Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
420
7.5.06 13:54

Ahoj holky, tak se taky přidávám! :D
Diskusi jsem tak nějak pročetla, koukám, že tu řešíte tandemy, ale mne trápí něco trošku jiného: bydlím ve 4. patře (s točitým shodištěm) bez výtahu a bez kočárkárny, takže na tandem asi můžu zapomenout :( . Myslíte, že se dá nosit mimi v šátku a větší dítě v kočárku… a jak dlouho? Nebo je možné, že by v roce a půl už děťátko chodilo samo do schodů… to asi ne, co? :( Nějak se mi nelíbí představa, že budeme pořád doma a ven budem chodit jen dva dny v týdnu, když bude mít taťka volno. :?

A, ještě jeden dotázek: dá se kojit až do porodu, nebo jak to vlastně je, nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.5.06 15:05

Do porodu se kojit da, Ada se mi odstavila az kratce po narozeni Pepi (21 mesicu). Sice uz ji to ke konci moc nesmakovalo, ale zase nam ostaveni probehlo jen tak mimochodem aby se nereklo… Pak po mliku mesic ani nevzdechla a vzpomela si na nej az asi po mesicu - ale po tandemovem kojeni jsem nijak netouzila, takze jsem ji nedala…
A ke kocaru… Spis by me zajimalo, jak to delas s kocarem ted? To ho tahas nahoru? Pokud ano, Jane vytahnes v klidu taky. Pokud ho netahas, tak ho musis nekde nechavat - a to bys mohla nechavat tandem taky. Kdybys mela zrovna ten Jane, neni problem jednou rukou odstrojit sedacky (fakt to dam jen jednou rukou a je to rychlovka) - a never tomu, ze ho nekdo bez sedacek ukradne, zvlast kdyz ho treba pripnes retezem nebo vezmes i jedno kolo.
Ja mam tu zkusenost, ze bych to bez tandemu asi nedala, ale je fakt, ze jsem ve meste a jsem zvykla byt hodne mobilni - a ke sve smule jeste neridim :(
Moje deti jsou v Jane spokojene jak blechy a ja ho zvladam ridit jednou rukou - a druhou lovim psa…
My treba hodne satkujem, ale mit jedno dite mirne chodici a druhe satkove se mi vubec neosvedcilo… To starsi se pak blbe honi, blbe dava do kocaru a tak…
A zvlast v zime - to se chce ti to starsi dite vozit. Venku byvame dvakrat denne na par hodin a tak jsem investovala do pohodli - a muzu rict, ze mi to za to stalo. Pocitam, ze budeme jeste do leta jezdit a pak tandem prodam… Ale bude se mi po nem styskat. Jezdi fakt bezva - coz o svem sportaku pro jedno dite rict nemuzu.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
7.5.06 17:43

Ahoj bebo :o))
Myslím si, že bys neměla dát tolik na ostatní maminky, jako spíš na vlastní pocit..... Každé dítko je jiné, má jiné nároky. Stejně tak maminky. Před nedávnem jsem řešila stejný problém. Celý den jsem šmejdila po internetu, prohlížela kočárky, četla diskuse o nich. Nemohla jsem ani spát, jak jsem z toho byla nešťastná… Terka navíc začala chodit, až když jsem byla v porodnici. Do teď se strašně ráda vozí.
Podle velké chvály od ostatních maminek na Jané ( z netu, neznám nikoho osobně, kdo by ho měl ), jsem se rozhodla, že si ho také koupíme. Nikde poblíž v obchodě nebyl…tak jsme se rozhodli objednat ho přes net. Nechtěla jsem ho mít doma dopředu, ale najednou zmizel z nabídek a tak jsem ihned obvolala celou Prahu, kde by ho měli v obchodě a že si tedy pro něj zajedeme osobně a tím pádem i vyzkoušíme. Ještě, že jsem to udělala. Prodavačka byla strašně moc hodná, půjčila nám panenku, která vážila 9 kg plus naše Terka cca 8 kg. Nebyla jsem schopná s ním vůbec jet. Neuměla jsem s ním najet na obrubník. Jakmile jsem zvedla zadní kolečka, měla jsem pocit, že se kočárek překlopí. Manžel mi říkal, že se to naučím, ale já jsem si představila ty naše chodníky a silnice tady u nás, a prostě jsem nevěřila tomu, že se mi sním bude dobře jezdit. Navíc ve předu je to sedátko dost malinké, úzoučké, nejde moc sklopit. Tera ještě teď v kočárku ráda chrupká.
Týden před porodem mi zavolal pán z obchodu z Loun, že jim přišla novinka, ať se přijedem juknout, že mají jen dva kousky a za dobrou cenu. Neváhala jsem. Už jsem byla zoufalá. Kočárek se mi moc líbil, na obě děti hodně místa…vůbec mě nenapadlo řešit, jak budeme jezdit v ošklivém počasí a tak jsme ho koupili. Takže tento kočárek nedoporučuju do větru, do deště, na zimu…je spíš lepší používat ho jako sesličku pro větší dítka. Vyřešili jsme zimu jinak. Pokud budeš chtít, písnu ti ještě víc…Ale i tak jsme všechno zvládli a dítka jsou spokojená :D
Ještě u nás rozhodovalo to, že já s kočárkem nemusela jezdit do krámu a tak jsem nemusela mít tantem. Potřebovala jsem ale co největší nafukovací kola, kvůli terénu a chtěla jsem pro děti co nejvíc míst. Váha pro mě nebyla tolik důležitá…do auta jsem ho šoupla bez problémů ( máme kombíka ). Vrata i dveře máme široké dost…ale jak už jsem psala, zimu jsem neřešila a dojela na to.

Přeju, ať vybereš dobře…ať jsi spokojená ty i dětičky :D

Ahoj Datez + Terka 23m + Davídek 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.5.06 18:05

Ahoj holky,
děkuju za odpovědi. Missorko, tak aby bylo jasno :D , psala jsi, že všechno je na úkor něčeho, takže z toho pramenily mé pochybnosti. Moc teda nechápu, proč tahle slova, když píšeš, že děti jsou hrozně spokojený a že bys dnes nevolila jinak (snad kromě TWIN TWO). Máš možná pravdu, že kdybysme ho pak prodali, cena by byla asi hodně podobná jako u POWERTWINU.
Datez, moc díky za tvá slova, myslím, že jsem přesně ten případ, jak jsi psala. Pořád to řeším, přemýšlím o tom v noci, přes den, na procházce… jen abysme koupili dobře a zbytečně nevyhodili peníze za něco, co mě pak bude štvát (stejně naopak by mě asi štvalo koupit něco za pár šupů… pak bych litovala, že jsem si nepřiplatila). Psala jsi, že kočárek bys nedoporučovala na zimu, do deště… to myslíš JANE? Ani vlastně nevím, jaký jste vlastně nakonec pořešili vy??
Je těžké se rozhodnout, když nemáš možnost vyzkoušení. Já, jestli teď mám jednat podle svýho pocitu, tak jen vím, že chci, aby děti měly pohodlíčko a máma to zvládla utlačit.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
7.5.06 18:24

No, Datez to napsala správně, víc nemá cenu to řešit…

• Citovat
  • Upravit
532
7.5.06 18:31

bebo - ne ne, Jane jsme nekoupili. Mrkni na první stránku téhle diskuse, je tam fotečka našeho kočárku…už sním zase drandíme :)
Na Terku jsem měla koupenou sportovní 4kombinaci, do které už se nevešla ani Terka sama natož s malým bráškou. Tak jsme nakonec koupili v bazaru hlubokej kočár…oba se vejdou vedle sebe v leže a i na různé jiné způsoby…užili jsme ho strašně moc - stál nás 1500 a nemůžu ho vynachválit. Ještě do teď si říkám, zda jsme neměli koupit jinej kočárek…i dražší ( protože na výběr jich je opravdu hodně ). Jenom o ceně to ale taky není. Viděla jsem kočár cca za 30 tis. kterej byl strašně prťavoučkej… Ale co, zimu jsme přežili, všichni jsme spokojení a v poho. A vo tom to vlastně je :D

Babetko - taky jsem zvažovala šátek…ale asi bych to s ním nezvládla. Za prvé byl Davídek větší mimi hned při narození…a za druhé byl od narození blinkací :( No a za třetí se Terka do teď moc ráda vozí a nosí…a ono se s miminkem na bříšku asi moc s kočárkem jezdit nedá…já teda nemám ten šátek vůbec vyzkoušenej, ale předpokládám, že je potřeba mimi trochu přidržovat…aspoň v některých situacích…a nedovedu si představit třeba manipulaci s kočárkem přes obrubník…
Terka například schody zvládne dobře, ale i přes to ji pořád jistím…a to už jí budou dva. No a když je někdy za zlobilku…to pak mám co dělat, abych ji udržela na rovině natož na schodech.

Datez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.5.06 18:52

OK, dík za rady.
Missorko, ještě jednu věc bych ráda věděla. Psala jsi, proč nekoupit ten TWIN TWO od JANE. Máš s ním nějaké bližší zkušenosti? Mám na mysli jestli se dá vzadu na sportovní sedačku vložit také univerzální taška na mimi na místo kupování celé hluboké korby, jestli jsou sedačky prostornější a jsou tam lépe řešeny podložky pod nožičky dětí? Na mě to zase působí tak, že kola jsou zbytečně maličká a tudíž v zimě si asi člověk docela mákne.
Dík
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
7.5.06 19:01

Soni,

nemám, moje hodnocení vycházelo z obrázků a z diskuse SKORO-DVOJČAT na rodïně…

• Citovat
  • Upravit
15
7.5.06 19:04

Díky Peťo, zkusím tam mrknout a nebo zjistit něco přímo v nějakém obchodě :-)
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
7.5.06 19:23

Ahojki

něco pro inspiraci: http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html

kdo ještě uvažuje o dvojkočáru?

A ještě tandem:.. Lucce je skoro 25m a doteď se ráda vozí v kočárku, takže bez tandemu ani ránu… Šátek jsem na začátku zkoušela, a kromě úvazu na záda by mi byl na nic - prostě to s ním vůbec nešlo - mít dítko na břiše a ještě zvedat kočár…

Maximálně mě napadá - a co dát malé do kočárku a velké do krosny na záda? to mi přijde spíše zvládnutelné…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
8.5.06 09:42

Zdravím,

no asi je na místě pořádně číst, nementoruju, to je jen pozdech.

Pokud do tandemu půjdu, tak do Jane Powertwin, ale teď seženu korbu k našemu Slalomu a zkusím to bez něj, pokud to nepůjde, potom tenhle. Mám Slalom a tak trochu vím co mě k tomu vede, i když znám i chyby a tak bych i trojkolku považovala za kompromis (třeba jako každý sportoní kočárek málo houpe), nejlepší jaký si můžu představit :lol: .
Proč zatím ne je jednak finanční náročnost, druhak mám svůj slalom ráda (bydlíme e 3.patře s točitým schodištěm) a tahám ho nahoru, tandem je přeci jen těžší, a věřím e své fyzické síly. S těmi financemi, co vím tak Jané je vcelku dobře přeprodejný, takže prvotní investice se z části vrátí.

Klaris
gratulujůůůůů, 21měs. se zdá se pro tuto diskusi vyhovovat. Jak je zřejmé výše do tandemu zatím nejdu, uvidíme, zpru chci nechat kočárek Maxovi a mimi mít šátku, potom Max dostane skate a mimi korbu, ale zima u nás není obdobím výletů, spíš pocházek.
Jo a potkat se jistě můžem :lol: , kdybys měla cestu do Prahy tak klidně ještě bříškaté :lol:

Kojit se asi dá furtum furt, já to tak nechtěla Max byl strašlivej závislák, ani tatínek nesměl prsa hladit :? tak jsem chtěla do léta nenásilně odstavit, aby do porodu zapoměl, ale kojila jsem už jen v noci, ale tohle je na každým, znám hodně holek co kojí bez pauzy a v pohodě. Max se odstavil sám asi před 14-ti dny, prostě si neřekl, myslím, že u kojení, ještě víc než u tandemů jde o individuální potřeby a názory, dala bych na cit, instinkt …

dneska mě Max vzbudil 7, jsem ještě pyžamu, sice už po snídani a s nmaládovanou pračkou ale stejně děs, uvidím jak to dopadne …

pa pa Mia

• Citovat
  • Upravit
420
8.5.06 11:52

Ahoj,

Lesino, Datez, mio , díky za rady!
Info o kojení je povzbudivé, mám závisláčka, který bez prsu neusne; moc mléka už tam sice asi není, ale ze zkušenosti vím, že u mne co porod/potrat :( , to spoooousty odstříkávaného mléka, takže se mi moc líbí představa, že bych třeba letos místo odsávačky použila starší dítě. :wink:
Kočár teď nahoru tahám; do půl roku jsme používali víceméně jen babyvak a od půl roku GRILLO (5,5 kg) a asi tak 50 cm na šířku, takže to unesu a po schodech vytočím v pohodě (cca 17 kg i s dítětem). Jenže co jsem koukala na tandemy, začínají nejlehčí na 13 kg, když k tomu započítám 10-12 kg jednoho dítěte, 5 kg druhého dítěte, vychází mi, že bych do pater šplhala se skoro 30 kily… A pak, co rozměry a točité schodiště? Teoreticky by to tedy možná šlo odepínat sedačky a vylézt nahoru s nimi (zatímco bych kočárek bez sedaček a bez kola :lol: připoutala řetězem ke klandru u chodníku - i když tou neukradnotelností bych si ve čtvri plné cikánských nezaměstnaných gamblerů jistá nebyla), nechat tam děti a šup zpátky pro zbytek kočárku, ale dělá mi starosti, jak bych se se sedačkama vešla na schody… Budu si asi muset v obchodě ty kočárky přeměřit.
No ale nějak to budu muset udělat, jsem v Praze a taky bez řidičáku. :(

Vvik taky píše (nevím, jestli mně 8) ) že by asi šlo dát starší dítě do krosny a mladší do kočárku, to asi ano, ale to by znamenalo koupit si nový hluboký kočárek (náš minulý byl TAKO, takže sama jsem s ním ven nemohla - a nakonec to bylo jedno, protože dítko v něm odmítalo pobývat). Ale v zá:,–(ě bych možná mohla starší dítě nosti na zádech (bez krosny), docela se mu to líbí… Každopádně je to dobrý nápad. Asi mi až praxe ukáže, jak to bude nejlepší. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
8.5.06 13:17

Ahojki

s tou krosnou na zádech jsem to myslela tak, protože na břiše mě dítko nosit nešlo - neuzvedla jsem pak kočárek.. A to nejsem malá, a tandem jsme kupovali až když bylo druhému mímu týden (vlastně jsme byly doma 3 dny bez tandemu). Lukáš v té době krásně chodil sám, schody teda s pomocí, ale šlo to, no a ve chvíli, kdy jsem dala Lucku do kočárku, tak se najednou chtěl vozit… když jsem ji vyndala a držela na ruce, tak mu to najednou přestalo vadit a šel zase krásně… takže když měl kočár volný, byl v pohodě, ale jakmile jsem tam dala Lucku, v tu chvíli byl řev - a klidně si vlezl do kočárku a sedl si Luce na hlavu…

A nechci se chlubit, ale s tím dítkem, které nechce být v kočárku - tak to neznám, u nás u všech třech byl kočárek snášen nadmíru dobře… A ještě teď v něm klidně usnou a spí…

Přeji úspěšný výběr toho svého nej… způsobu..
Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.06 19:30

Ahoj,
jenom k těm schodům. S malou jsem začala po schodech směrem nahoru chodit ve 14,5 měs., asi za týden je vyšla sama. Bydlíme v 1. patře, takže celkem to vychází u nás na 27 (30?) schodů. Teď v necelých 16. měs. už sama bez pomoci vyšla do 4. patra, pak už jsem na to neměla trpělivost a čas. Z jedné strany se opírá o mříž/pletivo od výtahů. Dolů nám to zatím moc nejde, to jenom s držením a trochu neobratně.
To samostatné chození do schodů má ale taky jednu nevýhodu. Dřív čekala až třeba vyberu schránku a pak jsme šli nebo jsem ji nesla. Teď utíká sama nahoru a bez dohledu mám strach, aby nezhučela dolů.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
9.5.06 10:20

Ahoj maminy,

nestíhám vás číst, nestíhám aktualizovat seznámek, šprtám …
Jenom chci poblahopřát Klaris - napiš, jak jsi dopadla u doktora.
Tteriku - už jste doma se Zoe? Jo - a jak jsi vyřešila kočárek ty? Máte koupený ten nádherný z Anglie?

Já výběr tandemu zatím pustím k vodě a až bude čas, obvolám si prodejny v Brně, jestli mají nějaké na skladě. Tipy od vás mám, znám výhody a nevýhody, ale musím se přesvědčit naživo.

Krásné jarní dny s dětičkama přeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová