Poradna duly
Jana Čurdová
hm tak zaclony jsou vyprane, skoda ze jsou patnact cisel kratsi
ikea no.. ![]()
luci to je fajn tak uz to mas taky na spadnuti koukam ![]()
zdenu dobre ze to anicka tak hezky snasi, mysllm ze ma problem spis vetsina nezmensina jak to tak posloucham tak at ji to vydrzi a ty nemocito je hruza furt si to tam ty decka predavaji a jsou porad nemocne
loli ja to prave s juli taky nevedela ze to je kontrakce, myslela jsem ze jen vystrcila zadek, ale mela jsem to uz od pateho mesice stejne jako ted.
Ahoj holky,
tak já dneska strávila na registraci v porodnici cca 3hodiny, no děs, sestra taková údernice, ale dr. fajn. Taky vypadám na rozsypání, aspoń se tak tvářili, CS 8, kontrakce na monitoru solidní, otevřená na prst, hlava naléhá, tak jsem fakt zvědavá, co z toho bude.
zdenuli, s tou dulou to je pech, já jí zase mám, ale k porodu kvůli omezení návštev tolerují jen 1 osobu a to já musím vzít tatínka, vzhledem k tomu že se pak na šestinedělí už nedostane. S tou školkou ti rozumím, jsem na tom podobně, mě dokonce i pediatrička varovala, že to není moc dobrý nápad, na druhou stranu se v tom šestinedělí nehodlám zbláznit s 2ma dětma.
Já zatím,žádný strachy z toho , jak je budu oba zvládat teda nemám, já si to totiž ani v nejdivočejším snu nedokážu představit ![]()
No tak mám poslíčky asi po 5 minutách, snad se to zklidní. Jdu se natáhnout.
Jevajk magdi tož to naštve když si koupíš záclony a jsou kratší…loli mě taky dneska řekli že vidí na monitoru kontrakce říkám však mě nebolí břicho ani mi nepřišlo že by tvrdlo,,jen jsem si myslela jak mgdička že špulí zadek atd,,ale to bylo asi ono,,a to mi ted od 16 hod dělá nějak až moc často,,tak nevím no,,jééé roxy jakpak jsi na tom??
Holky všem, kdo mi drží palce, díky,jsem zvědavá na zítřejší rozhodnutí, naštěstí jdu hned ráno, to čekání je na palicu.
Leninko
Jojo znáš to rčení, problém je v komunikaci…je jí příliš mnoho ![]()
Elamolendo
haha jsi mě dostala 12km procházka, to bych očůrala každý strom a pak bych si ani nemohla večer sednout, jak bych měla pipku nalitou
![]()
magdi
V ten čtvrtek držím palce ať vše dobře dopadne.
Nu uvidíme jak to se dvěma dětmi zvládnem v nejhorším skončíme na psychině nooo ![]()
Se záclonama je to pech ![]()
zdeni
tož jsem ráda,že jsi v pořádku,že jsou to jen technické problémy.
Zítra mají rozhodnout, jestli půjdu na vyvolání,protože mi malá přestala nějak růst a začalo ubývat plodovky.Takže si myslí,že přestává fungovat placenta a malá by mohla hladovět.
Poslední měření minulý čtvrtek ukazovalo,že má 2200g. Doufám,že ještě přibrala a že bude mít aspoň 2500g.
Roxo
Tak snad jsou to jen poslíčci, dej vědět.
Tak se mějte a vyhýbejte se bacilům. ![]()
Cancerko budu na tebe myslet,,dej pak vědět jak jsi dopadla,,co ta roxa??? ![]()
Zdravím,
Roxo, Cancerko: držím palce, to vypadá, že to budete mit za pár
Magdicko: závidím tu jistotu, tzn.že bych taky ráda věděla termín..tak je to děs
Já si právě vařím maliník a čeká mne fůůra práce, musím to do konce týdne dokončit, jinak mne z toho fakt odvezou ![]()
Hezký večer
ela
roxa: Tak co ? Zabrala teplá vana ? ![]()
Holky, jak se vůbec zjišťuje to CS ? Já jsem ráda, že mi doktor včera vůbec řekl, že jsem na prst otevřená, ale nějaký číslo či co ? To se zjišťuje normálně pohmatem zevnitř ?
Já aby se přiznala taky závidím těm co máte termín..ty nervy jsou blbý. I když CS asi moc nezávidím…nooooooooo i kdyyyyyyyž…:)
Ahoj holky, tak mě vana docela zklidnila, i noc už byla dobrá, aspoň mě to donutilo dobalit si konečně tu tašku ![]()
Loli,CS zjištuje se pohmatem, o porodu zas tak nemá vypovídací hodnotu, spíš o připravenosti, ale takhle můžu ještě zůstat pěkně 14 dní, minule jsem zase měla furt CS 0 a nevypadalo to a druhý den jsem asi za 4 hodinky porodila. (jo - mě ho dr. taky neřekl, ale mámho zapsaný v průkazce)
Příspěvek upraven 24.11.09 v 08:41
eli jo je to fajn vsecko pripravuju posledni prani nachystat veci julince, nakoupit, prevlict postel no a takove ty kraviny. akorat jsem se vcera vytocila se zavesama, jsem se rozhodla ze je vyperu, jeste jsem je neprala
a ony se mi srazily a navic nejdou vubec vyzehlit no des, dozehlim je i tak ale neni tam skoro videt rozdil, to mam a to ze nezehllim
jee koukam ze uz jsem to psala ![]()
loli ja ti pak reknu jestlis mla co zavidet, ten prvni ale teda rozodne ne ten byl priserny.
roxi tak aspon ze vana pomohla.
tak jdu neco delat at to mam z krku
Magdi, já záclony vůbec nežehlim, prostě je mokré pověsím a nechám vyvěsit, jsou většinou na tom líp než když se žehlí.
No nic my běžíme cvičit a pak jdu na internu na ten tlak, docela se mi to lepší.
ahoj holky…
tak dneska zase krasne po dlouhe dobe…navic to vypada ze budu mit do konce tydne opraveny auto…no zatim se dari ![]()
magdi: tak jak rika roxa…zavesy a zaclony hlavne nedavat do susicky (tam se to fakt srazi)…a mokry primo na okno ono se to samovyzehli ![]()
loli: me bylo receno ze uz se to dneska nemeri to CS ze to nema zadnou vypovidajici hodnotu o nicem. ale v prukazce to mam teda taky zapsany a mam CS1 ted pri posledni KO.
Holky, tak ja dle CS nejsem absolutne pripravena a ani v minulych tehu jsem nebyla. Zamknuta na petlici…miminkam se u me asi libi a nechteji ven. Tim se uklidnuju. Manza rika, ze jsem dobra tovarna na deti. Mohli bysme mit treba 10, kdyby nebylo tech cisaru a penezenka bezedna
Ale jajsem rada, ze je to naposledy a uz do toho nejdu. I kdyz mi asi pak bude smutno po tom pocitu, kdyz mate u sebe cerstve narozene mimco.
Holky, tak me nastvala jedna kamoska. Ona ma jedno dite, ja cekam treti. Kdyz jsem ji rekla, ze asi pujdu na cisar 14 dni pred terminem, tak me zacala poucovat, ze sice chape, ze se na miminko tesim, ale ze to je hloupost. Ze predcasne narozeny mimca maji spoustu zdravotnich problemu atd. Proste uplna sprcha poznatku ziskanych nekde z knizek, mozna od kamaradek, kdo vi. Ze ona je taky predcasne narozena a ze tim dodnes trpi. Tak se ji ptam, ze v kolikatym se narodila…ve 31. tydnu…aha, tak to je pak jasny, zejo? Ale 38. tyden neni prece predcasny porod. Ona si vubec neuvedomuje, ze to muze byt pro me riskantni, kdyz uz mi delali 2× cisar. Miminko je na prvnim miste a maminka at si treba umre…aha. Dva dny jsem na to myslela, jak moc me vytocila. A ze by bylo nejlepsi, aby nemocnice uplne uzavreli pro navstevy i pro tatinky u porodu atd…BYch ji chtela videt, kdyby rodila mimco, jak by se ji libilo, kdyby tam partnera nesmela mit, kdyby to chtela. Asi je to tim, ze zadnyho nema. MOzna proto byla protivna. To je tak fajn holka, ja to vubec nechapu. Asi ji miminko ukazu az na jare, az bude po chripkach a uvidi ![]()
Jinak se mi zdalo o vikendu o Magdicce, ze v pondeli a utery nic nepsala a ve stredu dorazila zprava, ze miminko se narodilo ![]()
Ja bych taky nejradeji spinkala cely den. A ted jak byli kluci nemocni, tak jsme nikde nebyli. Dneska se chystame aspon na korzo kolem domu, na malej nakup. Velkej uz mazal od vcera do skoly, malej ma jeste dost rymu a trochu kasle, ale aspon ze to kakani brzo odeznelo. Jo a manza chtel od detskyho doktora napsat OČR a on rekl, ze nemuze, jedine kdybych mela ja papir, ze jsem nemocna. Tak sel k moji doktorce a ta mu napsala OČR na me, aby to nebylo komplikovane. Tak jsem zvedava, jak to bude, az budu v porodnici. MYslim, ze manza tech 5 dni (doufam, ze ne vic) nebude delat nic jinyho, nez litat od doktora k doktorovi pro potvrzeni, ze musi byt doma s detma. ![]()
Holky co mate pocity…jsem teda zvedava, jestli rodite…nas napinate ![]()
Ahoj holky,nu nastupuju do porodnice zítra v 19 hodin. Chtěli původně dřív,ale nějak to neklaplo u manžela v práci,když to řeknu slušně, jsou to tam ale svině
jinak bysme nastoupili už ve dvě hodiny.
Pokud porodíme do půlnoci,což si myslím,že bysme mohli stihnout,tak bude zajímavé datum. Verunka je totiž 25.10. a teď Klárka bude 25.11.,aspoň se to bude dobře pamatovat.
Nu snad to všechno bude OK a malá i já budeme fit.
Nervozita se mě stále drží,si připadám, jako bych měla jít na zkoušku.
Jinak spodek se už docela připravuje,takže by to vyvolání snad nemělo být na dlouho.
Jo a zatím dobrá zpráva, ani návštěvy a ni přítomnost u porodu není v Olomouci zatím omezená. ![]()
Roxo
Koukám,že taky dělalas požární cvičení, všechno máš aspoň sbalené a už tě to teď nepřekvapí ![]()
Magdi
Ty máš teda smůlu, nejprve krátké záclony, pak se srazí i závěsy, tož nezbývá než zmenšit okno
promiň musím se odreagovat ![]()
Batato
Ta kamarádka neví,co mluví, od 38-42 tt se hovoří o porodu v termínu. Ale je mi jasné,že když tě začne poučovat někdo,kdo o tom ví prd,že to člověka dost vytočí.
Na to vyřizování paragrafu jsem taky zvědavá, nevím jestli si má manžel vyzvednout nějaké potvrzení v porodnici nebo kde?