Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
22.5.06 12:03

Ha ha, tak Váš tandem je jednička :lol: :lol: :lol: !!!
Souhlasím s posledními dvěma měsíci druhého těhu...........brrrr. Pak už to bylo jen lepší :twisted: .

Přidávám seznam a opravuji mnou vymyšlený nesmysl.........přišla jsem na to v noci, jak mě budil bolavý zub :-) .

vvik - Lukáš 12/2002, Lucie 03/2004, Jonáš 04/2005 (15m+14m )
Lesina - Adla 09/2003, Pepi 06/2005 (21m)
Missorka - Vojta 06/2004, Valerie 08/2005 (13m)
Datez - Terezka 05/2004, Davídek 8/2005 (15m)
E-vasek - Monča a Terezka 02/2004, Martínek 09/2005 (2× 19m)
Julda - Tomáš 11let, Martin 05/2004, Petr 10/2005 ( 17m)
Bubu - B bubacka 09/2004, A bubacka 10/2005 (13m)
Oslino (Léňa) - Jindra 04/2004, Markétka 11/2005 (19m)
Makysek - Vašík 05/2004, Jiřík 11/2005 (18m)
mamulka - Šárinka 10/2004, Petřík 03/2006 (17m)
Terik - Charlie 12/2004, Zoe 2.5.2006 (17m)
marty - Stefi 05/2005, mimi 7/2006 (14m)
Ikula - chlapeček 04/2005, mimi 07/2006 (15m)
Timeaa - Adinka 04/2005, „Medvídě“ 07/2006 (15m)
Andynka - Dominik 9l - Tobias 01/2005, mimi 08/2006 (18m)
KatM (Katka) - Andulka 04/2005, mimi 09/2006 (17m)
nezkusena_mamina (Míša) - Karolínka 01/2005, mimi 09/2006 (20m)
Bebatko - Miminko 03/2005, pupík 09/2006 (18m)
maya - Adélka 03/2005, mimi 11/2006 (20m)
Kacula - Verunka 03/2005, „Mimčula“ 11/2006 (20m)
mia - Max 02/2005, mimi 11/2006 (21m)
Pajina - Ondřej 11/2004, mimi 11/2006 (24m)
Blanci - Barborka 8/2005, mimi 12/2006 (16m)
Klaris - Bianka 04/2005, mimi 01/2007 (21m)
Ka-tka - Honzík 07/2005, snažilka
Tynda - Matyáš 04/2005, Adam 10/2000

Nějak jsem předtím nemhla pochopit, že jde o rozdíl mezi narozením dětí v měsícíh, tak promiňte - jsem občas fakt unavená :roll: :wink:
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
22.5.06 13:04

Ahojky
holky užíváte si nádherného počáska?Já už bych brala ted ty teploty do 25°C,jeto na ty naše pupíky tak akorád a i tak se stejně zapotím.Dnes ráno jsem se byla podívat na Bulovce ,protože mi nezbývá nic jiného než našeho potomka odrodit tam.Původní plán bylo Podolí,ale bohužel jsem to podcenila a zaregistrovat jsem se tam šla prý s dvou měsíčním zpožděním,ach jo.

Bubu
maličká oprava v seznámku,náš Vetřeleček se má narodit v červenci,asi ještě jeden měsíc navíc by mě odrovnal. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
22.5.06 13:07

Makysek
váš tandem je vážně boží,ale ten náš čert by mi co nejdříve zdrhnul,zá:,–(ně musí jít opačným směrem než maminka.A k tomu je děsně tvrdohlavej a vzteklej. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
22.5.06 16:50

Vítám nové členky klubu! :) A hlavně přeji pohodové těhotenství, když už se nám batolí pod nohama jeden (a víc) prcků, tak by se to šiklo, že … (Klaris, ať ty bliťpocity co nejdřív zmizí!)

Já musím konstatovat, že ač mám 7 týdnů do porodu, jsem fit jak nikdy předtím. Že by to bylo tím, že si s malou 5× denně hrajeme na hoňku a na schovku, takže hned lezu po čtyřech - břicho šoupu po zemi nebo pro změnu malou vyhazuju do vzduchu :) ???

ad nový sourozenecký Peg Pérego - zajímavá kárka, ale ta váha - 19kg :?

Sakriš, celou dobu, co jste tady usilovně přispívaly, mi nechodilo oznámení o nových příspěvcích … :o , vám jo?

Hezký den, jdu šprtat, dítko si užívá dědečka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
22.5.06 17:21

Tak jsem tu zase na chvilku,než půjdeme ven :wink:
Andynko - tak to máme doma klon Tobíska :D ,Gabča zá:,–(ně chodí na druhou stranu,aby šla za ruku,to bych jí tu ruku spíš vykloubila a o tvrdohlavosti a vzteklosti bych mohla vyprávět. Zajímavý je,že když je venku s většíma holčičkama cca 5let a výš, tak s nima v pohodě za ruku jde, ale ona musí vést, jak určují směr ony tak se může vzteknout.

Ad peg perego,no co jsem kde četla,tak jané má cca 15 kilo,takže pro mě to není až tak velký rozdíl :lol: , zase mi to vyrovnává to,že má polohovací nožičky a i tu přední sedačku a ty 4 kola = větší stabilita na těch našich vesnických chodnících.No hlavně bych ho potřebovala vidět v realu,abych tam mohla Gabku po:,–(it, jestli to není náhodou moc malý.Snad by ho mohli mít v Brně,počkám až co mi odpoví,psala jsem jim mail. Ale je to jen můj názor, znám hodně holek,co by jané nedaly ani za nic.Já mám od nich mono golfky a taky bych je nedala.

Mám dotaz, máme u domečku kočku,Gabča je s ní od narození,v pohodě,ale až ted je její největší zábavou za kočkou běhat a naprosto chtěně do ní čutnou,nebo jí nějak hodně agresivně nutit utíkat.Tak nevím kde se v ní ta agresivita bere,jestli je to jen ted jak má to období vzdoru,nebo jí to už nedejbože zůstane.Nemáte někdo podobný zkušenosti?Nepomáhá ani vysvětlování,zákaza ani plácnutí přes tu zlobivou nožičku,tak už fakt nevím.No nic jdu ven,at jí utahám.

Jo a dneska mě už nic nenaštve,přišly výsledky amnia a Mareček je zdravý.Huráááááá :D :D :D :D :D

Barča+Gabča+Mareček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
23.5.06 06:46

Kočka

ahoj

tak tohle přesně dělal Lukáš našemu kocourovi. Ten ho tak „nemá rád“, že jakmile ho uvidí, uteče. A dosud to dělá. Sice ne pokaždý, ale stejně. Dříve to dělal „jenom“ našemu kocourovi, ale teď skoro i u všech, které potká. Také nevím, co s tím. Nic nepomáhá - když se ho na to zeptám, tak prostě řekne, že chtěl kočičce ublížit..... Zatím jsem ho naučila, že na cizí pejsky se nešahá, že ho nezná, a co kdyby ho kousnul. Takže na pejsky neutočí, ale obchází je…

Takže : co stím do budoucna? Přejde to?

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.5.06 07:39

Ahoj,

mame tu nove maminy, jak koukam…Vitam vas!!!

Tehupriznaky jsem mela mirnejsi. Az u druheho tehu jsem si totiz vsimla, ze za mou absolutni nepouzitelnosti stoji Utrogestan na podporu tehu. Po vysazeni mi bylo podstatne lepe a zustaly jen nevolnosti pri krmeni Charlie.
Cekala jsem taky krizove posledni dva mesice, ale nakonec jsem byla neskutecne fit. Posledni dva tydny jsem se uz ale vazne nemohla ani hnout. Tech dvacet kilo navic moje telo ve finalni fazi odmitalo nosit. Nastesti uz byl doma manzel a plne me nahrazoval.

Nas tandem vazi 16kg bez deti. Byla jsem hodne lina diky nasi dvanactikilove trojkolce, ale tohle se zatim ridi taky dobre.

U nas se zacina vyvijet nejaky system. Obcas bych holky vazne zabila, protoze Charlie je nas maly vzteklounek, ale uz se to lepsi…

Akorat se to na nas zacina nejak sypat. Zoe ma siroke baleni a i ja sama vidim, ze to neni OK, takze cekam, co uzasneho mi sdeli za tyden na kontrole (chteli ji videt uz za mesic). Taky nevidim zadne zlepseni s nozickou (cvicime, protoze ma pravou trosku vtocenou). A jako finale vcera ji zacalo tect ocicko. Leze ji z toho nejake svinstvo. Jsem zvedava za jak dlouho se z toho vyhrabe.

Metrik snad nekdy spravim. Nejak to nestiham. Zoe ma dnes presne tri tydny.

Terik a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
23.5.06 09:54

Timeaa
také si nemohu na nějaké těhu ble stavy stěžovat.Tak snad nám ta pohoda vydrží až do porodu,protože pak už to bude jedna obrovská honička.TP porodu máme jen o jeden den tak které mímo se asi vylodí dříve?Jen nepřenášet. :roll:

Brambram
gratuluji k dobrému výsledku ,také jsem podstupovala s Tobíkem AMC a strachovala se ,je to vážně nepříjemné období.Tak ted už si v klidu užívej těhu.Máme stejně akční dítka,ale naše je určo akčnější,my jsme už zvládli i sádru na ruce.I ted sedí na stole a dělá hlouposti,ale vážně už to neřešim. :roll: A s kočkou si nic nedělej ,my máme mini čivavu a ten čert jí rasí při každé příležitosti,podle toho staršího vím,že to věkem přejde.Mě se docela ten tandem od Pérega líbí,ale taky bych ho ráda vyděla naživo.Jenže mám už maximálně 7týdnů a to nevím kde ho shlédnout,když ho ještě nikde nemají.Zdá se mi docela vychytaný a jsou k němu myslím i nánožníky.Dej mi kdyžtak vědět jak jsi uspěla.

Terik
Budu držet palečky aby nožička byla co nejdříve zase v pořádku.Člověk toho má už takhle nad hlavu a každej nezdar akorát ubíjí.Prosim tě jak se dají zvládnout dvě dítka takhle brzo po sobě?Budeme mít skoro stejný věkový odstup a já už ted z toho mám šílený vítr.Miminko a 18měsíční raubíř nevím ani jak budu schopná s ním nakojit ,když on mě neustále usurpuje. :roll: Jak to mám technicky všechno zvládnout,bojim,bojim…

Už zase tady ten raubíř kňourá neboť sedí na okně parapetu a nemúže dolů.Jdu ho tedy opět zachraňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
23.5.06 10:04

Vvik a Brambram , ke kočičkám: já jsem taky jako malá (někdy mezi 2 a 6 lety) trápila naši kočku a psa :oops: , dokonce si na to dist dobře vzpomínám. Jednou jsem dokonce jako pokus (na základě nějaké knihy pro děti, která tvrdila, že kočka dopadá vždycky na nohy) - vyhodila kocoura z okna v 1. patře (naštěstí se mu skutečně nic nestalo). :oops: :oops: :oops: Přešlo mne to až s nástupem do školy a myslím, že dělat se s tím nedá nic, jedině snad dohlížet na malé děti, kdykoli jsou se zvířátky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.5.06 10:29

Andynko,zkus se zeptat na www.malli.cz ,je to přímý dovozce a prodejnu mají v Praze,tak třeba do těch 7 týdnů bude. :lol: S kočičkama jste mě nepotěšily,holt budu doufat,že jí to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
23.5.06 12:06

Ahojky

Tak jsemse mezi Vás konečně dostala. Nemám mnoho času, jelikož mám 2 dětičky-holčičky. Anetka 21 měsíců a Kačenka 2,5 měsíce. Anetka je sluníčko, které ťapá a bohužel nemá nárok na svůj kočárek. Má jen babyskate, který občas využijeme, jelikož bydlíme na maloměstě a všude je to v podstatě blízko a na zahrádku jezdíme autem. Nedávno byla nemocná - Laryngitida. Není mezi vámi někdo, kdo má zkušenosti s touto nemocí.
A ještě? Ta moje malá Kačenka mě moc zlobí. Samo, že kojím, ale zdá se mi, že mám (jako to bylo u Anetky) hladové mléko. Napije se, usne a do půl hodky je vzhůru. Je to strašně náročné. Večer jí nemůžeme ukolébat a usne jedině u mého prsu v posteli. Nemá někdo nějakou radu? HELP !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
23.5.06 13:47

Ahoj Mandicek,
o larygitidě tu byly určitě diskuse - zkus pohledat.
S mlíčkem jsem u mladší Alenky sama měla problém kolem 5.měsíce a kdžy už mi byl onejhůř, sáhla jsem po UM a nelituji. Jsme spokojené obě. Já odpočinutá, malá napapaná........a hlavně jsme v klidu :) . Byla ale starší, no. Na dobré mlíčko se radí pravidelně a kvalitně jíst (to byl u mě problém s dvěma dětmi a prdíky u mimča) a pít taky dost. Mamča by neměla být vyčerpaná do úmoru - rady nad zlato, co? :? :lol:
Každopádně držím pěsti, aby se to co nejdřív zlepšilo pro vás obě.
Zatím se mějte, nestíhám, mám zánět v dásni, bolí tojak čert, jdu se nadopovat práškama a zaspat to, dokud mám možnost.

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
23.5.06 16:01

Další nová...

Zdravím!
Dnes jsem se zaregistrovala a hledala jsem právě tuto diskuzi :lol:
Máme 13ti měsíční holčičku, moc moc šikovnou a uvažujeme …no,tedy já už uvažuji o dalším mimi…mám spoustu otázek a zvažování, však to některé znáte. Ale na něco se tedy přece zeptám:

• otěhotněla některá z vás při kojení i když nemáte menstr.? (to jen abych se mohla těšit,že to je eventuelně reálné :)
  • a jak jste tedy poznali,že jste těhotné?
  • a pokud kojíte,jak to zvládáte fyzicky a nedělá to potíže „bříškovému mimi“ ?
    Toš toliko asi pro začátek… :D

Papa, venku svítí sluníčko, jdem s děvčátkem na procházku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.5.06 16:28

Zdravím spřízněné duše 8)
Tak mě Šárinka trošku pozlobila, ale nakonec přece jen usnula a Petík chvilku po ní taky, tak mám VEGET Juchůůů
Už jsem sežrala skoro celou čokoládu :wink:
Těhulky, nebojte se, třeba Vám bude perfektně až do porodu. Já jsem měla 17 kg navrch, vypadala jsem jako velryba, ale cítila jsem se báječně. Blbnula jsem s malou, nosila ji, když se jí na procházce nechtělo po svých, a ke konci jsem si dávala co tři dny sprint Hl. nádraží - porodnice na Obilňáku, abych nepřišla moc pozdě na monitor. Samozřejmě s kočárem, jak jinak :) Stejně jsem přenášela, myslela jsem, že už asi nikdy neporodím, a kluk se narodil dva dny před tím, než ho chtěli vyhnat. A to mi museli dělat dvakrát Hamiltona. Až ten poslední den, týden po termínu, jsem při procházce do porodnice (na kontrolu) cítila, že už nemůžu jít tak rychle, jak bych potřebovala, že mě to bříško začíná nějak tížit. Ale bylo to panděro jak blázen, sestra se vždycky ujišťovala, jestli je tam opravdu jen jedno :)
Porod byl super, a žádné hrůzy jsem nezažila ani potom. I se dvěma dětmi je to pohoda, všichni slibovali honičku, ale jestli těhule milujete adrenalin, tak se radši dopředu moc netěšte. Aspoň u nás je většinou klid, buď mám tak zlaté děti (jakože mám :D ), nebo mě všichni strašili, protože mi to ve skutečnosti záviděli :twisted:
Mě už se po tom bříšku zase stýská, a když vidím, jak si Šárinka na písku hraje se sousedovic klukama, tak bych chtěla, aby všechny ty děti byly moje :) Dvě jsou moc málo, ale třeba čtyři, to by byla aspoň parta!
Akorát musí taťka našetřit na mikrobus :wink:
Terik - moc na Vás myslíme, držíme palce, ať se nožička brzo spraví!
Tak pa holčiny, jdu si uvařit čaj pro kojící matky, ať mám čím ukojit ty savečky.
mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.5.06 16:38

Musli - já jsem MS dostala, ale jen jednou, a pak už jsem jen lehce špinila (později, než jsem čekala MS) a byla unavená, tak jsme zjistili tu radostnou událost č. 2.
S kojením to vůbec neřeš, miminku v bříšku to neškodí, a bude záležet na tom starším, jestli mu bude šmakovat. Šárinka čile pila až do porodu a Petík měl 4,5 kila, tak mu to asi nevadilo :) Teď mu taky nevadí, že se dělí se ségrou, roste jak z vody a nosí oblečení vel. na půl roku :)
Tak ať se brzo zadaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová