Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
808
19.5.06 08:24

Přeji Makýškovu Jiříkovi vše nejlepší k narozeninám..... Hezky si to oslavte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
19.5.06 08:34

Věrko, narozky má Vašík, ale to vůbec neva, Jirka mu to přání určitě vyřídí :lol:

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.5.06 10:15

Holky, já asi umřuuuuu,
mě je tak zle, dítě mě nenechá vyspat, zvracím a vůbec,takhle jsem si to nepředstavovala,auuuu..
děkuji za zkušenosti s dovednostmi starších dětiček..
nemám sílu víc psát

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
19.5.06 20:01

Ahojki

tak se Vašíčkovi moc omlouvám, ale na jména jsem ......natvrdlá… dost se mi pletou… Má stejné datum jako náš tatík - dnes měl narozky a dítka mu byli ráno popřát … no sranda…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.5.06 21:58

Vse nej Vasikovi!!!

U nas je to trosku lepsi. Pres den uz holky zvladam lip. V noci ale prebira
sluzbu manzel, protoze jsem uplne mrtva. Zoe vypada uplne stejne jako Charlie akorat ma svetlejsi vlasy. Je to vubec mozne mit deticky jako pres kopirak???

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.5.06 16:28

Ahojky,
vítám nové mamky (i když jsem tu taky chvïlku) a přeju vše nej k narozkám všem těm, které nestíhám hlídat :oops: :lol: .
V metříku mají moje holky špatně měsíce, ale neopravuju to, protože při příštím přepsání by to zase někdo vrátil… :wink: Žehlit nestíhám, fakt teď nějak nemám kdy :? , ale už MUSÍM.
Andynko, ten tandem vypadá fakt skvěle - taky byl můj největší problém nožičky holek (teď už jezdíme v dvojkových golfkách).
Musím letět, mějte se
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.5.06 16:30

No vidíte, stejně jsem to opravila… :)

vvik - Lukáš 12/2002, Lucie 03/2004, Jonáš 04/2005 (15m+14m )
Lesina - Adla 09/2003, Pepi 06/2005 (21m)
Missorka - Vojta 06/2004, Valerie 08/2005 (13m)
Datez - Terezka 05/2004, Davídek 8/2005 (15m)
E-vasek - Monča a Terezka 02/2004, Martínek 09/2005 (2× 19m)
Julda - Tomáš 11let, Martin 05/2004, Petr 10/2005 ( 17m)
Bubu - B bubacka 09/2004, A bubacka 10/2005 (20m)
Oslino (Léňa) - Jindra 04/2004, Markétka 11/2005 (19m)
Makysek - Vašík 05/2004, Jiřík 11/2005 (18m)
mamulka - Šárinka 10/2004, Petřík 03/2006 (17m)
Terik - Charlie 12/2004, Zoe 2.5.2006 (17m)
marty - Stefi 05/2005, mimi 7/2006 (14m)
Ikula - chlapeček 04/2005, mimi 07/2006 (15m)
Timeaa - Adinka 04/2005, „Medvídě“ 07/2006 (15m)
Andynka - Dominik 9l - Tobias 01/2005, mimi 08/2006 (18m)
KatM (Katka) - Andulka 04/2005, mimi 09/2006 (17m)
nezkusena_mamina (Míša) - Karolínka 01/2005, mimi 09/2006 (20m)
Bebatko - Miminko 03/2005, pupík 09/2006 (18m)
maya - Adélka 03/2005, mimi 11/2006 (20m)
Kacula - Verunka 03/2005, „Mimčula“ 11/2006 (20m)
mia - Max 02/2005, mimi 11/2006 (21m)
Pajina - Ondřej 11/2004, mimi 11/2006 (24m)
Blanci - Barborka 8/2005, mimi 12/2006 (16m)
Klaris - Bianka 04/2005, mimi 01/2007 (21m)
Ka-tka - Honzík 07/2005, snažilka
Tynda - Matyáš 04/2005, Adam 10/2000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.5.06 19:30

Ahoj holky,
jen se chci zeptat: Měly jste u druhého těhotenství stejné příznaky jako u prvního?
Díky za odpovědi
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
21.5.06 10:40

jana1 - stejné příznaky jsem měla, ale umocněné na druhou :) . První tři měsíce byly co se týče nevolností „intenzivnější“, teď mi je naopak daleko lépe než při Andulce.

Jinak se musím pochlubit, Andulka už konečně pochopila, že pokud klade před sebe střídavě obě dvě nohy, jde dopředu. Díky bohu ji maminka nemusí držet, ke štěstí jí stačí tlačit kočárek :) (ovšem nesmím zastavit nebo zatáčet :) ). Jestli to půjde i nadále stejným tempem, tak do léta chodíme :D 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
21.5.06 10:56

Ahoj,
taky jsem měla příznaky na druhou :D . Bylo mi víc špatně, víc mi narostlo bříško (to se dá pochopit po tak krátké době se sotva stačilo stáhnout…), víc mě sem tam zabolelo bříško, ale hlavně jsem byla VÍC KLIDNĚJŠÍ 8) . Nebylo to nové a poprvé, takže vše bylo takové „normálnější“. Druhý porod byl taky na druhou - rychlejší a jednodušší :D . Tak přeju, aby jste to měly stejně.
Barunka přišla poprvé po svých sama do porodnice, podívat se na sestřičku - polykala jsem slzy :) . Jinak jsem ji za ruce moc nevodila, ani jsem po tom netoužila 8O a hodně jí pomohlo takové to posunovadlo (před sebou) od Fisher Price. Dost ji bavilo vozit to po bytě (vydává i jemnou melodii, která se dá vypnout) a venku se tak naučila lítat jak střela :twisted: . Byla srandovní, jak lítala a zatáčela, ale samotná se ještě neodvažovala. Až v té porodnici :) .
Hlavně (alespoň u mě) s druhým dítkem přišla konečně ta sebedůvěra a jistota, že to všechno vzládnu, i kdyby si ostatní stokrát klepali na čelo a připitomněle se pořád dokola ptali, jestli jsem to tak OPRAVDU chtěla…
To bylo to, co mi předtím chybělo (myslím to tak, že teď už si nenechám do ničeho kecat a jsem ráda, že to dokážu :D )
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.5.06 10:58

