Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Také jsem zvědavá co dnes test?
![]()
@Michaela 34 tak já se musela naučit brát více věcí a už mi to jako ta povinnost ani nepřijde… horší je spíš to, jak si člověk uvědomuje kolik peněz za to dává a už dal… jeden čas když jsme měli kvůli čekání na výsledky stopku ve snažení tak jsem brala jen Pregnafolin kdyby náhodou… pak se to ale zase nakupilo… a teď už jsem zase skeptická, že tohle stejně nejsou žádné spásné zázraky, tak uvažuji že doberu co je doma a nechám jen listovku (l-methyfolát, kvůli té Leidenské mutaci…) a hořčík co beru kvůli migrénám… ale tak uvidím ještě… možná omegu ještě… jenže takhle se to stejně zase nakupí
![]()
A co má manžel za problém?
![]()
@Vendulák joooo peníze. To je stránka sama o sobě 😄 no tento měsíc mám dost nutkání testovat 🤦🏼♀️ takže asi poruším zásadu 😄 Špatný spermiogram. Malý počet, pomalé. Všechno blbě 🙈 byl dělaný tedy naposledy před těmi třemi lety co jsme se snažili. Ale pochybuju že by se něco změnilo s věkem 😄
Možná že už se teďka ani zadarit nemůže, třeba je to ještě horší. Těžko říct 🙂 už to nechceme tak hrotit 😊
@Vendulák já mám taky Leidenskou mutaci a MTHFR. První těhotenství v nevědomosti a při druhém na to přišli někdy v půlce, kdy doktor měl smlouvu s nějakou laboratoří a dělali to všem pacientkám. Takže třetí těhotenství jsem měla injekce od začátku a asi ještě měsíc po porodu. Nejhorší je, že tě nenechají rodit spontánně, protože musíš porodit hned na termín a ten se nikdy neshoduje, takže vyvolávají a to je za mě strašný.
Tak jsem zkoušela test a přišlo mi, že něco vidím, ale samozřejmě jsem to nevyfotila, takže mám až suchej. Tenhle test byl vždycky bílej, ale nic mi není, tak je to buď a nebo. Počkám teď do čtvrtka, ať mám s čím srovnávat.
@Michaela 34 tak stejně jsi říkala že test ve středu, ne? ![]()
Já ho asi taky udělám… ale bojím se ![]()
Tenhle cyklus tedy nemám tak negativní pocit, že určitě zase nic… ale ani nijak pozitivní, prostě nijaký… ale už mi proběhlo hlavou i že kdyby náhodou pozitivní byl
… tak jak bych to udělala s tím že bych měla jít hned k dr a co bych řekla v práci… navíc budu teď nějakou dobu bez auta, a pracuji mimo místo bydliště, tak nevím jak bych to dělala, kdyby se do toho zamíchala ještě dr
. Ale pak zase vím, že předbíhám… a ono vždycky všechno nějak dopadne…
Tak to mě mrzí, že máte horší spermiogram
. A před těmi třemi lety jste se už jednoho miminka dočkali? A teď si přejete další? Nebo je to pořád stejné snažení?
Co manžel bere za vitamíny?
Ty jo, děkuji za zkušenost, to mi do teď nikdo neříkal, že by se porod musel vyvolávat
… njn… ale tak stejně co by člověk nadělal když to miminko chce…
Ale já tedy obě děti (ale mám starší, letos bude dceři 15, synovi 12) měla ještě před termínem. Dcera byla 37+3 a syn myslím 38+4…
Jůů tak to je hustý že možná bylo něco!
To bude teď napínavé
, moc moc držím palce!
![]()
@Vendulák Tak pokud šly děti před termínem, tak to máš v pohodě a porod se rozeběhne sám. První dceru (15) jsem přenášela 14 dní, ale to se ještě o Leidenu nevědělo. Druhá (12) šla císařem, protože se neotočila no a třetí (3) šla vyvolávaně a bylo to takový dramatický.
@Vendulák píše: Více
Moc děkuji, snad to nebyl falešňák. Ale byla bych docela překvapená.
Já se dnes přilemrařila z práce domů, jsem dnes dost unavená, vím, že po včerejší migréně
. Už od autobusu domů jsem šla jen s myšlenkou, že tu byl v lednici ještě jeden kinder mléčný řez… no a on už nebyl
.
Syn jel s kamarádem jezdit na kolech, že se chtějí procvičit na sobotní cyklozávod od školy, tak jsem navrhla dceři jestli nechce jet taky… na kole… nakoupit… a řekla jsem si, krom původně jen žitného chleba… o ten mléčný řez, zmrzku a mandle v čokoládě
… takže je mi jasné že to už je moje klasické pms
… to snad ani ten test nemá smysl dělat ![]()
@tgg91 doktorka si myslela, že tak 4 tt.. ve čtvrtek jdu k doktorce, tak se uvidí..a co ty?
@Vendulák No a nebo to jsou takový ty klasický chutě. Já zase ujíždím na octových brambůrkách, ať už jsem před ms nebo v jiným stavu
a nebo jsi prostě unavená a tělo vyhledává cukr. Já se moc těším, až začnete testovat a budeme lovit duchy
A můžu se zeptat, kolik ti je? Koukám, že máme úplně stejně staré děti, jen já mám jedno navíc ![]()
@Michaela 34 píše: Více
Ten spermiogram mě mrzí… a zkoušela jsi do něj natlačit nějaký vitamíny? Vždycky se tam najde nějaká ta jedna vítězná ![]()
No… Nevím no
…
Ty jo, takže vy si přejete už čtvrté?
To je krásné
.
A mě je bohužel už 38
. Začali jsme se snažit, když mi bylo 35. Děti jsem měla ve 23 a 26 letech. S bývalým manželem tedy. Současný manžel ještě žádné děti nemá. Ale spermiogram má dobrý
.
Holky, jste tu některá, která teprve čeká na ovulaci? já ji čekám asi tak o víkendu, už se pomalu chystá, ale ještě to není ono. Teď mám stejně doma tchyňku, to se ani nepokusíme. ![]()
Jinak po biochemickém minulý měsíc mám nepříjemnost - akné. Na obličeji i na zádech, celkem síla. V tomhle je těhotenství a rok po něm dost spása (pro mě). krásná pleť a nemastící se vlasy. Skoro mám z toho pocit, že těhotenství je jediný období, kdy jsou hormony moje v rovnováze.
![]()
Držím pěsti všem čekačkám na test. A s tím doktorem to chápu - tyhlety praktické starosti, kdy tam jet, my ještě po rodině sdílíme polohu, takže jet tam bez vědomí manžela je úplně mimo (mám to tři hodiny daleko a hlídání dětí…) a ostatním členům rodiny bych to musela na ten den vypnout nebo jinak vysvětlit (že si jedu pro tělísko, ale člověk nechce lhát). Ale jak píšu, to už jsou pak ty úsměvné starosti, kdyby náhodou to vyšlo.