Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mandicek - na okopávání a pletí a podobné se vyprdni
víš jak to vypadá u nás na zahrádce??a to už druhý rok - minule - malé řvoucí mimi, letos je mi blé kvůli novému těhu - plevele je všude hromada a taky to vyrostlo
To si radši hoď nohy nahoru když ti obě spí ![]()
Klaris
Ahojky maminy…
teda takový starosti mě čekaj
…ještě že budu mit kam psát o rady ![]()
Verča je zatim spavý dítě a spí ve svém pokojičku dost od mala, takže doufám, že druhé mimi ji bude trochu podobne..jak naivní, že!?!?
Jinak jsem taky přemýšlela, kdy zkoušet velkou postel, nebo jen odendat šprušle na postýlce??…nevim, zatim jsem přirazila jeji postýlku k velké a možná bych časem zkusila dávat spát do velké postele a malá by byla jako zarážka, aby nepadala, ale taky nevim, jak jí tam udržim a nerada bych jí učila uspavací pohádky apod, když doposud usíná sama a v klidu.....
Naivní představy o sebrání dudáka jsem už nechala bejt a ono se to nějak vyvine…používáme jen naspaní a na uklidnění když je utahaná..a umí si o nej už krásně říct a neříká zas tak často, aby to bylo divný…alespon myslim…
Všechny „statečné“ zdravim a přeju hodná dítka…mějte se zatim krásně..papa!!
Ahoj holky
))
Nepíšu, ale poctivě čtu!!!
Teriku, nádherná fotka. Obě holčinky nádherné, usměvavé a spokojené
)) Co si víc přát!!!
Lesi - úžasná fotečka, krásné slečinky
))
Taky se musím pochlubit, jak rosteme…
Užívejte krásného počasí a mějte se priiiima čauky Datez + Terka 25m + Dáda 10m
P.S. těším se na další fotečky!!!!!!
Ahoj maminky,
zrovna jsme se vrátili z porodnice, jak vidíte podle metříku, narodil se nám Víteček. Bohužel historie se opakuje, Vítek už proplakal celý pobyt v porodnici, byl dokromován, protože u prsu usíná a moc toho nenasaje (možná ani nemá co), pak křičí a křičí. Jsme 5 hodin doma a ještě neusnul a řve. Už jsem zkoušela i dokrm 30 ml Nutrilonu a nic. Mám chuť úplně vzdát kojení, naběhnout na nějaký režim s Nutrilonem Omneo (osvědčil se nám u Adinky) a prostě mít „normální“ miminko.
Holky, mám depresi … po peripetiích s Adélkou je to tady znovu. Vůbec nevím, jak budeme „žít“ , ke všemu šííílím steskem po malé, je u babičky, dnes ji přivezeme.
Mandičku, nezoufej, malá už má víc jak měsíc, bude to lepší a lepší, já to vím taky, ale co já teď s tím křiklounem?
Timi,
zažila jsem nemlich to samý!!! To přesvědčení, že druhý řvací miminko se mi prostě narodit nemůže a ten neskutečnej pocit, že Val je snad ještě uřvanější než byl Vojta…
Udělej všechno co můžeš, u nás zabíral vak a skákací balón… ve spojení s Nutrilonem Omneo, ale i tak to nebyla žádná sláva…
Pořád si opakuj, že bude líp. To, že to zažíváš podruhé neznamená, že znova nemůžeš propadnout té beznaději, že to nikdy neskončí…
Klidně mi napiš na icq, když budeš potřebovat, všechny prdíkový rady určo znáš, ale podpořit tě můžu vždycky.
Hodně sil!
Peťo,
dík moc za odezvu … Vak jsem zkoušela, ztrácel se tam a řval ještě víc ![]()
Začínám vám všem ostatním závidět odrostlý děti
. Ještě jsem nejedla a nebyla na WC, co jsme přijeli. S Adinkou už se tak perfektně domluvíme, jsme zvyklé být „akční“ a pořád něco podnikat, tak vůbec netuším, jak ty dva skloubím. Nejhorší je, že si člověk říká, jak mu bylo „předtím“ fajn a pak mám hnusný myšlenky, jakože proč jsme si ho pořizovali …
Blbý je, že nevím, proč tak pláče - jestli je za tím jen nedostatek jídla nebo i bolení bříška nebo co. Všichni v okolí mi přáli hlavně hodné miminko a já jim budu zase fňukat na rameni …
Ahoj,
Timeo - moc na tebe myslime…ono se to casem podda…Ja mela i ted takove docela depky, kdy jsem porad bulela manzelovi na rameni a mela jsem chute nechat mu holky na starost treba cely den, ale nakonec se to vyresilo. I kdyz ma Zoe sve rvaci hodiny stale pravidelne, tak je to porad lepsi nez s Charlie. Ta mi nepricetne rvala prvni mesic vzdy 19h az 5h rano vkuse. Citila jsem se zrala na blazinec, protoze vubec nic nepomahalo. Zoe je oproti ni opravdu hodne miminko.
Ve chvili, kdy maji obe spatny den, taky tezce premyslim proc mame druheho kriklouna…Vcera jsem myslela, ze je prerazim. Nechapu,co se delo.
Pomaha vam s detma manzel??? Me nastesti hodne. Akorat tento tyden nemohl, protoze dodelavali v praci nejakou certifikaci a vracel se az kolem pul noci.
Terik a holky
Ahoj Teriku a ostatní,
díky za podporu. Já vím, že v tom nejsem sama, že to časem všechno přejde, ale přesně jak píšeš - už jsem to jednou zažila u Adélky, málem jsem „skákala z okna“ a teď je to tu zas. Musím si opakovat, že z Ády je teď skvělá holčička (a z Charlie a Valušky taky, viď Peťo!) a Vítek jednou taky bude príma klučík.
Malý teď poprvé od rána od 04.00 hod. usnul. Mezitím byl -x krát nakojen, přebalen, pohoupán … Zjištění - chce být pořád u prsu. Ať je jakkoli najezený (i dokrmený). Ještě nikdy se mně od prsa sám neodpojil, vždycky jsem ho musela pustit já. Odpojím a řve. Mám prsa už úplně zhuntovaný, protože ho tam mám přísátého pořád. Ale takhle se asi nedá fungovat, nebo jo?
Manže je naštěstí doma, to bychom samy s Adinkou nezvládly. Vždyť nedělám nic jinýho než ho držím na ruce!
Aha, tak už je vzhůru, spal asi 3 minuty ![]()
Ahojky timi,
je mi tě moc líto. Jedinou radu, kterou mám po ruce a nevím, jestli ti jí někdo už nepsal je, zkus šátek úvaz kolébka. Kačence to moc pomohlo, tenkrát. Jinak z Kačky je zlatý dítko, jelikož před nedávnem objevila paleček a usíná už sama. Akorát mi nechce spát na zahrádce v kočárku, ale jinak to už krásně zvládáme. Aby to tak bylo i s tebou.
Ještě jednu radu mám, a to mi říkala naše dětská lékařka a to, že je lepší, když si vybereš buď jen kojit a nebo jen umělou výživu. Prý se jim to v bříšku pak míchá a je to ještě horší než lepší. Měli jsme totiž s Anetkou takové podobné peripetie. A co dudlík???????? Taky nechce? A nechceš s ním trochu cvičit, aby se unavil a pak klidněji usnul???
Jinak gratuluji a jak se říká: „Nic netrvá věčně.“
Holky,
já taky potřebuji poradit
Nemá někdo zkušenost s dítětem, které vyndává z pleny hovínka a vyhazuje je na koberec atd. Nebo si sundává plenu a vyčůrá se do postýlky
Učíme na nočník, ale ne vždy se to podaří, ale Anetka začala s těma hovínkama a já nevím, jak dál. Jsem z toho nešťastná, jelikož jsem se snažila být vždy výborná matka. Nebila jsem ji, ale když jsem ty hovínka viděla už po šestý, tak mi ujela ruka. Prosttě po dobrém to nešlo a já nevěděla co už mám dělat, jenže ani naplácat nepomohlo a tak už jen rezignovaně vše vyperu, vysprchuju ji a uklidím a je mi u toho na nic. Navíc si začala strkat prsty do krku a dávit se. KDE DĚLÁM CHYBU?
![]()
PORAĎTE, PROSÍM
![]()
Holky, malý teď poprvé od rána usnul … Ještěže je Áda u babičky. Ať už se to proboha nějak stabilizuje nebo skončím v blázinci.
Mandičku - Anetka je opravdu „šikulka“. Promiň, neporadím. Asi trpělivě vysvětlovat … Snad se ti někdo ozve, kdyžtak založ novou diskuzi.
Timeo
velká gratulace k Vítkovi,neboj kočičko určitě se to uklidní a bude to dobrý.Počítám,že mě za pár dní čeká totéž,nebudeš v tom sama.Tobík je čipera a já počítám s tím,že tohle mimi nebude jiný.Ale nejhorší je vždycky ten začátek,máme toho až nad hlavu a k tomu ty sladký ukřičený dětičky.Sama z toho mám obavy jestli to zvládnu,ale určitě bude líp a líp.Držim palečky at to všechno dobře zvládneš a ty nejnáročnější chvíle jsou za tebou.
Andynka stále 2v1(TP za 4dny)
Ahoj holky
TIMEA: tak přeji hodně štěstí malému, ať se vám daří. Je mi to moc líto, že malý špatně spí, ale poradit ti neumím. U nás to takové nebylo… Asi bude opravdu „chovací“ miminko, takže jak psaly holky nahoře, zkus hodně nosit. A ještě jsem teď někde četla, že na prdíky pomáhá koupací kyblík - takže co kdyby jste to u vás také zkusily? (prý stačí i obyč velký akorát na dítko…)
Mandiček: také tě musím politovat, u nás to také neznám. Co takhle zkusit plínky, které nejdtou rozepnout - u nás to na začátku zkoušení byly takové kalhotkové - velký zelený balík - na boku byly celé a když se chtěly sundat, tak se roztrhly… Takže jestli si plínu sundavá, tak zkusit takovou, která sundat nejde… Ale spíš si myslím, že to bude žárlení na miminko, takové upozornění na sebe… Vydrž, časem ji to určitě přejde… U nás doma se traduje, že bratr takhle jednou vymalovou okolí postýlky, takže se uklidňuj, že to „jenom“ vyndavá.....
Ahoj holky, přeji hezké soužití mrňátek… nebojte, bude určitě líp…
Věra
Viku, díííííky za radu, ale musím tě zklamat. Zkusila jsem již snad vše. I jsem tu plenu na Anetce zalepila náplastí, ale to si strčí ručičku dovnitř (i když to udělám natěsno) a hovínko vyndá a vyhodí
A ještě jedno. Od babičky vím, že to dělal její syn, můj manžel a Anetčin táta. A to co jsi psala ty, mazal hovínka po zdi. Že by geny ![]()