Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Doe Jane…tady nejde o dotaci ale i o zájem…přečte si jen začátek a další komentáře ne…zase umíte si vzít jen to co se vám hodí…furt jen narážíte na penize ale nikdo se tady ani nevyjádří k tomu že o ní nemá zájem
Tak ono to může být taky tak, že to tchýni prostě unavuje. Člověk čím je starší, tak je víc urvanej. A s osmiměsíčním dítětem, je to určitě víc práce než s desetiletým. Možná se jí zdá, že když jí navštěvujete, je to dostačující. Pohraje si, podívá se jak roste. Jít někam z velkým dítětem a rvát sebou někam miminko, je přece jen trochu rozdíl. Třeba až bude starší a s babčou si popovídá a bude vnímat jinak, může se to změnit. Kluk bude mezitím v pubertě a bude se třeba víc věnovat jí. Já to popravdě i trochu chápu. Na druhou stranu, nemusí se to změnit nikdy. Nikdo nejsme robot a tak svým citům nemůžeme poručit. Prostě některé dítě je těm babkám bližší, třeba v nich vidí sebe a jiné je natolik jiné, že si ho nedokážou tak zamilovat i kdyby stokrát chtěly. ![]()
@Anonymní píše:
Jo a ještě když je petr u nás tak tu má vše co chce…jen o dceru nemá zájem…a to doma mladšího bráchu má takže s miminkama má zkušenosti…nepohladí jí…nepohraje si…prostě nic…
a manžel si na tchýni nestěžuje protože mamka se chová ke všem stejně..dává každýmu stejně…nedělá rozdíly…ale to vše je o povaze člověka…
hele, ty jsi proti tomu dítěti, bože můj, já bych chtěla vidět desetiletýho kluka, co se dostane jednou či dvakrát za měsíc k nějakému osmiměsíčnímu miminu, jak si s ním hraje a hladí ho. To snad nemůžeš myslet vážně
@terinka4444 píše:
hele, ty jsi proti tomu dítěti, bože můj, já bych chtěla vidět desetiletýho kluka, co se dostane jednou či dvakrát za měsíc k nějakému osmiměsíčnímu miminu, jak si s ním hraje a hladí ho. To snad nemůžeš myslet vážně
drsná no, ta už ani neví co vše by ji mělo vadit
@Anonymní píše:
Tak od čeho jsou babičky prosím? vysvětlí mi někdo??
No babicky si svou ulohu nevYbraly, takze v ni nemaji ani ulohu „od ceho byt“. Chapu ze nezajem mrzi, ale treba se to zmeni az mala povyroste. Moji tchanovci meli taky ruzna obdobi, v jednom by nejradeji hlidali porad, apk skoro vubec - a to jsme se nijak nehadali, zkratka to tak maji. Tak jsem se snazila malou v tech plonkovych obdobi jim alespon na chvili „podstrcit“. Ne kvuli sobe, me to akorat uziralo nervy, ale kvuli male, ktera je ma rada a ptala se po nich. A dnes bych rekla maji moc hezky vztah a kdyz jsou v te neeaktivni fazi dele, tak jim zavoláe dame malou. K telefonu, ona se potesi popovidanim s nimi a oni se vetsinou za par dni ozvou ze by chteli hlidat.
Takze pokud chces to co pises, tak ji zkus trosicku s malou podlezat. Ja bych se na to kolikrat tehdy vyprdla, ale vedela jsem ze male by chybeli.
@inkakřivák píše:
To jako vážně nevíš? tak já ti to vysvětlím opatrně, abys nebyla v šoku jo? Víš, to se měli dědeček s babičkou moc rádi a žili spolu a jednou se milovali - to je něco jako včelička a kytička, jo? nebudu zacházet do šokujících detailů - no a z té veliké lásky se jim narodilo miminko a to miminko jsi byla ty. Tak od toho jsou na světě babičky. Aby byly další maminky. Stačí?
Říká se, že babičky jsou od toho, aby rozmazlovaly, ale to se spoustě matek taky nemusí líbit. Já bych byla ráda za rozumnou babičku, to je asi nej.
@Anonymní píše:
Takže vlastně když bych chtěla aby se občas ozala a zavolalo jak se malá má nebo by se stavila a podívala se naní pohrala si s ní…ono když k ní chodíme my na návštěvu abychom byli alespon trochu v kontaktu tak to je v pohodě ale když bych náhodou chtěla aby to bylo naopak tak zase něco chci od chudinky tchyně
hele, neber to zle, ale jsi sebestředná, prostě to tak je, někdo je taková babička z pohádky, někdo prostě není babička z pohádka, někdoje taková máma, někdo je onaká máma, nějaký táta je takový, co by se rozdal, jiný táta je takový, co pečuje, jen tak když musí. prostě každý jsme nějaký. Tvoje tchýně není babička, co se z vás, jak říkává moje švagrová, poprdí do oblouku. Je to v pohodě, když vy za ní jezdíte, no tak jezděte, bože, jste mladí, co byste nejezdili. Co by jiné daly za to, kdyby tchýně nejezdila
Když chceš jedeš, buduješ vztah a je pohoda, když nechceš, jsi doma a je taky pohoda. Vytváříš ze svého pocitu ublíženosti problémy tam, kde by nemusely být, mohou, může se to pojmout, že baba ani nedojde a nestará se, nebo být problémy nemusí a může se to pojmout jako super, když chci, dojedu, když nechci mám klid a je to super. jedna situace, dva různé úhly pohledu, je to zase jen o tom, jak ty si to sama v sobě nastavíš. Momentálně jedeš na ublížený mód, mně nic, mojemu děťátečku nic, Petrovi ano. A víš co, přiděláváš tím vrásky ale zase jen a jen sama sobě, popřípadě ještě můžeš zprudit manžela, který to nevnímá v uraženém módu.
@Anonymní píše:
Víš bábrdl ono to tak totiž je… oni ty nevlastní děti jsou občas pěkně vyčůrané a nevděčné a akorát toho využívají…ale zase uhel pohledu…ano vzala jsem si chlapa co má dítě a platí alimenty a díky tomu strádá naše malá ale beru to tak jak to je…a když je tady petr tak se tu má dobře a nikdo ho nedává na druhou kolej nebo tak…
kámen úrazu. Tvoje myšlení. Takhle se užereš ukřivděvností.
@inkakřivák píše:
A já vám všem, holky, přeji stejnou snachu, jako mám já - mám zlatou hodnou dospělou kamarádku, která má srdce i mozek na pravém místě! A Káčo, jestli to čteš, tak vážně to tak je! A ty to dobře víš!
Káčo, kéž by vás bylo na světě víc
Ale já se taky snažím být dobrou snachou, snad jí jsem.
@glitterball když máš dvě děti, desetileté a osmiměsíční, a jsou vánoce, co uděláš? To by mě zajímalo, protože já nakoupila tomu staršímu s rozumem a ta malá dostala jednu ptákovinu, stejně z toho neměla rozum. Rozhodně jsem to neudělala tak, že starší dostal velké lego, tak malá k tomu za stejné peníze hromadu plen.
Ještě někdo, kdo měl velké dítě a mimino, to udělal podobně?
@Anonymní píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale napadlo Tě, že třeba nechce o vnuka přijít? Když má, jak píšeš, úplnou rodinu. Třeba má novou babičku a ona se snaží nepřetrhat to pouto, které mají. I za cenu toho, že ho dle Tvého názoru, zahrnuje dary.
Nedávej to hlavně najevo Petrovi, je to dítě a za nic nemůže!
Pro Tebe je pochopitelně dcerka střed vesmíru, chápeš její potřeby, vidíš pokroky a tak. Babička je uvidí také, když jí dáš příležitost.