Ahoj holky,můžu k vám? :) Mám už doma Gábinku,té je momentálně 17 měsíců a na přelomu září a října budeme mít chlapečka,asi Marečka.Rozdíl mezi nima bude cca 22 měsíců. :D Ad příznaky,první tři měsíce mi teda bylo hůř než při prvním,ale ted už to jde.Gabča má momentálně období vzdoru :evil: ,takže se nějak nestíhám pozorovat. :? Jinak odkaz na Peg perego vypadá moooc dobře,vypadá,že do něj půjdeme,bohužel nám tady v zimě pouze pluhují a obávám se,že s Jané (původní výběr) bych to fakt bez vyklopení nezvládla. Musím jít s potvůrkou ven,at se trochu unaví,ale snad se na net ještě dostanu.Zatím ahoj Barča+Gabča+Klučík

P.S. Spešl zdravím Lesinu a všechny ostatní Ostravačky,bydlím kousek od OVY. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.5.06 12:44

Ahoj Barčo - vítej,:-)
co se týče příznaků, tak nestrašte s příznaky na druhou, u prvního těhu jsem málem umřela a blbě mi bylo do konce 5.měsíce, a zvracela jsem jak amina a nikdo mi nedokázal pomoct. Teď už je mi taky slušně blbě (bohužel celý den i noc - to poznám když mě bianka v noci vzbudí), nejhorší je to dopoledne , to je mi fakt slabo, ale zase zá:,–(ně zvracím až odpoledne, no děs běs. Tiše doufám, že to NEBUDE horší, jinak asi budu muset Bianku někomu dát :-) už těď je péče o ni dost náročná. Naštěstí tu mám celý víkend rodiče, tak nemusím hnout ani prstem a spím do zásoby.
Jo a reakce rodičů byla dle očekávání - vy jste se zbláznili, nemáte jednoho zlobidla dost? a když jsem řekla že je mi zas zle tak - však víš do čeho lezeš, tak si nestěžuj..no comment. Aneb super podpora :-) Ale jo pomáhaj, jak říkám - starají se o B. a vaří a tak..Děsím se pondělka..

Na kontrole u dr. pouze dr. konstatoval, no jste těhotná, no však už to znáte a přijďte za 14 dní, naberem krev a tak..Jediné co mě děsí je , že tam budu muset jet ráno a to já jsem poněkud nepoužitelná..

no nic jdu doobědvat

čaute
Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
21.5.06 15:03

Zdravím,
tak já s Maxem nevolnost nepoznala jen únavu v 1.trimestru a teď také tak. Tedy bylo mi blivno, ale jen jeden den, druhý jsem vstala jakože bude še ok a bylo. Že bych byla nějak extra klidnější to nevim, porodu, tedy toho aby se rozběhl se možná bojím víc než rvně, prvně to vyvolávali a nepodařilo se ani po cca 54-ech hodinách a skončilo to císřem, tomu bych se ráda vyhla, no uvidíme, jo a břicho mám teď v 15tt jako minule někdy po 25, ale to jsem celkem čekala, svaly nejsou co bývaly, ale minule jsem do porodu mohla téměř vše a rozhodně vše potřebné, tak se budu snažit aby to tak bylo zas. Maxe zvedám nohama ne rukama a břichem a jde to, hodně mi pomáhá soustředit se na dýchání. Takže zatím vše zládám, tohohle se moc neděsím, nemám jinou alternativu, děti se mi/nám nevypiplaj ani nevychovaj sami:lol:

• Citovat
  • Upravit
766
21.5.06 19:01

Ahojky maminy
tak já už jsem těhu potřetí a musím říci,že je to úplně nejlepší.Jaksi jsem při tom malém raubířovi(bylo mu 9měsíců když jsem otěhotněla)neměla čas nad sebou více přemýšlet a tak první tři měsíce jsem si ani nebyla jistá jestli jsem vážně těhu :roll: ,ještě jsem dost intenzívně kojila.Doted mám vše v pohodě ,tak doufám,že i miminko se narodí pohodové,no abych se nedivila. :cry: Snad bych ani nepotřebovala chodit ke gyn. a ještě jeden postřeh ,strašně rychle mi to utíká.

Jinak žehlení za mě vyřešil manžel,protože se mu mě zželelo ,když viděl ty haldy prádla koupil mi sušičku a tak žehlím maximálně dva kousky z celé pračky,no vážně pohoda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
21.5.06 21:14

Ahojky,
tak já měla u obou těhotenství příznaky stejné. Rozdíl je, že zatímco při prvnímjsem přišla z práce , flákla sebou na postel a spala a spala, teď to prostě nešlo. Musela jsem alespoň přestat kojit v noci, jinak bych odpadla.
Poslední dva měsíce totéž, únava kterou jsem v prvním těhu proflákala a prospala a teď celý den v zápřahu s batoletem. poslední dva měsíce druhé těhotenství byly úplně nejhorší v porovnání se vším co předcházelo i následovalo. Holky jestli přežijete konec těhotenství tak péče o dva prcky je proti tomu už brnkačka :D

Makýš a Tygříci

P.S. Přidáám ukázku našeho „tandemu“
http://rodina.cz/…m/tandem.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová