Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cipiseklu Presbe tak jak píšes je jsem včera Teda na manžela skočila
Ale dneska dávám pauzu
Ani není nálada myšlenky mám úplně někde jinde až jsem z toho spálila hrách
Měla být hrachová kaše ale možná bude jen párek ![]()
@Renula5 já jsem zase včera vyprala prádlo ale zapomněla na něj a ráno si říkám že je to nějaký divný v ty koupelně a ono pořád prádlo v pračce, škoda že nemá nožičky ![]()
@Renula5 držím palce, aby ještě povyrostly ![]()
jinak já mám na cestě gynex a doma fertipronu, tak jen čekám na ms, abych to mohla začít užívat. To je snad poprvé co ji vyhlížím, aby už tu byla
. Až jsem si včera uvědomila, že tak nějak přestávám na to snažení myslet a hrotit to a jen hlídám, abysme brali všechny ty vitamíny atd.
kamarádce se včera narodily dvojčátka
, akorát je přes půl republiky a stejně teď za nimi nemůžeme, tak jsem na druhou stranu ráda, protože by mě to zas neskutečně chytlo ![]()
nevím co je holky ve vzduchu, já neosolila rýži, nechala jsem mobil v lednici a všimla jsem si až když zvonil a dělala jsem bábovku pro návštěvu a nechtěla mi vypadnout z formy, tak jsem ji nakonec rozbila a zjistila, že jsem tu formu vymazala, ale nevysypala
![]()
@Cipiseklu Jo prádlo občas taky zapomenu takže znovu to samé prádlo pětina nadávám že jsem mohla dát jinou pračku prat ![]()
@Cindysek Dekuji snad dozraji doufám a věřím hodně mi to zaskočilo hned jak jsme vylezly tak slzičky…
Jo tak já jak jsem byla na gynde tak tam byly 2 ženský a neplánovaně otehotnili to jsem zírala jen se utřela a bylo to a obě… A my tady nic asi nevím ale tak tenhle měsíc mám dopadne
Tak telefon do ledničky jsem si nedala jen do odpadkoveho koše
Jinak je opravdu něco ve vzduchu protože spálit hrách a jeste jsem rozbila Talíř to není možný už do té kuchyně nepůjdu ![]()
@Cindysek taky dobrý
už nám to leze na mozek
já taky budu vyhlížející ms abych začala brát gynex ![]()
Holky já bych chtěla zkusit metodu podle Mojžíšove jestli víte o co jde ale četla jsem že první měsíc se máme chránit a někdo tvrdí dokonce 3-6 měsíců tak mě to dost odradilo
už jsem si našla semináře stojí to 200 Kč za hodinu a chodí se dvakrát týdně ale čert vem peníze jen mě děsí že bychom si měli dát pauza a chránit se
šly by jste do toho? Mám čím dál větší depky protože každá druhá známá čeká ![]()
@Cipiseklu kolem mě se to taky rojí neskutečně…
jo ty myslíš ty cviky? To jsem taky četla, že se má na čas přestat. Kdyby to pak zabralo pokaždé, tak do toho jdu, ale četla jsem příspěvky holek, se kterýma to nic neudělalo, což by pak byla ztráta času že…
já si vypočítala podle Jonáše a jako jedinej měsíc mi zeleně vyšel duben, jakože žádný napěťový aspekt a všechno ok, dokonce mi to vychází 2dny před ovu (pokud ji tehdy mám
)tak nevím… jinak jsem tento měsíc byla u zubařky už dvakrát, měla jsem zánět nad zubem, takže šílený bolesti, ibalginů jsem vzala ani nevím kolik a zabraly mi až homeopatika. Proto to možná tolik neřeším tento měsíc, že bych pak stresovala, jestli z těch léků mimi něco není… ![]()
holky myslíte, že to je tím, že jsme si načetli všechno na diskuzích a článcích, a že to tak řešíme atd. a ty co to tak neřeší, jsou v tom hned?
že to je prostě hlavně v hlavě?
@Cipiseklu nebo takhle, už nevím kolik má tvůj partner, ale můj má 37 a už miminko fakt chce, sám si začal všímat, že kolem nás všichni těhotní. Takže my toho času zas tolik nemáme. Kdyby byl ode mě o pár let, tak se na to asi dívám jinak a těch pár měsíců obětuju na tuhle metodu
já se potřebuju asi hormonálně a trochu psychicky srovnat(složitá rodinná situace na mojí straně), takže k tomu by měl trochu pomoct ten gynex a asi začnu hormonální jógu
každé ráno se protahuju pomocí pěti tibeťanů, takže vím, že mi jóga s různými věcmi pomohla už dřív.
@Cindysek j9ga je super
určitě je to v hlavě jenže kamarádky co do toho do půl roku přišly to taky hrotili četli emimino atd takže fakt nevím
já jsem si myslela že to nepřichází protože jsem měla blbou práci ještě jsme nebyli ve svém bytě měli jsme ho už vyjednany ale nenastěhovany že prostě to nepřichází protože teď není vhodná doba ale už jsme půl roku v novém bytě já mám 5 měsíců novou práci a stejně nic
jinak přítel má 28 takže čas máme ale tohle není o věku to je prostě že to cítíme já vím že možnosti kolem 40 upadají ale chlapi můžou pořád
Holky to dame to není možný přece
a už jsem alergická na větu,,Jste přeci mladý"…
![]()
Jo a kamarádka co vysadila společně se mnou a hrozně jsme to hrotily spolu má za měsíc termín porodu no a pak nezblaznete se z toho ![]()
@Cindysek Musis se uvolnit najít si nějakou činnost aby jsi na to stále nemyslela pak ti z toho opravdu hrabe ze začátku snažení jsem úplně všechno řešila našla jsem si zálibu malování tak jsem si koupila omalovánky pro dospělé manželem stále něco vymyslíme abych jen na to nemyslela a opravdu to pomáhá
@Cipiseklu Jinak u té mojzisove nevím četla jsem toho hodně ale asi bych do toho nešla spíš bych zkusila se zeptat lékaře své ok gynekolog a řekla bych mu kolik je partnerovi ![]()
@Cipiseklu jojo já ten věk myslela vzhledem k té Mojžíšové, že z věkového hlediska by pro nás bylo horší ztratit půl roku než pro vás, ale jako chápu, psychicky to cítíme jinak…nejlepší by bylo, kdybysme do toho spadly všechny hned
no tak s tou kámoškou to je na palici
my když jsme si řekli, že se začneme snažit, tak právě ta kamarádka co se jí včera narodily dvojky, tak ještě říkala, že oni na to už kašlou, že si budou jen užívat a na nějaký haranty se můžou vykašlat…no a za měsíc volá, že je v tom.
My to teda s nikým neřešíme, ale doktorka by mi neřekla, že jsem mladá, ať nic neřeším a teda jen skorotchýně na nás tlačí a dokonce mi řekla, že už taky nejsem nejmladší(asi aby nás popohnala)
![]()
@Renula5 jojo máš pravdu, asi se teď pořádně opřu do cvičení. tím vyčístím hlavu a třeba budu vypadat i k světu ![]()
@Renula5 @Cipiseklu @Cindysek holky tak koukám že to začíná gradovat u nás u všech…
já jsem čím dál víc nervozní taky.Jak se blíží termíny a tak tak jsem nějaká přešlá a divná. Potřebovali by jsme něco pozitivního. ![]()
Ahoj dámy, omlouvám se že Vám sem lezu, ale potřebuji teď pár vřelých slov.
Snažíme se s přítelem rok. Vyzkoušeno všechno od bylinek po utrogestan. Nic nezabralo. Nervy v háji, ale už nejsem naštěstí ve stádiu kdybych za každým píchnutím viděla nidaci
Bohužel víme jistě že je chyba ve mě, takže mě koncem února čeká laparo. Moje kamarádka, podobný případ otěhotněla hned po laparce tak by mě zajímalo, jestli víte i vy o případech, kdy by laparka pomohla k uzlíčku štěstí? Snažila jsem se to dohledat v diskuzích, ale všude si jen povídají kamarádky a člověk „zvenku“ se dozví prd. ![]()
Děkuji
@sway22 Ahoj,už jsem také slyšela že to často pomůže. Já třeba měla kamarádku co měla cystu na vaječníkách. Vzali jí jeden se slovy že možnost početí se snižuje na ob měsíc a aby otěhotněla co nejdřív že jí potom budou muset vzít vše. Nakonec otěhotněla do dvou měsíců, má holčičku a dodnes jí nic už nevzali. Prý je vše v naprostém pořádku a do budoucna může rodit znovu. Holčičce jsou tři roky. ![]()
@Cindysek Ale určitě bych se i zmínila svému lékaři
Protože i ten věk přítele je horší ne že by byl starý dědek to ne
Ale víš jak to myslím určitě bych to řešila ![]()
@sway22 Ahoj my se snažíme 3 roky a stále nic u manžela se přišlo že má málo pohyblivé spermo hrozila neplodnost naštěstí se z toho dostal
Teď jsme začínali na iui pokud se do června nezadari čeká mě též lapina… Ale co jsem četla a slyšela tak spoustu holkám pomohla hned třeba měsíc po lapine takže bych se toho vůbec nebála ![]()
@Terry1991 Jo přesně tak je ť ok takové divné období tenhle měsíc cítím nervozitu a hlavně jsem taková divná spíš už unavená z té stimulace už jsem i vyčerpaná ![]()