Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dudlik - doporucucu ho neresit na spinkani dokud nebude mit decko vsechny zuby (u nas asi 26 mesicu, rusili jsme ho mesic nato - proste jsem jeli pryc a jako ho zapomeli). Pepi se nam bohuzel nerozdudlovala, ale Ada celkem respektovala, ze mame dudliky pro Pepi a dudliky jeji… Ted holky nasly schovane dudle (ty po Pepi schovavam, nejsou dotknuty) a byla sranda, ze uz neumi dudlit ani jedna ![]()
Postel - Adu jsme vysoupli do velky postele ve 20 mesicich, zpocatku jen na usnuti, pak jsme ji na noc prendavali do postylky, ale po case si zvykla, my se prestali bat a neni problem.
Z postele utikala asi mesic, chce to dusledne zahanet, ted uz ji to ani nenapadne.
Jo a pro mensi ditko doporucuji bud stlat kolem postele periny at dite pada do mekkeho nebo dat matraci na zem a postel zatim schovat - za par mesicu ditko doroste na vyssi postylku.
Lesina
PS: Holky jsou ted super, uz si spolu hraji, teda spis lumpaci. Ale Pepi uz chodi, takze muzeme i ven na prochajdy - dokud Pepi jen lezla nechtelo se mi ji vyndavat z kocaru a dat ji na kolena a na rucicky na zem… Takze u obou deti bylo jejich chozeni moji ulevou…
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat a je to dost podobné tématu. Moje malá Kačenka (3,5 m.)nechce dudlík, paleček si cucat neumí a chce dudlat jen moje prso. Usíná s námi v posteli,nechce spát v kočárku ani nikde jinde. Snad v šátku spí nejdéle tj. hodku. Potřebuji, aby spala v kočárku, jelikož chodím i se starší sestřičkou (skoro 2 roky) ráda na procházku. Vše by bylo fajn, protože do dneška fungovalo, alespoň usínání v posteli, ale ...... Šla jsem jí kojit do postele a až usnula, tak jsem vyndala prso a šla - jako vždycky. Ale milá zlatá se za chvíli vzbudila a chtěla dudlat. Co s tím? Má někdo podobné zkušenosti? Taky se strašně všeho leká, ale přitom usne u vysavače.
Mandicku, ja se bojim, ze tvoje mimi bere rozum a zacina byt malinko vycurane - takze kam ji ted dovolis zajit, tam budete… Pokud nechce dudlovat, tak je to jeji problem, ale hlavne nedelej dudlik ze sebe, protoze bys to v budoucnu seredne odskakala…
Pepi mi to delala taky, nastesti se nam to podarilo odbourat, ale sama vim, jak moc to je tezke…
Ale ja jsem matka krutak, tak na me nemusis dat ![]()
L.
Mandicku
vidím to jako Lesina a připojuju, že Max dokud byl kojenej tak dudlík moc nechtěl, někdy ho na milost vzal, jen venku, ale co se odstavil tak si ho dost užívá, našel si ho sám, má ho v kapsičce na kočárku, já na něj už zapoměla, když ho nechtíval, tak jsem si řekla, že když si ho vzal dám i ten druhý domácí tak aby ho našel, a taky jo, když se jde uspávat vezme si ho sám a jde se, už to tak dělá přes měsíc, a je fakt, že spí lépe.
pa Mia
Ahoj maminky,
všichni jste určitě u vody - ani se nedivím, co jinýho v těchto dnech dělat? Moc závidím všem, kdo mají dostupné koupaliště, v našem městě není, já osoba nepojízdná a tak „tlustá“ , že ani nemám chuť se někam s malou plahočit. Slibovala jsem Ádě po státnicích (hotovo!!!) spoustu výletů, ale ve třicítkách myslím nějaká ZOO nemá smysl ![]()
Dudlík - odejmutí vůbec neřeším, pomáhá Adince s usínáním, jinak si ho sama uklízí do postýlky
Lesi - fakt roztomilý parťačky, už se těším na ten náš „kolektiv“, jo a krááásnej oleandr - váš? co s ním děláte v zimě?
Teriku - taky se přimlouvám za fotku sestřiček!
Mám hroznou chuť na kafe, ale zároveň mně odpuzuje prolívání se horkou tekutinou
, jak to vyřešit? Nemáte náhodou někdo recept na ledovou kávu?
Lesino,
a jak jsi tedy přestala dělat dudlík ze sebe? Nabídla jsi dudlík klasický nebo jsi naučila na paleček? Obojí jsem zkouššela a měla jsem jaksi smůlu. I ta první dudlík nechtěla, ale naštěstí si nedělala dudlík z prsa, protože ani nechtěla pít mateřské mléko. Pila ho do 4,5 měsíce. A kolem 4 měsíce se naučila na paleček, který užívá doteď při usínání. To mám tu malou zlobivku nechat brečet, když chce dudlat prsiko?
Timeo,
ja si delam kafe s mlekem
1 lzycka instantni kavy 1 lzicka cukru, trosku vody, jen na dno sklenice ve ktere to chces.......ja mam 3dcl
pak vemes slehac......1 metla a slehas do peny........zalejes to studenym mlikem, pokud je to moc horke, pridas cukr......a kostky ledu.. piju brckem a je to moc osvezujici
K
jo a muzes pridat zmrzlinu........
Ledová káva- uvařit rozpustnou kávu, nechat trochu vychladit. Do větší sklenice dát 5-6 kostek ledu, nanukový dort 1/8, zalít kávou a nahoru trochu šlehačky nebo zalít smetanou. Když chcete sladší ledovku, tak před ledem přidat cukr. A pak už jen pít. Mooooooooooc dobrý. ![]()
Mandicek,Ka-tka
moc dík za recepty, dnes jsem si koupila nanukáč a dala do mrazáku led, určitě vyzkouším!
U nás se právě báječně ochladilo, je zataženo, ale v pohodě na krátký rukáv, takhle by mohlo teď pár dnů být, vážně už nemám co na sebe!
Jsem uplne neschopna. Doufam, ze mi nekdo poradite. Jak se do diskuzi vkladaji fotky??? Hledam to uz druhy den v diskuzich, ale asi jsem slepa.
Predstavte si, ze se te moji vetsi potvurce po mamince vubec nestyska. Prave mi volali z Londyna a pry si na me ani nevzpomene. Teda pokud nepocitam, ze tatinka zacala oslovovat MAMI, hihi…
Terik
TEriku ahoj
musis mit tu fotku na netu
Pak na ni kliknes pravym tlacitkem
objevi se okenko, najedes na VLASTNOSTI
oznacis adresu das CTRL+C
pak najedes do diskuze das odpovedet
Zkopirujes adresu CTRL+V
pak to cele oznacis a zmackes img nad oknem kde si to vlozila......
Katka
Ahojky,
jsem už úplně unavená z toho, jak Kačenka pořád pláče. Nechce být v kočárku a jen nosit. Spí tak 20 min. a zase pláče. Nemůžu vůbec nic dělat na zahrádce ani jinde. Když se narodila, tak byla tak hodná. Asi proto, že se narodila dříve než měla. Potřebuji pauzu, ale nikdo mi není schopný pomoct, jelikož kojím. Ach joooooooo! ![]()
Mandicek - s tou pomocí neporadím, ale co takhle zkusit na nošení šátek nebo babyvak, máš pak volné ruce a dá se ledacos dělat. Já bych se bez něj prvních pár měsíců asi zbláznila.
Klaris
Mandicku, treba je to jen tim horkem a za par dni se to spravi…i kdyz vim, ze bys potrebovala aby se to srovnalo hned.
Ahojky, Šátek používám, ale v tom horku je spíše na obtíž a navíc zkuste okopávat záhonek s dítětem u sebe.
Včera Kačenka objevila paleček a usnula téměř sama. Že by byli lepší zítřky na dohled? Zrovna mi spí obě dvě a tak si užívám neobvyklý kliiiid. Každopádně dík za rady. ![]()