Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chebskamaminka píše:
velice velice výstížné tleskám![]()
![]()
![]()
![]()
tak, aby to zas nevyznělo, že jsem a priori proti nevěře, i ona může způsobovat vztahově ozdravný procest nebo vyústit v „osudový“ vztah, jen by podle mě měl existovat slovníček zakázaných výrazů, který se nejen nesmí vyslovit ale ani na ně myslet, pak se daleko lépe odhaluluje jestli jde o dočasné psychotické pominutí smyslů nebo o něco jako hlubočejšího ![]()
@chebskamaminka no to já se do zrcadla na sebe dívám moc ráda poslední dobou… jako ta stará židovka Sára, co se dycky koukla a pomstychtívě si řekla No ta todle, to ti teda přeju, Kohn ![]()
@pohledzdruhestrany já ti rozumím, my jsme v tom ozdravném procesu, ikdyž mnohem radši bych léčila manželství, kdyby mi muž řekl co ho trápilo a neřešil to nevěrou, že…
@maminazplzne jo taaaakkk
já když se na sebe kouknu do zrcadla, tak vidím, že už to nejsem bohužel já, že mě to změnilo…
@chebskamaminka no já jsem za ty roky s paprikou taky sešla strašně… ale aspoň už se začínám trochu líp cítit a zaplaťpánbůh ustupuje ta příšerná únava, už jsem byla i u různých doktorů… no a vida, Kundulína Pičifuková byla zázračný lék nakonec, protože je rozlousknuto a už mi může… víte co.. ![]()
Důvody můžou být různé. Někdo to má „v sobě“ a zahýbá pořád a „odjakživa“, dalšího může dohnat až po dlouhých letech k nevěře nefunkční vztah, který se vyčerpal. Všude se uvádí, že za nevěru většinou můžou oba partneři. O tom ovšem velká část podvedených nechce ani slyšet, dělají ze sebe velké chudinky a hlavně neviňátka.
@maminazplzne tak únavu ani nepočítám, protože tu mám běžně díky své diagnóze, ale prostě se tomu člověk musí postavit ![]()
@Heinich myslím,že pokud se tak podvedený chová, není šance na to vztah pak udržet, nebo-li „uzdravit“, je důležité si přiznat, že na vztah jsou dva, za vztah před nevěrou neseme oba s manželem, za to, že problémy naše neřeršil se mnou vyřešil ( spíš před tím utekl) je nevěrou je odpovědnost jeho a maximálně milenky
kdo si to nepřipustí je na nejlepší cestě k rozvodu
@chebskamaminka píše:
@maminazplzne tak únavu ani nepočítám, protože tu mám běžně díky své diagnóze, ale prostě se tomu člověk musí postavit![]()
@Heinich myslím,že pokud se tak podvedený chová, není šance na to vztah pak udržet, nebo-li „uzdravit“, je důležité si přiznat, že na vztah jsou dva, za vztah před nevěrou neseme oba s manželem, za to, že problémy naše neřeršil se mnou vyřešil ( spíš před tím utekl) je nevěrou je odpovědnost jeho a maximálně milenky
kdo si to nepřipustí je na nejlepší cestě k rozvodu
Samozřejmě, jenomže někdy může být rozvod prospěšný..
Já jsem nikdy nevěrná nebyla a ani to neplánuji. Musím se ale přiznat, že by pro mě nevěra ze strany partnera nebyl důvod k rozchodu, tedy pokud by nebylo důvodem nevěry to, že jsem v nějakém ohledu nedostatečná. ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem nikdy nevěrná nebyla a ani to neplánuji. Musím se ale přiznat, že by pro mě nevěra ze strany partnera nebyl důvod k rozchodu, tedy pokud by nebylo důvodem nevěry to, že jsem v nějakém ohledu nedostatečná.
tedy v případě, že by jsi se blížila dokonalosti, by ti jakákoliv nevěra nevadila, protože tvoje sokyně nejsou s tebou souměřitelné???
@Heinich tak jasně, ne každá provalená nevěra končí druhou šancí a ne vždy ten nevěrník o druhou šanci stojí(nebo stojí on za tu druhou šanci),někdy je rozvod nevyhnutelný, někdy je ta milenka, nebo milenec osudový partner, moji přátelé se tak dali dohromady, dnes mají dvou letou holčičku a jsou manželé
já psala o variantě, kdy jde o druhou šanci…
Jsem s pritelem 7 let. Ja jsem o nevere uvazovala, prvni dva roky byli uzasne, trepal se ze me jak ratlik:) No a ted mi nedava city najevo, neobejme me, neda mi sam od sebe pusu, nejde ani na nem nejak videt ze se na me vylozene tesi ldyz prijde z prace.:(( a me to tak hrozne chybii, sex taky spise z me strany, klidne bych ho mela 5× tydne, nekdy me i odmitne, pry z unavy…nevim co mu je. A to o sebe dbam, uklidim, povarim ach jo.
@Meha píše:
@pohledzdruhestrany![]()
kdyby byl tento přístup akceptován, na Zemi by z pohledu mužů došlo k mnohonásobnému zvýšení počtu téměř dokonalých manželek, i když asi pouze ze statistického hlediska:)
@Anonymní píše:
Jsem s pritelem 7 let. Ja jsem o nevere uvazovala, prvni dva roky byli uzasne, trepal se ze me jak ratlik:) No a ted mi nedava city najevo, neobejme me, neda mi sam od sebe pusu, nejde ani na nem nejak videt ze se na me vylozene tesi ldyz prijde z prace.:(( a me to tak hrozne chybii, sex taky spise z me strany, klidne bych ho mela 5× tydne, nekdy me i odmitne, pry z unavy…nevim co mu je. A to o sebe dbam, uklidim, povarim ach jo.
to, že o sebe dbáš, nebo, že dokonce uklízíš a povaříš, nemá na tvoji přitažlivost pro manžela vliv (no OK to první částečně, ale fakt jen částečně)
@pohledzdruhestrany Tak nějak.
Ale úplně mě odboural Tvůj příspěvek ohledně klišé ![]()