Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Timeo - přejeme hodně zdravíčka malému Vítkovi, málo prdíků, spokojený spánek, hodnou sestřičku a milující a trpělivé rodiče.
Prvních pár dní u nás bylo také hrozných!!!!! Davídek pořád řval jak přejetej, nechtěl spát…Terezka se pokaždé přidala a řvala taky. Bezdůvodně. Po pár dnech se to spravilo. Musela jsem spát s Davídkem jinde než taťka s Terkou. Jakmile se v noci vzbudil na jídlo, Terku to probudilo, začala strašně řvát a nešla utišit. Odděleně spíme do teď. Ale už se začíná blejskat na lepší časy. David spal dnes poprvé celou noc!!!! Já se pravidelně budila. Ještě mi asi chvilku bude trvat, než se zas naučím spát v kuse.
Nepropadej depresím, uvidíš - BUDE LÍP!!!!! Přes dva roky jsem nespala celou noc, děti mám věčně v náručí i v noci, i teď někdy řvou oba dva jak přejetí a já nevím co s nima…ale i tak…jsem ta nejšťastnější máma na světě, která se dětem věnuje jak jen to jde a to i v noci. Utíká to tak rychle, že se snažím si jich co nejvíc užít, než mi vyrostou…pak už nebudou chtít utěšovat, nosit, hladit, mazlit se se mnou, držet mě při usínání za ruku…no prostě UŽÍVÁM SI ![]()
Snažím se být v pohodě, usmívat se, ale někdy to prostě nezvládám…padám na hubu, nestíhám, je mi do breku ( párkrát už jsem i bulela ), potřebovala bych spát, najíst se v klidu, víc uklízet…
Pořád si říkám, dokud jsme všichni zdraví, je to dobrý…
Možná Vítek pláče kvůli vedru…Terka když byla malinká, tak jí teplo vadilo. Venku v kočárku řvala jak blázen, v noci nemohla spát. Litovala jsem, že jsem chtěla dítě. Pořád jsem si říkala, jak by mi bylo líp bez ní.
Hodně síly mi dodaly řeči typu : Jsi blbá, dvě děti takhle brzy za sebou. To nezvládneš. Neporadíš si z jedním, co budeš dělat se dvěma. Počkej, ty budeš litovat!!! Řekla jsem si, že jim všem ukážu. Že to zvládnu. A už když jsem čekala Davídka, změnil se můj pohled i na Terku. Najednou mi nevadilo, že jsme v noci vzhůru. Že jí musím nosit, hrát si s ní. Byla prostě moje a hotovo.
Takže Ti držím palečky, ať všechno zvládáš a jsi v pohodě a dětiček si můžeš užívat s úsměvem ![]()
Mandicek - Tera si taky sundavala plínku, nejvíc v postýlce, když byla bez dohledu. Musela jsem jí dávat bodýčka, co neuměla sama rozepnout. Jenže na ty je teď vedro. Umí si sama sundat kalhotky??? Zkus jí dát nějaké festovnější, aby za ně neprostrčila ručku. Terka si je teď chce brát sama, hrozně ráda se oblíká.
No ale jestli je to genama, tak asi nepomůže nic ![]()
Můj starší brácha je prý s oblibou zavíral do knížek. Doufám, že to Davídek nezdědí ![]()
blanci - Terka občas zuří, hlavně když je unavená. Jediné co pomáhá je, že ji chytnu, odnesu do chodby, přivřu dveře, řeknu, že takhle si s ní nikdo hrát nechce a odejdu. Po chvíli přijde jako by nic, usmívá se a jde si hrát.
Vydrž, uvidíš, že jí to přejde.
Missorko - i když vím, že to funguje, exkurze se ráda zúčastním ![]()
vvik - super fotečka !!!!
Nějak jsem se rozepsala, ale kdy se mi zas poštěstí, že budou spát oba najednou!!!!!
Datez a spící rošťáci ( Terka 25m, David 10m )
Datez,
psala jsi mi úplně z duše. Beru ty svoje dětičky stejně jako ty, že až budou velké, tak mě nebudou potřebovat, ale někdy mi tečou nervy, jsem unavená a nejraději bych někam utekla, alespoň na půl dne. Taky mám někdy stavy, že si nesmírně vyčítám, že jsme byli tak hloupí a pořídili si další mimi. Že jim oběma nemohu dát všechen svůj volný čas, že je musím mezi ně dělit atd. A hlavně, že si je neužívám, je to totiž všechno v hrozném presu. A chce se mi brečet, ale nejde to. Cht+ěla bych vybrečet potoky slz a odplavit ty problémy , které máme a být jen happy. Udělala bych pro to cokoliv.........
A z jiného soudku
Dáváte při kojení 4 měsíčního dítěte v těhle teplech i pít čaj
A jakej
Jeden známej pediatr mi říkal, ať raději kojím a čaj nezkouším. ![]()
Mamčulky
jak to tady tak čtu,tak mě jímá ještě větší panika než,kterou jsem měla dosud.
Je mi jasný,že až se ten malej prdoch narodí už si snad do smrti neodpočinu a řvát tu budeme zřejmě všichni tři.No a já počítám,že se později budu houpat na nějakým tom stromě,už ted mám občas nervíky na pochodu.Jinak celkem nečekaně dva dny před termínem jsem změnila porodnici a tak rodit budu u Apolináře,máte některá vlastní zkušenost jaké to tam je?Tobiáška jsem rodila v Podolí a to bylo pro mě super,ale tentokrát jsem se šla pozdě zaregistrovat a tak už mě nevzali.
Timeoo
držim palečky a myslím na vás
Věra
jak to jde zvládnout s těma malýma loupežníkama?Potřebuji nějaké pozitivní zprávičky
.
loučí se Andynka co to má za pár
Mandiček
malýmu bylo před rokem touhle dobou 6měsíců a vůbec jsem mu žádný jiný tekutiny nedávala.Byl pouze kojený a problémy jsme s tím žádné neměli.Pít cokoli jiného než mat. mlíčko začal docela pozdě až kolem 10měsíce.Tak se nemusíš ničeho obávat a směle můžeš kojit.Tvůj dr. má pravdu nic jiného nepotřebují.
Andynka
Nazdar maminy!
Po dloouhe dobe opet pisu,ale vlastne uz to za me napsala Andynka-neeestraste!!!My uz to mame taky za par aja zacinam trosicku panikarit
![]()
Stefi je furt stridave oblacno-asi jako vsecky nase ratolesti,jednou bych ji laskou sezrala,a pak zlosti vyhodila z okna
(neco pres metr od zeme)
Joo,chci cist jen samy pozitivni zkusenosti,este ze vas mame.Ja mam nastesti Vvik i v kvetnatkach,tak se utesuju ze to pujde(musi)
Dost zmateny komentar,zejo?Asi bude lepsi kdyz pujdu spat!
Marty
PS:doufam ze mate pravdu s tim ze kdyz bylo1.dite klidne,tak bude i druhe takove.Protoze Stefinka byla celkem v poho-az na koliky prdikate,ale to bylo vecer od19hod.tak 2-3 hodky place,coz se da vydrzet.
Nestrašte se, to bude dobré.....
Když jsem měla pouze Lukáška, tak jsem si říkala, jaké je to hodné miminko: spinkal, kdykoli jsme vyšli ven, papal tak po 3-4 hodinách, v noci většinou spinkal, prdíky ho netrápili… no prostě zlaté dítko… Všichni okolo mi říkali: ty nevíš, co je dítě…
No, když jsem čekala Lucku, tak Lukáš už začal běhat, a já ho honila s břichem před baráčkem, neboť už si uměl otevřít (odemknout) a utíkal s oblibou ven… Venku čekal, až ho skoro doběhnu a se smíchem běžel pryč…
Když se narodila Lucka, tak se z hodného miminka stalo hodné batole, a z Lucinky se stalo hodné miminko. Pořídili jsme tandemový kočárek a jezdili venku. Lukášek vepředu jako řidič (měl i řídítka), Lucka vzadu spokojeně (nespala, ale koukala). Kdekoli jsme zastavili, tak Lukáš hlídal Lucku, a když někdy náhodou s námi nebyla, tak ji hledal… Občas ji půjčoval hračky, občas jí je bral… Lucka s tím tak vyrostla a můžu napsat, že byla moc hodná - baštila kdy měla a spala také kdy měla.. No co víc si přát.
Když jsem čekala Jonáška, tak jsem běhala nejenom za Luckou, která v té době začala chodit, ale ještě za Lukášem, kterého to znovu začalo bavit… A Jonášek - byl zlaté miminko - ležel v postýlce, koukal na ty dva starší, jak běhají okolo a občas mu i hodí nějakou hračku. Na kočárku jezdí občas o všechny tři, ale je to zatím v pohodě…
No, občas se už řežou jako koně, Lucka jednu vrazí Lukášovi, Lukáš ji to oplatí a je zle… Ale ruku na srdce, kdo se jako dítě nepral, že.....
Tak Vám ostatním přeji hodné dítka, a věřím, že není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř..... Držím pěsti, ať to u vás ostatních je vklidu…
Věra
Tím nechci nikoho urazit nebo nakrknout, ale jak jsou ty dítka rozdílné - tak se může stát, že některé jsou opravdu hodné miminka - třeba vás to potká také - u někoho hned, u někoho za den, týden, měsíc..... rok?
Milé nastávající maminky,
všem vám ty hodné děti opravdu moc přeju. Nám jaksi zatím není dáno, ale třeba to Vítečka ještě přejde. Přiznávám, že na jednu stranu je to hrozná desiluze. Ale to už jsem zažila i u Adinky. Teď si to s ní bezvadně užívám, drží mě nad vodou, ale popravdě řečeno, přežívám … Několikahodinový neutišitelný pláč prostě nikomu na náladě nepřidá …
Já myslím, že takové děti se rodí opravdu jednou za uherský rok, takže nebojte, já už jsem vám to vybrala. Hlavně ať jsou dětičky zdravé, ať už křičí nebo ne.
Jo, přišel nám kočárek Baby Welt Oregon Tandem. Ještě jsme ho nevybalili, kupovaný přes internet z porodnice
, tak ani nevím, jaký je. Haha a jestli vůbec někdy vyjedem…
Snad už se dnes zatáhne i na Moravě ![]()
Timi,
aspoň ti pro radost srovnám metříky ![]()
A klidně piš jak to vypadá… Moc na tebe myslím, vlastně na všechny skorodvojky uřvánky ![]()
Holky,
ja vam napisu konecne neco moooc pozitivniho…
Posledni tyden se holky srovnaly a ja jsem ta nejspokojenejsi mama na svete. Doufam, ze nam to chvili vydrzi.
Jsou ted obe hodne a dokonce dodrzuji stejne poledni trihodinovy spanek, takze mam kopec casu pro sebe.
Odpoledne mi ani jedna nechce spat, ale i tak je to v pohodicce, protoze Sarlotka chce byt porad se Zoe, takze se venujeme miminku spolu a ona si ty slozitejsi veci zkousi na panenkach.
Vecer chodi spat obe v sedm a spi celou noc. Zoe se budi v pet na mlicko a pak okamzite usina a vstavame vsichni zase v sedm.
Takze u nas uz spokojenost nejvetsi…
Terik a holky
holky věřím vám a beru od vás spoustu sil a zkušeností,
jsem moc ráda, když si přečtu i ufňukané tak pozitivní zprávy
Souhlasím s Missorkou, myslím, že ve věku 2 a připližně 1 rok už to bude pohodička - nebo se mýlím Missorko.
Hezký den a ať vás prckové nezlobí. Míla
ahoj holky,
prominte ze vas sem lezu, ale vy jste uricte zkusene matky,tak potrebuju poradit.
vim ze je dost predcasne,ale resim rada vse dopredu a chci mit vse naplanovane.
ted mam rok 3tydny chlapecka a cekame druhy,to se narodi, kdy bude martinkovi rok a 3/4.a resim, jestli si vystacim jen s normalnim kocarem a skatem nebo budu muset porizovat tandem.je zde nekdo kdo ma rozdil mezi detmi 21mesicu?jak jste to zvaldaly?martinkovi bude13mesicu ale jeste nechodi,udela tak tri kroky.tak nevim, jak to bude pak zvladat, jestli se z nej stane behan,a budu ho muset vsude nahanet nebo bude linej a bude rvat ze uz nemuze,chodim totiz rada ven,takze to chci mit pod kontrolou,diky moc za rady.
PS:jinak tandem by se mi libil hrozne moc ten co mela Missorka ![]()
Valli,
tak tandemový kočárek určitě kup. My jsme ho neměli, jelikož jsme si mysleli, tže to Any zvládne, ale i když začala chodit brzo kolem 11 měsíců, tak byla hrozně unavená. Pořád jen spala a nám bylo jasné, že ani babyskate, který máme je nedostačující. Stačilo jen, když si hrala s dětmi v parku, tak už nemohla ani dojít domů, i když to máme za rohem. A jsou s Kači od sebe 19 měsíců. Většinou děti využívají kočárek do těch 3 let. ![]()
Milo,
nevím, jak to myslíš s těmi ufňukanými zprávami, ale myslím si, že každá si tady jen stěžujeme a tím ty problémy jen ze sebe dostáváme. Je to jako vylejvárna problémů. Mě to moc pomáhá ![]()
MANDICEK:ju diky za info.tak ze bych sla zkouknout ty tandemy na netu?nahodou nevis nejake super adresy??
Ahoj Valli!
Tak já mám kluky asi 19 měsíců od sebe a bez tandemu si to neumím představit. Hlavně když člověk někam pospíchá, na autobus, k doktorce a tak. A v zimě je to ještě složitější.
Mám Jané Powertwin a jsem spokojená. Chybí mi tam akorát polohování na nožičky pro toho mrňouska. Muž slíbil, že něco vykoumá, ale skutek-utek. Asi do pěti měsíců byl v té přenosné tašce, ale pak se už moc vrtěl a otáčel, tak jsem se bála, aby jednou nevypadl. Navíc v těch vedrech…