Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
350
24.9.10 15:27

Díky, už chápu :-)

Dnes jsem zase zkoušela, ale bez úspěchu. Jonášek se začal vzpouzet a prohýbat se mi do luku, takže usazení do toho klubíčka vůbec nešlo. Taky už mi začíná trochu zvedat hlavičku, což uvazovaní také činí trochu náročnější, pokud není dost unaven.
Včera mi krásně usnul dřív, než jsem dovázala a dnes se mi vzpouzel jen co jsem přes něj přetahla kapsu…
Je to, že tam vážně v tu chvíli nechce být a nebo ho prudím tou prodlevou než ho tam pořádně uvážu ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
24.9.10 15:34

Prudíš ho tou prodlevou. Nejdřív musí zjistit, že ta chvilka trápení bude stát za to. Později už bude vědět, co následuje a v očekávání nošení ti tu chvíli mučení promine.
Nejsi náhodou už v nosnicích? klidně piš už tam. Jsme tam všechny zde zůčastněné. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
350
24.9.10 16:42

Hmm, takže s tím křiklounkem chvíli setrvat, ať ví, že následuje milé nošení a on časem pochopí ? :-)
Příště tedy zkusím vydržet déle.
Zkouším uprostřed vázání obejmout a chodit s ním, ale zabralo to jen jednou :think:
Jo jo, už jsem i v nosnicích :-) tak já se tam pomalu přesídlím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
28.9.10 11:40

Holky, Květuška má teď nějaký blbý období a klidná je jen v šátku. Si říkám, jestli to nepřeháním. Buď se krmí , přebaluje, křičí nebo je v šátku. Co vy na to?

Foto: momentální stav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.9.10 12:03
markos píše:
Holky, Květuška má teď nějaký blbý období a klidná je jen v šátku. Si říkám, jestli to nepřeháním. Buď se krmí , přebaluje, křičí nebo je v šátku. Co vy na to?Foto: momentální stav
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
28.9.10 14:22

Já na to, že malá má moc hezké jméno a ty máš uvázanou parádní kolíbku :potlesk:

A určitě to nepřeháníš, spíš bychj řekla, že děláš to nejlepší, co můžeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
28.9.10 14:31

Jé, díky za podporu :mavam: Naštěstí jsme se dneska docela pěkně vyspaly, tak mi šátkování nevadí, ale včera jsem se víceméně ploužila a neměla sílu obsloužit svůj skelet natož na něj zavěsit dítě :roll:

Novire, líbí se ti jméno? To mě těší. Kolem výběru jména to byla hrozná hysterie, pořád jsme se nemohli domluvit. Nakonec mě „napadla“ dost zvláštním způsobem Květa, tak jsme poslechli intuici. Nikomu z rodiny se to teda moc nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
28.9.10 16:52

Donago, myslím, že to poznáš :) Začne ti zavazet a bude ti připadat těžké. (Ale vlastní zkušenost s kolíbkami teda nemám :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.9.10 17:04

Donago, pokud měla něco s kyčlema, tak už byc nekolíbkovala ani v případě, že se to srovná. TO není nějaká jednorázová záležitost, není to „vyléčené“ jako chřipka, která prostě je nebo není.
JInak já kolíbkovala do 2 měsíců. Jednak se už blbě do kolíbky narval, možná by to šlo déle do kolíbky v dvojitém kříži s nohama ven, tak jsem viděla vázat na spaní i ročáka. Ale po 2 měsících už to nevyhovovalo mě (zavazel, navíc v kolíbce mi připadal těžší, než ve vertikálu) ani Tomovi (kroutil se tam, jakmile nespal). Navíc jsem zjistila ( sice pozdě), že kolíbku vážu blbě. :evil:

• Citovat
  • Upravit
188
28.9.10 17:44

Já bych se taky ke kolíbce nevracela - my měli peřinku na kyčle od jednoho do 5ti měsíců, takže od začátku jsem nosila vertikálně v kříži s kapsou. Ke kolíbce jsem se už nevracela - prostě jsme ji přeskočily :nevim:
Včera jsem poprvé zažila negativní reakci od náhodné kolemjdoucí - nesla jsem malou v šátku a když jsem prošla kolem jedné paní, oslovila moji 6 měsíční dceru stylem: „No ty chudáčku, ta Tvoje máma! Ta Tě ale ušněrovala! No to je teda máma!“ Paradoxní na té situaci bylo, že moje „ušněrovaná“ dcera se usmívala a se zájmem si prohlížela okolí, zatímco asi roční chlapeček té paní vřeštěl v kočárku :lol:
Do té doby jsem se setkala jen se samýma pozitivníma reakcema - zvlášť od starších paní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.9.10 18:40

donago - pokud nebylo nic špatně, jen se trochu spozdil vývin jadýrek, tak pravděpodobně mít nikdy problémy nebude. ale proč to zbytečně pokoušt, když vertikál je na nošení stejně dobrý, neli lepší. :wink:

• Citovat
  • Upravit
6093
28.9.10 18:57

Donago, s tím usínáním to máš těžké.
Nejsem zastáncem řvací metody - nechat dítě vyřvat, aby se naučilo spát samo.
Ale já jsem měkká.

Jsou dny, kdy ani můj (téměř) dvouletý syn neusne sám.
Ještě nedávno jsme ho museli uspávat.
Já jsem v tom problém neviděla a ani nevidím.

Usínání u prsa není dobré kvůli zoubkům (až nějaké bude mít).
V první fázi odbourej to prso, ale nech klidně uspávání v šátku či v náručí, pak velice pomalu a šetrně odbourej i uspávání.
Pokud tě to vyloženě neobtěžuje, nespěchej ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.9.10 19:09

Chytrá knížka s názvem Estivill? :-?
Nebudu se k tomu dále vyjadřovat, nesympatizuji s takovými rádoby metodami.

Máťa s námi taky spí v posteli, opět v tom problém nevidím.
Nebojím se, že by s námi spal až do 18 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.9.10 20:32
donaga píše:
Právě že to estvill nemá být, ale něco měkkčího. Ale i při tom prostě dítě brečí. Jak jsem psala, nevím jestli na to bd mít nervy.

jestli si nejsi jistá, tak s tím nezačínej, budeš trápit sebe i dítě zbytečně. nevyjde to. já bych osobně Estivila ani podobné metody úplně nezavrhovala. Ale podle mě je určená pro situace, kdy jsi opravdu vnitřně přesvědčená, že současný stav je už opravdu pro tebe nesnesitelný, že to tak opravdu nejde a celá situace tě natolik obtěžuje, že jsi unavená, nevyspalá, na dítě naštvaná… Pak je podle lepší opravdu i za cenu pláče dítě naučit usínat tak, aby to lépe vyhovovalo, protože trvale frustrovaná matka se podepíše na dítěti více, než prořvaná hodina 3 večery.
Estivil ale není něco, co chceš jen tak zkusit, jestli by to třeba nepomohlo. Pak to dopadne tak, že dítě bude 2 dny řvát, ty to pak vzdáš,, protože ti to za to nestojí. Takže výsledek je 2 dny řvoucí dítě, beze změny situace.

• Citovat
  • Upravit
350
29.9.10 11:01
markos píše:
Jé, díky za podporu :mavam: Naštěstí jsme se dneska docela pěkně vyspaly, tak mi šátkování nevadí, ale včera jsem se víceméně ploužila a neměla sílu obsloužit svůj skelet natož na něj zavěsit dítě :roll:Novire, líbí se ti jméno? To mě těší. Kolem výběru jména to byla hrozná hysterie, pořád jsme se nemohli domluvit. Nakonec mě „napadla“ dost zvláštním způsobem Květa, tak jsme poslechli intuici. Nikomu z rodiny se to teda moc nelíbí…

Já to jméno chválím :-) Jmenuje se tak moje maminka a je to moc krásné české jméno :-)

A závidím ti kolíbku, mně se takhle vůbec nedaří :cry: Vážu vertikal a Jonášek se mi z toho opocuje jak hajá na mně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí