Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
astio: Hrozné to není, jen mi bylo na začátku vždycky do pláče. Teď už jsem se to naučila brát a zrovna dneska ráno jsem si říkala, jak jsem naivní když se snažím uspěchat něco, co má v mém životě jasně dané místo a Bůh (osud) to s námi myslí dobře a všechno nám posílá, či neposílá z nějakého důvodu … takže prosit o trpělivost a sílu a vše bude tak jak má. Já si dávám závazek, že nebudu testovat dřív jak 16DPO, pak mě akorát mrzí to bílo a jsou to zbytečně vyhozené peníze, které se v budoucnu při najití // budou hodit ![]()
Ahojky holky. Pokud nevadí tak se také přidám. S přítelem jsme se pro miminko rozhodly začátkem ledna a od té doby se snažíme. Měla jsem nyní špatně ms kdy jsem meškala 3 týdny takže ze snažení v tu chvíli nic nebylo. Tudíž je to také měsíc kdy se snažíme. Je mi 18let letos devatenáct a příteli bude letos 25.Miminko si moc přejeme. Já se tedy nesleduji abych na to nijak zvlášt nemyslela. Jen dělám testíky pokud se mi spozdí ms. Jen prosím neodsuzujte mě za věk kdy se snažíme. Měla jsem to všude na ostatních diskuzích a nerada vysvětluji že to se školou mám dobré.
![]()
Ahoj Anýsek 18 tady tě nikdo odsuzovat nebude. Snady brzy najdeš ty vytoužené // ![]()
astio: Moc děkuji snad také brzy najdeš dálnici jak hrom. My se snažíme o první miminko tak doufám že to vyjde co nejdříve. Hrozně se na prcka těšíme. S přítelem jsem dva roky bydlíme spolu už rok a nemohu si na nic stěžovat. Škola je také na pohodu. Přemýšlím že si zajdu do lékárny pro Femibion 800 a gynex. Mám hrozně rozházené cykly od vynechání HA
![]()
Anýsek18: My se také snažíme o první bejbátko a doufám, že ty dálnice jsou za rohem
, ale člověk nic neuspíší jak psala květinka, ten pravý čas prostě nastane. Já se v tom zatím moc neorientuji, ale snažím se pochytit od holek co nejvíce informací. Ohledně HA ti neporadím, já jsem jí brala opravdu krátkou dobu.
astio: Já jí brala tři roky. Ale holky v jiné diskuzi mi poradily tyto vitamíny a kapičky na srovnání cyklů a zlepšení dozrávání vajíček. Tak uvidíme. Půjdu si pro ně až desátého. Zatím tomu dám volný průběh. Nesmíme na to miminko moc myslet. Ono to jde pak dost na psychyku. Já abych se přiznala tak od začátku února opravdu nemám vůbec čas přemýšlet nad mimískem. Mám strašně moc lítání a zařizování. Ale mazlíme se skoro každý den. Pokud to jen jde.
jj, hlavně se k mimi moc neupínat, najít si i jiné aktivity, které zaměstnají mysl ![]()
Kvetinka5.2 píše:
jj, hlavně se k mimi moc neupínat, najít si i jiné aktivity, které zaměstnají mysl
Přesně. ![]()
Hele holky co si myslíte o koupi kočárku dřív než se miminko zadaří nebo než se narodí? Mám jeden vybranej dost kvalitní a za perfektní cenu. Měla bych ho u přítelovo rodičů abych ho neměla doma ![]()
Já se snažím zaměstnávat takto … dvakrát týdně jsem v práci do 19:00 hod - takže to mám většinou zadrbaný celý den, bo si přispím a než pak dojedu do práce, jeden večer chodíme s manželem do tanečních, jeden večer chodíme plavat, další večer chodím na zumbu. K tomu se ještě přidá starost o domácnost občas uvaření teplé večeře, či nákup. A aby toho bylo ještě krapet víc, tak občas po večerech maluji obrázky, skládám čajové sáčky, čtu a začala jsem skládat puzzle o 2000 kouscích ![]()
Květinka: týýý jooo, tak to se dobře zaměstnáváš. Já se také snažím mít co nejvíce aktivit, jelikož pokud jsem sama doma tak nad tím moc přemýšlím.
Anýsek18: hele já ti s tím kočárkem nevím, já osobně bych do toho nešla, ale to je jen můj názor ![]()
Anýsek jééé ahoj:) já bych nekupovala dřív…na tohle jsem pověrčivá!
Já jsem zaměstnaná asi málo protože mozek pořád stíhá přemýšlet:) jsem od 8-16 v práci v 16,30 doma dám kafíčko zapnu nintendo wii a cvičím zhruba hodinku, pak si dám sprchu oddych poklidím a obden uvařím a když není hnusně sníh déšt jdu s pejskama na prochajdu tak na necelou hodinku. No a večer něco na pc, televize když je přítel doma tak nějaké společné aktivity, ale asi je to furt málo:)
Anýsek18: Já bých dopředu věci nekupovala, co když se brzo nezadaří (moje mamka na mě čekala 6 let) a pak budou i lepší kočárky, ale ty už budeš mít ten starý. A já nejsem pověrčivá, ale říká se, že ani první tři měsíce těhotenství se nemá nic kupovat, bo se může něco stát a s koupenými věcmi bude i víc lítosti, kdyby se nahodou něco stalo s mimčem.