Poradna duly
Jana Čurdová
čauvec
Sajso a Fazole - co máte proti Vojtovce? Bohužel nemám čas pročítat 100 stránek dozadu:o))) Já s MIchalem cvičila jeden základní cvik z vojty.. při ostatních i rhb. řekla že to nemá význam, že jak řve, tak se to nedá pořádně provést… ale cvičili jsme podle Bobahta nebo tak nějak + cviky na míči.. takový válení.. posilovací cviky.. a to bylo celkem super… Mišák neřval a vypadalo to, že ho to baví,,, a byly vidět výsledky…
Právě se totiž odhodlávám jestli volat dr. aby mi dala papír zas na tu neurologii a potažmo na rhb.. protože to dítě nepase, ale jenlítá s rukama nad podložkou… nebo jestli mám ještě počkat jeslti se to spraví… prostě tápu
JOlmo - jak bezkokurenčně nejtěžší dítě… sice měl Mtýno ve 3 m. jen 7,60 ale myslím že už zdáreně překonal 8 kghranici… oblečky 74 a 80 jsu náš největší kamarád - něco nosí už i v 86 tce:o))) Je obrovskej - hodím vám fotku do galerky
tak zatím
Sajso, nemela jsi pocit, ze kdyz jste meli jen Karolinku, tak si toho stihala vic?
A taky komunikace s manzelem nekde vazne…kdyz chceme pokecat, tak vzdy do toho vlitne Michalek i kdyz mu rekneme at pocka, tak uz to neni ono…Vcera v aute jsme zacali mluvit tiseji a uz se ozyvalo zezadu at mluvime hlasiteji a uz to nase „kecadlo“ zase zacalo mluvit ![]()
Brokyno - a muze se genciana davat na bradavky? A pred kojenim se to musi umyt? Kupuje se to v lekarne?
Prave procitam stranky o kojeni, ruzne rady…asi budu muset dat pauzu tomu prsu a odstrikavat do casu, az se to zahoji. Ach jo…
Mako proti vojtovce nemáme nic, já ji cvičila 6 let. Dělali jsme všchny polohy, už jsme byli tak daleko, že když mi doma nedělala to, co měla, sama jsem si cvik upravila tak, aby to dělala a pak to rehabce jen předvedla, málokdy jsme dělaly další korekce.
Ale mluvily jsme o tom, nakolik je vojtovka vhodná pro děti, jako je Erýsek, který nemá diagnostikovanou žádnou poruchu, jen upřednostňuje jednu stranu. Mě vždy rehabka říkala, že dítě řve proto, že ho omezuju v pohybu a jiný důvod to nemá. Nedavno jsem mluvila s paní, která má DMO a vojtovku s ní zkoušeli už jako s dospělou. Ta mi říkala, že měla pocit, jako by jí někdo v mozku přehazoval výhybky, že po prvním cvičení byla rozhodnutá, že bylo poslední. Nakonec vydržela cvičit dva roky, protože jí to pomáhalo, ale shodly jsme se na tom, že dítě neřve zdaleka jen proto, že ho omezujeme. Jsou děti, které to snáší dobře a jsou děti, které řvou jako tur. A pak je to o tom, vyhodnotit, jestli ten stres musí podstupovat, zda je k cvičení závažný důvod. My jsme cvičili i přes řev, protože důvod závažný byl, ale nejsem příznivcem cvičení preventivně. Myslím si, že u dětí jako Erýsek je namístě začít něčím lehčím, cvičením na míči apod., protože koordinace se tam procvičí dobře a podstatně méně ho to stresuje. Jsem pro rozlišovat u jakých diagnóz je a není Vojta metodou první volby. Tož tak.
Alinko to není jen pocit, to je fakt.
Kája už je relativně samostatná, s ní není problém pustit jí pohádku, být s ní v pokoji a třeba žehlit. Daník, když se rozhodne, že potřebuje, abych byla s ním, tak mu nestačí pustit pohádku.
A s manželem je to taky tak - většinou jeden má Daníka a druhý Káju, případně něco dělám a on má Daníka, takže pokecáme tak nějak u toho, nebo když kája usne. Když usne Daník, už padáme taky.
Ale říkám si, že je to otázka pár měsíců, bude to lepší a lepší. Pak by to ale zase chtělo dát stopku, aby jsme si chvíli užili toho, kdy je s nimi legrace a jsou malí, hrozně rychle ty děti rostou.
![]()
A na bradavky, gencka se dávat může, ale nezkoušelas Purelan, či tu mastičku z dm? Jakého původu je ta trhlinka? Gencka je na místě zejména tehdy, když jsou na bradavkách kvasinky, lanolin pokud jsou to trhlinky mechanického charakteru. Pak by se dala ještě zkusit homeopatie.
PRASKLINY PRSNÍCH BRADAVEK
Nitricum acidum 5 nebo 9 CH
Graphites 9 nebo 15 CH
Phytolacca 9CH
Silica 9CH
Případně by se dala dát i Arnica, to je lék první volby u traumatismů, nebo Calendula, ta zlepšuje hojení.
Uff,
tak dočteno ![]()
Mezitím jsem stihla nakojit, resp. nenakojit, oblíknout mladou a předat tatínkovi kočár s tím, že jí nechci aspoň hodinu vidět. Už mi zase děsně zlobí s jídlem. Od rána pořádně nejedla ![]()
Fazole Tak to bylo dobrý cestování Pendolínem s Erískem jako kufr
Se nedivím, že ti lidi koukali. Bych koukala taky ![]()
velchi Zase tě tu vítám ![]()
vítání občánků U nás asi neproběhne. Starosta nám poslal přáníčko poštou a to bylo vše. A ani po tom nějak nestonám…
pražský srazík -mno takže to necháme třeba další týden?
apríl Dřív než jsem se dočetla k Fazolině příspěvku, jak napálila bejvalýho, jsem volala mý mamce a řekla jsem jí, že jsem těhotná. No sežrala mi to i s navijákem
![]()
Sajso… to by mě nikdy nenapadlo že to tak může na ten mozek působt.. no působit jo, ale žo to člověk nebo človíček může tak vnímat… já fakt myslela že MIchal řve jen proto že ho někdo drží… dodnes mu stačí zafixovat jednu končetinu a spustí rykot největší…
Ale je fakt, že já k vojtovce nezískala důvěru z toho důvodu, že jsem si taky myslela , že je pro Michala zbytečná… stejně jak jsi psala že dělá Erýsek od Fazole - stáčel se k jedné straně a blbě pásl… Po první návštěvě a de facto po každé další, jsem nabyla dojmu, že mé dítě snad nebude nikdy chodit… tak s ním jednaly, cokoli udělal se jim nelíbilo… první návštěva byla pro mě fakt psycho… prostě ho mermomocí chtěly zaškatulkovat … když už bylo dobrý stáčení tělíčka, tak se jim nelíbilo jak leze… a pořád prostě něco… vím že to lezl jinak než ostatní děti (neměl položený nohy na zemi, ale lezl jen po kolenou a lýtka měl zvednutá nad zem:o) ale ani po intenzviním civčení se to nespravilo… stejně jak to pasení.. prostě dělal leltadlo pořád… až tak po jednom roce se začal podpírat při ležení na bříšku rukama…
asi holt máme nějakou leteckou genetickou úchylku.. je to dost možné.. manžel právě odchází - jde lítat s modelem:o))))
Nic jdu se natáhnout za chvilku vzbudím děti a pojedeme na výlet:o) na rozhlednu:o) Matýna asi budu nosit jen v šátku, jelikož zase půlku dopolední procházky v kočárku prořva… pokud nespí tak řve:o( V šátku je to zlatíčko… jen by potřeboval redukční dietu.....
Mako taky jsem jim věřila, že řve proto, že ji omezuju, nakonec člověk nemá důvod jim nevěřit, že?
Je fakt zajímavé mluvit pak s někým, kdo ti ten pocit může popsat. Kája řvala v podstatě kdykoliv, když jsme ji někde před cizíma svlékali. Doktoři jí pravidelně psali do zpráv, že je nevyšetřitelná, protože na sebe nechce nechat sahnout, ale já se nedivím.
A co se patologií týká, málokdo se asi vyvíjí a pohybuje přesně tak, aby jim to přišlo bez vad, jenže se jim holt všichni nedostanou do parády. ![]()
Taky máme šátkomila a včera mu tu teta říkala, že je tlustík.
Asi mu do 7 kg moc nechybí, jestli mu spíš nepřebývá. ![]()
Sajso, taky si rikam, ze to je ted prechodne obdobi - za chvili nam bude zase lito, ze uz nejsou mali…
Prave vcera jsme to s manzelem probirali v 1.00 v noci ![]()
Masticku z DM mam, mazala jsem to, ale porad to stipe, spis je to bodava bolest, neumim to vysvetlit.
Dekuji za informace a ta homeopatika, zitra rano hned pobezim do lekarny, to Nitricum acidum se mi zda vhodne - myslim ze popis sedi.
A taky vim, ze mi to dela Mateo - posledni dny spatne pije, krouti se, kouse bradavku (je to kvuli tlaceni, mysli si, ze u prsu se mu bude kakat lip a kdyz to nejde, tak krouti hlavou a skube mi z bradavkou)
Alinko jsem ráda, že je tu odborník jako Sajsa… Já Ti mohla jen poradit tzv, jedna bába povídala… Každopádně ano, genciána je i na bradavky a před kojením se nemusí smývat. Sice je pak i mimís fialovej, ale zase se dobře poznáte ![]()
JOLMO , Jolmičko… Copak Ty mě na ten červnovej srazík nechceš???
Už jsem Tě žádala o info, ale asi Ti to nějak uteklo, viď
Tak prosím ještě jednou ![]()
http://img452.imageshack.us/…10002ri7.jpg /> http://img211.imageshack.us/…10003fy3.jpg
Zkusila jsem dát fotky do příspěvku , jsou ze dneška z chalupy , jsem z nich tak nadšená , že jsem je sem musela dát
![]()
Doufám , že se zobrazí ![]()
Hmmm, tak jsem si naivně myslela , že budou pod příspěvkem a vono hov…
Tak musíte kliknout , no ![]()
Brokyno, jedeme od 1.-3.6. a mame objednany tento hotel
http://ubytovani.turistik.cz/cs/info/-10215/
Jsou tam pokoje dvou a triluzkove - vic detailu Ti urcite napise Jolma.
Ahoj, čtu vás, jen jsem nějak neměla čas napsat, připadá mi, že se nezastavím…věčnej kolotoč - udělám nutrilon, nakrmím, jdu umejt lahvičky, vysterilizovat, odstříkat…při dalším krmení dávám kozu, mišák cucá chvíli, pak druhou a pak řve, že je tam málo a že má hlad. Prostě už nemá chuť to zkoušet vycucat a čeká, až přinesu odstříkanou flašku.
Zatím ještě něco odsávám, tak doufám, že vydržíme aspoň do toho půl roku.
No měla jsem aspoň co zkoumat a objednávat na netu - termoobaly, dávkovače UM, kartáče na lahve, sterilizátory, apod apod…
My cvičíme ten jeden cvik, teda trochu to flákáme, ale říkám si že se to nezblázní. V úterý jdeme na ko, tak snad to bude ok.
Vy ukecaný ženský
Sotva někam odjedu na chvíli a vy toho nakecáte.Tak jsme se vrátili z Letňan,koupila jsem si dvoje elasťáky od Adidasu (mimochodem jedny dětské 176 -byli zlevněné
)Mám obrovskou radost.Ještě jsem chtěla botky,ale žádné extra tam nebyli.Tak zas příště.
Roman jel ještě na čtyřkolku,tak jsem vás dočetla.měl by zase kecy,že tu zas trčím u pc a malého nechám dole na dece samotného.No,nemůže mi být pořád za zadkem,ne?!
![]()
Ahoj matky ![]()
Soukupka mě inspirovala, tak jsme šli dneska zase do zoo, i když Šimon má taky nějakou rýmu, furt má nudli u nosu, no ale bylo teplo, tak snad bude v pohodě.
Leni , Sofinka v brýlích vypadá fakt drsně ![]()
Sajso , to mi nedělej, my nemáme troubu
Nebo by se to dalo udělat i v mikrovlnce?
Ad cesta metrem - měly jste vidět, jak jsem na Hradčanské táhla na jezdící schody kočár s Matouškem a druhou rukou vzpouzejícího se Šimona, nevím, kdo z nás měl větší strach. Slíbila jsem mu, že dál už pojedeme šiši (tramvají), jenže ta nejela, zřejmě indiáni vytrhali koleje, tak mi ještě důchodci museli pomáhat do autobusu a Šimon děsně ječel, protože na něho sáhl někdo cizí. Jo, MHD, to je adrenalin ![]()