Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vererka83 To víš, že to byl horor. Bylo to dost nečekaný. Všechno vypadalo, že je v pořádku. Prý se to může stát…
@merlose Teda já si taky prošla vším možným, ale kam se na tebe hrabu. Musíš být silná žena…
já bych to se svojí labilitou asi nedala
Taky toho máš za sebou dost. Já si to prožila „jen“ jednou. Snažím se na to nemyslet, ale až se nám to povede, budu od začátku strachy bez sebe. Teď se učím být v pohodě, což by mělo pomoct při otěhotnění. Musíme být všechny silné a nepoložit se.
@merlose pozitivní přístup, to se mi líbí
Já jsem se nejdřív musela zhroutit a dostat to ze sebe ven a teď se cítím vyklidněná a v pohodě. Věřím, že dřív nebo později se všechny dočkáme
@Vererka83 každá ženská toho zvládne hodně.. Děláme to pro miminko
@Ginuš Ty to taky bohužel víš z vlastní zkušenosti… já myslím, že by se takový věci vůbec neměly dít. Je fajn, že se tady aspoň trochu můžeme podpořit, i když jen imaginárně ![]()
@Vererka83 mě to tu pomáhá hrozně moc.. Jsem ráda, že si tu můžu pokecat s holkama, co jsou na tom podobně. Kam jdeš na genetiku a imuno?
@Vererka83 píše:
@merlose pozitivní přístup, to se mi líbíJá jsem se nejdřív musela zhroutit a dostat to ze sebe ven a teď se cítím vyklidněná a v pohodě. Věřím, že dřív nebo později se všechny dočkáme
Ze začátku jsem myslela, že život ztratil smysl. Hledala jsem chybu v sobě, hodně jsem pracovala, nebo jsem jedla něco špatného… prostě jsem nemohla pochopit, že u mě mimčo nevydrželo, ale pomohla mi rodina, přítel i psycholog. S přítelem nás to paradoxně ještě víc sblížilo.
@merlose Chtělo by se říct, že všechno špatný je k něčemu dobrý ale ve tvým případě moc dobrýho na tý hrůze nenacházím…
@Ginuš Je fajn vědět, že v tom člověk není sám…
Na vyšetření ještě nevím kam nás pošlou, ani nevím co to všechno obnáší. Já nějak věřím, že do tý doby otěhotníme. Zatím se nám to povedlo vždy napoprvý… i s jedním vejcovodem. A vždycky jsem si přála květnový miminko. Srpnu dost věřím
hlavně už dost tý smůly… jednou to přece skončit musí
@Vererka83 právě proto jsem ráda tady za vás. Že si můžu popovídat s někým, kdo prožil něco podobného jako já. Všichni se mnou tenkrát cítili, chápali, jak mi je…ale nezažili to. ![]()
Ahoj holky.Tak jsem po nějaké době zase zpět. Vidím že se to tady hrozně změnilo, samé „nové“ příchozí. Teda kromě @Ginuš. Zdravím tě ![]()
Já jsem dnes 5 Dpo, takže teď máme období čekání. ![]()
Jinak v pondělí jsem byla s přítelem na spermiogramu a dopadl podle mého očekávání. ![]()
Prý to není úplně nejlepší ale ani nejhorší. Máme 10mi. spermií (má být aspoň 15mi.) Pak má být správně se pohybujících aspoň 58% a on má 57. No a jsou tam nějaké bez pohybu nebo špatně se pohybující.
Ale prý se to dá řešit i léčit. Odebrala nám krev a poslala na testy a na genetiku.
Za 14 dní si máme přijed pro výsledky a podle nich to budeme řešit. Genetika bude ale prý až za 2-3 měsíce.
Taky dostal recept na nějaké prášky na lepší prokrvování a doporučil nám Fertilan+.
To je asi tak vše.
Přeji krásný den všem ![]()
a ať konečně najdeme ty vytoužené 2 //. ![]()
Ahoj holky, našla jsem tuhle diskuzi a koukám, že většina z vás se už taky snaží dlouho…mě je 32 let a tento měsíc završíme 3 roky snažení. Mám za sebou 3× IUI a 1× nevydařené IVF bez mrazáčků a 4× ducha na testu přirozeně, což bylo asi biochemické…všem držím palce
Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat?
Snažíme se už skoro dva roky, teď nás bude čekat první IUI. Pomalu už to leze na palici
. Všichni kolem vesele těhotní, už bych taky chtěla být na řadě ![]()
@Lucia81 ahoj kočko
, je mi líto, že to IVF nevyšlo, dáte si teď chvíli pauzu, nebo půjdete do dalšího?