Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
dneska jsme měly být očkovaní, bylo tam soustu maminek a miminek a když jsme konečně přišly na řadu, tak nás neočkovali, protože máme zase zkoršený ekzém. Ale už jsme začaly přikrmovat, dneska slavnostně poprvé papala mrkev, snědla asi půlku té malé skleničky „První lžička“, část z té půlky stejně vyplivala na sebe, ale docela nám to šlo. Pak jsem jí dala převařenou vodu, ale do hodiny měla hlad, tak musela ještě dostat Sunar.
Vážíme 7550 g, délku nevím, neměřili nás- měla jsem si říct. Obvod hlavičky 42 cm.
příkrmy - holky potřebuju poradit, kolik dní mám dávat samotnou mrkev a za jak dlouho přidat něco dalšího? A kolik by toho asi měla sníst? A dáváte pak ještě Um nebo kojíte?
Jinak dneska jsem vyrazila s golfkama, protože jsem měla píchnuté kolečko na hlubokém a bylo to super! Ale ještě mi nepřišla pláštěnka, tak musím ještě stejně vydržet s hlubokým.
Mimi mi tady na klíně řve, jdeme koupat.
biba my také ještě nejsme očkování, tak uvidíme zítra
u nás je to kvůli větší reakci na TBC a tak se to už taky odkládalo asi 4×.
S tou mrkvičkou, vzhledem k ekzémkům, se doporučuje dávat jednu zeleninku a 4-5 dní, ( ta První lžička se dá myslím ještě koupit brokolice, nebo brambůrek s něčím ), aby si měla jistotu, že Mariánka na ten či onen druh není alergická a asi pozorovat co dělají ty ekzémky. A postupně přidávat té zeleniny, co nebude mít reakce, tak nějak jak budeš sama cítit, že jí to sedne…množství i rychlost nahradit oběd plně tou zeleninou.
Jinak mně Tedy už v těch 4.měsících na tu malou skleničku pak ještě zbaštil cca 150ml Nutrilonu.
datum - no fakt, teda já jsem „umělec“, se omlouvám, jsem se donedávna nebyla schopna přenést z března do dubna a teď se zase předcházím
Do té doby, co jsem pracovala a bylo mojí ranní poviností nakoupit případně prodávat zahraniční měnu, tak by mě takový zásek stál i několik desítek tisíc, teda fuj, od té doby co jsem doma, jde to se mnou z kopce. Mně nějak začaly splývat dny a týdny, u nás je to povětšinou stejné jak v sobotu tak třeba v útery, když už manža nechodí do práce.
Hlavně nesmím zapomenout, že zítra jdeme taky na tu 1/2 roční prohlídku a také jsem zvědava na rozměry. Mám dojem že Tedýsek nabral už i trochu do šíře, ne jen do délky noh.
Syrda měla si říct, že chceš aby zapršelo
já bych si to strašně nepřála a už by to bylo, ju nechceš přijít s dětičkama v pátek na obídek do Edenu ??? ![]()
KUK dělá Tedýsek z podmořského světa naší vany a hlavně důkaz, že tam ty 2 zuby jsou ![]()
Krásný podvečer všem
Ahoj všichni!
Dneska naposledy na kontrole kyčlí - OK.
A odpoledne první lekce „plavání“ - no, zase to spíš provztekal (nebyl to ani vyloženě pláč, ale spíš vztekání s trochou breku). Ach jo.
Instruktorka ale říkala, že si to některé děti prostě musí prořvat - když to neprořvou první lekci, tak se to pak táhne dál. Jsem zvědavá, jestli už má teda Pepík prořváno
. Pak jsem jí říkala, že koupu už na 32 stupňů (chudák Pepík, trochu klepal bradou, ale jinak dobrý - ale stejně mu to dám zpátky na 33, ať z toho něco má
), tak že se divím, že se mu to zdá tak studený. Instruktorka ale říkala, že si nemyslí, že by to bylo studenou vodou, ale spíš novým prostředím. Hm, tak uvidíme příště. Ale jestli to takhle bude pokračovat, to snad nebudeme chodit, aby pak neměl averzi
. No prostě nevím, uvidíme.
Počasí parádní! Hurá!
Jen kdyby mě ten můj tak neštval … Snad už ty hormony mám vyladěný, ne?! Já si nemůžu pomoci, ale od návratu z porodnice
- většinou. Se omlouvám, že to sem píšu, ale já to v sobě tak dusím, že bych vraždila. Tak jsem to aspoň vyťukala sem …
Lamargarito Tedysek ve vane nadherny, a fakt ty zuby tam jsou,ale v brne se holt chtel pochlubit svym jazykem. takze v kvetnu dalsi setkani,hmmm a ten samej den a uz mame predfoceno,super ![]()
gratulujem predem k pulrocnim narozkam !!!
no o nasi noci skoda mluvit, nevim ale jestli vite,ze ptacci zpivaj uz ve 3:20 !!! parchanti !!! no on ma Vitek i rymu,takze ve 3h oci jak baterky, odsavali jsme, rvali, uspavali,no nakonec od 4:30 do 7:16h!! spal v autosedacce,a dnesni den byl ve znameni rozmrzelosti,ach jo.
no nic jdu spat, byla jsem plavat,ak su trosku grogy.
v nedeli jsme byli s Vitkem poprve plavat, pry at si zvykne na vodu v usich atd. ,Vitek byl jak ryba ve vode,skoro se nudil…
![]()
dobrou D
Franezo - rozumím ti. Já se s tím svým taky pořád hádám. Ale sebekriticky musí přiznt, že je to asi moje vina. Ale štve mě, že pro mě se v podstatě změnil celý život a pro něho nic…a ještě ke všemu to on nechápe.....ale to je na dlouho a není to tak jednoduchý.
Bibo - já mám tu příručku pro alergiky a taky tam říkají, jeden druch tři dny a pak druhý. Já teď už ale všechno dávám s brambůrkem, aby to bylo trochu víc výživnjší a vždycky ještě zakojím.
Teď jsem někde četla, že pro dítě není poteba nějaká pestrá strava a pokud do jednoho roku pozná pět druhů zeleninky, tak to úplně stačí. takže jsem skončila na těch svých osvědčených - mrkev, brokolice, růžičková kapusta, květák a brambor a ty pořád střídám.
Minulý týden jsem zkusila rozvařit jablíčko. Ivánek způsobně otevřel pusinku , šoupla jsem to tam a pak už jen následoval ksichtík stylem…fakt mámo chceš, abych tenhle hnus jedl? Tak jsem toho nechala a zkusím někdy třeba banán.
Dneska jsme odpoledne byli na vycházce skoro tři hodiny. Chtěla jsem si číst, ale jakmile jsem sedla na lavičku, hned se mi začaly zavírat oči. Takže jsem zase stala a raději štrádovala dál. Ale i tak to bylo bezva.
Lamargarita - krásná fotka a už jednou jsem si říkala, kolik má Tedy ve vaně pěny. Škoda, že my atopici si tohle nemůžeme dovolit. Musí to pro něj být bezva.
Krásnou dobrou noc,
carsa
Zdravím všechny mamky,tak mi měli jít títra také na očkování a s tím spojenou půlroční kontrolku,jenže Nikísek má od neděle rýmu jak trám,odsáváme v noci co půl hoďky,pak dvouhodinový pláč s uspáváním a do toho mám pocit,že nám ještě zřejmě raší ňáký ten zoubek
,protože už dva dny pije jen UM,příkrm nejsem stavu do něj žádnej dostat a strašně si dře dásně vším možným,večer měl i teplotu.......
ach ty klučíci,s Kiki jsem ani nevěděla a měla v pusině rovnou dva
Počasí venku nádherný a my trčíme doma-já i dcerka trpíme na alergii,takže tohle období je pro nás zatěžkávací zkouška
LAMARGARITO:Tadeášek má ty zoubky i koupáníčko parádička
fotky s čištěním mě rozesmály
CARSO:já se s tím „svým“ taky co chvíla hádám,sice maká,ale pak je to samá zábava,pivečko(teď kor,co se oteplilo),kamaráčofty a já se múžu doma pos.....
však to známe určitě všechny.S jedním dítkem mi to tak ani napřišlo,ale s dvouma už je to řádnej fofr
......a což teprve těch 8 ve Výměně manželek-by mě asi klepla pepka
Dobrou noc všem-jdu něco předspat než se začne budit malej kvůli soplu a malá kvůli pití či čůrání ![]()
DALIF:koukám,že i to spaní ňák nejde a taky brouzdáš kde se dá
Pohlazení Vítkovi a snd na tom budete s tím spaním o něco lépe jak my
Teď už fakt DOBROU
Tak já taky ještě zareaguju…jo, jo, na vycházce usínám a teď tady vysedávám.
Těch 8 dětí musí být záhul. Já jsem to neviděla, ale pročítala jsem diskusi, co tady o tom běžela. Musí to být na palici, ale jak jsem pochopila, docela to zvládali. No já se naštěstí už jen věkem k osmi nedostanu ani náhodou. Spíš mám strach, bych neměla jedináčka, ale to je jiná story a končit se má vesele. Takže teď už vážně dobrou noc a co nejméně nočního vstávání.
carsa
Dobré ránko,
dneska má Mája ten rkzém hnusný, obvaz měla celý žlutý, jak jí to mokvalo, musela jsem jí na to hned po ránu napatlat kortikoidy. Ach jo, snad bude někdy líp. Ještěže to tak dobře snáší.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:51
dalif píše:no o nasi noci skoda mluvit, nevim ale jestli vite,ze ptacci zpivaj uz ve 3:20 !!! parchanti !!! no on ma Vitek i rymu,takze ve 3h oci jak baterky, odsavali jsme, rvali, uspavali,no nakonec od 4:30 do 7:16h!! spal v autosedacce,a dnesni den byl ve znameni rozmrzelosti,ach jo.
tak dneska to stejne v bledemodrem, jen rodeo kolem 1h v noci,bez posmivani ptaku a spanek pak jen do 5h. ted ma svoji dvacetiminutovku.jdem cvicit,pak prochazka s kamoskou a jejim mimi…no snad dnes bude Vitek min ubreceny.je nadhernej kdyz spi ![]()
no nic jdu se chystat.Jo holky nosite nektera v satku- jake uvazy nejsympatictejsi ? mne kdyz se nejaky uvaz libi,tak je slozity -ach jo ![]()
pekny slunecny den vsem a oslavencum -poradne to ZAPIJTE !!!! ![]()
Krásné slunečné ráno všem!
Carsa, Franeza - jsem fakt ráda, že v tom nejsem sama. Chlap poád votravuje, já už nevím, co mu mám říkat a jak mu to říkat. Připadám si jako robot, kterej to opakuje pořád dokola a k ničemu to není. Beru to jako trénink na výchovu malýho ![]()
Lamargarita - super fotka. Na jaký režim to fotíš? Normálně černobíle? Že to máš tak pěkný. My, když fotíme doma, tak je to na prdlačku, protože ten foťák to pořádně neumí a tak je všechno focný u okna. Nejlepší fotky jsou z venku, ale koupat se tam zatím nedá
.
Sraz - jo? Bude další? Tak to se už přidám!
Včerejší procházka - byla opavdu luxusní. Vyráželi jsme s brekem (jako vždycky), ale za chvilku vytuhl. Chtěla jsem udělat pořádnou procházku, tak jsem se kodrcala přes pole do jedné dědinky. Na poli se probudil a spustil. Nechala jsem ho řvat k první hospodě (už ho fakt dlouho neunesu na rukách a chtěla jsem být tvrdá
). V hospodě zavřený, tak jsem ho vytáhla a on hned přestal, tak jsem mu dala prso a on si jen tak srsnul. Šel na břicho a šupajdili jsme k jiné hospodě na kofolu. Za chvilku zase spustil, tak šel do šátku. Jsem šla jako pako s děckem v šátku a prázdným kočárem. Všichni na mě čučeli jako na mimozemšťana. Dorazili jsme na kofolku, ale neměli ještě vytahnuté lavky, tak jsme si sedli na lavku autobusové zastávky a kolem jezdily auta z blízkého pískového lomu, takže luxuska. Kofolku jsem si fakt užila, mňam. Pak jsme šupajdili zpátky - samozřejmě byl v šátku. Nemít ten kočár, tak to je ještě lepší. Tak pořád přemýšlím jestli si ten kočár vůbec brát nebo ne, ach jo. Úvazy - my zatím používáme kapsu, ale chci se naučit i jiné, aby to byla změna jak pro mě, tak i pro něho.
Noc - asi ho zabiju. Pořád sebou mlel, pofňukával a natahoval. Strašný!
Musím jít, už zase řve
![]()
Dneska taky vyrazíme někam dál. Jen musím pořádně promyslet, jestli vzít kočár ![]()
Krásný den přeji všem
i.
Dobré ráno!!
Taky nestíhám
ale čtu. ![]()
Dalif rýma je pěkný prevít, takže kšááááá
, ať je Víťa brzy zdravý a neboj ptáci u nás kvílí taky okolo třetí hodiny ![]()
Bibo ten ekzém vás teda trápí, možná že trochu pomůže teplejší vzduch a jarní sluníčko ![]()
Carso u nás vycházky probíhají takto. Úkol č.1 : uspat Johanku, úkol č.2 vybít všechnu energii z Barunky, úkol č.3 vyplývá z předešlých : totálně dorazit maminku ![]()
lamargito teprve teď věřím, že tam Tedýsek zoubky má
teda jestli to není fotomontáž ![]()
Syrdo teda já jsem myslela, že mám plnotučné mléko, ale jak vídím tak na vás s váhou nemáme/ teda pokod kojíte
/
Více už nestihnu
moc vás zdravím, pěkné počasí je tady, tak si to užijte.
Jo, dnes jdu s Johankou taky na očkování, tak jsem zvědavá jak to zvládneme.
Ahooooj Xenie a holky
Dobré dopoledne!
Tak dnes to zase vypadá s počáskem nadějně
.
PetraJ - my už skoro měsíc přikrmujem. Ale od té doby co přikrmujem, tak kupodivu nepřibral
. A blbý mi to neni, že je tak velkej
- páč tatínek má 198cm
. Takže obě děti máme gotzilky
. Já sama taky nejsem žádnej drobek ¨(171cm). Do šířky nemluvě
.
biba - zasr… ekzém - ať už se vás pustí!!! Adélku opustil v 7měs, kdy byla už měsíc na příkrmech
, ale nevím, jestli to tomu můžu přisuzovat. Myslim si to.
Taky bych viděla jeden druh zeleninky tak 3 dny, kvůli případné alergické reakci, pak přidat další zase tak po 3 dny atd…
Já po příkrmu někdy kojím, někdy dávám čajík. Má udělanou flášu z tý průběžně během dne ucucává (Čajánek Větrníček - od 1.týdne). Pytlikovej mu totiž nejede. A od tý jeho nemoci (4.4-9.4) má pít, tak pije.
manžel - nemůžu si stěžovat! Nebo už jsem za těch 2,5 roku tak otupěla, že je mi vše fuk ?!?
. Každopádně se nehádáme
. On je naštěstí tak trochu flegmouš, já výbušnější, takže se doplňujem, vyvažujem a jsme v klídku (ťuk, ťuk, ťuk).
A to jsme oba vodnáři (narození ve stejnej den, o rok).
xeniej - MUDr. mi řekla, že nemám mlíko, ale smetanu. U obou uragánů
. Si myslim, že si prostě brali (a bere - furt ještě kojim) to co nejvíc potřebuje
.
lamargarita - v pátek v Edenu kde? Zase človíčkov? V kolik? Vypadá to, že reakce po včerejším očkování snad nebude, tak bysme dorazili. Kdo všechno se k nám přidá?
Už řve, tak jdu, asi chce spinkat…
Tak zatím, letím!
Franeza - gratulujeme ke kyčličkám !!! A Vy jste teda otužilci
Já se Tedyho taky snažím ve vaně moc nerozmazlovat a nedávám mu moc teplou vodu, přijde mi, že i tím že je voda chladnější, že on je pohyblivější. Nedávno koupal tatínek a přijdu tam a strčím vodu do vody neboť Tedy chudák drkotal zubama, no jak žaba…tatínek to mírně přehnal, ale malej to zvládl bez nachlazení. Pěna - dávám jenom Batole od Alpy, obsahuje Allantoin, ale je mi jasné, že kdyby byli exémky, tak bychom asi taky nemohli, nebojte dětičky z toho určitě vyrostou
Manža - jsme spolu 6 let a tak mi přijde že to tomu odpovídá, normálka. Manža není moc romantický typ, on raději PC
( zase mám celkem jistotu že mi nechodí za jinýma ) ale jinak na pohodu, doma mi pomáhá, když má čas a jde s nama na procházku, nemohu si nějak stěžovat a čas si taky na sebe najdeme, ikdyž ne příliš často ,aspoň je nám to vzácnější, to si otevřeme vínko a uděláme si jednohubky
Ale tak těch cca 14 dní po porodu jsem byla strašná, prej poporodní deprese, vadilo mi všechno a nemohla jsem se ani kouknout na sebe do zrcadla, ale přešlo mě to nějak s první menstruací. Asi fakt hormony.
Jdeme ven a pak k doktorce, tak já se pak ještě ozvu.
Hezký den.
Ahoj holky,
byli jsme teď dopoledne na rehabilitaci. Říkala jsem tý rehabce, že se tam asi odstěhujeme - tak zlatý dítě, jak tu půl hoďku tam jste ještě neviděli! A to jsem si jí hned ze začátku stěžovala, že ho poslední měsíc musím pořád chovat, nesmím ho ani položit a už vůbec ne vzdálit se na víc jak metr ![]()
Jinak jsme dopadli celkem dobře- mám dál cvičit, co cvičím a bude OK. To, že zrovna nemiluje být na bříšku prý zas až tak nevadí - má trochu slabší mezilopatkový svaly a to se tím cvičením prý (snad) spraví. Hlavně mi asi desetkrát kladla na srdce, že ho nesmím posazovat. (ale zkuste dělat na PC a mít ho na klíně jinak než v sedu
). Krosničku mi taky schválila.
Otužování - já Ivana jednou až dvakrát za den sprchuju (když je pokaděnej, tak vždycky) a to mu dává docela studenou vodu - a ten trumbera se tomu ještě řechtá. Ale večer, protože už je většinou ospalý a nevrlý tak to dáváme teplejší.
Biba - to je mi moc líto, že to Mariánku tak trápí. My ho máme taky pořád, ale naštěstí nemokvá. Zase má pořád tvářičku plnou stroupků, jak si to škrábe.
i510 - docela jsi mě pobavila, i když věřím, že tobě zas tak do smíchu nebylo. Některý děti prostě kočár nemaj rádi. A co zkusit sporťák, aby se mohl dívat ven? Třeba ho to bude bavit víc?
Dalif - taky soucítím. A to nejde třeba zašpuntovat a vzít k sobě do postele? Já takhle řeším, když Ivan vstává o půl šesté. Vezmu ho k sobě, dám dudlíka, pevně obejmu a někdy se nám podaří ještě na chvilku usnout.
Jo, holky, chtěla jsem se zaptat - koupila jsem banán, že ho dám na odpolední svačinku, ale vůbec nevím, jak to mám udělat. Probírali jsme tady, jestli ho dusit nebo ne, ale už si nějak nevzpomínám, jak to skončilo. Dělala jste to některá????
Ještě - jak jsem včera byla na vycházce, šla tam paní s dvěma dětmi. Holčičce byly tak tři a chlapeček sotva chodil. Za tu dobu, co já obešla rybník, oni se posunuli asi o 20 metrů. A byla to prča je pozorovat. Chlapeček udělal dva kroky, na bobek, kamínek do pusinky, za zadek, vyzout botu…mezitím holčička k vodě a cákat na kačenky. Obdivuju tu maminku a zároveň si říkám, že budeme ještě rádi vzpomínat na to, když naše děti „jenom“ řvali v kočárku
. Přeji krásnou vycházku ![]()
http://www.gify.nou.cz/…bory/135.gif
My taky jdeme ještě ven. Zítra už má pršet, tak si to musíme užít.
Mějte se, carsa