Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tess55 A dostala jsi teď něco na vyvolání menstruace?
Přece jen 54DC je už opravdu hodně…
Já mívala dlouhé anovulační cykly po antikoncepci, když jsme kdysi chtěli první miminko… a ano pomohl mi pak Clostilbegyt
, měla jsem ho tedy vždy ale i v kombinaci s Utrogestanem po ovulaci
.
Pomohla nám tahle kombinace i potom k druhému dítku
.
@Niki550 a mohu se zeptat kolik je vám let? Pokud ne úplně 40, tak mi to přijde brzy to tak hrozně řešit po 5ti měsících
. I běžném zdravému páru může otěhotnění trvat většinou až rok… ![]()
@Výbojka závidím tohle období kdy už je alespoň ta ovulace
… držím palce ![]()
@Michaela 34 někdy si říkám jestli jsme si neměli už nechat pomoct… ale tak díky tim třem otěhotněním za rok a půl máme vlastně všude ve zprávách napsáno „otěhotní snadno“
… ale tak různě nám i IVF nabízeli, spíše kvůli tomu že by se mohla dělat genetika… ale pak nám bylo zase řečeno, že když už teď víme příčiny potratů a jak jim zabránit, tak to lze ohlídat i při přirozeném otěhotnění… tak jsme si dali takovou „metu“ to doma zkoušet ještě do konce prázdnin/léta a pak případně jít prosit o pomoc do CAR…
Mě dnes klesla teplota, takže čekám začátek nového cyklu opravdu dnes max zítra…
Tak si budeme znovu držet palce
.
Příspěvek upraven 24.04.26 v 10:26
@Vendulák Moc mě mrzí, že to trvá tak dlouho, ale pokud byste chteli pomoct, tak bych do ivf sla. Oni to tam proveri, daji dohromady opravdu kvalitní jedince a to proste musi klapnout. My se ted snazime prvni mesic, proto jsem se pridala k vam, ale u nas je to zase takovy slozity. Manzel se jednou chrani a jednou ne, takze on asi uplne nevi na 100%. Spis to asi dela kvuli me, ale na rovinu rekl, ze ma o me strach, aby se mi neco nestalo.. Pri posledním tehotenstvi mi bylo 37, hned prvni mesic to vyslo a bylo to mimodelozni, takze mi vzali vejcovod. Pak to trvalo pul roku a zrovna se povedlo v mesici, kdy ovulace byla na druhy strane, nez vejcovod, ktery si to vajicko pritahl. No a tim, ze se jednou snazime a jednou ne, tak se blbe strefuje do plodnych dnu. Tenhle mesic se trefil a podle me to vyslo, protoze par dnu byly duchove na testu, ktery ale zmizely, takze jo, test jsem delala a uz tam nic neni, tak v nedeli cekam ms.
Ahojky holky tak mám těhotenství potvrzené pan doktor říkal že je to skvělá zpráva že se po porodu mrtvého mimi tak rychle zadarilo od tragédie uplynuly 2 měsíce a opět jsem tehulka mám radost budu chodit na kontroly co 2 týdny ať se zabrání tragédii ale pan doktor si mě pohlida když paní doktorka vcas nezasahla
![]()
@Vendulák Nic jsem na vyvolání nedostala. Asi protože prý sliznice se už připravovala. 🙈 No předevčírem jsem měla žlutohnědý výtok a to podle AI znamená přicházející menstruaci, ale včera výtok nikde a dnes je vodnatý.
@Máma2991 Promin, ale ses blazen. Sama jsem si prosla porodem mrtveho ditete ve vyssim stadiu tehotenstvi.. takze vim, jake to je. Ale ty se modli, aby bylo vse bez komplikaci, protoze sotva porodit a hned nasilou byt opet tehotna, to je nezodpovednost. A pochybuju, ze doktor z toho jasal. Vzdyt ani ta deloha jeste neni zahojena…
@Anonymní píše: Více
Ano pan doktor říkal že je to skvela a krásná zpráva a je rád že mi ji mohl dnes sdělit tím víc mě potěšil a říkal že na to co mi umřelo mimi nesouvisí s novým těhotenstvím
@Vendulák Jo a ještě k tomu kojim už třetím rokem, takže ten prolaktin a oxytocin může dělat potíže u toho uhnízdění, takže chci přestat kojit, ale jak už je malá velká, tak se domáhá pití. ![]()
@Máma2991 Me popravdě prijdes jako nejaky troll, ktery sem tyhle veci pise schválně. Protoze tohle je cely nějaký divny
Mne prijde take bud troll, a nebo je jednodussi, a nebo lze, protoze zadny doktor by 2 mesice po porodu mrtveho ditete ve 39. tydnu nejasal radosti.
Doufam kvuli fazolce, ze vse dobre dopadne, ale pokud je to pravda, autorka je jeden z nejsobectejsich a nejnezodpovednejsich lidi zde.
Nové těhotenství nesouvisí s tou tragédii co se mi stala pan doktor mi vysvětlil co se stalo z pitevni zprávy a prý se nemam bát že teď bude vše v poradku
Od dr jsem odešla k jinému doktorovi a ten mě bude více hlídat a budu mít více kontrol
@Máma2991 vubec nejde o souvislost 2 tehotenstvi, jde o to, ze tvoje telo neni zregenerovane, nedala jsi mu zadny cas na odpocinek a zahojeni se a nyni uplne zbytecne riskujes se zivotem dalsiho ditete.
Ale kdo chce kam… Evidentne to odmitas pochopit.
A zajimalo by me, jak ti dr. muze v zacatku tehotenstvi tvrdit, ze bude vse v poradku, sance na spontanni potrat v prvnim trimestru je az 20%.
Asi bys mi ho mela doporucit, evidentne vidi do budoucnosti.
@Máma2991 No já si to spis myslim proto, ze me přijde nelogicky, ze sem porad přispívaš a točíš se v tom stále dokola. Je smutný co se ti stalo a je hezky, ze se ti zadarilo. Ale nechápu proc to sem mas neustálý nutkání psat, kdyz to vlastně nikoho nezajímá a spis to lidi nabírá, ze jsi tak bezohledna.
Ahoj holkyy, nebyly jste některá na vyšetření v CAR v rámci nějaké akce plodnosti? Jak dělají vyšetření zdarma (horm. profil, AMH případně spermiogram).? ![]()
Tak jsem v noci prso už nedala. Chudák pořád chce
Snad ji to za chvilku přejde…