Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5677
12.4.06 12:45

Jejek: jééé samé oblíbené předměty :-)

já když řekla svým třetákům, že k matuře s nima nejdu… jaj to bylo slziček, ale co už…

Zuzaa: kašli na ně, máš svého mimíska a to je důležitější......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.06 12:55

Ahoj holky,

to jsem si zase početla, super. Klári, hurá, podařilo se mi vložit několik fotek do fotogalerie, abyste mě viděli i s hlavou, máme tam vložený i naše první chlupatý dítě, tak se můžete mrknout. Já měla takovou radost, že se mi to povedlo :lol:

Zuziky, já se výsledků taky bojím, ale nic než doufat a nebo spíš věřit člověku nezbývá. My jdeme k paní doktorce zítra, jde s námi i moje mamka, tak jsem zvědavá a už začínám být protivná, protože se zase bojím :roll:

Jé, to je super, jak se tu rozjela debata o váhách :lol: Klárko, mohla bys i do seznámků připisovat kolik kdo přibral, pokuď by holky neměli nic proti.

Všechny učící obdivuju, já bych učitelka být nemohla, všechno bych to tam musela pomlátit, musíte mít svatou trpělivost.

Jani, já bokovky nosit nemůžu vůbec, když se ohnu, tak mám půl zadku venku a taky mi nejsou moc pohodlný, mám džíny s pružným bříškem a už se těším, až bude konečně pořádně teplo, abych mohla vytáhnout svojí lacl. sukni, ta není teda těhotenská, ale pupík se mi tam vejde, tak musí honem honem být hezky, abych je mohla ještě nosit.

Zuzaa - tak to je teda od kolegů v práci vážně upřímný :evil: nic si z nich nedělej, jsou hloupí a měli by ti to přát, v dnešní době je to zázrak.

Holkyy, prosím poraďte, hlavně vy pražský. Kde prodávají těhotenský spodní prádlo, nevíte? My se dívali do HaM,CaA a normálních obchodů a nikde nic, moje kalhotky mě už nepříjemně stahujou, tak jsem si koupila aspoň troje takový pružný v Lkový velikosti, aby mi chvilku vydrželi.

Klárko, gratuluju k oznámení v práci a jejich reakci.

Vy to asi všechny víte, tak se zeptám hloupě, co jsou výsledky PAPP? Jo a ještě jsem se dívala do dubňátek ( tam to teda frčí 8O ), nevíte, co to je za vyšetření, ten Hamilton??

""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006

• Citovat
  • Upravit
17675
12.4.06 13:13

Amynko k tomu pradlu - zkus si koupit vice vykrojene kalhotky-s nizkym pasem.ja mam takove vsechny, a jsem spokojena, nemam rada kalhotky do pul pupku:)

K te praci .. je to ne zrovna prijemne :? sef sam ma rocni dvojcata, ale spise ho to tak namichlo proto, ze mame takrka cele oddeleni tehotne-tedy zenskou cast, ja jsem ctvrta tehule v poradi, z 6ti kolegyn,co tam delaji. Ale pokud mi svou neprijemnost budou dal davat najevo, tak nebudu do cervence,ale hezky jim plachnu uz ted :?
Pro zlepseni nalady jsem vypulirovala auto, takze ho mam ted krasne cistounke,hotovy jarni uklid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.06 13:37

Ty jsem si chtěla přesně koupit, protože vím, že i ty vysoký mě stejně budou časem tlačit, ale i tak když jsem si zkoušela ty nízký, tak mě na břichu stejně tlačili, asi budu mít citlivější dělohu, nebo nevím :cry:

:lol: :lol: :lol: tak to je síla, to mu tam zůstanou jen 2, co a ty, pokuď jsou v produktivním věku mu stejně utečou, teda udělala bych já, vypadat to takhle :lol: Je jedno ale kolik mu tam zůstane lidí, právě proto, že on sám je táta by mohl vědět, jak se asi budeš jako těhotná cítit, když ti něco takovýho řekne. Není to od něj hezký. Šéf od mýho manžela má taky někdy kecy, když se Jeník uvolňuje z práce, protože se mnou chodí pravidelně na všechny vyšetření ( je zvědavec, takže chce mít o všem pojem ), ale pak se vždycky srovná a včera se ho dokonce ptal, jestli by chtěl raději holku, nebo kluka :D
Dneska se mi zdálo, že jsem měla v břiše dvě štěňata a miminko a ty štěňata jsem musela porodit dřív, protože feny jsou březí jen 2 měsíce, tak jsem je teda porodila, to mimi mi zůstalo normálně dál v bříšku (
viděla jsem ve snu kuličky, takže chlapeček :lol: ) a narodila se mi fenka a pejsek. Pejskovi jsme říkali Homer ( musela jsem se smát, že bysme mu říkali „Houmí“, jako říkají u Simpsnů ) a holčičce Elí, byl to ale docela hezký sen :wink: Taky se vám zdají takový pitomosti?

""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006

• Citovat
  • Upravit
3596
12.4.06 13:46

Ahojky,

Amynko, já si myslím, že těhotenské prádlo se prodává pod značkou Anita Maternity, ale nevím, kde v Praze se dá sehnat. Ale není nejlevnější.
PAPP je podle mě vyšetření na vývojové vady v 1. trimestru, to je kolem 12. týdne. Dělá se myslím šíjové projasnění, měření nosní kůstky a k tomu krevní testy. Údajně by mělo být spolehlivější než tripple testy, ale nevím. Bohužel se to zatím nedělá standardně, jen tam, kde to nabízejí. :(

Hamiltonův hmat je vlastně odloupnutí plodových obalů, obvykle se dělá, když už jsou porodní cesty připraveny a měl by napomoc rozběhnutí porodu. Někdo si stěžuje, že je to velice bolestivé, moje DR. mi ho dělala, ale jenom jemně a porod začal asi za 1,5 dne prasknutím plodové vody. Ale to už jsem porádně přenášela.

Zuzaa, to je mi líto, že to v práci špatně přijali. Uvidíš, pokud by Ti měli dělat problémy, vykašli se na to a zůstaň doma.

Ještě k tomu shazování po porodu. Kojila jsem plně do 6 měsíců a potom asi to 17 měsíců. Bohužel jsem se při kojení naučila hodně jíst, hlavně večer jsem čekala, až Kája usne a pak jsem teprve večeřela. Což bylo často až po 22. hodině. A to bylo nejhorší. Teď bych chtěla ubrat trošku porce, jíst pravidelněji a ne do sebe nacpat všechno, co můžu, když dítě spí. A hlavně se vyvarovat toho pozdního večeření. Jsou to krásná předsevzetí, uvidíme v reálu. Otázkou je, jaký to taky bude mít vliv na tvorbu mléka. Možná by ho bylo míň a to zase ne :! , navíc teď budou hladové krky dva :D

Jdu nacpat protivku do postele, nebo se z ní zblázním.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
12.4.06 14:12

Holky, chtěla jsem se jen zeptat, barvíte si a budete si barvit vlasy aj v těhotenství. Já si dávám jenom šampon, a dnes jsem si ho zase koupila. já bych to totiž asi nevydržela s odrostlíma vlasama. říká se, že v dnešní době jsou už ty barvy a šampony na tolik šetrný, že by to vadit a škodit nemělo.
Jakej máte názor vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.06 14:13

Jani, děkuju moc za tip, mrknu na internet.
A děkuju za vysvětlení k tomu Hamiltonovu hmatu. Holky v dubňátkách psali, že jim ho doktor dělal a jsou to ty, co přenášejí a prý to dost bolí, tak jsem si říkala, co jim mohl dělat takovýho bolestivýho.

Ty jo, tak to vůbec nevím, jestli mi doktorka dělala?? Vím, že mi brala krev ve 13 týdnu, to bylo na ty protilátky, glukózu, HIV atd. prostě ty první testy a když jsem špinila a dělala mi ten ultrazvuk, tak Jeník říkal, že tam pořád něco přeměřovala, tak je možný, že mi to taky změřila, ale to fakt nevím.
Moje kamarádka ta to měla zase trošku jinak než ty Jani. Ta přibrala hrozně moc v 1. trimestru a na začátku druhýho, v době, kdy je ostatním většinou špatně, tak ona měla záchvaty hladu, no a vezlo se to s ní. S malou přibrala 25 kilo a bohužel to nestihla shodit, protože když byly malý 3 měsíce, tak znovu otěhotněla :) narodila se jí druhá holčička a dala se do hubnutí, protože byla nešťastná, měla nějakou dietní poradkyni, změnila úplně jídelníček a teď už má zase svojí velikost 38.

Teď mi volala mamka, zítra jdeme na tu kontrolu, tak jsem chtěla do Prahy jet sama a podívat se po Praze a pak že bychom se sešli u doktorky, ale prý pro mě přijede brácha, protože se na mě doktorka ještě nepodívala, jestli ta placenta už stoupla, tak se nemám nikde courat
( mamky kolegyně dělala na novorozeneckým ). Teď se opět projevím asi jako nedospělá, vím, že to myslí dobře, šmarjá, ale já nejsem přeci neschopná a marodná! Já se tak těšila, že budu trochu mezi lidma a nebudu chodit jen po tý naší vesnici :cry: :cry: :cry: Procházky mám povolený, tak si připadám jako invalida, když pro mě musí jezdit. Ach jo. No nic, to jsem si zase potřebovala ulevit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.4.06 14:14

Stofi - já jsem o tom četla a prý barvy ani melíry nijak neovlivňují plod, ale že prý v těhotenství můžou hůř chytat, toť vše. Já si nechávám dělat melíry, teď jsem si to nechávala odrůst, ale na léto si ho chci zase nechat udělat.

• Citovat
  • Upravit
5328
12.4.06 14:18

Amy, já ani tak nechcu měnit barvu, jak tu celou barvu sjednotit, takže mě až tak vadit nebude, že to blbě chytne. No, ale zase abych nebyla flekatá. Uvidíme zítra.

Jinak Amynko, máte krásnou fenečku, my máme taky, ale dlouhosrstou. Je to taková vyčůraná potvora. A vy jí chcete nechat štěňátka, že? No tak ty už jsme taky měli, nebylo jich zase tak moc, jak tyto plemena rodí, (jen 7), ale i tak to stačilo a byl to teda pěknej záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
12.4.06 14:27

holky já se na to barvení ptala doktora a ten říkal, že v dnešní době jsou ty barvy pro mimíska neškodné…

jinak zítra jdu na ultrazvuk a na testy… uf jsem nervózní jak sáňky v létě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.06 14:46

Stofi, Amynka je naše zlatíčko největší, čím je starší, tím jsme z ní podělanější :lol: umí to s námi válet. Říkáme, že to je naše první dítě :) Štěňátka chceme, aspoň jednou a rádi bychom si jedno nechali - nejlíp černou holčičku, rádi bysme, aby je měla s černým, uvidíme ale časem. A s těma štěňulkama to vidíme tak za 2 roky, v listopadu jí byli 2, tak to by bylo tak akorát, páč si nejsem jistá jak bych zvládala její štěňata a naše dítě :lol:
Jak se jmenuje ta vaše? A jak je stará?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.4.06 14:48

Jitu, já se dozvím zítra, kdy mám jít na další testy, ty triple se dělají prý od 15 týdne, tak nevím, kdy mě na ně pošle. Už teď mám obavy, vždycky když jdu k doktorce…to asi nepřejde do konce těhu.
Držím moc palečky, aby to vyšlo v pohodě, jakože vyjde.

• Citovat
  • Upravit
3596
12.4.06 14:54

Jitu, taky jdu zítra na UTZ a poprvé za celé těhu budu mluvit s DR., tak jsem zvědavá. Žijeme zatím v Anglii, je to tu trošku jiné. Tak jsem vždycky nervózní, ale ono to postupně vymizí. Proč Ti vůbec posouvali termín?

Holky, já mám nový přeliv už od minulého týdne a v pohodě. Barvila jsem se už v prvním těhotenství. Navíc pan Dr. Koucký na porodnice.cz říká, že je to pověra a je to absolutně neškodné. Já bych ještě dodala, že pokud se pak maminka cítí lépe, tak je to jedině dobře, ne?

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
12.4.06 15:05

Stofi barveni nevadi, jenom to nekdy hure chyta. V dnesni dobe jsou vsechny pripravky hodne setrne(mam celou rodinu v oboru, tak jsem informovana:) A ja se barvim cely zivot, i ted, a nevidim v tom problem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
12.4.06 20:36

Ahoj všem,

Amynka, tak to je super, taky jsems tím na začátku trochu bojovala. Zatím jsem se po spodním těhu prádle nekoukala, já zatím nic nepotřebuju, pupík stále zůstává stejný jako před těhu. Občas už si říkám, že by začal vykukovat a za dva dny zas nic. Viděla jsem v nějakém obchůdku v tom novém centru na Novodvorské, měli tam dokonce těhu pannu a ní spodní prádlo. Když jsem četla tvůj sen, tak jsem se smála nahlas a manža po mně divně koukal, ale taky mívám dost šílený sny, zatím jsem nerodila, ale starala se současně o naprosto nevychvaného, velkého, těžkého psa a k tomu jsem ještě hlídala asi 1,5 roční holčičku, která byla silně rozmazlená, takže to byla fakt síla, normálně jsem se probudila hrůzou. Fotky jsou fakt krásný, moc ti to sluší i manžílkovi. Nevěstinka jako princeznička. Akorát jsi se asi uťukla v datumu, už jste přeci manželé, ne? Máš tam datum 25.6.2006, tak jsem se trochu pobavila, když jsem si uvědomila, že máte svatební fotky 3 měsíce před svatbou. :lol: :lol: :lol:

Zuzza, tak to se na jednu stranu šéfovi nedivím, že nebyl nadšen, když ze 6 má 4 těhu, ale uvidíš, že to byl jen šok a bude líp, že si to uvědomí, kór když je otcem.

Stofi, za 14 dní jsem objednaná ke kadeřnici na barvu a melír, už se nemůžu dočkat, mám to hodně odrostlý a tak mi vlasy nedrží, takže jsem z nich dost šílená. Jen holt upozoním kadeřnici, že jsem těhu, protože jak už psaly holky, může barva chytat jinak.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital