Psychika a ivf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
13.8.21 13:42

@Šmoulice ty asi nejsi zrovna nejostřejší tužka v penále viď :roll: zkusím ti to znovu vysvětlit…je rozdíl si postěžovat někomu, komu tím ublížím nebo někomu, kdo mě opravdu podpoří.
A říct, že nemám kamarádky? Ach jo holka :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
13.8.21 13:44
@Nicole-7 píše:
@Šmoulice ty asi nejsi zrovna nejostřejší tužka v penále viď :roll: zkusím ti to znovu vysvětlit…je rozdíl si postěžovat někomu, komu tím ublížím nebo někomu, kdo mě opravdu podpoří.
A říct, že nemám kamarádky? Ach jo holka :D :D :D

Tak se ti to pokusím vysvětlit ještě jednou …
Každá pravá kamarádka tě opravdu podpoří ;) A takové nejspíš nemáš. Když musíš přemýšlet, komu se můžeš svěřit a komu ne … To tě lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.21 14:02
@Šmoulice píše:
Tak se ti to pokusím vysvětlit ještě jednou …
Každá pravá kamarádka tě opravdu podpoří ;) A takové nejspíš nemáš. Když musíš přemýšlet, komu se můžeš svěřit a komu ne … To tě lituju.

Pravá kamarádka druhou neposílá nevhodnýma poznámkama na dno a respektuje její trápení.

• Citovat
  • Upravit
337
13.8.21 14:02

@Šmoulice já nepřemýšlím komu se svěřit a komu ne. Jde jen o selský rozum a nebýt egoista. Pokud svoje kamarádky bereš takto, tak bych se ani nedivila, kdybys žádný neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
13.8.21 14:10
@Nicole-7 píše:
@Šmoulice já nepřemýšlím komu se svěřit a komu ne. Jde jen o selský rozum a nebýt egoista. Pokud svoje kamarádky bereš takto, tak bych se ani nedivila, kdybys žádný neměla.

No to se právě pleteš. Mám jich dost :kytka:

@Janli píše:
Pravá kamarádka druhou neposílá nevhodnýma poznámkama na dno a respektuje její trápení.

Jojo respektuje. Ale každý pohár trpělivosti jednou přeteče. Jako se to stalo tady u zakladatelky… Ty jsi nikdy, ale opravdu nikdy neřekla nic, co by tě pak mrzelo???
Určitě řekla. ;) Tak si nehrej na svatou. Protože to fakt nikdo není …
Zakladatelku to nejspíš taky mrzí, když to řešila i tady … A čeho se dočkala? Urážek a osočování. Tak se pak nediv reakcím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
13.8.21 14:11

A já mám taky kamarádku, které se roky nedaří. A vím jak je to pro ni těžké. A jsem fakt vděčná za takovou kamarádku. I když já mám dítě, tak mě nezavrhla, neodstřihla a kamarádíme se dál. Na těhotenství se ptala, na dítě se mě ptá, vozí jí hračky…
Trávíme společně dovolené, výlety… Prostě se vídáme a kamarádíme normálně.
A navíc má kamarádku, která taky prošla x IVF a teď je těhotná. A nezavrhla ani tu.
A můžeme spolu řešit cokoli. Takové kamarádky jsou ty pravé.
A je to neskutečně silný člověk. A když mi napíše, tak ji vždy ráda vyslechnu. Stejně jako ona mě. Věřím, že se jim brzy zadaří a bude spokojená :)
A jsem fakt ráda, že je i přes tyhle všechny starosti normální. Ne jak některé tady …

A já jsem tak nechutně zlá, že jsem pomohla jednomu páru k vysněnému dítěti. :pankac:
Když já už sama nechci další dítě, tak ať má někdo jiný. Vajíčka mi v hrobě budou jednou k ničemu. Šla bych darovat znovu, ale už jsem na to stará asi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.8.21 14:42

Ja si myslim, ze tady nejde o to, kdo jak, popr. jak dlouho trpi a ktere utrpeni je horsi.
Zakladatelka tady byla nekolik let pro kamaradku, naslouchala ji, podporovala ji, i kdyz ji to obcas muselo lezt krkem. Ted si dovoli si jednou postezovat a dostane kopanec do zadele.
Ano, co kamaradce odepsala neni hezke. Ale i kamaradka se mohla trochu ovladat, napsat, jak se citi, ale vyjadrit to trochu jinak (Napr. „Moc me mrzi, jak ti je. To bude zase dobry. Podivej se na to z myho pohledu, ja bych dala cokoliv, abych byla na tvym miste“). Ani 8 let snazeni a frustrace nedava kamaradce pravo chovat se (a ted to hodne prezenu) jako hulvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
13.8.21 14:49
@Kumbaya píše:
Ja si myslim, ze tady nejde o to, kdo jak, popr. jak dlouho trpi a ktere utrpeni je horsi.
Zakladatelka tady byla nekolik let pro kamaradku, naslouchala ji, podporovala ji, i kdyz ji to obcas muselo lezt krkem. Ted si dovoli si jednou postezovat a dostane kopanec do zadele.
Ano, co kamaradce odepsala neni hezke. Ale i kamaradka se mohla trochu ovladat, napsat, jak se citi, ale vyjadrit to trochu jinak (Napr. „Moc me mrzi, jak ti je. To bude zase dobry. Podivej se na to z myho pohledu, ja bych dala cokoliv, abych byla na tvym miste“). Ani 8 let snazeni a frustrace nedava kamaradce pravo chovat se (a ted to hodne prezenu) jako hulvat.

Přesně moje řeč :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
13.8.21 15:10
@Šmoulice píše:
Přesně moje řeč :pankac:

To, co píše Kumbaya výše je zčásti to, co jsem psala já, o tom, že dlouho poslouchala, jaké trable prožívá kamarádka při ivf a tak. Ale stejně jsem přesvědčena, že to celé souvisí s tím jejich konkrétním přátelstvím. To, co jsme popsala já - moje zkušenosti, a to co jsi napsala ty - tvé, o tvých kamarádkách, co jim to nějakou dobu nejde, spíš naznačuje, že i tyto dva"tábory" spolu můžou i nadále vycházet a přátelit se. U zakladatelky a její kamarádky neznáme další okolnosti. Mně, kdyby nepsala těhotná kamarádka, že je jí zle a objímá wc, tak jí nenapíšu to, co napsala zakladatelčina kamarádka, ovšem pak bych ale ani nereagovala tak, jako zakladatelka. I těch předchozích 8 let „stěžování“, kdy zakladatelka trpělivě naslouchala, je divných, protože to pak je jen jednostranný vztah, a kámoška třeba nevěděla, jak moc ji to štve. A pokud ji to neštvalo, tak bych to ted asi nevytahovala… No, to je jedno. Nicméně chápu zakladatelčinu kamarádku v tom, že jí to asi už po těch letech neskutečně leze na mozek. Někdy si lidi pak už musí/chtějí chránit psychický zdraví i za cenu toho, že třeba přijdou o kamarádství (můj případ to není, aspon u těch opravdu blízkých přátel, ale chápu to.)

Co mě hodně naštvalo, byla tvá věta: A já si vždycky říkám, že příroda z nějakého důvodu ví, komu má nadělit a komu ne
Krom toho, že je to fakt hnusný a necitelný (neřikám, že taková jsi ty, jen ten výrok), je to v rozporu s tím, co jsi psala o svých kamarádkách. Kdyby jim to třeba nikdy nevyšlo, tak bys na ně tuto větu aplikovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
13.8.21 15:13
@Anonymní píše:
Moc Ti dekuju, je to muj maly zazrak :srdce:

Věřím :hug: a mám to stejně, taky jsem se dočkala a dostala ten největší a nejkrásnější dar v životě :srdce:. Děkuju za něj každý den :kytka: ikdyz teď už pár týdnů mi řádně „pije krev“ :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
13.8.21 15:15

Kamáradce se omluv, těhotenství s ní řeš omezeně a dle zpětné vazby. Věřím, že kdyby byl problém z jiné oblasti, pomohla by ti. Nemůžeš se na ni zlobit, že není nad věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
13.8.21 15:28

Nevím, proč by zakladatelka měla být k-áva jen proto, že jí ujely nervy v situaci, kdy jí bylo špatně.
Jestli jsou to fakt kamarádky, určitě si to časem vysvětlí a odpustí. Až budou obě v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
13.8.21 20:00

@mimart nám už se zadařilo a určitě si mě někde viděla, ale tak je to teprve 10. týden, takže jeden nikdy neví :)

Jinak se to tady docela rozjelo, nemá cenu se hádat s bl*cem, holky. Vyprdněte se na to a nekažte si nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
14.8.21 16:12
@Kumbaya píše:

Naprostý souhlas. Četla jsem celou diskuzi a nestačím zirat jak NĚKTERÉ reagují, chápu že je psychika v háji, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
14.8.21 16:25
@iila píše:
Nevím, proč by zakladatelka měla být k-áva jen proto, že jí ujely nervy v situaci, kdy jí bylo špatně.
Jestli jsou to fakt kamarádky, určitě si to časem vysvětlí a odpustí. Až budou obě v klidu.

Ano. Skoro to působí že žena co nemůže mít (zatím) děti má právo úplně na cokoliv (včetně urážení do krav), protože prostě nemá ty děti a trpí. Vše ostatní jde stranou.

Já si tím taky neprošla, ale v okolí mám hned 3 případy. Jeden jen krátce, vyšlo to napodruhé a 2 holky stále nemají, jedna to vzdala i kvůli věku, druhá bojuje. Jsou silný, trápí se určitě, ale ani jednou jedinkrát jsem z nich neměla pocit takové frustrace jako zde. A už vůbec se nikdy nechovaly jakkoliv hrubě a děti v okolí dokonce vyhledávají. Máme partu kde je většina už s dětmi a holky jezdí vždycky, s dětmi si hrají a asi by nikdo nepoznal, čím si prošly nebo prochází. Asi je to hodně individuální. Ale teda aby si někdo nemohl postěžovat že se necítí dobře a musel neustále jen našlapovat po špičkách kolem bezdětné, mi přijde vlastně velmi kontraproduktivní. Vždyť i pro tu co řeší ivf musí být úlet, jak nikdo neví co si před ní může a nemůže dovolit.

Kolem nemocných se takové informační embargo tedy podle mě nedělá. Já bych se narovinu kamarádky zeptala, že jí nechci jakkoliv ublížit ale zároveň nechci aby měla pocit, že kolem ní našlapuju po špičkách a ať mi řekne co a jak. Přijde mi to fér. Očekávala bych “hele úplně v klidu, mám radost za tebe a rozhodne cjci abys se mnou svoje těhotenství prožívala” anebo “hele nesu to blbě, co si budeme povídat, moc ti to přeju, ale vybavicku s tebou resit nechci a až se malé narodi, tak mě raní pokud mi to nenapises a já si ho nepřijdu pochovat! 8) ). Případně “jo štve mě to, nechci slyšet nic, není to vůči tobě vůbec fér ale nedokážu ti popsat jak se cítím, prosím respektuj to a o dětech se mnou nemluv”.

Lepší než se pourážet a nebo nevedet co dělat, ne? Možná mám naivní představy a ani tohle nejde. Ale ta tolerance je potřeba z obou stran. Nikdo “s dětmi” nemůže za problémy jiných párů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí