Prosím o radu tchýně a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.2.17 14:33
@Anonymní píše:
Dceři je 8měsíců…nejde o to aby jí přeci brala k moři ale tak je sice malinká ale má taky svoje potřeby…třeba jsou potřeba plínky, nějaké hračky na hraní…jsem na mateřské 7tis manžel posílá 4500kč alimenty a na měsíc nám po zaplacení všech výdajů zbyde na jídlo, plínky a kosmetiku 5tis…tak když přeci kupuje Petříkovi tak by se i nám hodila pomoc od babičky formou plínek třeba…
a nebo že by třeba občas pohlídala nebo si vzala malou ven do kočárku…ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názor :( ale děkuji za ty vaše…

No, být s Petříkem je zábava. Kluk už rozumí, pokecají si. Dávat mu dárky je radost, řekne si, projeví radost.

Hlídat malou je „práce“. A kupovat jí plíny žádnou radost bábi nepřinese.

Jednou jsem tu popisovala příklad své kamarádky. Jejich synovi se narodil syn, byli nadšení, ale snacha ho nechtěla dát z ruky, nesměli skoro hlídat, vozit, všechno dělali špatně, všechno co koupili bylo špatně a snacha to prodala dál, dusno. Pak se jejich dceři narodily dcery - úplně jiný přístup. Hlídali od začátku, užívali si. Pochopitelně trávili víc času s dětmi od dcery. brali je na dovolenou atad.

Pak jim syn zavolal a „upřímně si promluvili“, že oni dělají rozdíly, že berou holky na exotickou dovolenou atd. tak řekli, že jejich syna klidně taky vezmou na dovolenou. A na to snacha se synem řekli, že jejich syn není zvyklý být bez rodičů, ale že by bylo spravedlivé, kdyby jim přispěli na dovolenou stejnou částkou, jakou dají holkám na tu jejich dovolenou. 8o :zed:

Ale tam nešlo o nějaký příspěvek, ale o to užít si dovolenou s vnoučaty. :nevim:

No tak je snacha se synem taky pomlouvají, že „dělají rozdíly“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
6.2.17 14:37
@Anonymní píše:
Dceři je 8měsíců…nejde o to aby jí přeci brala k moři ale tak je sice malinká ale má taky svoje potřeby…třeba jsou potřeba plínky, nějaké hračky na hraní…jsem na mateřské 7tis manžel posílá 4500kč alimenty a na měsíc nám po zaplacení všech výdajů zbyde na jídlo, plínky a kosmetiku 5tis…tak když přeci kupuje Petříkovi tak by se i nám hodila pomoc od babičky formou plínek třeba…
a nebo že by třeba občas pohlídala nebo si vzala malou ven do kočárku…ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názor :( ale děkuji za ty vaše…

Přeložme to do češtiny - babička Vás prostě finančně nepodporuje. O ničem jiném to není, že? O závisti, že finance plynou ke staršímu vnoučeti a ne do Tvé rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
6.2.17 14:38
@Anonymní píše:

Nejlepší by bylo tohle všechno hodit za hlavu a Petříkovi to přát, protože tou závistí uškodíš hlavně sobě. Petřík je syn tvého muže, takže tvůj muž je rád, že Petřík dostane od babičky hezké věci. Navíc tvůj muž nemůže přece poroučet svojí matce, jestli má něco koupit a komu to má dát. Babičce nemůžeš poručit ani ty, aby něco kupovala vaší dceři, není to její povinnost. Tak komu si chceš postěžovat? Bylo by ideální, kdyby babička dávala všem stejně, to s tebou souhlasím, ale lidé se nechovají jen ideálně, donutit je nemůžeš a jediná nespokojená jsi ty, tak nekaž atmosféru v rodině, obrátí se to akorát proti tobě. Zkus mít Petříka ráda, bude ti líp a buď ráda, že ti babička nemluví do výchovy a nebere ti dceru proti tvojí vůli, to by se ti asi taky nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
6.2.17 14:40
@Anonymní píše:

jenže zájem si nevynutíš :?. když nechce tak nechce, ke klukovi má logicky větší vztah, třeba až malá bude starší bude si brát i malou ale prostě to bere jako kompenzaci za svého syna že odešel od jeho mámy ;) To jste si měli spočítat včas že nemáte moc peněz, za to asi tchýně nemůže. jen nevím jak by jsi to chtěla řešit, to že bere kluka na výlety je její dobrá vůle a prostě mu třeba chce udělat radost když nežije s vlastním tátou a bere to tak že vaše malá je mimino. Blbý to bude ve chvíli až malá začne chtít chodit k babi :? ale kdo ví, třeba se pak naopak upne na vnučku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.2.17 14:41
@Bábrdl píše:
No, být s Petříkem je zábava. Kluk už rozumí, pokecají si. Dávat mu dárky je radost, řekne si, projeví radost.

