Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše:
@Borůvka1990 No tak ať si napíše ježíškovi. Já se jen divím, že to prarodiče koupí, já bych to teda nekoupila, už jen kvůli tomu, že si to poručí.
Jsou dospělí a svéprávní ![]()
@nostress píše:
Takže si to dělají sami. Já bych jí řekla, že o tom, co dám vnoučatům, a za kolik, si s dovolením rozhoduji sama. Aby si diktovala takové nákladné dárky, to bych ji slušně poučila, že mám i jiné vnoučata, a peníze si netisknu doma na tiskárně. Krom toho, je to nespravedlivé vůči tvým dětem.
O moje děti nejde, těm nosí Ježuch hlavní dárky doma
To si musí rozhodnout oni. V jednu dobu mě trochu štvalo hlídání. Švagrové museli hlídat téměř denně. A to nechodila do práce. Naše hlídali třikrát do roka na pár hodin. Jejich i týden v kuse. Pak jsem pochopila, že vlastně hlídat nechtějí, že jsou vyřízení. Před lety si dupli a neviděli děti půl roku
Od tý doby radši příliš neustupují. My už dáváme hlídat jen když je to nutné, např když jsme malovaly a pod. Tchánovci se švagrovou skorosousedí, my bydlíme naštěstí skoro 100km daleko
Svatý klid ![]()
@Tichošlápek píše:
Zavolala bych jim a zjistila jestli uz dárek koupili - ideálně tak týden před návštěvou. Pokud ne, koupila bych panenku sama a dceři ji dala od Ježíška u tchanovcu. Třeba místo toho lega pokud nemáte finance
Udělala bych totéž. A Lego bych koupila u Vietnamců (to Lele nebo jak se to jmenuje…) je to kompatibilní, levnější, a děcko nic nepozná.
@Malike píše:
@Borůvka1990 jak si to vychovali..
Njn. Ona je jinak v pohodě, ale tchán už jí párkrát poslal k šípku ![]()
@Kobliha51 píše:
A co bys asi chtěla dělat? sebrat jim peníze a dítěti bys za ně něco koupila? Vyřvala to na ně s tím, že už se nikdy neuvidíte? Tobě všichni vždycky všechno dávali? Tak to potom jo.
ano, neviděli by mě na Vánoce, vůbec nejde o hodnotu dárků, ale o to, že děto tam sedí, ostatní děti rozbalují a oni nic. Nevím, jestli jsi to zažila, já jako dítě jo a dones di to pamatuju, jak to bylo hnusný. Takže ne všichni všechno, ale mají-li ostatní děti pod stromkem dárky, nedovolila bych, aby moje děti neměli. V opačném případě se takové sešlosti s dětmi neúčastním.
Tak už nám bylo i oznámeno, že dcera dostane dárek k narozeninám až měsíc po nich a opět je to to samé co každý rok nejsou finance a pak nedostane nic. Už jsme to dneska s manželem řešili. Před Vánocemi zavolá zda ten dárek mají a pokud ne tak od nás nedostane z jejich strany nikdo nic včetně dětí. Což se budou samozřejmě vztekat.
No a když jim nic nekoupíte, tak vám aspoň zbyde na to, abyste koupili dceři tu panenku sami
. A vztekat se klidně můžou.
Já bych se jich teda zeptala už teď jestli dárek bude nebo budou jen sliby a opět nic jako každý rok.
Přímý dotaz a takhle na rovinu, bez nějakého chození kolem horké kaše. Když v sobě nemají slušnost, tak bych také nebrala ohledy. Nic bych jim nekoupila a ještě jim řekla, že za ušetřené peníze jsme dcerce koupili slíbený dárek.
@Avele píše:
Já bych se jich teda zeptala už teď jestli dárek bude nebo budou jen sliby a opět nic jako každý rok.
Přímý dotaz a takhle na rovinu, bez nějakého chození kolem horké kaše. Když v sobě nemají slušnost, tak bych také nebrala ohledy. Nic bych jim nekoupila a ještě jim řekla, že za ušetřené peníze jsme dcerce koupili slíbený dárek.
naprostý souhlas
@Anonymní píše:
Tak už nám bylo i oznámeno, že dcera dostane dárek k narozeninám až měsíc po nich a opět je to to samé co každý rok nejsou finance a pak nedostane nic. Už jsme to dneska s manželem řešili. Před Vánocemi zavolá zda ten dárek mají a pokud ne tak od nás nedostane z jejich strany nikdo nic včetně dětí. Což se budou samozřejmě vztekat.
A narozeniny ma kdy?
Myslim, ze uvazujete rozume. Mozna bych to uhrala na jakousi „dohodu“, ze si vzajemne darky davat nebudete. Predejdete tim pripadne vztahove krizi v rodine.
@Anonymní píše:
a ptali jste se jich proč zase nedostane nic dcera? Když teda nejsou finance tak at nedavají dárky i ostatním, proč tedy ostatní dostanou a vaše dcera ne?
@Anonymní píše:
Nemuzes vic popsat, jak u vas ty vanoce u babicky s dedeckem probihaji? Zda se sejdete ve vetsim poctu, tedy i s jinymi detmi, ty darky dostaji a tva dcerka na ne jen kouka? Nebo se schazite o samote a o darcich ostatnich vis jen z vypraveni? Jsou to srabci, neni problem mit malo penez a nemoci koupit darek, ale oni se delaji pred dcerkou jakodobraci, vzbuzuji v ni nadeje a pak ji zklamou. To je srabactvi.