Rozchod ve 45. Je tu ještě naděje na normální vztah?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
1.10.25 17:01
@Justin Case píše: Více

Spodni pradlo mi prijde jako detail, zalezi na strihu :lol: ale jinak mas pravdu, kdo je chvili sam a zajede si rutinu, tak uz najednou nechce, aby mu ji nekdo narusil. Jenze je to mnohdy predsudek a dost lidi sebe sama přesvědčuje, ze tomu fakt veri, ze jsou spokojeni. Je to libive reseni problemu a ono to vlastne nejak funguje. Jen se to vraci jako bumerang a ozve se to treba za par let a to uz je to zase tezsi viz jak pise Venetia. Ono se staci s temahle lidma trochu napit a pravda se najednou posune. Z “vztah fakt nechci” se stane “no kdyby se nekdo objevil, tak…” a kdyz hladina alkoholu jeste stoupne, tak se nakonec dozvis, ze se ten clovek citi osamoceny. Jasne, existuji vyjimky, ale kdo zije dlouhodobe sam, tak vi, ze tvrdy chleba kousa a stvoreno je pro to docela malo lidi, bud ztracenci nebo tak trochu pozitivni podivini, normalu je jako safranu.
Ve 35 mi fakt nedochazely vsechny konsekvence, ktery ted zacinam videt. Jiny je to kdyz mas deti, jiny kdyz jsi bezdetny.
Na jare jsem resil ockovani klistovkou u obvodacky a ona najednou, jestli ziju porad sam? Rikam, ze jo a ona se na me jen podivala a rekla, abych na tom koukal zamakat, ze vi, o cem mluvi. Jelikoz ji mam rad pro jeji odbornost a empatii, tak jsem to nezahodil a premyslel o tom. Doteklo mi, kolik toho jako doktorka od starsich lidi vyslechne a proc mi to rika.
Kdyz uz clovek sam skonci, tak je na miste resit, jak s tou furou casu nalozi. Limity jsou ruzne, fyzicky stav, penize, ale taky povaha a schopnost zit trochu aktivne a programove nelemtat doma pivko nebo cumet na telenovely :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4916
1.10.25 17:58
@LievenT píše: Více

Já naprosto souhlasím. Ale tady je malinko jiny princip. Ona opustila muže, který byl fajn a bez problému z důvodu, že nemluví o společném bydlení…avšak ve 45 letech to není středobod vztahu jako spíš porozumění, tolerance a společné zájmy. U mladších je to zase sex, chtíč a fyzická zdatnost…
Jinak souhlas…
Já mám třeba ženu, fakt se máme rádi, ale nežijeme spolu.jsme spolu celý víkend ( opravdu spolu od rána do rána a máme společné aktivity ) + 2-3 dny v týdnu s tím, že to je na celé odpoledne a sem tam přes noc a zase celý den ihned po práci do noci jen spolu. Takže spolu za týden strávíme kvalitně 2× 16h čistého času a 2× 6-8 hodin…to je 45+ hodím čistého kvalitního času spolu. Teď si vem, že někdo chodí z práce hotový v 18h a než usně tak dá kvalitního času s druhým ( diskuze, zábava, sex, výlet ) maximálně 3-4h denně a pak víkend jde ale třeba s kámošem a na fotbal, na pivo v pátek atd…atd…takže jsou spolu manželé co spolu bydlí méně času než já se ženou ikdyž máme oddělené domácnosti…pravdou je, že bydlíme 3 minuty od sebe :D
Není to o společném bydlení…ale o společné stráveném kvalitním času!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
1.10.25 18:11

Zakladatelko a jak jsi mu ten rozchod podala, jak se tvářil a co k tomu řekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 18:52

Řekla jsem mu, že už nemůžu, že mi dlouhodobě chybí to, kam směřujeme, kam jdeme, nějaké společné plánování dlouhodobějších věcí. On to vzal opětovně jako útok na sebe-jako vždycky, takže proběhla hádka. Pak mi večer napsal takové ty jeho typické věty, jak mu nejsem lhostejná, že na mě myslí. Že ví, že čekám víc, než mi dává.
Nato jsem mu zopakovala, že chci opravdu vztah, kde společně plánujeme, společný domov, a že je to pro mě zásadní. A pokud to tak necítí, abychom si to řekli na rovinu.
Takže se znovu urazil, otočil to tak, že mu některé věci taky nevyhovují, a že děkuje za všechno. A zase ty kecy, že mě nikdy nebude vnímat jako nedůležitého člověka. Řekla jsem mu, že tedy fajn, že to beru jako jeho konečné odmítnutí z jeho strany.
Včera večer mi zase napsal, že na mě myslí. A jinak nic. Prostě celý divný.
Dneska je mi celkem fajn, ale bojím se dalších dnů. Většinou, když se probudím rozhozená, tak mě to pak úplně semele.

• Citovat
  • Upravit
k22
398
1.10.25 19:38

A ty by si isla byvat k nemu? Preco si mu to nenavrhla? Lebo to je nieco co bolo dolezite pre teba, nie pre neho, takze on ti nemohol navrhnut spolocne byvanie.

Ja mam pocit, ze si zahodila nieco fajn len kvoli tomu, ze TY si nevedela vyplut zo seba priamo - chcem svadbu a spolocne byvat. Ono to v tomto veku naozaj NENI SAMOZREJME. Aj tu v diskusii vidis, ze mrte ludi by bralo vsetkymi desiatimi to, co si mala.

On je vyslovene proti svadbe, alebo si ty CAKALA, ze s tym musi prist on ako chlap sam od seba, lebo chce. A spolocne byvanie taky tak - priamo sa vyjadril ze je PROTI a nechce spolu byvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
1.10.25 19:40
@Anonymní píše: Více

Ja tedy za sebe musím říct, ze hledat ve 45 a najít se rovná zazraku.
Ja se rozvedla kvůli vyprchaní intimity ve vztahu, ale pokud by to tam bylo, rozhodně bych to neudělala a vazila si dobrého chlapa, kteří prostě fakt volní nejsou.
Ve 45 uz je třeba naprosto snížit laťku. Já zakladatelku chápu, jsem také pro tradiční rodinný život, ale po rozvodu a v tomto věku už se musím smířit, že to tak nebude.
Takže, pokud blízkost a intimita funguje, radím zakladatelce snížit laťku požadavků a vážit si chlapa, který ji ma evidentně rád.
Nebo to risknout, ale počítat s tím, ze najít lepšího se bude rovnat zázraku.
Je mi líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
1.10.25 20:09
@Anonymní píše: Více

Hm, to je blbý. On evidentně nic víc nechce a řeší to buď uražením se nebo planými řečmi. Ale narovinu jednat nebude. Prostě pořád jenom kličkuje. Divím se, žes to a ním vydržela tak dlouho. Problém není to, že oba chcete něco jiného - máte každý svaté právo chtít žít po svém. Ty chceš bližší vztah, on něco méně. Problém je, že se v tom nesejdete a on nejedná fér. Asi ses ho na to ptala mockrát a on se manipulativně snažil zastírat, že žádný společný život ve shodě s tvými představami nebude. Tak to na mě působí. Druhá věc je to, jak se teď cítíš. Možná podle hesla „lepší vrabec v hrsti“… je mi jen o malinko méně než tobě, jsem pár let po rozvodu a pár měsíců po rozchodu, taky jsem si kladla otázky „co když už nikdy nikdo“.. ale nešlo mi být ve vztazích, které mi nevyhovovaly. Na věk bych nekoukala. Ten, kterého bys potkala dnes, bude za 5 let starší o 5 let. Chápeš, jo? Prostě toho parťáka potkáš jindy, později. Budeš starší, ale on taky. Nemyslím si, že když chci chlapa věkové podobného, tak ho mohu potkat jen do určitého věku :lol:. Ňoumy, co hledají před padesátkou lolity, vůbec nereflektuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
1.10.25 20:27

Týjo, co já bych za randění, výlety u užívání si života dala.
My spolu bydlíme, jsme vzatí, máme děti…a to vše je zabiják vztahu jako pra.se.
Po zkušenostech bych byla spíše pro oddělené domácnosti + výlety, randění a užívání si života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2828
1.10.25 20:36
@rencina píše: Více

přesně! Oddělené bydlení a sdílení jen hezkých chvilek. Při zachování vlastního soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.10.25 20:47

@andrasteia Záruka čeho? cca rok 50procent manželství co se rozvedli nebyla :D je to leda tak záruka toho, že chlap už nebude mít potřebu do toho prastit po druhé :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6147
1.10.25 20:52
@AjaF píše: Více

Keby bolo keby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.10.25 20:53
@Justin Case píše: Více

To souhlasím, když přemýšlím, jestli vztah na spolužití, tak jako důvod mám buď spolubydleni, za těchto cen, by sem se i s tím co mám musela zadluzit i na 1+1 tak 3 mega a to už fakt ne, takže já už to mám účelové..nebo pak co až budu mít 60, jestli se dožiju, přeci nezustanu na krku dceři, které bude lehce přes 20 :zed: takze tak až mi bude 55 mám dvě možnosti, pěkný duchodak, na ten mít budu, nebo nějakého starého pána na dožití :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7587
1.10.25 20:56

@Pamaro a starému pánovi dělat pečovatelku.
Něco jiného je, když s někým prožiješ celý život.
Ale zvykat si v šedesáti na někoho nového doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6147
1.10.25 20:58

Nestotoznujem sa s tym, ze nejaky clovek chce zit len pre seba a svoje pohodlie. A uz vobec nie zena.
Zije pre svoje deti a vztah, ked muz a ona samotna maju oddelene byvanie je podla mna len taka externa sluzba. Ale nie skutocny vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6147
1.10.25 21:00
@AjaF píše: Více

To uz vnimam ako vypocitavost, vyzitost, nie otvorenost ludskemu vztahu. Uvazovat nad tym, ze nebudem niekomu robit opatrovatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí