Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bjetuš on je prostě božan, mě se hrozně líbí ta poslední fotka ![]()
Vzpomněla by jsi si na jméno autora těch 7 životů?
@Bjetuš Nezníš jako blázen, jsem taky taková… ezotericky postižená… Nebo jak to říct.
Malej je krásnej bobánek. ![]()
@baluuu8 Ty brdo, teda ty toho uz taky mas za sebou!
Az na par malickosti a teda o hodne delsi cas u tebe jsme na tom prakticky stejne. Akorat ja jsem si KETama uz 2× prosla, hrozne bych chtela mit neco v mrazacku, cloveka to tak nabije energii kdyz vi ze nemusi ten kolotoc znova prozivat a platit horentni sumy.
Obdivuju te ze jsi nechala KET tak dlouho odkladat, ja jsem od prirody netrpelivej clovek, nejradsi bych si nechala zavest deset najednou kdybych nejaky mela a nejak to slo.
Ale je hezky ze citis ze jsi na to pripravena, ono to takhle je to totiz asi spravne, ono si telo a hlava museji rict. Nemela by vzdy vitezit nedockavost jako u me.
Ty brdo ja vubec ani nevim, jestli se ti andele v cestine taky takhle jmenuji, ale v nemcine jsem nasla hafo stranek kde se o nem mluvi jako o spasiteli skoro pro pary ktere miminko chteji - vlastne je „zodpovedny“ i pry za tehotne a dobry porod atd. Ja tomu prd rozumim, ale snazim se to nejak vstrebat a fakt necemu aspon trosicku verit.
Jsem rada ze ti to treba trosku pomuze jako mala berlicka a strasne ti preju po tech hroznych letech, aby ses uz konecne dockala.
![]()
@Bjetuš Bozinku to sladoch, fakt krasny miminko ![]()
Holky tak ja usla ohromnej kus cesty co se tyka viry atd. v poslednich trech letech, co se snazime. Jsem vychovana v katolicke vire, ale zajimala jsem se o dalsi nabozenstvi, budhismus, energie. A pak se mi to vsechno poskladalo a verim hlavne sama v sebe. A uz nejakou dobu nepotrebuju prostrednika abych „to neco“ prosila a nebo s tim komunikovala. Je jedno, jak se to nazyva, Buh, andel, vesmir, ja to vnimam jako lasku, jako pozitivni energii. A myslim si, ze si „to“ preje, abychom vsichni byli stastni. No a pak zalezi na nas. A my zeny jsme neuveritelne silne a zvladneme mnohem vic nez si myslime a umime delat velke veci. Chlapi se nas taky proto bali a upalovali nas. Ale to neni o boji ale o vzajemne spolupraci.
Takze urcite poproste andele, svetelne bytosti, jakkoliv to nazvete, kdyz mate chut a citite to tak, umi to hodne ulevit. Ja se vzdycky nadechnu, ovlivnim co ovlivnit muzu a zbytek nechavam konovi - odevzdavam treba andelum. Jsou i navody jak si spravne prat a posilat tam nahoru pranicka. A uzasny je citat Coelha Kdyz si neco prejes, cely Vesmir se spoji, abys to mohl uskutecnit. Jen to chce krapet viry ![]()
@Bjetuš Jezis to je krasnouckej vodnicek!
hlavne v ty zeleny osusce, takovej malickej bobecek. K zulibani. A teda vidim ze si uzivas,, ono to asi ne vzdy je takovy uzasny jak to na fotkach vypada vid.
tak dej urcite vedet jak jste dopadli na kontrole a drz se. ![]()
Teda vidim ze snad kazda si delame nejake ty svoje vesmiry vid. Zaujalo me tvoje mluveni s tvoji maminkou. Ja zase takhle mluvim s tatkou. A prosim ho uz tri roky aby mi dolu snesl tu malou Kacenku kterou si vzdycky pral (muj bracha ma 2 kluky). Dokonce jsem k nemu mluvila kdyz jsme byli loni na vylete horkovzdusnym balonem - citila jsem se mu nejak bliz, asi vic k nebi (na ktere ale jinak neverim
) a moc ho tam prosila. No zatim me tatka nevyslysel, ani nikdo jinej, tak treba to zkusim tou teorii ze tak vse ma byt. Ale to je teda sakra tezky…
jak v sobe najit ten vnitrni mir, to je fakt zahada.
![]()
@Izie to je fakt, verici lide to maji trosilinku jednodussi (snad se nikoho nedotknu), my „realisti“ porad chytame ve vzduchu ty otazniky a chceme realistickou odpoved vid…
dej mi vedet jestli o nem neco najdes. Ani nevim jestli to v cestine tak je, ale patri kazdopande k andelum.
@Kesssy To jsi moc krasne napsala.
Ja vzdycky kdyz se me tu ptaji (je to tu hodne nabozenske) na co teda verim kdyz ne na boha - tak rikam, na sebe. Na to jedine muzu verit. Je to moje telo, jsem to ja. Verit v ostatni ktere neumim a nemuzu ovlivnit nejde. Ale tys to popsala jeste jinak, vic do hloubky, budu muset trochu o tom vsem popremyslet abych nejak tu cestu k sobe nasla. Jako ja sobe verim, verim v sebe, ale trosku pokulhavam s tim, proc me moje telo neposloucha a neustale zrazuje…
V tomhle sama se sebou neumim uzavrit mir. A nevim jak na to… ![]()
@Soleil 11 Me to prave ze rekla doktorka v Caru ze si mysli ze mam zalepene vejcovody kdyz nemuzu rok otehotnet a pred 3 rokama jsem byla na operaci zlucniku.
@Soleil 11 No já to taky nikde moc nevyprávím, ty naše útrapy.
Není to nic, co se dobře píše nebo čte.
Jsem ráda, že funguje emimino a že jsou tady holky, které úplně přesně chápou, co prožívám…
Já už jsem si toho Gabriela taky vygooglila, zadej si archanděl Gabriel.
Super je to, musím sehnat nějakej obrázek nebo přívěšek jak pojedu na ket.
Já tobě taky přeju, aby ses brzy dočkala, stejně jako všem ostatním tady. ![]()
@Kesssy Ten citát znám.
A Jak si správně přát jsem četla knihu.
Napsala jsi to úplně přesně, mám to s vírou podobně - napříč různými náboženstvími a taky „to“ vnímám… Tu sílu, energii… Jen si jaksi ještě sama nedokážu „pomoct“, resp. nechat to ostatní koňovi…
Snad je to trochu srozumitelné.
![]()
@destovakapka A z ceho tak usuzuje?
ono videt to neni, to se da jedine zjistit vysetrenim. Ja prave premyslim jestli jit na takoveto s tou penou kterou ti tam napumpuji nebo na laparku. Nenabidla ti tedy ze ti je vysetri? Na tvem miste - pokud je to pravdepodobne - bych do toho sla co nejdriv. Budes mit jistotu a pri laparce ti je zase zpruchodni. ![]()
@baluuu8 Super tak jsi to nasla.
Tak ja o vikendu nagugluju jeste co se da. ![]()
@Soleil 11 moc dekuji za mila slova - ja si myslim, ze to je proces a trva cely nas zivot - to na tom zboznuju, neustale se posouvat dal.
Kdysi jsem svoje telo nesnasela, byla z toho anorexie, takze to uplne chapu. Ucim se byt zodpovedna sama za sebe, verim, ze ja a moje telo vime nejlip co je pro nas nejlepsi, vyslechnu si ostatni (i doktory) a jsem vdecna za jejich rady, ale rozhodnuti udelam ja sama - ucim se nenechat se nekam vmanipulovat a bez strachu dat svou intuici.
Myslim si, ze odpoved mas sama v sobe. Cokoliv ti pomuze ji najit (knizky, zkusenosti jinych zen atd.) je spravne. Jsi bajecna, statecna zenska, kterou obdivuji, jsi vyjimecna - nikdo takovej se jeste nenarodil a uz nikdy se nenarodi. A z tvych prispevku citim nekdy tolik lasky, souzneni, empatie, povzbuzeni pro ostatni, i kdyz sama to nemas vubec lehke, ze mam chut te obejmout. ![]()
Ja obcas se svym telem mluvim, asi to zni srandovne - snazim se vnimat treba delohu, nebo kdyz me neco boli, hladit to misto..vnimat svoje telo. Tak jsem se ho ptala, kdyz se mi delaly cysty, kdyz jine veci nefungovaly, proc je narusena rovnovaha a co to zpusobuje…a dari se mi mnohem lepe nez driv to vychytavat. A klidne pritom poprosim i ty andeli at mi s tim pomuzou..
V nas zenskych je vazne ohromna sila, a jeste vice kdyz se spojujeme a podporujeme. Podvedome to vime a vyhledavame, proto existuje a funguje emimino. Jen v dnesni dobe na to nekdy zapominame, nemame cas, jsme spise rivalky apod. Ale ja v nas porad verim, holky moje ![]()