelalo a naopak pak zaclo jeste ubyvat, od zacatku tedy byla mala zaroven i na UM. A po jejich dvou mesicich uplne na UM. A nemam spatne svedomi, a sama sestricka mi tam rekla, at jsem v klidu, at to proste zkousim dal, treba az budu doma (v klidu)…treba se rozkojim vic…

• Citovat
  • Upravit
budulinek7
8.6.15 10:47

@Uju
Co se týče alergií, tak nekojené děti vycházejí v klinických studiích daleko lépe než děti kojené. Takže v tomto směru strach nemám a vím, že se MM příliš přeceňuje. Je to prostředek jak nakrmit dítě, větší váhu bych mu nedávala, prostě jídlo. Ty bláboly o IQ, zdravotní odolnosti apod. jsou fakt jen bláboly. Spíš je tu vliv prostředí a genetika.

Teď si čtu knihu, kde matka zemřela při porodu, krávy pochcípaly, tak dítě odkojili na kobylím mléku. Tak si jen myslím, že dnes jsme na tom o něco lépe. :D

• Citovat
  • Upravit
12262
15.6.15 17:55

Mé nekojené děti jsou bez alergií, atop. ekzémů a holka v 5 letech ještě neměla zubní kaz ani ještě nikdy neměla antibiotika. zato 2 roky kojená neteř má astma, atop ekzém a alergie snad na vše, přitom rodiče má oba zdravé.. takže toliko o kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí