Rozbila manželka rodinu, ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
782
7.8.20 17:42
@robínek píše:
Když čtu tyhle příspěvky, mám chuť založit nadaci na ochranu mužů před ženami. Prodávaly by se třeba plyšáčci a z výtěžku by se sponzoroval azylák pro muže - oběti sobeckých mrch. Co ale za plyšáky? Růžový muchláček frustrátík? :think:

Ježiš :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
7.8.20 17:48
@Dája999 píše:
Jasný a k výčtu mrcha, sobecká, vypočítavá, líná ještě přibude ALKOHOLIČKA :mrgreen:

No proč ne. Kdopak to asi o sobě právě napsal.
To je tak krásné číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
7.8.20 17:49
@robínek píše:
Když čtu tyhle příspěvky, mám chuť založit nadaci na ochranu mužů před ženami. Prodávaly by se třeba plyšáčci a z výtěžku by se sponzoroval azylák pro muže - oběti sobeckých mrch. Co ale za plyšáky? Růžový muchláček frustrátík? :think:

To ti holka neporadím, ja si na tohle stěžovat nemůžu, protože jsem naštěstí nikdy nepřestal být alespoň v uvedeném kontextu příčetný (jsi-li děvče, vyslovuj „příšerný“) a nikdy jsem takové situaci nedal vzniknout. Možná proto, že pár takových příběhů jsem měl možnost už v mládí sledovat celkem z blízka máme od počátku oba jasně daný „plán B“ pro ní, pro mně i pro děti, celkem rozumně vymezený co jsou sny, co je realita, limity možného prostupu takových sfér a právně ukotvený rizika a příležitosti event. nesmyslů. Hlavně se ale zajímáme o sebe navzájem i o to, co spolu budujeme (a ano, občas i táhneme), co nám to dává (i bere) a oba víme, že jsme si věci nastavili tak, ze je lepší se dohodnout, než to zkoušet „výtlakem“. Jasně, tohle dá práci a vlastně nikdy se o to nesmíš přestat starat, ale nám to zatím funguje.

Nejsem naivní a uvědomuju si, že tohle si myslí o sobě kde kdo, včetně pana zakladatele, na druhou stranu s tim stejně neuděláš nic než nějaké kontinuální řízení rizik. Prostě, řídit život doufáním mi přijde dost nebezpečné, obzvlášť pokud máš kolem sebe lidi, na kterých ti záleží a nehodláš k nim být nezodpovědný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.8.20 17:52
@Sigiseed píše:
No proč ne. Kdopak to asi o sobě právě napsal.
To je tak krásné číst…

Já cituji místní frustrované muže, víš?
Pověnuj se trochu porozumění textu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
7.8.20 17:59
@Sandokanec píše:
Naopak naivnich chlapu jsou mraky, vzdyt casto do toho spadne i opravdu uspesny, inteligetni muz. Bohuzel muzi proste vypinaji mizek, kdyz vidi atraktiovni zenu. :nevim:

Jo, to mas pravdu, v tomto nam to priroda nijak neulehcila.
Ale kdyz uz je pruser, je potreba zase mozek zapnout a veci vyresit. A zakladatel toho ma na reseni uz ted dost a za to, jak ted plytva casem, za to v budoucnu zrejme draze zaplati.
Tady uz neni co zachranovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
7.8.20 18:22
@Dája999 píše:
Já cituji místní frustrované muže, víš?
Pověnuj se trochu porozumění textu ;)

pověnuj… zfrustrované muže… to je na psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.8.20 19:59
@Sigiseed píše:
pověnuj… zfrustrované muže… to je na psychiatra.

píšu frustrovaný, ne Zfrustrovaný :think:
tak si k tomu porozumění textu ještě přidej i pozorné čtení, bude se ti hodit, věř mi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
7.8.20 20:06
@Dája999 píše:
píšu frustrovaný, ne Zfrustrovaný :think:
tak si k tomu porozumění textu ještě přidej i pozorné čtení, bude se ti hodit, věř mi ;)

Jedovatá žena je taky ženou. Ale konzerva s gulášem je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8303
7.8.20 20:21
@Anonymní píše:
Je mi ale jasné, že její kamarádky zase bijou na její stranu a schvalujou jí to…Ženy, uvažovala jste některá takto, by dokonce i také odešla a jak to dopadlo? Jsou z vašeho pohledu uvedené důvody k odchodu, nebo je to jen zástupný problém?
Případně pánové, udělala něco podobného vaše manželka a jaké k tomu měla důvody?

seber se a tahni za ni, jinak z toho bude agonie,
zadny OSPOD a pdobne nesmysly,
sam jsi napsal, ze ma problem spolecneho bydelni s rodici,
tomuhle rozumim,
nic nezjistis a ani nedosahnes,
pokud nebudete bytlet spolu a s detmi mimo zasahy jinych,
tam se ukaze pravda, tu zatim neznas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.8.20 20:31
@Yggr píše:
To ti holka neporadím, ja si na tohle stěžovat nemůžu, protože jsem naštěstí nikdy nepřestal být alespoň v uvedeném kontextu příčetný (jsi-li děvče, vyslovuj „příšerný“) a nikdy jsem takové situaci nedal vzniknout. Možná proto, že pár takových příběhů jsem měl možnost už v mládí sledovat celkem z blízka máme od počátku oba jasně daný „plán B“ pro ní, pro mně i pro děti, celkem rozumně vymezený co jsou sny, co je realita, limity možného prostupu takových sfér a právně ukotvený rizika a příležitosti event. nesmyslů. Hlavně se ale zajímáme o sebe navzájem i o to, co spolu budujeme (a ano, občas i táhneme), co nám to dává (i bere) a oba víme, že jsme si věci nastavili tak, ze je lepší se dohodnout, než to zkoušet „výtlakem“. Jasně, tohle dá práci a vlastně nikdy se o to nesmíš přestat starat, ale nám to zatím funguje.Nejsem naivní a uvědomuju si, že tohle si myslí o sobě kde kdo, včetně pana zakladatele, na druhou stranu s tim stejně neuděláš nic než nějaké kontinuální řízení rizik. Prostě, řídit život doufáním mi přijde dost nebezpečné, obzvlášť pokud máš kolem sebe lidi, na kterých ti záleží a nehodláš k nim být nezodpovědný.

No, často s tebou souhlasim… v lecčems i tady… ale furt mám pocit, že že se toho chlapa zastáváš, málem bys i slzu pro něj zamáčknul.. Prostě z něj děláš chudáka…

A já si řikam, že dobře mu tak. Může si za to sám. Že třeba si končně hubu rozbije a zjistí, že tadle trapná pasivní strategie nefunguje. Tadle šílená pasivita, naučená bezmoc, která má jediný účel - vyvolat lítost okolí, já nic, to všichni okolo, já jsem ten chudák…
Dyt je to strašnýýýý. Uááááá
Prostě člověk se má v životě zařídit tak, aby byl spokojený. Pokud je nespokojený, má s tím něco udělat. A ne skučet, že oni, ona, on…

A je uplně fuk, jestli chlap nebo ženská. Tydle plačny jsou strašný, at už sukně nebo kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
7.8.20 21:46

@Lama Lama

Chudáka? 🤷🏻‍♂️ To nevím, jestli je přesný. Pokud to tak vypadá, pak OK, ale je nutno vědět, že nějaká přehnaná lítost v tom není. Pod pokličku nevidim.

Tohle mam nějak stejný jak pro vztah k opačnému pohlaví, tak pro vztahy mezi rasami nebo k různým sociálním skupinám. Mně je nějak jedno, zda je někdo chlap nebo ženská, jestli je růžovej, žlutej nebo indián, jestli má dva hrby nebo o kolečko míň, prostě nemám rád zm*dy a vohnouty ( - ™ by D-FENS ) všeho druhu a nesnáším plačky stejně jako křiváky lhostejno jakých barev, pohlaví nebo příslušnosti k sociálním skupinám.

Nemám ambice zkoumat reálnou pravdivost tvrzení, zda jeho paní je nebo není ve skutečnosti „nešťastná holka“ (čti štětka) nebo on blb a uvědomuji si bláhovost takového event. počínání. Svá tvrzení se snažím opírat spíš o tvrzená východiska k diskuzi, to co lze v realitě občas kde vidět a o nějakou elementární logiku.

A oplakávat zakladatele nebo jeho hypotetickou ženu na místě není. Ti jsou dospělí a mají mít rozum a zodpovědnost. Co mi ještě tak může být lito, tak to je asi situace těch hypotetických dětí. Ale víš jak - celej svět nespasíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.8.20 21:56

@Yggr No, zkrátka, zakladatele mi líto není. Ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.20 22:12
@Anonymní píše:
Manželka se s dětmi začátkem prázdnin odstěhovala a já přemýšlím, zdali tím rozbila rodinu (jak mi tvrdí okolí) či nikoliv, nebo je to jen dočasné odloučení jak tvrdí ona. Ale si popořádku.
Poslední rok a něco to nebylo úplně ono. Už loni v létě přišla s tím, že žijeme jako sourozenci a chtěla by odejít, ale po několika rozhovorech jsem měl za to, že jsme to ustáli a obrací se to k lepšímu. Podnikli jsme i nějednu společnou akci bez dětí… Bohužel jsem se mýlil. Začátkem roku mi oznámila, že si pronajala byt a odchází i s dětmi. i když celé jaro se nic nedělo, a nemyslím, že to bylo jen pandemií, až začátkem prázdnin práskla do bot.
Jako důvody stěhování uvádí:
  1. Za 10 let si nezvykla na společné bydlení s prarodči (bydlíme v patře velkého RD, oni v přízemí, vchod je jeden, ale byty jsou odděleny) a je z toho psychicky unavená.
  2. Ve 43 nemá nic svého, chtěla by něco vlastnit a užívat si života.
  3. Rozvádět se ale nechce, chce si odpočinout a zjistit, zdali ke mě ještě něco cítí a zdali ke mě najde cestu.

Zatím nám to odloučení „funguje“, o děti se staráme střídavě nepravidelně. Pokaždé jsme se vždy dohodli, kdy je kdo bude mít. Absolvovali jsme několik letních výletů společně, jakoby se nic nezměnilo, jen bydlíme každý jinde. I stran peněz jsme se dohodli, kolik jí přispěji na děti. Teď ale chce abychom šli na ospod, že potřebuje vše sepsat, aby mohla následně na sociálku zažádat o přídavky. Což se mi ale nezdá, o tom jsem nikdy neslyšel, ba naopak, ospod = předstupeň rozvodu.

Případy, kdy si chlap najde ženskou a odejde od rodiny s dětmi znám i osobně, ale opačně. Jo, když chlastal, mlátil jí, podváděl, hrál automaty, tak to ano, ale proč u nás.
Jsou výše uvedené body opravdu tak závažné, že žena opustí jinak fungující rodinu (finančně jsme byli zabezpečeni, pravidelně na dovolené, výlety, společné aktivity s dětmi… já napiju, nekouří, mimomanželský sex neprovozuji).

Logicky si tak kladu otázky:

1. Jsou její důvody skutečně tak vážné k odchodu?
  2. Chce si opravdu jen odpočinout jak tvrdí a nebo je to jen salámová metoda, která má člověka uspat a plynule přivést k rozvodu?
  3. Ať tak či tak, jak se k ní mám chovat. Pomáhat, vycházet vstříc, nebo se na ní vyprdnou a nechat jí v tom vymáchat.
  4. Je pravda, že ten zápis z ospodu opravdu použít pro sociálku na přídavky?
  5. Není žena i trochu sobec, zvážila co to udělá s dětmi, jak je to postihne?

Za těch několik týdnů jsem potkal nejednoho kamaráda, ale dokonce i jen lidi, které znám od vidění či sousedi. A všichni, z nich 1/3 žen, se divili proč to udělala. Že přeci máme děti, rodinu, že jsem se o rodinu staral. Vše nám klapalo. Když jsem jim důvody řekl, více jak polovina mi odvětila: „Tak se na ní y… na, když tě nechce, ať si jde se dvěma dětmi, ať si to zkusí. Ty jis ještě mladý někoho si najdeš (jsem o 2 roky mladší než ona)“.
Je mi ale jasné, že její kamarádky zase bijou na její stranu a schvalujou jí to…

Ženy, uvažovala jste některá takto, by dokonce i také odešla a jak to dopadlo? Jsou z vašeho pohledu uvedené důvody k odchodu, nebo je to jen zástupný problém?
Případně pánové, udělala něco podobného vaše manželka a jaké k tomu měla důvody?

Jinak já se rozvádět se nechci. Udělal bych téměř cokoli k zachování rodiny a manželky, kterou mám stále rád, svým způsobem jí pořád miluju (víte jak to myslím po x letech). Také kvůli dětem. I když se oba s ženou snažíme, tak je na dětech vidět, jak trpí. Starší 9 se tím doslova zžírá, když má jít od jednoho k druhému. Neví kam patří, chce být s oběma. Mladší 5 spíš tíhne k ženě a mě už dokonce řeklo, že mě nemá rádo.

Nečetla jsem celé, pouze tenhle úvodní příspěvek.

Ale - je úplně jedno, co tvrdí okolí. NIKDO z nich nežije s vámi doma.
O mém ex by taky všeichni řekli, jak je super, protože se prostě na veřejnosti choval zcela jinak, než doma.

Moje zkušenost je, že všechny odcházející ženy, které znám, daly strašně moc šancí, strašně mockrát se to snažily pořešit, dlooouho čekaly, jestli se to přece jen všechno nezlepší, a TEPRVE POTOM to zabalily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
7.8.20 22:24
@Lama Lama píše:
No, často s tebou souhlasim… v lecčems i tady… ale furt mám pocit, že že se toho chlapa zastáváš, málem bys i slzu pro něj zamáčknul.. Prostě z něj děláš chudáka…

A já si řikam, že dobře mu tak. Může si za to sám. Že třeba si končně hubu rozbije a zjistí, že tadle trapná pasivní strategie nefunguje. Tadle šílená pasivita, naučená bezmoc, která má jediný účel - vyvolat lítost okolí, já nic, to všichni okolo, já jsem ten chudák…
Dyt je to strašnýýýý. Uááááá
Prostě člověk se má v životě zařídit tak, aby byl spokojený. Pokud je nespokojený, má s tím něco udělat. A ne skučet, že oni, ona, on…

A je uplně fuk, jestli chlap nebo ženská. Tydle plačny jsou strašný, at už sukně nebo kalhoty.

Ano, Tydle plačny jsou strašný, stejně jako všichni pošuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.8.20 22:26
@Sigiseed píše:
Ano, Tydle plačny jsou strašný, stejně jako všichni pošuci.

A co si mám představit pod pošukem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria