Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Denise93 píše:
Jo a holky, určitě si pořiďte kojicí polštář už v těhotenství, já jsem ho dostala až teď ve 35. týdnu a lituji toho, ze jsem ho neměla dřív, spánek je o 100% lepší a na kojení taky moc pomůže, přítel říkal, že si na spaní asi taky jeden pořídí
Myslíš, že to má cenu i úplně na začátku, když ještě nemám moc velké bříško? Jen jestli si ho mám přát k narozeninám a ještě to 3 měsíce vydrží a nebo si ho mám koupit sama už teď…
@Denise93 píše:
Jo a holky, určitě si pořiďte kojicí polštář už v těhotenství, já jsem ho dostala až teď ve 35. týdnu a lituji toho, ze jsem ho neměla dřív, spánek je o 100% lepší a na kojení taky moc pomůže, přítel říkal, že si na spaní asi taky jeden pořídí
Myslíš, že to má cenu i úplně na začátku, když ještě nemám moc velké bříško? Jen jestli si ho mám přát k narozeninám a ještě to 3 měsíce vydrží a nebo si ho mám koupit sama už teď…
@JanncaH
Kojici polstar je super ![]()
Dostala jsem ho k vanocum a plne ho vyuzivam..je hrozne pohodlnej ![]()
Ahojte,
Jsem dnes 7+2 a od 6tt mám na obou nohách červený fleky. Dle kožní to jsou popraskané žíly kvůli dlouhým hubeným nohám a takový mám prý i žíly. Nicméně jsem žádala v práci o 8 hodinové směny (místo 12,5 hodinových směn) a přizpůsobení pracovní náplně kvůli těhu. Nicméně manažerka mi odpověděla: já jsem zvládla pracovat 12 hodin denně bez jakéhokoliv omezení či přizpůsobení pracovní náplně do 8 měsíce a tak to zvládnete taky. Jinak pracuji jako vedoucí prodejny s oblečením a pořád chodím po schodech nebo stojím za pokladnu protože normální prodavači nesmí dělat výměny ani návraty. Navíc je to dvoupatrová prodejna s rozlohou cca 1400 m2 a kancelář je samozřejmě v 1. Patře, ale tam není možnost trávit čas v době výprodejů a když nám jede zboží (což je 2× týdně) nutí mě tahat kartony které mají 15-25 kg… Co by jste dělali vy na mém místě když pro své vytoužené miminko jste museli podstoupit IVF a žádné jiné emryo už zamražené nemáte??
mám chuť jít na rizikový ale musela bych tuto situaci prodiskutovat u svého gynekologa a zároveň to nějak přežít do 17.1. V práci (to jsem u svého gynekologa objednaná na kontrolu)… Děkuji za Vaše názory či životní zkušenosti
![]()
@Nick Martina píše:
Tak holky včera jsem byla na na ult ve 20 týdnu (přesně teda v 19+6) a vypadá to na kluka (tušila jsem to, vnitřní pocit) . Přibližná váha 300g a délka 20 cm
.Koukáte už po kočárku?Jaký jsou vaše favoriti? Hledám inspiraci
[/citace
@Nick Martina píše:
Tak holky včera jsem byla na na ult ve 20 týdnu (přesně teda v 19+6) a vypadá to na kluka (tušila jsem to, vnitřní pocit) . Přibližná váha 300g a délka 20 cm
.Koukáte už po kočárku?Jaký jsou vaše favoriti? Hledám inspiraci
Ahojky my už máme vybráno http://kocarkydeniska.mimishop.cz/detail.php?… nechceme zbytečně utrácet a podporovat průmysl ohledně miminek…
@E.winka 2 No a já pořád nevěděla, co si mám přát a tak mám samý sprcháče a šampóny a mohla jsem mít polštář… achjo ![]()
@JanncaH píše:
@E.winka 2 Jasný, pokoukám a nějaký si vyberu
Taky nad ním přemýšlím, jelikož hážu v noci ruce a nohy přes přítele, ale po chvíli mu začínají odumirat končetiny
chudák ![]()
@Denise93 ja si chci nejaky poridit, hlavne na spani ale je jich docela dost druhu…takze nejak presne nevim do ktereho jit ![]()
@Pavculinka zkus požádat o nemocenskou nebo to prostě prober s obvodní, ať ti zkusí napsat něco jako žádanku? Nevím jak to chodí ![]()
Já teda do konce 7. měsíce pracovala 12ctky, ale měla jsem je párkrát do měsíce. Kdybych jela krátký/dlouhý týden, tak bych to nedávala a při poslední směně před vánoci ( momentálně 33 tt, tak to jsem byla ráda, že mám konec směny a do práce už teda nejdu ![]()
@Mini arasid Dostala jsem k vánocům takový menší do C a teda nic moc. Akorát mám na něm nohy přes noc. Možná budu využívat později, až při posledních dnech těhotenství
kdybych si měla vybrat sama, tak asi takový ten větší do tvaru C, ten by snad mohl být lepší než ten menší
Já mám z Alzy, stojí asi 650,– a je bílý s notami. Jinak postář stačí pořídit, až ti bude překážet břicho, ale jestli jsi typ, co si strka peřinu při spaní mezi stehna, tak si ho pořiď klidně už teď.. ![]()
A další můj takový typ jsou lněná semínka!! Rozhodně doporučuji pokud budete mít ke konci těhu problém dojít si na záchod. Mě to začalo někdy v 7. měsíci, šla jsem třeba jen jednou za tři dny a šlo to horko těžko, takže mě pořád bolelo břicho. Začala jsem ráno nalačno pít vlažný heřmánkový čaj, ale to vždycky pomohlo buď moc anebo vůbec a potom jsem v DM koupila lněná semínka - 0,5kg asi do 30 Kč. Začala jsem si dávat každý den dvě lžičky, je potřeba je pořádně rozkousat, ale dá se udělat i odvar, ale ten je hnusný a chodím pravidelně jako nikdy
Také jsem četla, že mají usnadňovat porod, oni při kontaktu s vodou vytvoří takový sliz a prý to potom pomáhá při průchodu dítěte porodními cestami, nevím co je na tom pravdy, ale byl by to fajn bonus ![]()
@Pavculinka Ahoj
já jsem na neschopence od 8.tt, dělala jsem na směny ve fabrice, odešla jsem na neschopenku takhle brzy kvůli hematomu a špinění, ale stejně bych tam o moc déle jinak nebyla. U nás je zvyk, že jde těhotná na neschopenku, je to pro ně lepší než upravovat podmínky, směny,…
.
Tak pokud není s manažerkou rozumná domluva a s nikým jiným není možnost to konzultovat, tak bych to řekla gynekologovi (hlavně o tahání těžkých věcí, dlouhé směny) a zůstala doma na neschopence (trochu bych to přikrášlila, bolí nohy, břicho, ranní nevolnost, únava,…
).
Dej pak vědět jak to dopadlo ![]()
@JanncaH Ahoj taky přemýšlím o polštáři, hlavně na spaní, pořád si strkám peřinu mezi nohy a pod břicho a pak mi táhne na záda
… koukala jsem na kojící polštáře Matýsek na tu velikost standart (líbí se mi, že jde povlak vyprat)
.
Nemáte některá kojící polštář Matýsek vel. standart? Co na něho říkáte?