Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Billi píše:
@Sandokanec upřímně? Raději bych bydlela v 1+1 než v dvougeneračním domě. Ona ta pomoc často není, případně pokulhává. Ony to obě strany mohou myslet dobře, ale výsledek je špatný.
Někdy ani sebelepší nastavení nepomůže, protože to jedna ze stran nerespektuje. V mém okolí je teď tak 10 rodin, co bydlí dvougeneračně. Jen jedna si to chválí. Ostatní hledají únik.
Jak to tady čtu, měl bych jedno progresivní řešení. Je třeba odstřelit všechny dvougenerační domy, protože to je pravá příčina nešťastných manželek.
@Jemnonick píše:
Nebydlime, jen me zaujal ten bod 2, kdy tazatel pise, ze manzelka chce neco svehoAle nic vic jsem nečetl, takže je to mozna vytrzeno z kontextu
Příspěvek upraven 01.08.20 v 16:20
Tak ja to popletla, promin.
Manželství je přežitek. A manželství na celý život je blbost." Chceš li být šťastný jeden den, dej si alkohol, Chces li být šťastný JEDEN rok ozen se, chceš li být šťastný celý život, porid si zahradu"..
@pocestny píše:
Už chápu, proč si některé pořizují za manžela Araby.
Tak to zas nechapu já. Ale v neděli v 8 hodin ráno zvonek s tím, ze sli okolo při venceni psa a tak se stavili… no to nepochopis
podotýkám, ze mi tou dobou bylo 21 a rozhodne jsme nevstavali se slepicema
Hele nebudeme to komplikovat, zenu zakladatele proste chytla druha miza, proste chce zmenu v zivote, chce si neco uzit a ten jeji stavajici zivot neni podle ni- at uz diky vztahu s manzelem, nebo bydleni. Akorat teda si nechce pretrhnout penezovod a hraje na manzela divadlo, ze tomu ma dat cas. ![]()
Jinak zase tady je ten dvoji metr. Kdyby to bylo opacne a manzel by nebyl spokojeny se vztahem a s tim, ze manzelka nepomuze zajistit lepsi bydleni a odesel by, tak je hovado nejvetsi. ![]()
@Sandokanec píše:
Hele zakladatel, proste je to klasika, nudis ji, v sexu to uz nic moc neklape, ji se zapalujou lejtka z jinych chlapku.Do toho to bydleni a ona chce proste svobodu, randit, stihnout jeste neco „najet“ nez bude v duchodu. Ale zaroven se nechce odstrihnout od penezovodu a hraje si s tebou.
Vidím to stejně.
@Sandokanec píše:
Hele nebudeme to komplikovat, zenu zakladatele proste chytla druha miza, proste chce zmenu v zivote, chce si neco uzit a ten jeji stavajici zivot neni podle ni- at uz diky vztahu s manzelem, nebo bydleni. Akorat teda si nechce pretrhnout penezovod a hraje na manzela divadlo, ze tomu ma dat cas.Jinak zase tady je ten dvoji metr. Kdyby to bylo opacne amanzel by nebyl spokojeny se vztahem a s tim, ze manzelka nepomuze zajistit lepsi bydleni a odesel by, tak je hovado nejvetsi.
Kdyby to bylo tak, že manželka se doma drží rodičovského domu a maminčiny sukně a přes manželovo upozornění, že by se měli osamostatnit, odstěhovat a fungovat bez rodičů za zády, by byly reakce úplně stejné.
Mamánkovství a neschopnost žít samostatný dospělý život je stejně ujeté u obou pohlaví. ![]()
@Dája999 píše:
Kdyby to bylo tak, že manželka se doma drží rodičovského domu a maminčiny sukně a přes manželovo upozornění, že by se měli osamostatnit, odstěhovat a fungovat bez rodičů za zády, by byly reakce úplně stejné.
Mamánkovství a neschopnost žít samostatný dospělý život je stejně ujeté u obou pohlaví.
Přesně, já jako chlap, bych nesnesl ten fakt, že jsem na někom závislý a nedovedu uživit svou rodinu. Jediný, kdo se na tom má podílet je moje žena (pokud není jiná domluva, že třeba je v domácnosti, není na mateřské atd), ale bydlet u rodičů (jedno kterých), jen proto, aby jsme ušetřili nebo proto, že jsem neschopný si svou rodinu zabezpečit sám, no tak to ani náhodou. I. Kdyby měli palác a já měl na výběr, buď malý byt, ale budeme samostatná jednotka nebo palác u rodičů, tak rozhodně první možnost vyhrává.
@Sandokanec píše:
Hele nebudeme to komplikovat, zenu zakladatele proste chytla druha miza, proste chce zmenu v zivote, chce si neco uzit a ten jeji stavajici zivot neni podle ni- at uz diky vztahu s manzelem, nebo bydleni. Akorat teda si nechce pretrhnout penezovod a hraje na manzela divadlo, ze tomu ma dat cas.Jinak zase tady je ten dvoji metr. Kdyby to bylo opacne a manzel by nebyl spokojeny se vztahem a s tim, ze manzelka nepomuze zajistit lepsi bydleni a odesel by, tak je hovado nejvetsi.
Přesně tak. Ženský drží při sobě. Ženy jsou tak problémova věc, která stěží vyváží tech par chvilek kdy je přínosná..
![]()
já tedy ještě připouštím, že situace v rodině může vyžadovat bydlení v blízkosti - třeba zdravotní důvody.
Ale jinak už jsem tady dnes psala podobný koment. ![]()
Příspěvek upraven 01.08.20 v 18:26
@MelvinOsud píše:
Přesně tak. Ženský drží při sobě. Ženy jsou tak problémova věc, která stěží vyváží tech par chvilek kdy je přínosná..
tvl ![]()
třeba přínosnost tvé mámy těch pár (desítek) hodin, když tě přiváděla na svět, co?
A pak možná přínosných pár (desítek) let, než se snažila tě vychovat.
No, občas se nezadaří, nedá se nic dělat ![]()
@Dája999 píše:
tvl![]()
třeba přínosnost tvé mámy těch pár (desítek) hodin, když tě přiváděla na svět, co?
No, občas se nezadaří, nedá se nic dělat
A pak možná přínosných pár (desítek) let, než se snažila tě vychovat.
Neposouvej to do osobní roviny.
@MelvinOsud píše:
Neposouvej to do osobní roviny.
Doufám, že někdo používající výraz „ženy jsou věc…“ se s nimi nikdy do osobní roviny nedostane.
Kvůli těm ženám, které by to postihlo. ![]()
@MelvinOsud píše:
To je zajímavý, že při sobě nedrží snacha s tchyní, když ženský tak držej při sobě.
@Dája999 píše:
Doufám, že někdo používající výraz „ženy jsou věc…“ se s nimi nikdy do osobní roviny nedostane.
Kvůli těm ženám, které by to postihlo.
Jsou sice ženy, které jsou skvělé a stojí za to, pro ně něco dělat. Ale není jich moc. A o tom to je. Prostě neplatí, že každá je nejlepsi princezna a že zalezi jen na chlapovi jak s ní jedna.