Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1982 zlato to je mi líto ![]()
@SladkaJahudka já si myslím že jste se trefili dobře ![]()
@Avele já si myslím že 6 cyklu není tak dlouhá doba, vydržte a snažte se dál
, jestli chcete mít jistotu tak at si muž nechá vyšetřit spermie, za to nic nedáte
držím palce
![]()
@mimi82 krásná princeznička ![]()
@Avele ahoj, my se snazili 10 mesicu nez se povedlo. Za tu dobu jsem taky furt sledovala vsechno co se dalo a kazdy mesic jem testovala jak blazen (mela jsem to jako zabavu)
, ono se rika, ze cim vic to resis, tim vic se blokujes a nejde to, ale ja nedokazala na to nemyslet a povedlo se. Nam osobne pomohl conceive gel. Hned 1. mesic, jak jsem pouzila jsem otehotnela, i kdyz jen biochemicky (odeslo to samo hned). Ale uz druhy mesic to vyslo normalne. Takze za me osobne gel pomohl.
@wallace Moc děkuji za povzbuzení…já vím, zdá se to jako krátká doba, ale mně už to přijde dlouhé. ![]()
@Mišule232 Nechá, sám to navrhl, má totiž strach, že je chyba u něj. ![]()
@Leeloo_x Přesně jak píšeš…Všichni mi radí ať na to nemyslím, ale to mi teda opravdu nejde.
Začala jsem s dietou, víc cvičím, ale stejně na to myslím - pozoruju se a řeším, co by mohl být příznak
…Ten gel zkusím, moc děkuji za radu. ![]()
@mimi82 Chápu s těma fotkama a díky, že ses podělila. Máš opravdu nádhernou holčičku! Taková exotická kráska.. a ty šaty!
Taky nemáš žádnýho hubeňoura
ale přijde mi úplně akorát…
Matyáš za celou dobu řval v noci snad jednou a to kvuli bolavýmu bříšku (dala jsem si k večeři pizzu
), krocaní záchvaty má taky jen přes den, takže jsem taky vděčná. Ale občas prostě nespí…
@Avele Jj, v tomhle našem věku už to neni většinou hned. Je fajn, že chce jít manžel na spermio, tím nic nezkazíte. A měřit bt a vědět, kdy je ovu taky neni špatný, taky jsem měřila. Se svýma pocitama opravdu nejsi sama, všechny tady víme, jak Ti je.. takže se klidně vykecej, i to pomůže. Nemyslet na to prostě nejde, takže na to mysli, ale pozitivně
Já dělala milion věcí, který zaručeně pomůžou k otěhotnění(haha)..ale aspoň jsem měla pocit, že dělám maximum ![]()
@wallace Tak přece by Tě Tvoje drahá polovička nenechala odtáhnout! ![]()
@Bjetuš TEda chudaku, vidim ze mate tezke obdobi.
V sobotu ve tri rano prisla nase sousedka opila domu a 3,5 hodiny chodila opile venku v podpadkach a cekala na toho jejiho kterej byl taky nekde chlastat az prijde dom a otevre ji - asi si zapomela klice. Byla jsem nevyspala, nevrla, unavena jak stene - byla jsi prvni na koho jsem si v tu chvili vzpomela pac jsi to tu o tom spanku psala.
Musi to byt narocny kdyz je miminko unaveny, maminka taky - ono sice bude lip, ale verim ze je to hodne narocny. ![]()
My meli vcera sousedsky posezeni - sousedka ma ted 4-tydenni holcicku tak nas pozvala abysme se prisli vsici podivat. Holky ja nevim jak to nektery baby delaj.
vypadala jak ze zurnalu. Mela napeceny tri druhy kolacu, krasne prirpavenou terasu (bylo nas 16) - od kafe pres koktejly - vsechno bylo. Malou jen tak mimochodem nosila na ruce jako by se nic nedelo, z nas uz lilo v tom pocasi jen pri sezeni - a ona bez kapicky potu proste tam proplouvala elegantne celym odpolednem.
Pripominam, ze jeste nema po sestinedeli a ze ma doma 2 kluky jeste - 4 a dva roky.
Manzel v jednu chvili prej zavri pusu, vleti ti tam moucha. Byla jsem z ni totalne mimo.
![]()
@destovakapka Jj tak byt to muze, to je jasny. Jediny jak to zjistit je vysetreni vejcovodu - na ultrazvuku to bohuzel nevidej. Hele to me moc zaujalo - to jde jit na rentgen vejcovodu aby videli jestli jsou pruchodne??
Urcite dej vedet vic, to by me fakt zajimalo - na laparku se mi teda fakt moc nechce. ![]()
Nevim kolik ti je, ale jestli se tak dlouho nedari, urcite nekam do CARu, at proklepnou i tebe. Rok je prumerna doba na otehotneni, takze zatim zadna katastrofa u vas, ale jestli ti je jako nam tady - tudiz pres 30 - tak je nekdy lepsi neztracet moc cas.
@Hanka1982 Hani to me mrzi, telo si umi udela priznaky, to by jeden neveril vid.
toz hura do dalsiho boje. ![]()
@Avele urcite udelejte spermiogram (uz ctu ze se chystate, to je dobry
) a hlavne neklesej na mysli. 6 mesicu neni pri snazeni nic!! Prumerna doba zdraveho paru je rok! Podivej na me, my jsme oba ok - spermiogram trosku horsi ale i na prirozene otehotneni ok - a uz 3 roky nic. Jaky doktor usuzuje ze ty jsi v poradku? Tvuj gynekolog nebo jsi nekde v CARu? Ona ta plodnost je bohuzel trosku vic komplexni nez jen stery u normalniho gynekologa. Jestli napr. nemas pruchodne vejcovody tak se muzete snazit az do aleluja a stejne nikdy nic nebude. Ale ja si myslim ze byste meli zacit tim spermiem a pak to jeste zkouset par cyklu a kdyz porad nic - pak najit nejaky CAR a proklepnout ten zbytek. Preju hodne stesti. ![]()
@mimi82 Moc krasna beruska!
prdacky ty saticky. ![]()
@wallace Beru kraaasnou dovcu!!
vzpomen si na nas pracujici az budes sedet po teplych vecerech nekde se sklenkou. ![]()
@Avele ahoj, my kdyz jsme zkuseli prirozene, po pul roce jsem chytla stres.. po roce marneho snazeni uz jsme byli v CARu.. a ted uz mame za sebou prvni IVF..je to sesup..je to rok a 3 mesice a stale nic- prijde mi to jako vecnost
… ale pul roku nic neni.. pokud tomu chces nejak pomoci, zkus nosifol (nebo inofolic, ten je levnejsi)- to mi prijde opravdu tak nejucinejsi z tech vsech preparatu volne dostupnych… preju stesti ![]()
Holcinky… takze prvni ET se nepovedl (dnes opet bily test 14 dn po ET)…budu ted cekat na MS a pak se zapojim do tabulky…celkove toto IVF hodnotim jako povedene- mame 9 AA mrazacku (alespon ze tak)… chci si dat ted mesic ofuk a pak co nejdriv zkusit KET… uz se tesim
.
@Hanka1982 to me moc mrzi…drzim palce dal ![]()
@mimi82 krasna holcicka ![]()
@ronia Myslela jsem si to.
skoda, ale vidim ze jsi pozitivne naladena. Aby taky ne, opravdu mate krasny vysledek - tolik super mrazacku, to je muj sen! Jeden z nich je ten pravej, uvidis.
Dej si oddych, to je super napad, telo se da do poradku, a v listopadu hura na to. A co vis, treba bude ten nejkrasnejsi darecek pod stromecek. ![]()