Psychika a ivf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1494
13.8.21 08:13
@Malineka píše:
Tak přidám svou trošku do mlýna. Moje kamarádka je taková racionální, má to naplánované - dům, svatba, práce, děti. My jsme chtěli dítě opravdu moc a bohužel mi na začátku roku zjistili pcos a objednali nás na kliniku.
V únoru kamarádka otěhotněla a bála se mi to taky 2 měsíce říct, nakonec to z ní vypadlo. Znám ji 20 let a prostě mě to taky dostalo. Jí jsem nic neřekla, ale opravdu mě to dostalo a ještě když zjistili, že to bude holčička, kterou jsem si taky moc přála.

Mám ji hrozně moc ráda, ale poslouchat její řeči, jak je jí špatně, mě taky hrozně bolelo. Já bych dala nevím co za to, aby mi bylo špatně, abych klidně byla na rizikovém, hlavně, aby se to povedlo. Takže já její problémy prostě přetrpěla, ale příjemné to opravdu nebylo. A to si představ, že jsme se snažili „teprve“ rok, natož snažit se 8 let.

Takové ty řeči - já bych dávno adoptovala, bla bla. Každý chce mít svoje dítě. Žena ho chce odnosit pod srdcem. Kamarádku chápu, ty jí takové věci prostě nepiš, když víš, jak moc jí to zraňuje.
Zřejmě o ni stejně přijdeš, protože se nezvládne koukat na tvoji radost. To jí ale nemůžeš mít za zlé, prostě měla horší osud, než někdo jiný. Ty se budeš radovat z dítěte, posílat jí fotky, jeho první pokroky a jí to zničí.

A už se ti podařilo? Myslím, že jsem na tvé příspěvky už někde narazila :think:
Držím ti moc pěsti, ať si k vám děťátko cestu najde :srdce:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
13.8.21 08:16
@Lucy75 píše:
Shrnula bych to asi tak, že kdo si letitým procesem procedur IVF, nadějí a zmaru neprošel, tak ty pocity a psychiku prostě pochopit nemůže. Zkušenosti jsou nepřenosné a větší bolest než tuhle neznám.

Vnímám to stejně jako ty :andel:. Moc na EM nechodím, ale…ty už to své vymodlene štěstí máš :srdce:, že??!? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.8.21 08:17

Tak za mě to bylo od tebe necitlivé. Já jsem IVF nezažila, oboje těhotenství jsem problila jako amina. A přesto jsem si jistá, že to je nic oproti kolotoči IVF a stresu, že neotěhotním, hormonech a injekcích a já nevím čemu všemu. Takže ne, nepsala bych ženské, co nemůže otěhotnět, jak děsně trpím, když jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
13.8.21 08:22
@Šmoulice píše:
A řekla jsi to někdy někomu? Že na takové řeči nejsi zvědavá, nebo že tě to bolí?
Víš lidi nejsou jasnovidci, ani ti nevidí do myšlenek. :roll:
A jak si na někoho chtěla řvát, když si stěžoval na své dítě, tak to je tvůj osobní problém, se kterým bys měla pracovat.
Díky takovým hysterickým výlevům, nebo urážkám, jak už tady jedna předvedla, se pak nesmíte divit, že na vás ´snažilky ´ jsou už lidé alergičtí a nemají pro vás pochopení…
A já si vždycky říkám, že příroda z nějakého důvodu ví, komu má nadělit a komu ne …

Já už dítě mám. A ty se uklidni s tím napadáním holek, co si prošly IVF, co tady v diskuzi předvádíš. Příroda ví… Proto mají děti socky, feťačky a alkoholičky. Známí se o jedno takové v pěstounské péči starají, dítě má doživotní následky a posun ve vývoji, který nikdy nedožene. Je vidět, že o problematice víš kulové. Někam si s tím zajdi, když tě ty snažilky tolik dráždí, to fakt není normální co tu lidem píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
13.8.21 08:23

@mimart už je to 12 let ;) adoptovaná dvojčátka tehdy ještě v peřinkách :srdce: :srdce: po 13 letech snah a výše uvedených procesů.. proto píšu, že kdo nezažil, nepochopí..

a jinak jsem taky nebyla schopna se tehdy radovat z těhotenství a miminek kamarádek - prostě to nešlo.. každé jsem doma hořce obrečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
13.8.21 08:25
@Serpentini píše:
Já už dítě mám. A ty se uklidni s tím napadáním holek, co si prošly IVF, co tady v diskuzi předvádíš. Příroda ví… Proto mají děti socky, feťačky a alkoholičky. Známí se o jedno takové v pěstounské péči starají, dítě má doživotní následky a posun ve vývoji, který nikdy nedožene. Je vidět, že o problematice víš kulové. Někam si s tím zajdi, když tě ty snažilky tolik dráždí, to fakt není normální co tu lidem píšeš.

Já tu nejsem ta, kterou něco dráždí ;)
Podívej se na sebe. Jak se vyjadřuješ, jak se chováš a jak vylítneš kvůli všemu. Buď ráda, že patříš mezi ty šťastné, kterým příroda nadělila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
13.8.21 08:27
@Lucy75 píše:
@mimart už je to 12 let ;) adoptovaná dvojčátka tehdy ještě v peřinkách :srdce: :srdce: po 13 letech snah a výše uvedených procesů.. proto píšu, že kdo nezažil, nepochopí..a jinak jsem taky nebyla schopna se tehdy radovat z těhotenství a miminek kamarádek - prostě to nešlo.. každé jsem doma hořce obrečela.

Tak, že bude kamarádka skákat radostí do stropu, samozřejmě nikdo nečeká … Ale když už teda zakladatelka poslouchala 8 let tohle kvílení, tak by kamarádka mohla reagovat trochu jinak … Život prostě není fér a každý má něco. A nedá se to srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
13.8.21 08:29
@Šmoulice píše:
A řekla jsi to někdy někomu? Že na takové řeči nejsi zvědavá, nebo že tě to bolí?
A jak si na někoho chtěla řvát, když si stěžoval na své dítě, tak to je tvůj osobní problém, se kterým bys měla pracovat.
Díky takovým hysterickým výlevům, nebo urážkám, jak už tady jedna předvedla, se pak nesmíte divit, že na vás ´snažilky ´ jsou už lidé alergičtí a nemají pro vás pochopení…
A já si vždycky říkám, že příroda z nějakého důvodu ví, komu má nadělit a komu ne …

Jeden z nejhnusnějších příspěvků, které jsem kdy na toto téma četla :poblion: jsi opravdu velmi empatická… ty přírodo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
13.8.21 08:30
@Lucy75 píše:
Jeden z nejhnusnějších příspěvků, které jsem kdy na toto téma četla :poblion: jsi opravdu velmi empatická… ty přírodo.

To je bohužel holý fakt. I když se to spoustě lidem nebude líbit …
Proč by měl mít dítě někdo, kdo napíše příspěvek a první věc je urážka?
Pokud se tak chová i v reálu, tak se tomu vůbec nedivím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.8.21 08:33
@Šmoulice píše:

Já teda čumím, jak tohle může někdo napsat 8o Na serveru pro matky. Ještě jsem tu nic hnusnějšího nečetla :poblion: Kdyby příroda věděla, tak se především nerozmnoží zlí lidé, kteří „umí“ něco takového napsat. A to, podotýkám, jsem měla obě děti na první dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
13.8.21 08:37
@Dobrej_tym píše:
Já teda čumím, jak tohle může někdo napsat 8o Na serveru pro matky. Ještě jsem tu nic hnusnějšího nečetla :poblion: Kdyby příroda věděla, tak se především nerozmnoží zlí lidé, kteří „umí“ něco takového napsat. A to, podotýkám, jsem měla obě děti na první dobrou.

Jasně, každej s kým nesouhlasíš, tak je zlej a hnusnej. Zkus se nad tím víc zamyslet, než začneš útočit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
13.8.21 08:39
@Šmoulice píše:
Já tu nejsem ta, kterou něco dráždí ;)
Podívej se na sebe. Jak se vyjadřuješ, jak se chováš a jak vylítneš kvůli všemu. Buď ráda, že patříš mezi ty šťastné, kterým příroda nadělila :srdce:

Nejsi? A co to tu teda předvádíš na každé stránce? Mimo jiné i ve své úplně zbytečné první reakci na mě, kde sis vyloženě jen chtěla kopnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
13.8.21 08:43
@Šmoulice píše:
To je bohužel holý fakt. I když se to spoustě lidem nebude líbit …
Proč by měl mít dítě někdo, kdo napíše příspěvek a první věc je urážka?
Pokud se tak chová i v reálu, tak se tomu vůbec nedivím …

Napsala jsi to mně. Takže můžeš mi citovat, kde přesně zakladatelku urážím? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
13.8.21 08:45
@Serpentini píše:
Nejsi? A co to tu teda předvádíš na každé stránce? Mimo jiné i ve své úplně zbytečné první reakci na mě, kde sis vyloženě jen chtěla kopnout?

Já se tě pouze psala, zda jsi to ostatním oznámila … Že ti to prostě vadí. Jak to asi ti ostatní mají čuchat?
Vidíš, teď už dítě máš a tvoje reakce, když má někdo jiný názor, tak jsou jak červený hadr na býka. A úplně zbytečně.
A snažím se podpořit zakladatelku, protože vím o pár případech, které se tomuto velmi podobají a vím jak se cítí ta, která musí chodit okolo kamarádky po špičkách, aby náhodou něco …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
13.8.21 08:48
@Serpentini píše:
Napsala jsi to mně. Takže můžeš mi citovat, kde přesně zakladatelku urážím? Díky

To bylo myšleno obrazně. Že pokud se někdo chová i v reálu takhle, tak se tomu pak nedivím … Podívej se na první stránku, kdo jako první napsal: jsi kráva …
Vím, že ty dítě máš. Takže nechápu, proč si tohle vztahuješ na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí