Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5677
12.4.06 20:47

letadlo: jééé v Anglii, to je super…
ale změnila jsem doktora, nebyla jsem s tím svým spokojená, připadal mi, že všechno bere hrozně na lehkou váhu… a jelikož mají mamce zemřeli dvojčata, tak jsme měli strach… on jen mával rukou…
no a ten co ho mám ted je hrozně hodný, se vším poradí a odpoví na každou otázku, i na hloupost… ( mě když řekl, že je to kluk, tak jsem se zamyslela a zeptala se, no a nemůže to už zmizet? :-) no stydím se) je fakt super, a ten podle ultrazvuku a vyšetření zjistil, že ermín mám úplně jinak…

Amynka: to chápu, ty pocity mám taky… ach jo to bude zase noc, jsem už ted posr…
at ti zítra u doktorky vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
13.4.06 07:57

Ahoj holky, vy jste se teda od včerejška rozvykládaly. Já jsem měla včera takový fofr, že už jsem sem neměla čas nakouknout.

Jitule, letadlo a Amynko držím moc pěstičky, ať vám to dneska dobře dopadne. Aspoň zase nachviličku budete klidnější, když bude všechno jak má být - jakože určitě bude.

Amynko, já zatím těhu prádlo nepotřebuji. Jsem na tom stejně jako klárka. Už se mi zdá, že bříško porostlo a ráno kde nic tu nic.
Sny mám taky někdy podivné, ale teď se mi dlouho nic zvláštního nezdálo. A fotečky máš taky krásné. Pejsek je úžasný. My máme taky doma kokřici zlatou, ale už je to starší dáma. Měli jsem 5 štěnať a to byl teda „fičák“. Já jsem byla sice tehdy na internátě, ale i tak jsem si jich dost užila o víkendech. Mě vždycky rozkousali botu. A ne obě dvě z páru, vždycky jenom jednu. Takže pak stejně nebyly botky nositelné. Jo a štěňátka měla naše kokřice Tinuška až ve 4 letech.

S tím barvením jste mě fakt překvapily. To jsem vůbec nevěděla, že nějaká taková pověra existuje. Ale já stejně používám na barvení šampon. Zase bude aspoň o něco chytřejší.

Zuzaa, měla jsem to nějak podobné s tím oznámením těhu. Šéf mi hned řekl, ať si hledám za sebe náhradu a co má teda se mnou dělat. Že by pogratuloval nebo něco - vůbec. On má prostě takovou náturu. Je to občas velký bručoun a vůbec nevíš, co od něho můžeš čekat. Aspoň ostatní kolegové se chovali jinak.
Taky se chystám vypulírovat autíčko, už se na to nemůžu dívat, co s ním přítel provedl. Teď mi vůbec vadí nepořádek. Jindy by mě to nechalo chladnou a teď když vidím někde skrčený rožek, tak ho musím hned spravovat. Nevím jestli je to těma hormonama, ale připadám si teď taková trošku na nervy ze všeho. Stačí trošku a už jsem naštvaná. Snad to brzy přejde. Je to třeba podobný stav jak před menstruací.

A taky jsem konečně začala poctivě pravidelně chodit plavat. A můžu jedině doporučit. Je to opravdu super. A myslím, že se to líbí i miminku.

Silva :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
13.4.06 08:06

Musím vám poslat zprávičku, kterou jsem dostala na email z www.rodina.cz
Hlavně mě zaujaly, kdy začnu cítit pohyby. Už se moc těším.
Zasílají mi každý den zprávy o těhotenství. Je to fakt dobré, že víte, co přesně který den v těhotenství znamená.

Vase brisko 94. den tehotenstvi
Vase dite bylo pocato pred 93 dny, narodi se asi za 172 dnu.
Jste ve 2. trimestru a 16. tydnu tehotenstvi (pocitano od data posledni menstruace).

Na pohyby Vaseho detatka se uz muzete pomalounku zacit tesit. Zacnou uz za par tydnu.

Vase brisko #

Diky UZV se nejen muzete podivat jak Vase miminko vypada, jakeho je pripadne pohlavi, ale take jim lekari zjistuji rozmery hlavicky jinych casti tela, vysetruje se prutok krve pupecnikem a zjistuje se zralost ci zmeny na placente.

Vite, ze? #

Na pohyby Vaseho detatka se uz muzete pomalounku zacit tesit. Zacnou uz za par tydnu. Rika se, ze prvorodicka je zaznamenava od 20. tydne, vicerodicka od 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
13.4.06 08:24

Ahojky holčiny,

Amynko, teda já mám taky takové prapodivné sny. Trochu se za ně stydím, ale když ty jsi ho napsala tak já taky. Zdálo se mi, že jsem porodila štěně krysaříka a neměla jsem vůbec nic připraveného a ono vůbec nechtělo držet v plínkách a navíc mi upadlo. Takže spíš horor. Ale přisuzuju to tomu, že jsme chtěli aby naše psice měla štěňátka a protože u papírových hafanů je to opravdu velmi papírově náročné tak jsem tím prostě žila. Když Laura začala hárat tak jsem jí vzala i na změření hladiny progesteronu na veterinární kliniku aby přesně určili období ovulace :D . Jo jo, období sice bylo správné, ale psi neschopní. No nic, tak to zkusím zase v říjnu :D :D :D . To je vtip, ale ráda ho používám pro mojí maminku. Když jsem jí to říkala poprve, že fenku pripustíme na podzim, tak málem omdlela :D . Bohužel naše psice je už pětiletá a příští rok na jaře je poslední (a to jí ještě musím vzít na důkladné vyšetření) možný termín pro první březost.

Fotky jsou moc hezké, byla jsi krásná nevěsta, moc Vám to tam sluší!

Ke spodnímu prádlu. Teď jsem si byla kupovat novou prsenku a pani prodavačka mi nabízela přímo těhotenské kalhotky. Jedná se o bezešvé prádlo, které je opravdu hooodně vysoké (prostě bombardáky) a v oblasti břicha vyztužené. Napomáhají držení břicha, prý. Stály cca 250,– ale nepamatuji si značku, kouknu se doma a napíšu ji příští týden.
Jo, musím se Vám pochlubit. Dostali jsme v pátek všichni volno, tak odjíždíme na chalupu, kde se budeme prací regenerovat 8).

Holky, držím palce ať všechny kontroly dopadnou dobře!

Zuzo, až to šéf rozdejchá a zvykne si na novou situaci tak se to (možná) uklidní. A když ne, tak to vyřešíš po svém :wink: .

Krásný den,

pa Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
13.4.06 12:21

Zdravím všechny těhulky! Tak se k vám říjnovým přidávám - mám termín 25.10.2006. Zatím mám za sebou pouze dva ultrazvuky a před sebou veškerá další vyšetření, takže mám přirozeně trochu obavy a snažím se je (zatím celkem úspěšně) zahánět. Moje nálady jsou jak na houpačce, naštěstí můj partner vykutal někde ze svých zásob větší dávku trpělivosti, než má obvykle. Snad to úspěšně zvládnem…
Batcheba 

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;121/st/20061025/dt/-6/k/e317/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…317/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
13.4.06 12:36

Zdravím tě Batcheba!
To je dobře, že je nás zase o jednu navíc. Napiš nám o sobě trochu víc. klárka si tě hned upíchne do seznámku nastávajících maminek říjnových.
A hlavně žádné obavy. Všechno pěkně řešit v klídku.

tak se holčiny opatrujte a kde vlastně všechny jste dneska?

Silva :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
13.4.06 12:55

Holky na mě se dneska valí spousta práce, ráno jsem se pohádala kvůli blbosti s manželem a zítra dělám zkoušku ve školy a tak mám nervy v kýbli jak se říká…
K tomu zácpa, kterou provází nepříjemná bolest břicha a deprese jak hrom je na světě…

Tak vám přeju ať máte příjemnější a pohodovější den než mám já a já se z toho snad do zítřka vyspím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
13.4.06 13:20

Ahoj holky, tak já jsem se na vás zase přišla podívat a vidím, že se všechny máte dobře :D

Měla jsem celý týden hodně práce kolem baráku a taky se na to těhu nechci tolik soustředit, tak jsem trochu vynechala. Nechci to celý dočítat, tak doufám, že jestli jsou nějaký novinky, tak se je teď dozvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
13.4.06 14:25

Zuz nic se neboj, každý máme někdy ten svůj den blbec. Mě se zdá, že ho mám už od pondělí. Jsem pořád jakási nesvá. Nic mě nebaví, všechno mě hned naštve, no hrůza. Ale určitě se to zlepší.

Leilo, samé nové pozitivní zprávičky. A taky se mrkni na fotogalerii říjen 2006. Jsou tam nové fotečky od Amynky a Kláry.

Silva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
13.4.06 14:31

i ja se hlasim s nekolika denni prolukou, doufam, ze se mate vsichni vyborne a tesite se na velikonocni vikend,

jsem rada, ze vsechny prohlidky i ultrazvuky dopadly dobre a samozrejme vitam i Batchebu

k tomu spodnimu pradlu: me taky neni moc prijemny mit veci na brisku, ikdyz zadny jeste nemam ;-), tak uvidim, diky za tipy co nosit

Zuz ty mas ale den, doufam, ze zitra ti zas zasviti slunicko, ale s tema hadkama s manzelem jsem na tom podobne, jedna zajimava byla minuly tyden, nastesti me fakt chape, ze se mi dvojite vari hormony. Me nastesti ta zacpa asi pred 10 dni opustila, ale bylo to taky fakt sileny, je to neprijemne (nebo ze by to bylo tim, ze ted broucci miluji kompoty?)

A k tem snum? Holky vam se nikomu nezdaji sexualni sny? Me silene? Skoro bych se mohla i stydet :oops:
Jinak uz jsem rodila ve snu, teda jenom dite, zadny pejsky a taky jsou zkousela kojit, ale taky ve snu, tak uvidime jak nam to pujde v praxi, hlavne s dvema krcky vid letadlo a capinko!

Uzivejte dlouuuuheho vikendu hlavne k odpocinku a mejte se zatim krasne, pristi tyden letim do Barcelony, tak se ozvu az pres pristi

Jinak u me to sef vzal suprove…Je mi lito vas, co vam v praci kvuli tehu delaji naschvaly nebo maji nejake nejapne poznamky, doufam, ze jste se na to povznesly, protoze ted je obdobi, kdy nesmime byt v stresu abychom nemeli male neurotiky, takze klid a pohodu

Sabri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
13.4.06 15:36

ahojky všem

tak jsem doma u ultrazvuku a jsme v pořádku, brali mi krev na TT a výsledky budou až za 3 týdny!!!! Bude to hrůza!!!! Jinak jsem se dneska objednala na 3D ultrazvuk do Brna… je tam čekačka 4 týdny! ch jo :(

holky mě na zácpu pomáhají sušené švestky, pár jich slupnu a hned letím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
13.4.06 16:01

To se máš Jitule, že za 3 týdny. Já až za měsíc bude vědět ty výsledky testů. Pokud teda nezavolají dřív. Věřím tomu, že ne. Jinak gratuluji k dobrému UTZ a kontrole.

Já jsem se zácpy zbavila. Každé ráno vypiju sklenici mléko a taky hned pádím. Doufám taky, že už se zácpa neozve v pozdější době těhu. :x

Tak já valím domů, zase zítra ahojtee

Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
13.4.06 16:03

ahojte,

poctive lezim (i kdyz jsem na www.porodnice.cz vycetla, ze je to pry uplne na nic tzv. klidovy rezim - co myslite?), takze jen v rychlosti :)

blahopreji k uspesnym kontrolam a UTZ
holky, jak vam zavidim
ja jdu ve stredu - pry pro jistotu udelaji UTZ(budu v 15tt) a jeste odeberou nejakou krev na testy- no, nerviky pracujou, ale snad to dopadne dobre.....

jak jste na tom s nevolnosti?
porad cekam, ze zmizi, ale potvora se drzi a nekdy mam pocit, ze je to horsi
zrovna tento tyden prezivam na bananech - aby nebyl mimisek takova mala opicka 8)

teh. pradlo by se snad melo dat sehnat v obchodech s teh. oblecenim
na netu psali o Stepanske pasazi a pak ma byt nejaky obchod ve Vodickove ul. - ale je to bez zaruky!
zatim nic z toho nepotrebuju, i kdyz podprsenku by to uz asi chtelo :?

preju vsem krasne Velikonoce
uzijte si volno
pohladte briska a opatrujte se!

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
13.4.06 16:09

mumis: já se zděsila, když sestra řekla… za 3 týdny!!
doufej, že nezavolají, to by bylo špatné, kdyby se ozvali oni :( ale všechno bude o.k a budeme mít zdravé potvůrky

lindas: nedělají ti ultrazvuk pokaždé? Mě jo, už sem se dneska ptala, jestli to nemůže to mimi nějak poškodit… neboj nevolnosti za chviličku zmizí a budeš si jen a jen uživat, a pozdravuj opičku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
13.4.06 16:54

Ahoj maminky,

hlásím se zase po dlouhé době. Máme doma maroda s chřipkou (syn), takže jsem v jednom kole - vařím čajíčky, měřím teplotu, podávám Paralen… a do toho trnu abych to nechytla taky…

Amynko, Klárko, moc hezké fotky! :D Amynko, ty už máš krásné bříško!

Holky byla jsem minulý týden na kontrole a zjistili mi těhu cukrovku. mám dost přísnou dietu, ale co se dá dělat, pro prcka to vydržím. Ach jo, nejsem z toho nijak odvázaná a do toho se mi zdá, že nemám skoro žádné informace. Paní doktorka mi napsala seznam potravin, které smím a které ne a to je všechno. Podle toho seznamu budu žít asi jen o zelenině a krajíčku chleba denně. No ale něco pozitivního na tom je - s takovouhle dietou nemůžu moc přibrat…

Co se týče oblečení, tady v Hradci snad zrušili všechny obchody s těhu kalhotama. Už se do ničeho skoro nevejdu a sehnat kalhoty podle představ je nemožný. Přemýšlím, že si uděláme s přítelem výlet do Prahy a něco koupíme. Stejně se chystáme do Ikey, tak bychom to mohli spojit. Nevíte náhodou někdo, jestliu není někde poblíž Čerňáku nějaký obchůdek???

Holky užijte si Velikonoce, třeba nám už koněčně vyleze sluníčko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital