Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle nemuzes pochopit. Neni pro zenu nic horsiho nez vidina toho, ze nebude mit v naruci svoje dite.
Podle mě si teda přestřelila hodně a musím souhlasit s většinou názorů tady. Tebe bych za kamarádku fakt nechtěla. Ani vlastně nechápu, že se kamarádkou vůbec nazýváš.
Stejně nejste extra kamarádky. Pokud ona řeší jen ivf a o ničem jinem si ani nepovidate a jste schopni si psát takové hnusně zprávy, nepřipadá mi to jako ideální přátelství
Je ti pár měsíců zle, jí je zle x let. Ty za dalších pár měsíců budeš mít dítě a možná se ti každým dnem udělá líp. Ona to svoje možná mít nikdy nebude a líp jí možná nebude už nikdy. Když jsem podstupovala IVF a v práci jsem slyšela třeba kolegyni, jak si stěžuje na svoje malé dítě, tak se mi na ní vždycky chtělo začít řvát tak ošklivé věci, že bych je tu radši nerozebírala. Pro mě v tu dobu dítě bylo všechno a někdo to všechno měl a stěžoval si na to. Tohle nikdo kdo si tím neprošel nemůže pochopit.
@Anonymní píše:
Podle mě si teda přestřelila hodně a musím souhlasit s většinou názorů tady. Tebe bych za kamarádku fakt nechtěla. Ani vlastně nechápu, že se kamarádkou vůbec nazýváš.
Já bych zas nechtěla za kamarádku někoho, kdo 8 let jenom kňučí a neustále se řeší.
Ono nejde jen brát, člověk musí taky dávat.
A ty si zkus za svým názorem aspoň stát … Anonym je u tohoto příspěvku úplně zbytečný. ![]()
@Mallorka píše:
Stejně nejste extra kamarádky. Pokud ona řeší jen ivf a o ničem jinem si ani nepovidate a jste schopni si psát takové hnusně zprávy, nepřipadá mi to jako ideální přátelství
Myslím si, že to neustálé řešení ivf si zakladatelka trošku přikreslila, aby si nepřipadala tak zle. Určitě se za 8 let bavily i o něčem jiném a jak sama napsala, i kamarádka se jí ptá, jak se má.
@Serpentini píše:
Je ti pár měsíců zle, jí je zle x let. Ty za dalších pár měsíců budeš mít dítě a možná se ti každým dnem udělá líp. Ona to svoje možná mít nikdy nebude a líp jí možná nebude už nikdy. Když jsem podstupovala IVF a v práci jsem slyšela třeba kolegyni, jak si stěžuje na svoje malé dítě, tak se mi na ní vždycky chtělo začít řvát tak ošklivé věci, že bych je tu radši nerozebírala. Pro mě v tu dobu dítě bylo všechno a někdo to všechno měl a stěžoval si na to. Tohle nikdo kdo si tím neprošel nemůže pochopit.
Nepochopím lidí, kteří si stěžují že jejich děti zlobí, neposlouchají, kvůli jejich zlomene ruce nemůžou jet na dovolenou, jsou v pubertě apod. ![]()
Nejsem zakladatelka.
@e008 proto pisu sem, abych to lépe pochopila. Vím toho hodně skrz ní a i sama jsem si hledala info - vše pro ní, vím ze je to těžký, ze kdo nezažil to plně nepochopí, ale snažím se. Naději snad porad má, ač už ubývá.
Na druhou stranu - je to smutný, ale i ostatní mají trápení (nemyslim teď sebe) a přijde mi sobecky jak svůj problém staví nad všechny ostatní. Už jednou jsme to řešily, ale neslo o mne, jako o naši kolegyni. S tou se nebaví už leta. Tehdy onemocněla, má rozstrousenou sklerózu a byla fakt na dne. A tato bezdětná jí do oči řekla, “co bych za tvy problémy dala”. No a ona po ni vyjela ze to nemyslí vážně a ze ona by zase milionkrát raději dítě adoptovala a byla zdravá nez to, co čeká ji. Od te doby se nebaví.
@Kacka-Vr píše:
Myslím si, že to neustálé řešení ivf si zakladatelka trošku přikreslila, aby si nepřipadala tak zle. Určitě se za 8 let bavily i o něčem jiném a jak sama napsala, i kamarádka se jí ptá, jak se má.
Hele neprikreslila. Jasne ze se bavíme o práci a dovoleny. Ale problémy řešíme jen její. Moje se vyřešily 2 větami. Ale mne to nevadilo, vlastně jsem si to nikdy poradne neuvedomila.
Ano přehnala si to. Neznáš, nepochopíš.
S psychikou zdravých žen / holek zamává i rok kdy se nedaří a tobě se povedlo na první dobrou.
Každopádně kamarádky nejste bůhví jak velké.
Mám zasebou jedno úspěšné tehu, teď aktuálně skoro 7 let snaha o druhé a věř že bych zvracela i zadkem a klidně byla na infuzi než rvala prachy a naděje do hormonů a věčně ukazovala pičku na počkání, věčně si v práci vymýšlela proč jdu během týdne podruhé k lékaři, proč ze dne na den nepřijdu protože jdu na odběr vajec.
Bez ohledu nato že po každém nepovedeném pokusu je i manžel na dně a i partnerský život, teda sexuální dostává po ketech atd. docela zabrat.
Pláčeš na špatným hrobě ![]()
Na nevolnosti si musíš stěžovat u jiné kamarádky. Ale ono je to asi jedno. Podle mě tě časem asi stejně odstřihne ![]()
Jo a srovnávat těhotenské nevolnosti a IVF opravdu nejde!
@Anonymní píše:
Hele neprikreslila. Jasne ze se bavíme o práci a dovoleny. Ale problémy řešíme jen její. Moje se vyřešily 2 větami. Ale mne to nevadilo, vlastně jsem si to nikdy poradne neuvedomila.
Za prvé jí z toho už hrabe. A za druhé to prostě není kamarádka. ![]()
@Anonymní píše:
Nepochopím lidí, kteří si stěžují že jejich děti zlobí, neposlouchají, kvůli jejich zlomene ruce nemůžou jet na dovolenou, jsou v pubertě apod.
Nejsem zakladatelka.
To zase teda ja chapu. Proc si nepostezovat, ale v rozumne mire a trochu premyslet, komu si stezuji ![]()
@Anonymní píše:
Když to říkáš. Každopádně doufám, že ti komentáře tady alespoň trošku otevřeli oči.
Každopádně díky moc za reakce. I za to, ze mě aspoň někdo neodsoudil. Ze jsem kráva jsem se o sobě na internetu třeba jesze nedozvěděla ![]()
Nicméně vidím a chápu, ze vlastní dítě je asi víc než cokoliv na světě. Já to tak nikdy neměla - věděla jsem, ze po 2 letech bych řešila adopci a ze bych měla radost, ze udělám šťastný jedno opuštěný dítě. Každopádně mi přijde ze člověk k ženám bez děti musí byt maximálně tolerantní, ale opacne to nefunguje ani trochu. Jakýkoliv problém je nic, jakákoliv nemoc je nic. Rozchodum se úplně vysmiva.