Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KAtko:-))))
V 6ti nedeli jsi chranena zakonem, takze deportaci bys mela omluvenou:-))))
Vitam taky Blanci a gratuluji k tehu
Lesino, holcicky jsou rozkosne
A taky Vviku ty tve detatka…to je trojlistek:-)
K.
Lesino
díky, ještě to asi uvážím, jen ještě dotaz, co Twin váží, přeci jen ty naše 3patra schodů musím zahrnout do úvah. No ale tím pádem nevím, zda investovat do korby, chjoo… času dost
KatM
každá rada drahá
, ale co bych dělala já, důrazně bych jí řekla, že vím, že to myslí dobře, ale že to není dobrý nápad a dál se o tom nebudem bavit, tedy, že pokud uznám, že to tak bude lepší ráda nabízenou pomoc přijmu, a opravdu bych o tom nemluvila, nebo to třeba nechala na muži. Ale to je můj přístup, já mám tchýni co všechny v okolí láskou dusí, žije jejich životy, řeší jejich nejmenší problémy stylem Brouka Pytlíka a to še z lásky, nemyslím to ironicky, takže mi okolo si musíme stanoit hranice abychom se mohli nechat milovat ![]()
pa Mia
Terik - blahopřejeme k miminku
)) Zoe přejeme hodně zdravíčka a štěstíčka!!!!!!!
A nejenom Zoe, ale taky mamince, tatínkovi a Charlie!!!!!!
Datez + Terka + Dadla
Mio - takhle nějak jsem postupovala (tedy poté, co jsem se vzpamatovala a byla schopna logického uvažování), celé okolí kromě tchyně to chápe. Manžel se jí to pokouší vymlouvat v každém telefonátu, ale jako kdyby hučel do dubu.
Co je nejhorší, že mi bude hlídat Andulku, co budu v porodnici, takže po návratu s miminkem první koho uvidím, bude ona .....
![]()
Pokud to nějak do té doby nevyřešíme, asi přijde na tu deportaci ![]()
Zachraň se, kdo můžeš!!!!!!!
- tchyni doma néééé!
Ježišmarjáá, mě by asi odvezli zase zpátky, kdyby to byla první osoba, co doma uvidím
. To snad ne, řekni to i ty jako generálka (moje je také „vůdčí typ“
), třeba to na ni zrovna platí. Mě se občas podaří něco vydobít, až jdu nekompromisně (a někdy bohužel i nepříjemně) za svým. Slušné lehké oťukávání a vysvětlování neberou v podtaz. Pokud opravdu nechceš, aby tam byla, řekněte to rázně. Přece to musí pochopit. A kdyby se náhodou urazila, neboj se, že by ji to u vnoučátek brzy nepřešlo. A nebo, co kdybys řekla, že už se nabízela i tvoje mamka? A pak by jste se jako domluvily, že ne…
Pokud jdete do tandemu, doporučuju ten Jané. Měla jsem „klasický“ tandem
a moc dobře se s ním nemanévrovalo (trojkolka má daleko lehčí ovládání) a nevím, jak jde u Jané sklopit přední sedadlo, ale u našeho nic moc, takže Bára strávila všechny vycházky v sedě nebo polesedě, což u těch delších byl problém
.
Zatím, Bubu
KatM,
docela jsem se bobavila, jak jsi psala, ze budes deportovat tchyni - neco podobneho vymyslela moje mama - jakoze si na zacatku cervna pred narozenim Pepi odveze Adlu a priveze mi ji v zari
No co, moje svagrova to tak udelala, takze to mame pripadalo normalni. Dost neprijemne ji prekvapilo, ze Adu nedam - ale mela jsem prima vymluvu, Ada byla tou dobou jeste kojena. A vlastni mame se rika lip se tohle teda ne. No a jak bylo Pepi par tydnu jeli jsme na dva tydny k nim, mamu to potesilo, uzila si vnucek a dalsi mesic, az jsme se szili si poprve odvezli na pet dni Adu k sobe. A prima si to uzili.
Moje tchyne je fajn baba, pozadala jsem ji sama, aby na par dni prijela - ne ze bych nezvladala, to ne, ale vim, ze by ji mrzelo, kdyby neprijela. A lepsi kompromis nez zbytecne hadky. A nakonec jesteze u nas byla (prijela v pondeli, ja se vratuila z porodnice v utery, odjizdela ve ctvrtek), meli jsme doma sest stenat a hodinu po mem navratu z porodnice zazvonili remeslnici, ze jdou na tu koupelnu (kompletni rekonstrukce - voda, vana, obklady, umyvadlo…), ze se jim uvolnil termin… No a s mamcinou pomoci se to zvladlo, fakt. Teda uprimne, zvladlo by se to i bez ni, ale to ji prece vykladat nebudu, stejne to dobre vi.
Naopak ji nezapomenu pochvalit a ocenit kdykoli na to prijde rec a je videt, jak moc to mamku tesi.
Holky, kdyz se trochu vzijeme do nasich maminek a tchyni, tak nam musi byt jasne, ze i na ne je vyvijen dost veliky tlak z okli - neco ve stylu:
„Ti tvoji mladi budou mit dalsi dite? V tyhle dobe, no ti jsou nezodpovedny, zvladnou to vubec? No jo, to jim budes muset pomoci, vzdyt to jinak u nich bude vypadat… A ty tam nepojedes, teda… Ale to bys mela… To me moje maminka pomohla, kdyz se mi narodil XY (jmeno doplnte sami), byla jsem mlada a nevedela jsem jak na to. No jo, blazni mlady, nevedi do ceho jdou a my jim to budeme muset hlidat, to budes mit porad vnouce na krku… Jo a oni ti ho nepujci? Teda jakto......... bla bla bla“
Fuj, kdyz si predstavim, ze nekdo bude takhle hucet do me, az se ze me stane tchyne…
Ja si myslim, ze je lepsi malinko vyjit vstric, bez nejakych kontroverzi a tem nasim maminkam malinko omazat med kolem pusinky
Vite jak je to potesi? A pak uz nebudou muset tolik bojovat o sve pozice a budou vstricnejsi.
Lesina
Lesino,
chápu tě a tvé doporučení, ale asi měla snahu snad každá snacha i s dobrou i s ........nějakou jinou tchyní. Já taky. Ani nevyžaduju vstřícnost z druhé strany - i když někdy potěší
. Pokud ale jdou proti mě, jako matce, stává se ze mě lvice
. Mimochodem se moje tchyně na hlídání ještě nenabídla, ale rozhodně ví líp, jak živit, stravovat, vychovávat........takže tam je u nás jablko sváru (měla tři děti a užila si své..).
Zatím, Bubu
Bubu, je fakt, ze to neznam.
Tchyne na dva starsi kluky nez je manza a oba maji po dvou detech - a tak se Ada narodila jako pata a mamka vi, ze si to stejne udelame vsechny po svem. A to jsme ja a svagrove uplne jine typy, jedna je velmi prisna, druha velmi mirna a ja tak nejak (snad) laviruju mezi nima.
Moje mama - tam to bgylo ponekud tvrdsi, dokonce jsme meli spolu urazeny spor, bo mi do Ady kecala po telefonu a Peta mi vzal sluchatko a vynadal ji ![]()
![]()
![]()
No a hlavne je fakt, ze bydlime 200 kilaku od tchanu a 300 od nasich - takze jaksi ani nemaji sanci nam do neceho moc kecat
Vlastne jsme s manzou od sameho zacatku vztahu z dosahu rodiny, coz neni vubec spatny. Na druhou stranu to vazne znamena, ze nejake hlidani a volne odpoledne opravdu nehrozi - bohuzel. Jak ja bych uvitala jednou za cas babicku s kocarkem nekde v prcicich… Stacilo by jednou za par tydnu…
Navic maji oboje prarodice rozum a opravdu nejdou proti nam - sice se na nese opatrne stravovani divaji s mirnou skepsi, ale dodrzuji to - a ja si strasne vazim toho, ze nez daji Ade nejakou namku, tak se me zeptaji. A ja vetsinou primourim oko ze jako jo.
Neumim si predstavit, ze by delali neco proti me vuli… To udelali jedni nasi znami - dali Ade lizatko snad v sedmi mesicich- a bylo to sice dost neprijemne, ale taky jsem si tvrde stala za svym - a dekovala bohu, ze tohle nejsou nasi rodice. TAkze taky bych bojovala jako lvice, ale nemusim, takze se mi to snadno keca, ze?
L.
Ahoj holky,
omlouvám se za absenci, nějak jsem Vás nedohledala a taky jsem teď víc na písku..
Třetí mimoš se zatím nekoná, sporadicky se bráníme a výrobu zahájíme až bude Boříkovi půl roku.
Blahopřejeme k Zoe, jen tak dál!!!
Ještě se ozývám k tandemům: jsme na dědině a stačí nám bohatě skate ke kočárku a teď už je snesitelnej i do města - Amálka z něj neutíká pod šaliny.
cífka: Amálie 07/2004, Bořivoj 12/2005 (17m)
Jdu rychle dělat, než mě načapaj ![]()
Díky všem za reakce.
Svoji maminku už bohužel požádat nemůžu, nestihla se dožít ani Andulky …
Tchyni jsem o pomoc už žádala, ale na dobu před porodem (nechci Andulku tahat s sebou na monitory atd. + jsem jí poprosila o jídlo do mrazáku, je výborná kuchařka), zbytek je její iniciativa. Nechci jí nijak upírat vnoučata (koneckonců jak jste některá napsala, babička s kočárkem v prčicích je občas blaho
), ale prostě chci mít po návratu z porodnice svůj klid a možnost sžít se s oběma dětma a ne další, pro mě „cizí“, osobu v domě.
No, jak jsem už říkala, třeba jí to do září zvládnu vysvětlit …
Katka
Tak, Katko, moc držím palečky
.
Tvoje mamka určitě chybí, to je mi líto, promiň.
A Lesino - druhé babičky využívám, i když holkám taky občas podstrčíněco, co bych zrovna neschválila..........ale o tom jsi psala. Jsem strašně ráda, že mi s holkama občas pomůže a zrovna včera jsme si mohli užít divadlo. Nevím, nevím, jak bych to zvládala bez pauzy. Prostě aspoň jednou za měsíc (když se zadaří) to stojí za to. Ale už se konečně dají nechat děti i manželovi, takže se můžu odreagovat i častěji
. teď jsem si vydobila cvičení a solárko a těch 10 minut ticha VLEŽE
- to je báseň
. Po dvou letech „skorostáletěhu“ jsem byla bílá, jak sádra a takhle pomalu získávám aspoň zdravější barvičku
a vracím se v lepší náladě.
Zatím a držte se
Bubu
Ahojky,
tak myslim, že téma rodiče a tchánovci je asi na dlouho ![]()
Mě teda moje mamka přijela pomoct na pár dní když jsem se vrátila z porodnice a moc jsem jí za to byla vděčná. Taky protože manžel svou dovolenou po porodu strávil nečekaně v nemocnici ![]()
Ale nemohla se zdržet déle, protože chdí do práce a má málo dovolený a mám jí 200km daleko. ![]()
Za to tchýni mám o patro níž a nepomohla nikdy, ani si nevzala malou na procházku v kočárku a pak se diví, že jim jí nechci dávat na chatu!! Ale nemám s ní žádný problémy…zatim!! Nějaké odpoledne mi je schopná pohlídat, ale já naštěstí můžu využívat manžela.....chodí domu po třetí odpoledne.
![]()
Od toho se odvíjí i moje idea o tandemu…já s malou nenakupuju ani nechodim po doktrorech. Takže s prckem budu manžela využívat nadále. Doktory absolvuji většinou autem, když se mažel vrátí z práce, takže snad to i tak zůstane a přes zimu toho tolik kočárkem nenajezdíme. Ale uvidim, třeba to po porodu přehodnotim ![]()
Tak páčko a hezké sny…mě se ted zdaj samý krásný, jakože spadla dílna, která stojí za barákem........oooo kéž by!!!
Páááááá
Jééééééééééjda, to máte nááádhernýýýýý
.
Krásný oznámení
. Tady už se dá říct, že víte, koho si berete
. Moc se těším na fotky ze svatby a přeju moc moc moc štěstí, zdraví a lásky (toleranci už máte určo v malíku)
.
Tak zatím a zvládněte to v pohodě.
Bubu
A ještě ti, Peťo , musím napsat, že riskuješ, když jsi zveřejnila místo a hodinu konání
. Mohlo by se lehce stát, že tam bude asi 1200 mamin s kočárkama, všechny dojatý, utírající slzičky a utišující nadšené děti
.
ale fakt to máte super
Bubu