Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak s těma vánocema je to logické…ale aby jsme byli všichni pod stromkem a petr dostal dárky a dcera tam neměla nic stím že z toho nemá rozum…no nevim nevim…a když příjdeme domů a petr mi řekne že dostal k vanocům málo dárku ( napočítali jsme jich 32) to je as taky normnální…
a já jsem jí NIKDY kontakt s dcerou nezakazovala a nikdy jsem jí neřekla nic špatného…jen mě prostě mrzí její postoj ale ona ani manžel ani petr nikoho z nich tím nezatěžuju jen to mam prostě v sobš a chtěla jsem znát váš nazor…podle vás jsem jen hnusná snacha co chce prachy…tak to ale prostě není…už ani nebudu reagovat ani číst…
Tak není dárek jako dárek, jeden tablet je lepší než desatero ponožek.
A tobě to hodně leží v žaludku, že si pamatuješ, kolik dostal Petr dárků. A když ti většina tady nejde na ruku, urazíš se místo toho, aby ses nad sebou zamyslela.
@Anonymní píše:
Jo a ještě když je petr u nás tak tu má vše co chce…jen o dceru nemá zájem…a to doma mladšího bráchu má takže s miminkama má zkušenosti…nepohladí jí…nepohraje si…prostě nic…
a manžel si na tchýni nestěžuje protože mamka se chová ke všem stejně..dává každýmu stejně…nedělá rozdíly…ale to vše je o povaze člověka…
tvoje dcera ale není středobod vesmíru, musíš se naučit, že opravdu nemusí nikoho zajímat i když je to její nevlastní bratr a babička ![]()
@Anonymní píše:
Tak s těma vánocema je to logické…ale aby jsme byli všichni pod stromkem a petr dostal dárky a dcera tam neměla nic stím že z toho nemá rozum…no nevim nevim…a když příjdeme domů a petr mi řekne že dostal k vanocům málo dárku ( napočítali jsme jich 32) to je as taky normnální…
a já jsem jí NIKDY kontakt s dcerou nezakazovala a nikdy jsem jí neřekla nic špatného…jen mě prostě mrzí její postoj ale ona ani manžel ani petr nikoho z nich tím nezatěžuju jen to mam prostě v sobš a chtěla jsem znát váš nazor…podle vás jsem jen hnusná snacha co chce prachy…tak to ale prostě není…už ani nebudu reagovat ani číst…
víš, všechny se ti tady snažíme napsat, že bys měla změnit své uvažování, prostě a jednoduše jen a jen kvůli tobě samé. Tchýni je to šumák, ta si jede po svém, Petrovi je to šumák dvojnásob, to je dítě, a za chvíli puberťák, bude to ještě horší, ten si jede po svém, manžel je spokojen, protože mu ta poskládaná rodina tak nějak funguje a běží, toho tedy pravda bys mohla zprudit, dcerka je tak malinká, že je jí to šumák úplně nejvíc ze všech. A žereš se ty, proto ti to píšeme, abys změnila myšlení, postoj a nežrala se tím. Poměrně vzácně se téměř všechny shodujeme, to nebývá časté. Ty se místo toho urážíš i tady na nás. Když už založíš diskuzi a čteš komentáře, nestálo by alespoň za úvahu popřemýšlet nad tím, co ti píšeme?
@Anonymní píše:
@Martina D. počkej a kde píšu že nemám petra ráda nebo že jsem na nej zlá??? kdyby sis to přečetla celé tak by jsi věděla že píšu že petr když přijede má vše co chce…věnujeme se mu hrajeme si s ním jezdíme na výlety…
Skočila jsi z anonymity. Nebudu tě citovat, oprav si to, jestli ti an tom záleží.
@monvd píše:
psala jsem přeci jen to jak to je…nenapsala jsem ale o něm nic hnusného…jen pravdu. a taky jsem napsala že tady nestrádá a nemá pocit toho že by ho tady nikdo neměl rád…protože ho máme rádi a snažíme se aby se tady měl dobře…bože
ale ani nic hezkého ![]()
@terinka4444 píše:
@glitterball když máš dvě děti, desetileté a osmiměsíční, a jsou vánoce, co uděláš? To by mě zajímalo, protože já nakoupila tomu staršímu s rozumem a ta malá dostala jednu ptákovinu, stejně z toho neměla rozum. Rozhodně jsem to neudělala tak, že starší dostal velké lego, tak malá k tomu za stejné peníze hromadu plen.Ještě někdo, kdo měl velké dítě a mimino, to udělal podobně?
Tak já bohužel patřím k lidem, kteří o Vánocích rozum ztrácí… Dvě děti nemám, ale kdybych měla tak i přes takový rozdíl dostanou v přiměřené části stejně. A zase tak úplně nesouhlasím s tím, že miminku není co koupit. Předloni měla dcera o Vánocích rok a dostala dárky za více než šest tisíc a nikdy jsem neměla pocit, že něco bylo zbytečné. Využívala vše od inter. stolku až po hračky do vany. Letos to bylo obdobně. Teď jsou jí přes dva a živě vidím, že i tak malému dítěti je stále co kupovat. Pocit, že miminku není co koupit jsem měla zhruba do jejího půl roku. Není to jen o plenkách co by jí mohla koupit… Chrastítka, gumovou kačenku, malý míček, nějakou hrající hračku od FP, lahvičku, dudlík… Však v dnešní době je toho plno a nemusí to stát majlant. Taktéž jí nemusí brát k moři, ale třeba vzít na dvě hodiny do kočárku…
@Anonymní píše:
@Martina D. počkej a kde píšu že nemám petra ráda nebo že jsem na nej zlá??? kdyby sis to přečetla celé tak by jsi věděla že píšu že petr když přijede má vše co chce…věnujeme se mu hrajeme si s ním jezdíme na výlety…
Nepíšeš to přímo, ale vyplývá to z tvých příspěvků. Kvůli Petrovi je prý finančně znevýhodněná tvoje dcera, nehraje si s tvojí dcerou, umí být vyčůraný a nevděčný, pořád má málo dárků, i když jich má 32…
@Anonymní píše:
Dceři je 8měsíců…nejde o to aby jí přeci brala k moři ale tak je sice malinká ale má taky svoje potřeby…třeba jsou potřeba plínky, nějaké hračky na hraní…jsem na mateřské 7tis manžel posílá 4500kč alimenty a na měsíc nám po zaplacení všech výdajů zbyde na jídlo, plínky a kosmetiku 5tis…tak když přeci kupuje Petříkovi tak by se i nám hodila pomoc od babičky formou plínek třeba…
a nebo že by třeba občas pohlídala nebo si vzala malou ven do kočárku…ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názorale děkuji za ty vaše…
Ano, potřeba je, od toho jste tady vy dva s chlapem, aby jste se o malou postarali. Od toho nejsou babičky a automatika to od nich očekávat. Ty prostě žárlíš.
Příspěvek upraven 06.02.17 v 18:43
@Anonymní píše:
A PETR MÁ TAKY UPLNOU RODINU…ČETLA JSI TO?? MÁ DVA TÁTY…BEJVALA MANŽELA VYHODILA KDYŽ BYL PETROVI 1ROK A ZAKAZOVALA MU HO VÍDAT…A PETR ŘÍKÁ ZDĚNKOVI ( MANŽEL BEJVALÉ) TATI…A BERE HO TAK…
Jeden pořádný táta obvykle bývá lepší než dva tátové… Když to bereš takhle, tak když nebudeš spokojená s tím, že tvůj manžel platí alimenty a doplácí na to tvoje dcera, můžeš jí najít jiného tátu bez závazků. ![]()
@Anonymní píše:
Víš bábrdl ono to tak totiž je… oni ty nevlastní děti jsou občas pěkně vyčůrané a nevděčné a akorát toho využívají…ale zase uhel pohledu…ano vzala jsem si chlapa co má dítě a platí alimenty a díky tomu strádá naše malá ale beru to tak jak to je…a když je tady petr tak se tu má dobře a nikdo ho nedává na druhou kolej nebo tak…
Tak doufám, že když se rozvedete a tvůj manžel si udělá další dítě, tak alimenty na dceru odmítneš, aby chudák miminko nestrádalo.
@glitterball no jen aby to pak nebylo Petr boty za dva litry, malá kačenku za pade
no vidíš a já to mám jinak, dárku pro osmiměsíční za 6000 mi přijdou úplně mimo. Pro desetiletou už ne. Desetiletá chce už oblečení podle svého vkusu( teď nově), takže zatímco její džíny stojí litr, malé stačí z výprodeje za stovku, stačí jí jedny, starší potřebuje dvoje lépe troje…prostě to mám jinak. Třeba jako tahle babička, i zakladatelka psala, že když dojedou 50km, snad nejsme v jiné diskuzi, tak super a funguje to. Těžko si babička může vzít dítě jen tak do kočárku u vzdálenosti 50km
a ta malá je fakt mimino, ne každého berou mimina. Já mám devítiměsíčního synovce, když přijedou poňuchňám, ale fakt nemám potřebu jezdit vozit kočár. Ještě toho trochu, přesto mám toho malého moc ráda. Za to sestra od švagrové, co je sama bezdětná a bydlí v místě, ta je tam pečená vařená a s kočárem jezdí furt. Jsem horší než ona?
Já se sem vetřu, tímto se zakladatelce omlouvám…
Všechny píšete, udržovat vztah, neužírat se tím atd. Ale opravdu byste ty děti tchýni rvaly, kdybyste věděly, jak obtěžujete, že ona kvůli vašim dětem nemá čas na svá vnoučata, která tam má jinak každý víkend, v týdnu, jezdí za nima, volá a teď teda je musí odsunout, protože vy tam už zase chcete vervat svoje děti, už dokonce podruhé za rok! K tchýni, která sama na návštěvu nepřijede, k narozeninám či svátku nezavolá a vůbec nejeví zájem. Fakt by vás to nežralo a ten kontakt se snažily mermomocí udržovat, aby aspoň něco bylo?
xxx
@Anonymní píše:
Já se sem vetřu, tímto se zakladatelce omlouvám…Všechny píšete, udržovat vztah, neužírat se tím atd. Ale opravdu byste ty děti tchýni rvaly, kdybyste věděly, jak obtěžujete, že ona kvůli vašim dětem nemá čas na svá vnoučata, která tam má jinak každý víkend, v týdnu, jezdí za nima, volá a teď teda je musí odsunout, protože vy tam už zase chcete vervat svoje děti, už dokonce podruhé za rok! K tchýni, která sama na návštěvu nepřijede, k narozeninám či svátku nezavolá a vůbec nejeví zájem. Fakt by vás to nežralo a ten kontakt se snažily mermomocí udržovat, aby aspoň něco bylo?
xxx
Já bych tam děti nervala, stojí ty děti o to, trpí tím, že není vztah? Ale už z principu se tím odmítám užírat, dost na tom, že se člověk snaží neužírat se u vlastních rodičů, proč bych se měla užírat nad tchýní? K čemu to je, nebo jinak, komu to užírání škodí? Tchýni? Ani omylem, jen a jen tobě, proč? Proč se budeš ve svém životě užírat něčím, co nezměníš a co ti za to nestojí? Vím o čem mluvím, moje tchýně je v ohledu k dětem taky dost svá, a co? Děti ji berou takovou jaká je, prostě tuhle babičku vídají 2× do roka, tahle babička si nehraje, tahle babička nevolá a neptá se na vysvědčení. Tečka. A já? Jsem plně respektující snachou, zočátku jsme měla tendence jako postěžovat si manželovi, ale k čemu? On to stejně nezmění, je to jeho máma, má ji rád, ať je jaká je, bylo vidět, že i jeho zabolí její necitlivost, mám přilévat olej do ohně? Komu tím ublížím? Sama se budu vztekat a plýtvat energií na někoho, komu je to fuk a ubližovat člověku, kterého miluju? proč, k čemu. K ničemu. Takže plně respektuji, chovám se slušně, neužírám se a vesele si žiju svůj život. A děti mají ještě tu druhou naší babičku, která by jim líbala zadky a ještě ráda a dědu, co by za ně položil život. Když je nemůžeš pobít, připoj se k nim…heslo dne ![]()
@terinka4444 píše:
Já bych tam děti nervala, stojí ty děti o to, trpí tím, že není vztah? Ale už z principu se tím odmítám užírat, dost na tom, že se člověk snaží neužírat se u vlastních rodičů, proč bych se měla užírat nad tchýní? K čemu to je, nebo jinak, komu to užírání škodí? Tchýni? Ani omylem, jen a jen tobě, proč? Proč se budeš ve svém životě užírat něčím, co nezměníš a co ti za to nestojí? Vím o čem mluvím, moje tchýně je v ohledu k dětem taky dost svá, a co? Děti ji berou takovou jaká je, prostě tuhle babičku vídají 2× do roka, tahle babička si nehraje, tahle babička nevolá a neptá se na vysvědčení. Tečka. A já? Jsem plně respektující snachou, zočátku jsme měla tendence jako postěžovat si manželovi, ale k čemu? On to stejně nezmění, je to jeho máma, má ji rád, ať je jaká je, bylo vidět, že i jeho zabolí její necitlivost, mám přilévat olej do ohně? Komu tím ublížím? Sama se budu vztekat a plýtvat energií na někoho, komu je to fuk a ubližovat člověku, kterého miluju? proč, k čemu. K ničemu. Takže plně respektuji, chovám se slušně, neužírám se a vesele si žiju svůj život. A děti mají ještě tu druhou naší babičku, která by jim líbala zadky a ještě ráda a dědu, co by za ně položil život. Když je nemůžeš pobýt, připoj se k nim…heslo dne
Hele fakt děkuju za příspěvek
, musím na tom zapracovat, protože to je přesně do puntíku jak píšeš. Když mně je tak líto mých dětí, že ta můra se může podělat z těch jiných vnoučat (a samozřejmě na to má právo, o tom žádná, já jí nic nepřikazuju) a o naše ani ťuk. Pak si říkám, že se jí to jednou vrátí a je teda pravda, že jediný, kdo to řeší a šíří si v hlavně hnusné myšlenky, jsem já.
Musím se na to zaměřit, přijmout to a vykašlat se na nějaké řešení. Prostě to tak je a bude a na jednu stranu jsem ráda, že ty její jedovaté řeči nemusím poslouchat. Je mně líto i muže, protože je k ní z jejích dětí nejslušnější a ona se i jemu odměňuje dokonalým nezájmem, ale holt si to takhle vybrala a já si dnes slibuji, že to hodím za hlavu a naučím se s tím žít bez trpkosti ![]()
xxx
Napíšu ti to z mého pohledu. My s přítelem maličkého očekáváme v červenci, ale sestra má dvě děti - starší holčičku a o dva roky mladšího chlapečka. Sestra má přítele, ale děvče není jeho, má s ním jen synka. Otec se k holce chová jak k vlastní - miluje je nadevše oba bez rozdílu. Zato jeho matka řekla sestře, ať k nim s holkou nechodí že není jejich… Dalšího komentáře to nevyžaduje!
Jinak naše babička taky dělá mezi mnou a sestrou rozdíly… A co s tím nadělám?? Taky mě to samozřejmě mrzí, ale co už? Na kafe k ní chodím velmi ráda!
A další věc, můj přítel maminku nemá (pro někoho „Hurá, nemám tchýni“), vychovala ho babička s dědem, jeho babičce je 78 a dědovi 82… Jezdíme k nim při každé možné volné chvíli. Ale sama ti teď neřeknu, jestli budu mít „koule“ na to, abych jim malého svěřila a odešla pryč… Proč? Protože už v jejich věku je pro ně namáhavé, aby si sami došli do obchodu koupit pecen chleba… Moje maminka má 45, a té se nebudu bát chlapečka svěřit… Bude přece jen je mezi nima 30 let rozdíl… A víte co??? Strašně ráda bych byla za to, aby můj syn měl obě babičky - živý a zdravý!!!
Příspěvek upraven 06.02.17 v 19:36