Jednou jsem tu popisovala příklad své kamarádky. Jejich synovi se narodil syn, byli nadšení, ale snacha ho nechtěla dát z ruky, nesměli skoro hlídat, vozit, všechno dělali špatně, všechno co koupili bylo špatně a snacha to prodala dál, dusno. Pak se jejich dceři narodily dcery - úplně jiný přístup. Hlídali od začátku, užívali si. Pochopitelně trávili víc času s dětmi od dcery. brali je na dovolenou atad.

Pak jim syn zavolal a „upřímně si promluvili“, že oni dělají rozdíly, že berou holky na exotickou dovolenou atd. tak řekli, že jejich syna klidně taky vezmou na dovolenou. A na to snacha se synem řekli, že jejich syn není zvyklý být bez rodičů, ale že by bylo spravedlivé, kdyby jim přispěli na dovolenou stejnou částkou, jakou dají holkám na tu jejich dovolenou. 8o :zed:

Ale tam nešlo o nějaký příspěvek, ale o to užít si dovolenou s vnoučaty. :nevim:

Ano, je to tak. Být dnes babičkou a tchýní není vůbec jednoduché. Snad mě to čeká až tak za 15 let. A děkuji Bohu, že se nedočkám snachy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
@Anonymní píše:
a nebo že by třeba občas pohlídala nebo si vzala malou ven do kočárku…ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názor :( ale děkuji za ty vaše… [/citac

no docela slušně závidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
@BohunkaP píše:
Přeložme to do češtiny - babička Vás prostě finančně nepodporuje. O ničem jiném to není, že? O závisti, že finance plynou ke staršímu vnoučeti a ne do Tvé rodiny.

Taky mi to tak přijde :think: Že jde hlavně o to, že tchyně jim nedělá sponzora :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
6.2.17 14:43
@Bábrdl píše:

tak to je taky síla teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.2.17 14:43
@Anonymní píše:

Když nemáte na pleny, zkuste látkové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
6.2.17 14:46

A řekla jsi jí, aby ti malou někdy pohlídala nebo povozila? Třeba se jenom nechce vnucovat. Jak často za ní chodíš s malou ty, když je od vás jenom 10 minut :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
6.2.17 14:51
@Anonymní píše:

Tchýně nemá povinost vás finančně podporovat, může si svoje peníze utrácet za co chce, ale pokud jste na tom tak mizerně, můžete jí poprosit zda by vám nepřispěla na něco pro malou. Co tvoji rodiče, nebo je tchyně jediná babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
6.2.17 14:53

Neřešila bych to, nemůžeš ji nějak přinutit aby měla ráda tvoje dítě :)
Nechala bych to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.2.17 14:57

U nás je to podobně, taky vede starší vnouče. Zatím je mi to jedno, spíš mám strach, až se jednou začne ptát proč. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.2.17 14:58

Kolik je dceři? Možná se jí líp navazuje vztah s desetiletým klukem než roční holkou.
Jinak těžko říct, může mít pocit, že mu musí něco vynahrazovat, když je táta opustil/máma je děsná nebo tak něco. Dost často to bývá, že děti rozvedených rodičů jsou více rozmazlováni či upláceni, když sou to ty „chudáci děti“. Co s tím? Nic nenaděláš a nemá moc smyslu něco dělat. Když to tchýni předhodíš, tak si nepomůžeš, otec to očividně taky nevidí nebo nechce řešit.
Pokud ti vadí, že synovi koupí boty a dceři nic, tak to je asi potřeba řešit spíš přes manžela, aby to mámě nějak jemně nadhodil.
A nejde-li Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Tak čapni dvakrát do týdne kočárek a zajdi za tchýní na kafíčko, nebo babičku požádej o pomoc, třeba jí nabídni, jestli by si nevzala kočárek a neobešla blok. Já bych řekla, že vztah babiček k dětem odráží vztah snach k babičkám. Pokud se na ní budeš tvářit jak kyselé jablko, tak vztah tvé dcerky a babičky moc nesrovnáš, tak zkus vyjít vstříc první ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
6.2.17 15:00

Zakladatelko pises, jestli s tim mas neco delat. No a co by jsi s tim chtela delat? Nemuzes prinutit tchyni, aby platila plinky a ostatni veci. Vy jste rodice, vy se musite postarat. Kdyz si vezmes chlapa se zavazky, musis pocitat s tim, ze bude platit alimenty a tvoje rodina bude stradat. Ja bych do takoveho vztahu nikdy nesla, ukrutne by mi to vadilo posilat penize decku, s kterym nemam nic spolecneho. Ty jsi nevahala, tak si nemuzes ted stezovat. Je to vec tve tchyne komu co koupi, ona nema zadnou povinnost vasi dceri cokoliv kupovat, od toho jste tu vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová