Poradna duly
Jana Čurdová
Petrano tady je recept:
Tvarohové ovocné knedlíky
50g másla
trocha soli
1 vejce
200 g měkkéh nebo tvrdého (nastrouhaného) tvarohu
1/4 l mléka
500 g polohrubé mouky
500 g ovoce
V míse třeme máslo se solí a vejcem, vmícháme tvaroh, přidáváme po částech mléko a mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které buď rozválíme a nakrájím na čtverce, nebo z něho uděláme šírší váleček, na který dáme jahody. Nakrájíme kousky velké podle jahod, každou jahodu dobře obalíme a zakulatíme. Vhazujeme do vařící vody a vaříme pět až osm minut.
Pak mě ještě napadá koláč, marmeláda nebo jahodový koktejl a nebo dezert ze zakysané smetany. Zakys. smetanu smícháme se šlehačkou a moučkovým cukrem a trochu to našleháme ( aby to dobře ztuhlo). Do misek dáme jahody (i jiné ovoce), přidáme smetanu se šlehačkou a dáme ztuhnout (lepší je aspoň 12hod). Pak nazdobit jak je libo, třeba nastrouhanou čokoládou. Je možné to udělat i v dortový formě a dát na dno piškoty. Já radši teda dělám, do misek, stalo se mi, že mi to blbě ztuhlo a pak se to rozteklo.
Ty jo už se mi zbíhaj sliny. Se těšim na příští týden až pojedu do Prahy, tak vemu Kunratice útokem ![]()
ahoj holky, nevím , jestli píšu tam kam mám. termín porodu mám na konci října. ráda se od vás dozvím něco nového. tak zatím ahoj
Ahojky Fiebi,
píšeš dobře - do říjňátek
tak vítej mezi námi a písni nám něco o sobě
S kalendaříkem ti já moc nepomůžu sama nevim jak se mi to povedl
no tak momentálně nemůžu přijít na to, jak zveřejnit můj kalendář
no jinak jsem z Vysočiny konkrétně z Třebíče a bude to moje první mimi
včera a dneska cítím poprvé svoje díťátko, tak mám hroznou radost. musím utíkat, příští týden se vdávám, tak přípravy jsou v plným proudu. tak papa
Tak se mi to ňák povedlo znova
máš zaškrtnuto připojit můj podpis?
Ahoj Fiebi, vitam te a neboj metrik se povede, zkopiruj BB code do podpisu a povol vsechny ty znacky nebo www nebo co to tam je jak ti psala Kaja.
Kajo dekuju ze recept zitra jdu do toho, tak dam vedet jak se mi povedly.
Raveno, to je taky jeden z receptu, ktere dokonale ovladam a taky si je jdu pripravit, cely den se tesim az si je rozmackam s cukrem, teda ne vsechny aby zbylo i na knedliky, ale asi tak hodne
mnam mnam.
Kajo jakou jsi koupila autosedacku??. Ja si asi pres MMB objednam hlubokou korbu, je pouzivana jen 5 mesicu a jeste asi rok v zaruce, tak do ni pujdu, kocarek si koupim asi novy.
Dala jsem si se sousedkou trochu vina a nejak me to zmohlo, jsem cela na spani. Tak zatim pa pa
No můj favorit je Jané slalom pro tak jsem si koupila sedačku na to a ještě si chci takhle koupit korbu a sporťák novej. Výjde to levnějš než celou kombinaci novou a příjde mi to i zbytečný, když budu mít tu sedačku s korbou max 9m. (teda myslim si to).
Jsem jak magor
narvala jsem do tý sedačky plyšovýho psa v zavinovačce od Emitexu, připla jsem na ni hračku a už jsem i zkoušela pláštěnku jestli mi na to půjde (je univerzální tak je to dobrý).
a vy máte všechny ten metřík z www.ticketfactory.com? nejsou ještě někde jinde?
teda vy takhle vyváříte??
no mě to taky čeká, je mi to jasný. ne že bych nevařila, ale takový knedlíky jsem ještě nedělala ![]()
a děkuji moc, že jste mě tu přivítali ![]()
já ho mám odjinud. Když najedeš na můj metřík a klikneš tak se ti ty stránky otevřou.
Z toho si nic nedělej, že si je ještě nedělala. Já je vloni dělala prvně a to mi máma říkala recept z hlavy a zapomněla mi říct, že tam patří mlíko
No ale ňák sem je spatlala a uvařila a dalo se to jíst. Na podruhý to bylo lepší ![]()
mám ho
no a ještě bych se zeptala, já vždycky, když najedu na tyhle stránky, tak mi trvá než si najdu ten říjen 2007, jak to hledáš ty? nebo si mám dát do oblíbených tu naši diskuzi? a vy tady asi nikdo nemáte první mimi, že?
Já mam zapnutý sledování a vždy když sem někdo napíše tak mi příjde mejl a přes ten se přímo dostanu k tomu příspěvku
to sledování je dole pod tabulkou pod zaslat odpověď ![]()
Já také čekám první mimi a je nás tu víc, ale už ztrácím přehled a tabulku dělá Lime a ta tu dlouho nebyla
AHoj holky,
tak po delší době se hlásím zpátky. Dům máme zkulturněný a muže jsem vypravila do práce tak si surfuju.
Fiebi vítám tě tady mezi říjňátky. Neboj, je nás tady spousta prvomamin, řekla bych, že většina. Tak třeba z hlavy já (baruš), Kája, ravena, helenka, leonka, dzazi, caress, warmuska a další na které jsem zapomněla. Tak neboj, nejsi sama.
Kájo tan fusak mi pořád vrtá hlavou, já bych si ho taky koupila, ten tvůj mám už vyhlídlý dlouho. Pořád přemýšlím, jestli je potřeba na 100% poraďte holky!
Jo a volali mi z krtečka, že už mají pro mě mého úžasného SLALOMA, ale já jsem holka šlechetná. Oni mi řekli, že jedna mamima, co si ho objednala až po mě je už v porodnici a já jim řekla, ať jí dají ten můj a já že ještě chvíli počkám. TO JSEM ALE CHARAKTER! ![]()
Petrano jahody ti bledě závidím. Já bych je s prominutím sežrala všechny a žádný knedlíky bych nedělala, škoda jahod!
Tak se mějte, jdu předstírat učení, v pátek ráno mám mgr. státnice tak se z toho asi picnu ![]()