Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
279
26.5.06 21:10

Ahojky, ohledně spaní.
Anetka se naučila taky spát kolem 3 měsíce sama. Předtím jsme jí neustále uhoupávali až jsem zjistila, že chce spát sama. Plakala 5 min. a od té doby byl klid, ale tohle bylo jen večer. Horší jí bylo naučit dadat v postýlce přes den. Ale jak psala některá z vás-jde o to nechat to dítě brečet a přijít tam až po 5 min. a říct: Miláčku, mám tě ráda, ale musíš se naučit spát sama. A jít. Druhýden 15 min. a zvyšovat. Anetka plakala 3 dny a pak už byl navždy klid a nemůžu si to vynachválit. Od 4 měsíců spala sama v pokoji. Když už byla větší, tak si ráda v postýlce hrála. Třeba ráno vstala v 5 hod. a já mohla podřmovat a v chůvičce jsem ji slyšela, jak si pobrukuje a později povídá. Po obědě šla spát a taky si před tím než usnula hrála. Já jí v tom nebránila a byly jsme obě spokojené. Nikdy nechtěla spát v naší posteli !!!!!!!!!! :! Kamarádky závidí. Ale tahle metoda je pro silné nátury.
A teď mě to čeká s Kačkou, ale s tou bude potíž, protože ta hrozně ráda spí se mnou v posteli. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
26.5.06 21:18

Myslela jsem, že tady se více diskutuje. Nebo se s nováčky nikdo neba :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
26.5.06 21:38

Mandicek
já myslím,že tady se ba se všema,jsem tu taky jen chvilku.Holky určo už odpočívají ,vždyť nás každou už brzo ráno čeká pořádná šichta s těma našema raubířema :lol:.Taky už na tu obrazovku sotva vidím a těším se do postýlky :roll: .Tak papáček a přeji dobrou noc.

Andynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.5.06 14:40

Tak se přidám do diskuze ohledně spaní..
Bianka do dvou měsíců spala s námi v posteli - pohoda těžká, pokud jsem nepřebalovala tak stačilo jen strčit prso a pak zase usnout :-) Pak jsem ji začala dávat zpět do košíku (měli jsme ho do 4měsíců) a měla radost jak se mi to samostatné spaní daří (spala tenkrát od 8 do 4 , nakojila se a spala do 8 :-) paráda..). Ale pak se to bleskurychle pokazilo - začla se v noci budit, nechtěla spát v postýlce, nechtěla sama usínat - všechno špatně.Takže se uspávalo v náručí, pak do postýlky a ještě před půlnocí se stěhovala zpět k nám do postele a byl relativní klid. Na:,–(ila jsem už v 5m kaši na noc s tím, že má hlad, ale vůbec to nepomohlo..řekla jsem si že bude v postýlce aspoň usínat, přece jen ji nebudu v náručí uspávat věčně..takže jsem znovu začla s postýlkou - když jsem ji večer ukládala tak řvala, jen ji viděla. To chvíli trvalo - ale stačilo u ní sedět, držet ručičku a hladit po hlavě (na drsné metody není hlavně můj manža a tak mi je zakázal), postupně začla alespoň krásně usínat skoro sama (usla většinou do pěti minut ale musela jsem u ní být, což musím doteď). Nicméně na tom že se kolem jedné prvně kojila a pak už zůstala v posteli se nic nezměnilo. Dokud spala v naší posteli klidně tak mi to vlastně ani nevadilo..Jenomže - hrůza děs, začala se budit i u nás, v noci mě škrábala po krku a běda jak jsem uhnula (začla řvát), lezla po nás, a to jsem postupně posunovala kojení až na 5.tou ráno, jenže na frekvenci buzení se nic nezměnilo. Až jsem se jednou defintivo naštvala a ve 4 ráno řvoucí dítě vrátila do postýlky, vzlykala jen chvíli a pak usnula. A tak jsme to praktikovali už každou noc -prostě spí se v postýlce a hotovo. Jenže moc se tím nevyřešilo - stejně je tak 2-3× za noc vzhůru, většinou mi stačí jen natáhnout ruku a vrátit dudlík, případně přikrýt, ale někdy dítě stojí a hystericky řve, tak musím vstát, položit ji, a držet za ručičku dokud neusne (naštěstí přitom ležím už v posteli a ruku mám natáhlou přes noční stolek), pak ruku jen stáhnu a schovám pod peřinu. Takže na téhle fázi jsme se zasekli a já nemůžu přijít na to, jak docílit, aby se v noci nebudila a nebudila mě - jsem teď šíleně unavená a potřebuju každou minutku spánku. Terno je když mě nechá vyspat 4hodiny v kuse, víc už jsem v kuse nespala - no snad od těch jejích 4měsíců.
Vím, že jste mi tu už radili, abych ji dala spát do samostatné místnosti, ale u nás je to hůř realizovatelné, navíc nějak nevěřím že by to pomohlo. Ona se totiž kolikrát vzbudí a řve už předtím než jdem spát a to jsme vedle jak myšky,tv puštěná tak, že ji sotva slyšíme. Fakt nevím jak z toho ven, už jsem zkoušeli i homeopatika a nic. Nadále kojím v 5 ráno, ale krása by byla, kdyby mě do té doby od těch 9-10 kdy chodím spát, nechala vyspat, jinak brzy padnu. Chodím si sice přes den lehnout s ní, ale není to ono. Navíc jsem po denním spánku jak praštěná..

tak zatím pá, jdu se prospat, dítko jsem poslala babičce :-)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
28.5.06 21:53

Hrozně ráda bych ti poradila, ale pláče mi Kačka. Stačila jsem jen přečíst tvůj mail. Dnes uhoupávám už po páté. Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
29.5.06 13:45

Klaris
Ahojky, tak se konečně dostávám k té radě. S tím spaním ve vedlejší místnosti-to by možná pomohlo, ale píšeš, že je to těžce realizovatelné. Moje starší (skoro 2 roky) spí od 4 měsíců sama v pokoji a nemůžu si to vynachválit. Alekaždé dítě potřebuje něco jiného. To zjišťuji teď s tou „novou“ dcerkou. Zjistila jsem, že je lepší, když nás slyší vedle v pokoji a že je lepší, když je trochu hluk. Cítí se asi tak jistější, že není sama doma. Říkáš, že nejsi ty ani tvůj manžel na drastičtější metody. Myslím si, že rodič by neměl být otrokem svého dítěte a navíc: Není ani dobře pro vaše dítě, že se pořádně nevyspí. Protože, a to ti řekně každý lékař, nejlepší je pořádný vydatný spánek :! Jeho vývoj není tak plnohodnotný, když v noci zlobí. Myslím si, že jsme tu od toho, aby jsme děti naučili spát. Samozřejmě do 3 měsíců dítěte je to bezpředmětné. To se musí neustále uhoupávat, což nyní činím já, jelikož ta moje 2,5 měsíční barbuška to vyžaduje. Ale už se těším na dobu, kdy bude schoopná senaučit sama spát.Nevím, kdy to příjde, protože každé dítko to má jinak. Ta první už ve 2 měsících usínala sama. Ta druhá :?: snad brzy, protože se už musím starat o 2 malé děti a manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
1.6.06 21:01

Ahoj,
nějak mi teď nezbývá moc času na internetění, do rodiny nám přibylo chlupaté miminko (=štěně) a už teď si říkám, že jenom s Andulkou jsem se vlastně nudila :D Odpočinek u nás vypadá teď následovně - já zhroucená na zahradě, ruku (kalhoty, bundu, boty …) mi ožírá štěně, Andulka mydlí ručičkama do břicha a mimino kope a bouchá pěstičkama zevnitř. Občas si říkám, na co mě vlastně potřebují, boxovací pytel by možná byl plnohodnotnou náhražkou :D :D

spaní - Andulka patří mezi spací děti, do 3 měsíců spala s námi v posteli (budila se cca 3× za noc), potom (a doteď) v postýlce přiražené k posteli. Usíná sama, ale vyžaduje asistenci, tzn. někdo musí vedle ní funět. Nechce chovat, držet za ruku, … nic. Jen funět. V praxi to probíhá tak, že pokud uspávám já, usínám dřív než ona :) . Spí mi od cca 8 večer do rána do 6, 6.30, pokud ji včas ucpu pusu prsem, tak mám ještě asi 20 min. na pomalé probuzení.
Pokojíček pro ni sice máme, ale ve stavu silně neobyvatelném, tak předpokládám, že od září bude v ložnici těsno :) .

Mandicek - vítám Tě mezi námi.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
2.6.06 10:33

Holky tady je nějak mrtvo,kde všechny jste? :cry: My máme nyní nějaké super spací období,malej mi usíná tak do 20hod. a ráno se budí po osmé,dnes to dokonce protáhl na půl devátou.Jé to by bylo skvělé kdyby mu to vydrželo. :lol: Spát celou noc se naučil kolem ukončeného 11měsíce a to hlavně když už neměl důvod se mi sápat na prso ,ale dostal holt už tu ošklivou plastovou láhev s um. mlékem.Za měsíc jejího užívání se úplně odnaučil nočnímu vztávání. :lol: Do té doby se aspon jednou za noc vzbudil,sice to bylo v pohodě,ale není nad kvalitní celonoční spánek :wink: .Jak já se vždycky těším na ten večer.No ale už brzo to začne opět nanovo,docela z toho mám hrůzu.Já si říkám,že to ani nejde zvládnot,tak jsem zvědavá na tu praxi.

Andynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
2.6.06 10:56

Ahoj

Andynko:

neboj, ono se to druhé dítko také naučí spávat - někdy dříve, někdy později. U nás už všichni tři spí celou noc - no spí, občas se některý probudí, nebo spíše probudí mě, protože velice slabě spím a u nich slyším většinou každé šustnutí - ale je to lepší a lepší… Chodí spát postupně od 7-8hodiny, někdy usnou i kolem 5 - a spí většinou do 5-6 do rána… Takže někdo by řekl - veget.

Takže neboj, ono to půjde…
Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
2.6.06 13:35

Ahoj,

ja jen nakukuju, ale nestiham psat. U nas je to ted jako na houpacce. Jeden den jsou holky uplne super a druhy na zabiti. Charlie je nejspokojenejsi, kdyz miminko nespi a ona muze Zoe hladit, davat ji pusinky a cpat ji do pusy dudlik. Hlavne se ji snazi naucit vsechny sve dovednosti jako mavani, atd.
Dnes po dlouhe dobe Zoe spala celou noc. Musela jsem ale rezignovat a nechat si ji v posteli. Kojeni uz je v haji uplne. Neni mliko. To jsem zvedava jestli ja budu mit nekdy mliko (myslim tim, u dalsiho potomka)

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.06 09:51

Ahoj holky - nechcete ze své diskuze udělat deníček? Dost by se mi hodily vaše rady a postřehy. mám te'V příloze zasílám slíbený návrh smlouvy. Mám 6 měsíční holčičku a zjistila jsem že jsem těhotná…vůbec nevím jak budu dál zvládat kojení atd, atd. Jsem ráda, že jsem našla alespoń vaši diskuzi. jen co budu mít chvilku prostuduji vše. Přeji všem hlavně hodně zdravíčka, mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.6.06 09:55

Milo, uz jsme denicek diskutovaly - vetsina z nas nekam patri a tak zakladat novy by bylo zbytecne. Piseme nepravidelne a nejsme vazane povinnosti pravidelne publikovat :)

A ahojky, vitej mezi nami. Vubec se neboj, urcite i druhe miminko zvladnete a urcite to bude suprove!!!!!

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
9.6.06 09:56

Milo
blahopřeju k těhulkovství, taky jsem to své druhé těhu zjistila, když bylo malé půl roku. :)
Mám teď zápřah se zkouškama, k tomu péče o Adinku a poslední měsíc těhu, jsem, mírně řečeno, vyřízená, ale doufám, že po 16.6. ze mě všechno spadne a i tady se diskuze (nebo deníček?) zase rozjede.

Všechny mamulky zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
9.6.06 19:20

Ahoj holky,

já mám 4 a půl měsíční holčičku a jsem těhotná. Nejdřív to byl šok,ale teď už se na mimi moc těším, jenže…jsem po císaři a moje dr. mi těhotenství takhle brzy SILNĚ nedoporučuje…mám dva týdny na rozmyšlení…ach joooo…prosím,nemáte některá podobnou zkušenost???Poradíte???? Děkuji

Eva z únorňátek a březňátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
10.6.06 21:26

Díky za přijetí, bohužel asi nestihnu celou vaši diskuzi přečíst - takže se ptám - pokud jste kojily, jak dlouho, po celé druhé těhotenství??? Nenajdu maminku, která má prcky cca 15 měsíců od sebe a ráda by si mailovala??? měla bych na ni jistě spoustu dotazů jak to zvládá......vím, že se mi to taky podaří…jen okolí mě trochu děsí…ale MY se nedáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová