Rodinné auto

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
28.2.19 16:49
@alisekR píše:
Máme Zafiru, bohužel jsem jí před měsícem zbořila. :( Byla to má láska. Čekám na novější, ale blbě se shání. Je třeba brát 2.0 diesel, pokud ná to máte nájezd, jinak benzín 1.4. Ale ten je k nesehnaní. Takže jsme u alternativy Octavia combi III generace. Už jsme octavku měli a to byla taky moje velká láska. Druhé Auto máme škoda Roomster. VW Touran jsem vyřadila já, nelíbí se mi interiér, je to strohý x let stejný Němec :lol:

Diky. Me se zrovna touran celkem libi. Nedavno mel chlap pujcene (misto sveho auta v servise) to novejsi a teda to jsem se zamilovala hned, pohodlne a prostorne. V automatu. Jen ten kufr mi prisel zalostne maly… asi jsem se ted zamilovala do Sharana,lubi se mi i ty soupaci dvere. Nebo alhambra,ale nova a ta se zatim ojeta asi neprodava(asi je moc nova :lol: ).

Jinak v soucasnosti mam oktavku II. Kupovanou 5 let starou. Prvnich 5 let jsem jen menila filtry a olej + zimni gumy. Jinak zadne investice. Dalsi 4 roky uz se opravy trochu nastradaly. Ale porad zadna traga. Mam ji rada. Ale vypada to u nas,ze budou potreba ty 3 sedacky a to tam nedam :-( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.2.19 17:03

Co Škoda Roomster? Je to MPV, ročník 2014 se dá sehnat kolem 150 tis. i přímo u prodejců koncernu (Škoda plus ojeté vozy, DasWelt auto). Ta 1.2 TSI v tomhle ročníku je bez dětských nemocí ze začátku výroby, už má lepší rozvody. Sedačky vzadu posuvné i vyndavací, bez nich se do kufru vejdou dospělá kola. Výhled asi dobrý, jestli můžu soudit ze své Fabie, se kterou mají společný předek auta.
Pro 4 člennou rodiny, kde nikdo není zdatný řidič a jsou zvyklí žít bez auta, to je podle mě dobrá volba. Navíc co vím ze škodováckých fór, tak tahle auta nemají problém ani s nájezdy nad 300 000 km.

Ale asi obecně bych nekupovala ojetinu, jakokouliv, jinde než v programu ojetých aut, té dané značky/koncernu. Se servisní knížkou a jasnou servisní historií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
28.2.19 17:31
@MP Janka píše:
Co Škoda Roomster? Je to MPV, ročník 2014 se dá sehnat kolem 150 tis. i přímo u prodejců koncernu (Škoda plus ojeté vozy, DasWelt auto). Ta 1.2 TSI v tomhle ročníku je bez dětských nemocí ze začátku výroby, už má lepší rozvody. Sedačky vzadu posuvné i vyndavací, bez nich se do kufru vejdou dospělá kola. Výhled asi dobrý, jestli můžu soudit ze své Fabie, se kterou mají společný předek auta.
Pro 4 člennou rodiny, kde nikdo není zdatný řidič a jsou zvyklí žít bez auta, to je podle mě dobrá volba. Navíc co vím ze škodováckých fór, tak tahle auta nemají problém ani s nájezdy nad 300 000 km.Ale asi obecně bych nekupovala ojetinu, jakokouliv, jinde než v programu ojetých aut, té dané značky/koncernu. Se servisní knížkou a jasnou servisní historií.

No já nevím, my máme Roomstera jako druhé auto. 1.2 je dle mě slabá. Máme ho do města na nákupy. Je to sice bráno jako rodinné auto, ale praxe mi ukazuje že ne. A tři sedačky tam tazatelka nedá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
28.2.19 17:37
@hanzy píše:
Diky. Me se zrovna touran celkem libi. Nedavno mel chlap pujcene (misto sveho auta v servise) to novejsi a teda to jsem se zamilovala hned, pohodlne a prostorne. V automatu. Jen ten kufr mi prisel zalostne maly… asi jsem se ted zamilovala do Sharana,lubi se mi i ty soupaci dvere. Nebo alhambra,ale nova a ta se zatim ojeta asi neprodava(asi je moc nova :lol: ).Jinak v soucasnosti mam oktavku II. Kupovanou 5 let starou. Prvnich 5 let jsem jen menila filtry a olej + zimni gumy. Jinak zadne investice. Dalsi 4 roky uz se opravy trochu nastradaly. Ale porad zadna traga. Mam ji rada. Ale vypada to u nas,ze budou potreba ty 3 sedacky a to tam nedam :-( :lol:

Alhambra se dá koupit jako ojetina, je na stejném podvozku a konceptu jako Sharan. Pokud chceš slušný rok a výbavu, příprav si cenu ke 400 tis. Mě se taky strašně líbila,ale je to dle mě už fakt velká kráva. Takže nakonec zůstávám no velikost níž. Takže Zafira. My měli sedmy místnou. Třetí řada je tedy opravdu nouzová. Dětské sedačky tam dáš, to jo. Dospělak tam přežije tak 50 km max. :mrgreen: je to tak u všech aut, která mají ty sedačky v podlaze. Takže Touran to samé. Nevím jak to má nová verze Sharan, Alhambra. Ty staré vraky byly jedinečné v tom, že ta třetí řada, byla plnohodnotná. Sedačky se vyndavaly celé ven. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.2.19 17:57

@alisekR 1.2 TSI nebo 1,2 HTP?
63kW mám ve Fabii, Roomster je sice o trošku těžší, ale nic hrozného, mě to frčí v pohodě plně obsazené a naložené až po střechu. Navíc já mám 1.4 bez turba, takže ta 1.2 bude mít lepší zátah od spoda, aspoň pokud soudím z Fabie v kombíku, co maj známý. Táhne pěkně.
Já myslím, že pro normálního řidiče je tohle naprosto ideální motor, navíc má malou spotřebu.

A ještě teda, která tazatelka? Ta poslední, co jsem pochopila bude mít 2 děti, sama neřídila a muž je bez řidičáku úplně. Nejčastější cesty po městě a do 100km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
28.2.19 18:22

Presne tak,obnovovatelja diskuse na 2 deti. Na 3 sedacky jsem se ptala ja :-)

@alisekR to ja zas velky kravy ridim celkem rada,toho bych se nebala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
28.2.19 18:50
@MP Janka píše:
@alisekR 1.2 TSI nebo 1,2 HTP?
63kW mám ve Fabii, Roomster je sice o trošku těžší, ale nic hrozného, mě to frčí v pohodě plně obsazené a naložené až po střechu. Navíc já mám 1.4 bez turba, takže ta 1.2 bude mít lepší zátah od spoda, aspoň pokud soudím z Fabie v kombíku, co maj známý. Táhne pěkně.
Já myslím, že pro normálního řidiče je tohle naprosto ideální motor, navíc má malou spotřebu.A ještě teda, která tazatelka? Ta poslední, co jsem pochopila bude mít 2 děti, sama neřídila a muž je bez řidičáku úplně. Nejčastější cesty po městě a do 100km.

My máme 1.4 63kw. A máme v něm tedy italské Landirenzo plyn. A i když jedu na benzín, tak nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
28.2.19 18:55

@hanzy Máme 3 roky starou Alhambru a 4 děti, kočár a psa. To auto je skvělé v tom, jak už tady zaznělo, že třetí řada sedaček není provizorní. Vejde se tam i skoro dvoumetrový manžel a dá se-ale samozřejmě radši jezdí jako spolujezdec :mrgreen: Jenom teda ta cena byla vyšší než 400 tisíc. Předtím jsme pro 3 děti a 3 autosedačky měli Peugeot 5008, tam už rozumně ojeteho za 400 tisíc sezenes - sice spousta lidí řekne, že Francouze nikdy, ale já byla maximálně spokojená, sloužil by nám dodnes, nebýt té 4. autosedačky, kterou jsme potřebovali do auta nacpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
28.2.19 18:59
@iPodPrd píše:
Hele, limit máte pěkný - je to na cenu auta, nebo na VŠE k jeho pořízení? Je to totiž dost rozdíl :think: My jsme pořídili Zafiru, 2009, tovární CNG za 75 tis. (najeto okolo 130 tis) od soukromníka. Levné bylo proto, že bylo semtam škrábnuté (bydlíme ve městě s těsným parkováním, takže by ho dřív nebo později stejně někdo škrábnul a zbytečně by nás to mrzelo) JENŽE - jel s náma mechanik, před koupí to projel diagnostikou, obhlídl,…vady našel, ale opravy se pořád měly vejít do našeho 100k rozpočtu. Hned po koupi technická, sada zimních kol, později výměna spojky a katalyzátoru (to jsme věděli, ale bylo nám řečeno od mechanika, že tam pasují univerzály, no nepasují, museli jsme zaplatit originály :roll: ). Pojištění - je to sice jednou ročně, ale nějakých 7 tis nárazově to je. ( svá auta jsme měli oba pojištěná na své táty ). To se pak řekne, že máš auto za 75, ale ve finále tě stojí 120 :nevim:Jako nemůžu si jinak stěžovat, jediná nevýhoda - je to velké a bezpečné auto, ale NEJEDE :lol: Prostě si s ním do křižovatky nebo na kruháč narychlo netroufnu, protože na takovou krávu to má žalostný výkon (s tátovou ix35 nebo golfem se to nedá srovnat). Zvlášť když v tom vezeš miminko a najíždíš na dálnici, to pak ty závodničky, co se na mě v najížděcím pruhu lepí, musím dost vytáčet :lol: Předjíždět se radši ani už nepokouším :zed:

Stejně jsem dopadla s WV Touranem. Byla jsem zvyklá na dieslovou Oktávii, ale nevešly se nám tam 3 děti ( 10ti letému se nevešly ramena), tak jsme šli do benzinového Tourana. Jako je super, ale ten rozjezd je hódně pomalý. Také máme v kufru další 2 sedačky, zůstane tam nějakých 25 cm volna na zavazadla.
Zakladatelce bych doporučila, co se mi líbí MPV se šoupacími dveřmi např. WV Cady, Citroen Berlingo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.2.19 20:11
@alisekR
@alisekR píše:
My máme 1.4 63kw. A máme v něm tedy italské Landirenzo plyn. A i když jedu na benzín, tak nic moc.

