Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snilek88 dekuji
zkusim ted ty prasky a pak uvidim… Ale jsou to nervy. A vy se snazite jak dlouho uz?
@Mia5 v dubnu to bude rok, já vím, že ve své podstatě to ještě nic není, ale stejně už mě to deptá:-)
Ahoj holky, mohu se přidat? My se snažíme rok, když to nešlo 3/4 roku tak jsme zašli do CARu, kde jsem měla všechny testy ok i přítel. Na ultrazvuku mi zjistili špatný vejcovod tak jsem v listopadu podstoupila laparo. kde mi odebrali jeden vejcovod. Nyní jsem 2 cyklus od operace a čekám na MS. Na další cyklus mám doporučený clostilbegyt
Tak věřím, že se nám všem co nejdříve zadaří ![]()
@Snilek88 ja na sobe ovu poznam. Bazalka je u me nesmysl mam smenny provoz. Jinak to mam celkem pravidelny… ![]()
@KatkaJL já mám právě 30-50, ale jelikož jinak pravděpodobně vše funguje jak má, tak mi zatím doktorka nechtěla rvát hormony.. což asi chápu
Ahoj holky, ráda bych se přidala. My se snažíme od května a už mi také dochází trpělivost, tak jsem se rozhodla začít to trošku řešit přes doktory. Zatím jdu v pondělí na gyndu, aby se podívala jak mi rostou folíky a potvrdila ovulku. A pak už si taky nechám udělat profil a uvidím co dál no. Je to nekonečné. Vždycky do ovu jsem v pohodě, ale pak to čekání na MS :-/ A pak když přijde tak to skoro obrečím a jedu zas dál no, co mi zbývá ![]()
Jak uz bylo psany, psychika je potvora. Ja kvuli tomu ted dala vypoved v praci. Sice jsem mela smlouvu na neurcito, ale jdu s vahou hrozne dolu a pritom jsem kost a kuze. S manzilkem jsme se skoro nepotkavali a tak prave se ani nedivim ze se to nepodarilo, ale o vanocich jsme si uzivali a ted v lednu pri ovu taky. Ted mam strach abych neotehotnela nez me nekde vezmou. Jinak beru jen femibion. Ale predtim jsem brala dost dlouho Ha asi 11 let..
@Snilek88 „rok nic není“,ale na psychiku je to strašně moc. Dřív jsme to brala v pohodě, ale jakmile už se blížil ten rok, tak už jsme to začala vnímat jinak a jsem z toho strašně zdeptaná.. Našla jsem si druhou práci, abych nad tím nepřemýšlela, ale každý měsíc, když se má blížit MS, tak je to šílené, to by mi ani 4 práce nepomohly ![]()
Holky mám to stejné, bohužel ta psychika je fakt zlo
nemohu se dočkat až otehotnim a to čekání je šílené. Já brala HA 16 let a doktor mi i řekl, ze se to někde podepsat muselo
Do prace dojizdim každý den přes 100 km více jak rok. Těším se, ze už nebudu muset, ale mám pocit, ze čím víc chci, tím míň to jde a odcházet z prace nechci. Neumím si představit, ze někde nastoupim a za par měsíců jim odejdu na mateřskou… a ještě k tomu tu práci kde jsem mám ráda
ale těším se až mi to dojíždění jednou skončí
A věřím ze se naše diskuze začne plnit //
…nikdo v tom není sám
![]()
@Mia5 Jo to je des, taky se blizi ten rok a hrabe mi z toho. Dve prace? Kdy to stihas, to je mazec… Znama taky nemuze prijit do jinyho stavu a jezdi po klinikach z toho mam strach. A prijde mi ze okoli tak divne furt kouka, ze bude rok od svatby a furt nic. Uz se mi i v noci zda ze jsem tehotna.. ![]()
@Nysmo Ahojky, vitej ![]()
Pane jo a po laparu mate doporuceny oddych nebo jak to funguje? Snazite se o prvni?
@Nysmo Ja si uz rok rikala ze to vydrzim nez otehotnim. Mam fyzicky narocnou praci a hroznou smenovost. Ale uz mi jaksi dosly nervy. Jednak samy zmeny k horsimu a nejsem vubec odpocata. Taky mi to prijde divny, ze nekam nastoupim a pak jim otehotnim, jenze potrebuji zmenu. Kvuli psychice jdu i s vahou dolu. Mam 178 cm a uz jsem se dostala pod 50 kg…
musela jsem zkoncit neslo to dal… ![]()
@Nysmo @KatkaJL taky jsem přemýšlela, že si budu hledat jinou práci, ale přesně si pořád říkám, že pak otěhotním první měsíc a bude to trapné:-/ ale už čekám skoro rok no:-/
@Snilek88 Ja prave taky a ten stres v praci… Kdyz jinde vidim tu pohodu tak mi to nedalo. Bylo to tezky rozhodnuti, ale vsichni me v nem podorili…
Clovek by mel byt v pohode a odpocaty jinak se to nepodari… Kdyz si vezmu pulka lidi co znam otehotnela nekde na dovce kde vypnuli a najednou // ![]()
@Snilek88 a ty mas cyklus 30-50 dnu? Na to je dobry pry caj… Kontryhel.. ale osobne zkusenost s tim nemam..