@Anonymní píše:
Víš bábrdl ono to tak totiž je… oni ty nevlastní děti jsou občas pěkně vyčůrané a nevděčné a akorát toho využívají…ale zase uhel pohledu…ano vzala jsem si chlapa co má dítě a platí alimenty a díky tomu strádá naše malá ale beru to tak jak to je…a když je tady petr tak se tu má dobře a nikdo ho nedává na druhou kolej nebo tak…
Víš co, ono i vlastní děti jsou občas pěkně vyčůrané a nevděčné, jen jsou prostě vlastní. Je smutný, že Petra nemáš ráda a snad se o to ani nesnažíš, snad si toho tvůj manžel nevšiml. Přej Petrovi lego a milující babičku, tvoje dcera má zase úplnou rodinu a nemusí jezdit za nějakou macechou, které by byla trnem v oku.
@Anonymní píše:
Tak s těma vánocema je to logické…ale aby jsme byli všichni pod stromkem a petr dostal dárky a dcera tam neměla nic stím že z toho nemá rozum…no nevim nevim…a když příjdeme domů a petr mi řekne že dostal k vanocům málo dárku ( napočítali jsme jich 32) to je as taky normnální…
a já jsem jí NIKDY kontakt s dcerou nezakazovala a nikdy jsem jí neřekla nic špatného…jen mě prostě mrzí její postoj ale ona ani manžel ani petr nikoho z nich tím nezatěžuju jen to mam prostě v sobš a chtěla jsem znát váš nazor…podle vás jsem jen hnusná snacha co chce prachy…tak to ale prostě není…už ani nebudu reagovat ani číst…
Pokud ti všichni více či méně citlivě píšou, že mezi desetiletým klukem a miminem je rozdíl a že postupem času si tchyně nejspíš vybuduje vztah i k dceři, nejspíš na tom něco je, ne?
Ženský ono to ode mě vyznělo blbě.. Já mám hodnou tchýni ale kolikrát už mi to prostě leze na nervy, já si pripadam že si o mě mysli, že jsem úplně blbá. Napřed at jdu po porodu k nim, jenže ja bych tam měla soukromí jedině na záchodě, nebo v koupelně a pořád by někdo chodil za malým a ten by nevěděl čí je, nesestavila bych si vlastní systém s malým a byla bych z toho možná i vynervovana protože bych neměla svůj klid. Pak že máme kocku, tak ať dávám bacha, ale oni mají koček 5 a jedna má furt rýmu, druhá chcajdu a třetí syfl v oku..A pochybuji že by kočky byly nějak omezené v pohybu po dome v době našeho pobytu..To bodycko jsem koupila z trucu protože už jsem z toho byla naštvaná ale nosit ho nebude, je hozeny ve skříni a asi ho prodám
ale prostě ní vadí že si kvůli ní pripadam jak blbec. 6× za každé nové oblečky mi řekne ať to nezapomenu vyprat.. jako bych to nevěděla
mám strach co přijde až bude malej venku.. Protože jak jsem zmínila manžel má dceru a když pronese něco na její pokárání, tak dostane od své matky a sestry vynadano, co ji má co poučovat (to není normální, holka z něj nemá respekt, dělá z něj hlupáka a lze mu) mám strach že by to u našeho bylo to samé, ale to bych už vystartovala
@Anonymní píše:
@Martina D. počkej a kde píšu že nemám petra ráda nebo že jsem na nej zlá??? kdyby sis to přečetla celé tak by jsi věděla že píšu že petr když přijede má vše co chce…věnujeme se mu hrajeme si s ním jezdíme na výlety…
Čistě ze zvědavosti, cos o něm napsala hezkého?
Já jsem se zatím dozvěděla, že se nemazlí z dcerou, že je nevděčný, že má hodně dárků a neváží si toho, že ho babička bere k moři a kupuje mu lego…