Rozbila manželka rodinu, ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
792
1.8.20 13:59
@Billi píše:
@Sandokanec upřímně? Raději bych bydlela v 1+1 než v dvougeneračním domě. Ona ta pomoc často není, případně pokulhává. Ony to obě strany mohou myslet dobře, ale výsledek je špatný.
Někdy ani sebelepší nastavení nepomůže, protože to jedna ze stran nerespektuje. V mém okolí je teď tak 10 rodin, co bydlí dvougeneračně. Jen jedna si to chválí. Ostatní hledají únik. :nevim:

Tak to mas docela dobry vzorek a ted by me zajimalo z tech 10 rodin, v kolika pripadech vidi problem zena a v kolika muz? :mrgreen: Jen tak bych hadal, ze to bude 8:2 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
1.8.20 14:10
@Sandokanec píše:
A jeste k tomu bydleni, jasnekazdy z nas by asi chtel mit svuj palac a park jako ve Versailles. :nevim: Ale kdyz nejsou penize a nabizi se moznost bydlet v samostatnem byte, ale ve spolecnem dome, tak to prece stoji za zvazeni. Ma to sve vyhody, je tu nekdo kdo pomuze s deckama, nebo necim, je to jen o lidech a nastaveni.

Od konce - máš pravdu je to o nastavení. Někomu vyhovuje mít big family kolem sebe, všichni v častém / třeba každodenním kontaktu, všechno se společně probírá a řeší, domácnosti jsou průchodné, kdykoli kdokoli stojí ve dveřích a je vítán.
Někdo to má naopak - potřebuje soukromí, nestojí o to, aby široké příbuzenstvo vědělo o každém prdu, který doma proběhne. Rád se s širší rodinou vidí, má je rád, ale výše uvedené je pro něj noční můra.
No a tím se dostávám k začátku - než společně ve vile s parkem, raději volí skromnější, ale ve svém, ve stylu " moje území, moje pravidla".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
1.8.20 14:15
@Sandokanec píše:
Tak to mas docela dobry vzorek a ted by me zajimalo z tech 10 rodin, v kolika pripadech vidi problem zena a v kolika muz? :mrgreen: Jen tak bych hadal, ze to bude 8:2 :mrgreen:

Společný domov tchýně - snacha je obdoba společné firmy tchán - zeť. ;)

Je to srozumitelnější pro představu o možných střetech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.8.20 14:41

@Sandokanec s chlapama nemluvím. Ženské jsou nešťastné a to i někdy babičky. Ono to prostě nedělá dobrotu, domácnost vede žena a každá má jinou představu. Hlavně, až na jednu rodinu, jsou u rodičů ze strany manžela. Ženská tam je „naplavenina“ a často nemůže nic. Kamarádka si nesmí ani dát na balkón (u jejich bytu) kytky, protože si je tam dává tchýně. Dělala to tak celý život…

• Citovat
  • Upravit
107600
1.8.20 14:45
@Sandokanec píše:
A jeste k tomu bydleni, jasne kazdy z nas by asi chtel mit svuj palac a park jako ve Versailles. :nevim: Ale kdyz nejsou penize a nabizi se moznost bydlet v samostatnem byte, ale ve spolecnem dome, tak to prece stoji za zvazeni. Ma to sve vyhody, je tu nekdo kdo pomuze s deckama, nebo necim, je to jen o lidech a nastaveni.

právě, že to je o lidech…jak se chovájí tchánovci, jak se chová on, jak se chová ona, nemáme žádné info…težko tedy posoudit, jestli se tak dalo žít nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107600
1.8.20 14:49
@Sandokanec píše:
Tak to mas docela dobry vzorek a ted by me zajimalo z tech 10 rodin, v kolika pripadech vidi problem zena a v kolika muz? :mrgreen: Jen tak bych hadal, ze to bude 8:2 :mrgreen:
@Sandokanec píše:

A proč myslíš, že to tak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
1.8.20 14:59
@Jemnonick píše:
Nečetl jsem to cely, ale bod 2 me zaujal. Manželka taky chtela vlastni byt, aby mela neco sveho a ze ho budeme pronajimat. Tak jsme zacali vyřizovat byt, zuzovat sjm a uz je v hajzlu :mrgreen:. Jen s tim rozdilem, ze deti mi nechala.

To bude asi nějaká místní zasloužilá radilka…pokud jsi na ní byl hodnej, opečovával jí a pomáhal jsi jí v domácnosti a pod., tak se takovýmto koncům nediv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.20 15:22

@ulice muj tata takhle zil 40 let. Pristehoval se k mamce do baraku a 40 let poslouchal tchana a tchyni na slovo. A urcite toho mel plne zuby. A proc to delal? Protoze rodinu miloval a manzelka by se neodstehovala. Obetoval se? Nevim, mozna. Vstaval kazdy vikend v 6, deda chtel aby se od 7 pracovalo. Tak tata by se nevzeprel starsimu cloveku, mel ho v ucte a od 7 makal jal sroubek.

• Citovat
  • Upravit
59421
1.8.20 15:34
@Sandokanec píše:
A jeste k tomu bydleni, jasne kazdy z nas by asi chtel mit svuj palac a park jako ve Versailles. :nevim: Ale kdyz nejsou penize a nabizi se moznost bydlet v samostatnem byte, ale ve spolecnem dome, tak to prece stoji za zvazeni. Ma to sve vyhody, je tu nekdo kdo pomuze s deckama, nebo necim, je to jen o lidech a nastaveni.

Za ty nervy to fakt nestojí :? Výhodu tam nevidím žádnou :lol: Roky žádné soukromí :? @Helen78 taky si myslím že jsem tady něco už četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.8.20 15:37
@Anonymní píše:
@ulice muj tata takhle zil 40 let. Pristehoval se k mamce do baraku a 40 let poslouchal tchana a tchyni na slovo. A urcite toho mel plne zuby. A proc to delal? Protoze rodinu miloval a manzelka by se neodstehovala. Obetoval se? Nevim, mozna. Vstaval kazdy vikend v 6, deda chtel aby se od 7 pracovalo. Tak tata by se nevzeprel starsimu cloveku, mel ho v ucte a od 7 makal jal sroubek.

No, na tohle musí být povaha. Můj tchán razí podobnou teorii, manžel je taky zvyklý vstávat a od rána pracovat, ale já mám jiný rytmus, děti taky. Jak jsem psala o té hygienické kilometrové vzdálenosti od rodič, tak ta právě hapruje v tom, že si tchán všímá, v kolik o víkendu nebo o prázdninách chodíme ven pracovat a samozřejmě mě a děti komentuje. Přitom to není žádný extrém, venku jsme tak od 9, ale to už je na něj pozdě. Mně jsou ty řeči fuk, ale komandovat bych se nedala, takže u nás by to dvougeverační bydlení vydrželo tak měsíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.8.20 15:57

Mně to celý přijde tak, že se na někoho snažíš za tuhle situaci hodit vinu. Manželka možná odešla, ale určitě to jen její vina nebude. Chápu, že se na ni zlobíš, že to určitě řešíš i s rodiči, kamarádama, ale hledáním viníka ničemu nepomůžeš.
Píšeš, že bys udělal cokoliv, abyste byli jako rodina spolu. Tak cos teda udělal? Jak je to dlouho, co se s dětma odstěhovala? Mně to přijde, že to možná i bylo demonstrativní stěhování. Že čekala, že se vzchopíš a s něčím přijdeš. Místo toho si střídáte děti a tys jen čekal, že se normálně vrátí (uklidní se a zjistí, že jí chybíš). Tys s návrhy nepřišel, jen se podřídil nové situaci a možná to bere tak, že ti ona s dětmi za změny nestojí.
Já samozřejmě neznám tvoji ženu, ale pokud bych se já uchýlila k něčemu takovýmu (jako matka od dvou dětí), už bych fakt musela být ve vztahu vyhořelá. A jedná se o tisíc detailů, který ty vůbec nemusíš vidět (a teda narovinu pochybuju, že dopředu neavizovala několikrát, co jí vlastně vadí). Rodiče respektují soukromí rodiny nebo vám do domácnosti lezou jako do holubníku? Investujete do majetku, u kterýho jí nepatří ani klika od dveří? A to, že chce zjistit, jestli k tobě něco cítí… To mi přijde jako výmluva. Má te spolu děti, pochybuju, že by k tobě nic necítila. Ty mi spíš přijdeš (bez urážky) jako bambula, v horším případě mamánek. Možná chce vedle sebe chlapa, co dokáže přestřihnout pupeční šňůru od maminky a jít za svou rodinou, která ho potřebuje. Zkusil jsi jí říct, že chceš bydlet s nima a kdekoliv? Že jestli potřebuje peníze, budeš jí dávat víc a nemusí řešit ospod? Ptej se jí, co bys mohl ještě zlepšit?
Tahle ženská potřebuje nějaký gesto. Ty svoje rodiče vnímáš jako rodiče, ale je možný, že jsou tam vazby a křivdy, který ty nikdy nejsi schopnej (jako chlap) pochopit.
A že ti mladší dítko říká, že tě nemá rádo? Tak to se nediv, protože zbytek rodiny je jinde než táta. Dítě to nechápe, že odešla maminka. Dítě vidí, že ty tam nejsi. Kdyby ses k nim nastěhoval a budoval si vztah, dá se všechno spravit.
Pamatuju si, jak já jsem ležela týden v porodnici a starší dítě mi to dalo sakra sežrat. A vůbec se jí nedalo vysvětlit, že jsem neměla na výběr…
Ve vztahu máte děti, tak se snaž, nic není ztracený. Možná na toho chlapa, co se k tomu postaví čelem, právě čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
1.8.20 16:01
@olino píše:
To bude asi nějaká místní zasloužilá radilka…pokud jsi na ní byl hodnej, opečovával jí a pomáhal jsi jí v domácnosti a pod., tak se takovýmto koncům nediv…

Hele, mas v podstate pravdu, dokonce jsem i zehlil :mrgreen:
Mam tady vyzivnou diskuzi, mozna jsi tam taky prispival/-a. https://www.emimino.cz/…-byt-393944/ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
1.8.20 16:10
@hospodki píše:
5 km. Dostatečně daleko aby se museli hlasit. Osobně preferuji 20.

Už chápu, proč si některé pořizují za manžela Araby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56333
1.8.20 16:18
@Jemnonick píše:
Hele, mas v podstate pravdu, dokonce jsem i zehlil :mrgreen:
Mam tady vyzivnou diskuzi, mozna jsi tam taky prispival/-a. https://www.emimino.cz/…-byt-393944/ :mrgreen:

Tys ale nepsal, ze bydlite s rodici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
1.8.20 16:19
@jkra píše:
Tys ale nepsal, ze bydlite s rodici.

Nebydlime, jen me zaujal ten bod 2, kdy tazatel pise, ze manzelka chce neco sveho

Ale nic vic jsem nečetl, takže je to mozna vytrzeno z kontextu

Příspěvek upraven 01.08.20 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí