Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Renula5 no hele já když si vezmu co mě za měsíc čeká… stimulace, odběr, atd atd… ty jehli a tak…byla bych možná raději kdybych si bývala všechno nečetla a nepouštěla si videa abych nevěděla do čeho jdu
takhle mám trochu strach.Je to kapitola která nám zabírá značnou část života a nikdy na ní nezapomeneme. ![]()
Zdravím všechny maminky. Doufám, že nevadí, že se připojím k vaší diskuzi. Plánujeme druhé miminko. No plánujeme já plánuji manžel zajím bojkotuje. I Tak jsme docílili tomu, že začneme zkoušek až tak na podzim. První těhotenství jsme neplánovali. Musela jsem přestat kouřit pít kávu. Přibrala jsem pomalu 30 kilo. Chtěla bych se tomu vyvarovat. Tak jsem si řekla, že se teď na to těhotenství chci připravit aby se to neopakovalo. Prosím a nějaké rady co se vitamínů, cvičení, jídla a všeho týče. Budu ráda za každý názor. Moc děkuji.
@Terry1991 nezapomenete určitě, na konci toho bude láska na celý život ![]()
@Cipiseklu taky se to nemusí povést, co já vím…ale naprosto pevně věřím a jsem odhodlaná jak já tak on. Už tak moc dlouho si přeju ten první kontak přes bříško a první smích který uslyším, pláč…A jednou třeba,,maminko mám tě rád/a"…
![]()
@MamkaNikča ahoj
já jsem těhotná ještě nebyla tak nevím jak cvičení ale já dělám jógu a pak bych chtěla pokračovat v joze pro těhotné prý se dobře připravit na porod fyzicky i psychicky
já můžu říct že co cvičím jógu jsem pevnější některé svaly se mi vyrysovali aniž bych posilovala
a jsem i pružnější a ohebnejsi což už teď se mi hodí
jinak vitamíny beru už teď je dobré je brát i předem a já beru femibion 1 a až budeš za 1.trimestrem přejdeš na 2
výživa je asi na delší téma ale rozhodně přestat nebo pomalu omezit kouření už teď a kávu taky ono ti to hodně usnadní když už to pak přijde
ja jsem byla kafar vim o cem mluvim
pojem jist zdravě je také na delší vyprávění ale určitě se vyhnout smaženému a jíst hodně ovoce zeleninu (zase to neprehnat)
já osobně docela zavádíme u nás doma Bio je to taky kapitola sama pro sebe tak se asi spíš zeptej protože už teď jsem tu napsala román
ale na závěr jsou důležité asi tři věci- listovka nebo vitamíny pro tehotne, kontryhelovy caj na úpravu cyklu a pozitivní přístup ![]()
@Terry1991 přesně to je nejdůležitější VĚŘIT
s tímhle už máte půl vyhráno
tak doufám že nám sem brzy pyšně hodis fotku //!!!
@Cipiseklu JJ děkuji moc za radu. Já Od prvního těhotenství už kávu ne piji a ani nekouřím. Což jsem moc ráda. Teď jen přestat mít chuť na sladké a budu spokojená.
Určitě asi začnu cvičit jogu teď a pak přejdu na jogu pro těhotné. Myslím si, že by mi to mohlo prospět. Vitamíny pro těhotné můžu už brát před početím? A ten femibion 1 dostanu i bez předpisu?
@MamkaNikča tak to je super já se přiznám že jsem rok a půl taky kourila
ale už přes dva roky nekouřím
vitamíny určitě i před klidně i rok před
ano femibion je bez předpisu a můžeš brát i listovku (taky bez předpisu) ta je za pár korun ty vitamíny jsou za 300 na měsíc jedno balení tak si myslím že když se zatím nesnažíte tak postačí zatím listovka
A u nás to bylo asi podobne muž nejdřív nechtěl a asi půl roku mi trvalo postupně nenásilně že se začneme snažit v létě a byl asi březen a muž že začneme už teď sám do sebe tak myslím že to půjde a on si to chlap taky rozmysli hlavně proto že s protivnou ženskou se nedá vydržet moc dlouho
nic osobního ![]()
@Cipiseklu píše:
@Renula5 to dělá i gyndarka? To jsem nevědělaten můj a tím problém nemá
jen zkoušel jestli tam můžu být s ním aby se nenadrel
ty jo doma tak to se máš já bych byla doma hned ale je fakt že asi z toho musí hrabat
a proč si doma? To ti napsal gyn?
No mám to můj gynekolog udělal sice jen ten základní ale udělal… A potřebu udělal doma můj gynekolog je od nás 10 km takže to máme na chvilku. Jen to musíš udržet v teplotě pro převozu a maximálně hodinu staré
Takhle to děláme i když mi dělá iui
No já jsem doma protože jsem měla pracovní úraz měla jsem otočený Malík a teď mi v tom přeskakuje kloub tak mě čeká v květnu operace pokud tedy neotehonim pokud budu těhotná tak se to odkládá
tak doufám že otěhotním už teď třeba… Dneska jsem použila gelik tak uvidím
@Terry1991 píše:
@Renula5 no hele já když si vezmu co mě za měsíc čeká… stimulace, odběr, atd atd… ty jehli a tak…byla bych možná raději kdybych si bývala všechno nečetla a nepouštěla si videa abych nevěděla do čeho jdutakhle mám trochu strach.Je to kapitola která nám zabírá značnou část života a nikdy na ní nezapomeneme.
Je to ještě daleko mi povídej o té stimulaci vůbec jí nemám ráda
Nálady houbové nó hrozný já radši nic nečtu jinak bych do ničeho nešla
A strach neměj bude to oka musíš být uvolněná já minulý cyklus když já šla na první iui tak jsem měla strašný strach vůbec jsem nebyla uvolněná… Takže se nestresuj zbytečně a uvidíš že se to zadání a bude všechno oka ![]()
@MamkaNikča píše:
Zdravím všechny maminky. Doufám, že nevadí, že se připojím k vaší diskuzi. Plánujeme druhé miminko. No plánujeme já plánuji manžel zajím bojkotuje. I Tak jsme docílili tomu, že začneme zkoušek až tak na podzim. První těhotenství jsme neplánovali. Musela jsem přestat kouřit pít kávu. Přibrala jsem pomalu 30 kilo. Chtěla bych se tomu vyvarovat. Tak jsem si řekla, že se teď na to těhotenství chci připravit aby se to neopakovalo. Prosím a nějaké rady co se vitamínů, cvičení, jídla a všeho týče. Budu ráda za každý názor. Moc děkuji.
Ahoj určitě doporučuji kyselku já piji kontryhel ne na srovnání cyklu piji ho hned 1 DC až do ovo
2× denně pak ještě si dávám bylinné kapky Korolen 2× denně po dobu 3 týdnu a týden pauzy dává si to i manžel měl totiž málo pohyblivé spermie a tohle mu pomohlo
Takže klidně i chlapovi.. Jinak cvičím normálně a jídlo taky normálně 4denne jim a sladké moc nemusím spíš vůbec
Tak ať se brzy zadari
@Renula5 JJ děkuji moc za radu. No já nějak stím sladkým přestat nemůžu. prostě nemůžu ho mít ani doma. jinak jím celkem zdravě. Začala jsem kvůli synovi. Ale jak přijede návštěva a přiveze čokolády atd.. tak do dvou dnů je mám v sobě. Zkusím manželovi navrhnout čaj. Jen doufám, že uspěji
@MamkaNikča Jestli myslíš ten korolen tak jsou to kapky sice jsou hořké ale výborný účinek za nás
Jo tak já sem a tam zresim taky ze si občas dám sladký ale to musí být výjimka
Jinak moje poslední jídlo je 20:00hod
@Cipiseklu já věřím hodně. Vnitřně jsem tak sebejistá jak asi nikdo v mém okolí. Ale velmi dobře vím co všechno může přijít za komplikace. Přečetla jsem mraky článků a já blázen si pouštěla i videa na youtube
jsem hrozná a posedlá všechno znát a vědět.