Tenhle motor (1.4 63kW) mám právě ve Fabii a je to držák a fakt nemám problém s výkonem, takový 2.0 TDI 81 kW v yettim je proti tomuhle lenoch. Ale je to technologicky něco úplně jiného než 1.2 TSI, takže naprosto neporovatelené. 1.4 se musí točit, 2500-3000 a je to celkem žihadlo, když se snažím, vystartuje ze semaforů bezkonkurenčně první, 1.2 TSI má turbo, takže táhne už od spoda. A jak říkám, na klidné popojíždění začínajícího řidiče to stačí až až.

Ale myslím, že tohle už jsou až moc detaily a chce si to vyzkoušet, každý má jiný jízdní styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
28.2.19 20:32

Na jednom se tu ale určitě všichni shodneme, auto nebrat z áček nebo esa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
28.2.19 20:34
@MP Janka píše:
@alisekR

Tenhle motor (1.4 63kW) mám právě ve Fabii a je to držák a fakt nemám problém s výkonem, takový 2.0 TDI 81 kW v yettim je proti tomuhle lenoch. Ale je to technologicky něco úplně jiného než 1.2 TSI, takže naprosto neporovatelené. 1.4 se musí točit, 2500-3000 a je to celkem žihadlo, když se snažím, vystartuje ze semaforů bezkonkurenčně první, 1.2 TSI má turbo, takže táhne už od spoda. A jak říkám, na klidné popojíždění začínajícího řidiče to stačí až až.

Ale myslím, že tohle už jsou až moc detaily a chce si to vyzkoušet, každý má jiný jízdní styl.

Tak je to asi individuální :mrgreen: Já tedy za žihadlo z mého pohledu považovala pouze svoji první jednickovou Octavku 1.8 20v. Tomu říkám žihadlo já :lol: to byl trhač asfaltu. Ale je pravda, že nemá cenu zacházet do technického detailu. Obnovitelka stejně řeší logicky hlavně prostor a praktičnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
28.2.19 22:00
@neila píše:
přesně tak. Dacii ani darem :jazyk:@hanzy nemusíš se uchylovat nevyhnutně k ojetině. Zkuste mrknout na referentské, předváděcí nebo roční vozy. Mají je všichni, jen to chce fakt hledat. Také mrkni na tipcars.cz, tam se občas objeví dobré auta za dobré peníze :palec:

Pokud bude auto brát na uvěr tak na roční vůz dostane větší uroky takže auto co ma ujeto náběhem 30Km koupíš ve skutečnosti jen o 10000Kč levněji než nové. takhle jsem porovnaval cenu auta od skoda plus a nového auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.19 22:09
@TopSecret píše:
Vim o cem mluvis. Mela sem Fabku 1.2 tsi. Jako vystrelila si a aaa…a nic :lol: zvykla z Octavky, ze jede :mrgreen:No to vis, to musi bejt jina liga. Ten musi jet :palec: a je i dooost povedenej. Akorat jina cenova kategorie :,( :mrgreen:
Koukala sem na ojety v dieselu. Zacinal na 400 000 Kc a najeto 300 tisic :roll:

je to auto, kterému není co vytknout, vyjma ceny :lol: a možná ještě to, že zas tak citelně netáhne zespoda, nicméně, tam, kde potřebuji mě podrží perfektně, a to je pro mě důležitější :palec: Nejsem řidič, který musí první vystřelit na zelenou, ale když potřebuješ/chceš předjet je ten výkon k nezaplacení :palec: Opatrnost v první řadě, ale s tímhle autem vím, co si můžu dovolit :palec: A ten prostor…opravdu velkorysý :palec: Nicméně, mou srdeční záležitostí byla Octavka RS combi… já ani nevím, čím to bylo :lol: Prostě mi lépe padla do ruky, byla taková hbitější, ten Superb je už trochu elegán, i když zrovna náš je střižený sportovně :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.2.19 22:10
@MartinKa36 píše:
Pokud bude auto brát na uvěr tak na roční vůz dostane větší uroky takže auto co ma ujeto náběhem 30Km koupíš ve skutečnosti jen o 10000Kč levněji než nové. takhle jsem porovnaval cenu auta od skoda plus a nového auta.

to záleží na tom jaké máš známosti :oops: :mrgreen: bohužel (bohudík) … jako se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák