Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
@Michaela 34 ahoj
. Já dnes 7DC… beru Clostil… ovulaci čekám nejdříve za týden tak na ovulační testy mi přijde brzy. A tedy mě zbyl doma asi jen jeden, a říkala jsem si že asi znovu kupovat nebudu
… ale samozřejmě už si zase říkám, že bych možná měla
.
@Tess55 dle mě z tohoto grafu nejde určit jestli se menstruace blíží
… prostě je anovulační
. Divím se, že ti ten doktor nepíchl Agolutin nebo nedal Proveru nebo Duphaston nebo tak něco… jak jsem psala, já tyhle grafy měla před první dcerou a bez léků to prostě nešlo… přijde mi, že i pro tebe je to jen dlouhé zbytečné trápení
. Měla jsem jeden dlouhý anovulák i poměrně nedávno, to už mám jinou dr, ta udělala utz, nabrala pro jistotu hcg (říkala jsem jí, že testy jsou bílé a i jsme se v té době, kdy jsme čekali na výsledky genetiky chránili), a když bylo negativní, jen jsem tam další ráno přišla na vyvolávačku. Většinou mi po ní ms dorazí tak 3.den. Asi bych být tebou už neztrácela čas a řekla si o něco
.
Jinak děvčata k nám se celkem náhodou dostalo minulou neděli malinké koťátko… tak se teď staráme… museli jsme i na veterinu pro kotěcí „sunar“, a i vstávat na noční krmení atd… tak máme teď dny ještě více plné (alespoň není tolik času na přemýšlení a smutek
) a je to mezi nás taková obr dávka roztomilosti
.
Ne že by kočičí miminko mohlo vynahradit to lidské
… ale jen dobře, když je na světě zase o trochu lásky víc
.
@Vendulák jo taky sem si je ještě nekoupila a to jsem už včera chtěla dělat první. Tak uvidím. I když nakonec asi stejně nevydržím. Dělám si je ráda 🤣držím opět pěsti ☘️
Jeeee no tak to máš o zábavu postaráno 😊 přijdeš na jiný myšlenky
Ahoj holky a hezkou neděli. Odpočítávám do testování: zbývá pět dnů. To uteče.
příznaky nejsou.
Bude někdo testovat dříve? ![]()
Tak samozrejme, ze ty ovulacni testy delam, pro potvrzeni (protoze teda na sobe ovulacni obdobi poznam bezpecne podle chuti na sex), ale chci tusit, kdy to fakt je/bude. Carka zacina sili, tak cekam tak zitra pozitri max.
jaka u vas?
Kotatko preju! Nas ceka za mesic treti pejsek ![]()
@Vendulák Tak to máte super
Před x lety se ke mně taky přidalo úplně náhodou malé koťátko a byla to ta nejlepší kočka, jakou jsem kdy měla. Bohužel už nežije, ale máme už 13 let dvě kočky a 8 let psa. Dcera chce teď králíka, ale vždycky je problém s hlídáním. Tak alespoň teď budeš mít myšlenky na něco jiného.
Jinak u nás první sex po ms a nic z toho. Ráno mi říkal, abych nebyla smutná a já svojí náladou nechci kazit dětem den. Bylo by snad i lepší, kdyby mi rovnou řekl, že další už nechce, než tohle jednou ano a jednou ne. Děsně mě to vyčerpává. ![]()
@Michaela 34 ty jo… zase tolik nových myšlenek asi ne… jsme na víkend na chatě, sousedi mají roční holčičku, minulé léto miminko… myslím že to většinou beru v pohodě, holčička má milující rodinu, zázemí, tak to na světě má být
. Ale pak najednou přijde takový splín, že takového prcka jsme mohli mít taky kdyby nebylo tich potratů
… a včera se navíc přidal nějaký strach… jestli už nejsem opravdu stará… jestli bych to všechno opravdu ještě zvládla
… a hlavně mě ranil i manžel, když se s tím svěřím tak mi řekne, že on už starý je, že i kdyby se rodičem stal hned tak umře určitě dřív než by mu bylo 30…
Tohle zase hrozně deptá mě, že bývalý muž kdysi byl svého času mojí obrovskou podporou, ale v tomhle vztahu si často připadám na věci sama, vím, že lepší je v sobě snad vše držet než poslouchat ten neutuchající negativismus, který mi hrozně ubližuje
.
@Anonymní píše: Více…a chápu tedy, že i „nedospělé“ chování tvého muže ti ubližuje
@Výbojka ty jo, tak to je testování už za chvíli
. Držím moc palce!! ![]()
@sestra-eve tak hodně štěstí do ovulace!!! ![]()
Páni třetí pejsek!
A jaké pejsky máte?
My máme tedy už jednu dospělou kočku, a právě už jsme jeden čas uvažovali jestli jí nepořídit kámošku, když občas jedeme pryč, tak aby jí tam nebylo smutno… ono máme tedy i slepice (a skleník
) tak stejně nám tam vždycky někdo musí chodit, tak mamka dojde obstarat a pohladit i kočku, ale většinu dne tam sama je no… ale nemohli jsme se nějak rozhoupat, už nám to přišlo zvířat dost
. A pak si k nám našlo cestu tohle kočičí miminko
. Jinak ale máme i psa. Labradoodla, je velký a práce je s ním dost, tak psa dalšího určitě ne
.
Já včera I přemýšlela, jestli by jsme si neměli už jít nechat pomoct do CAR
. Přeci jen, toho času už nám od začátku snažení uběhlo hodně, a hrozně rychle běží dál, a věk už je pořád víc poznat
.
Konzultovala jsem to pak s Gemini
, která mi říkala že vzhledem k výčtu našich těhotenství (zamlklých) ale jsme schopni otěhotnět poměrně rychle (ha ha ha…), a že se nedaří teď když jsou problémy které pravděpodobně způsobovaly potraty podchyceny, tak že není neobvyklé že se teď nedaří, že tělo se bojí…
No nevím… já se pekelně bála už při tom třetím otěhotnění i tak se stalo celkem záhy po druhém potratu…
No uvidím… určitě ještě tomu dám tedy tenhle cyklus domácí pokus… a pokud nevyjde ten tak možná do toho CAR zavolat zkusím… ono tedy my jsme stejně měli původně určený takový milník, zkoušet to doma do konce letních prázdnin a pak případně jít do CAR, i manžel už počítá s tím, že bychom případně šli i do IVF, i když zpočátku nechtěl o miminku „ze zkumavky“
ani slyšet
.
Ale pere se teď ve mě, že proč to nenechat dle původního plánu, že si chci přece užít léto a ne pořád roztahovat nohy někde na klinice
… ale zároveň že mi přijde že po vší té době už teď jen ztrácíme čas
…
Pak si zase někdy říkám, že třeba to chce nějak se hodit do klidu, dát tělu nějakou péči, nechat ho po tom všem odpočinout… jenže nevím jak (jeden čas jsem po stresech v minulé práci a po potratech docházela i k terapeutce, ale neměla jsem pocit, že by to pomáhalo
). Jinak práci mám teď dobrou, jsem tam a s tamními dětmi moc ráda, moje děti mi dělají radost… tak nevím prostě ![]()
@Vendulák Mam svycaske ovcaky. Jeden uz je presluhujici duchodce, bude mi brzo 14,5. Druha je fena 3,5, ale ona je vecny stene, asi nikdy nedospeje. No a ted snad pribude australacka slecna. My se stehujeme za dva mesice z prazskyho bytu na moravskou vesnici, kde bude na pejsky misto, pribudou slepice, casem ovecky a doufam, ze i lidsky mimo k mym dvema a partnerove dceri. At je zaminka pro to velky auto ![]()
@Vendulák fuuu, ty to nemas jednoduche.
Asi bych na tvem miste taky hodne vahala. Ale se svoji povahou bych byla fakt netrpeliva a asi bych to zacala resit. Ty delas s detmi?
Ahoj
je tu nějaká profesionalní lovička duchu na testu? Potřebuju poradit 😀
Ten poslední je v limitu. Ty 2 už déle. Byla jsem vyklepaná, takže jsem nemyslela na čas. 😀
Je to čárka? Ryska? Barvivo?
3 dny do MS. Odpolední moč. (Nedočkavá)
Na te nejsvetlejsi fotce vidim celkem hezky. Uvidis za dva dny, ale beznadejne to podle ne neni ![]()
Ahoj, vidím náznak stínu na třetí fotce. Zkus v úterý ráno a uvidíš. ![]()